Švédsko – Finsko 0:4 (kon.) | Česko – Rusko 5:6 (kon.)
konec
Švédsko
0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Finsko
Sobota 10.11.2018, 15:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Přeji příjemný zbytek dne, který si můžete zpříjemnit například sledováním večerního utkání. Děkuji za pozornost a někdy příště se těším znovu na počtenou! (17:05:12)
     
    Je dobojováno. Švédové předvedli další podprůměrný výkon a znovu vysoko prohráli! Tentokráte nestačili v severském derby na rivala z Finska. Ten zvítězil 4:0 a ze dvou utkání tak vytěžil maximální počet šesti bodů! Suomi se zde v Hodoníně zatím prezentují skvělým dojmem, a určitě bude zajímavé sledovat, jak se s nimi zítra popere naše reprezentace. Tu ale už dnes večer čeká souboj s Ruskem, dá se tedy očekávat parádní podívaná! Buďte u toho opět s námi!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Ještě jednou se vhazovalo před Lehtinenem, jeho spoluhráči totiž vyhodili na zakízané uvolnění. Na buly ovšem uspěl Samuli Vainionpää, je tedy hotovo!
     
    59:31
    Hráči ze země tří korunek se opět snaží pokazit soupeřovu brankáři čisté konto v poslední minutě. Lehtinen si nicméně se střelou Marcuse Sylvegaarda z otočky zdárně poradil a vykopl beton.
     
    58:54
    To je škoda pro Finy! Ti mohli postupovat do přečíslení tří proti dvěma, avšak nepohlídali si přechod přes modrou čáru, ze všeho je tak pouze ofsajd.
     
    58:24
    Švédský gólman rozehrál zpoza své klece. Jeho spoluhráči se ještě vydali kupředu, jenže soupeři je přimáčkli k rohu ledové plochy, odkud nevedla cesta ven.
     
    57:48
    Finsko si vytvořilo lehčí tlak. Ke střele se tak dostal Kaapo Kakko, jehož pokus zpoza levého kruhu pokryl Eriksson Ek. Hra je po jeho zákroku lapačkou přerušena.
     
    56:41
    Nils Lundkvist tvrdě vypálil a jeho pokus se zastavil o zadní plexisklo. Poté Suomi přenesli těžítko hry na druhou stranu, jenže tam si v tuto chvíli nic interesantního nevytvořili.
     
    55:58
    Lehtinen měl další práci, nyní se střelou Ginninga. Ten se do puku opřel bez přípravy na modré čáře, na což strážce finského chrámu zareagoval povedeným přesunem.
     
    55:34
    Nils Höglander zkusil vystřelit od levého mantinelu. Lehtinen si zahrál na fotbalistu a kotouč pěknou hlavičkou nasměroval až do ochranné sítě. Hra je tedy přerušena, čeká nás buly před finskou pokladnicí.
    54:59 VIRTANEN - 0:4
     
    54:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Teď už o výhře Suomi nepochybuje asi vůbec nikdo! Parádní práci předvedl SAMI VIRTANEN, který se zprava protáhl až na osu hřiště a z mezikruží se trefil zápěstím nádherně pod vyrážečku Erikssona Eka. Asistence: Olli Kaskinen.
     
    53:55
    Velkou šanci zaznamenali také Švédové! Lucas Wernbloom se snažil zakončit u pravé tyčky soupeřovy svatyně, jenže Lehtinen se ukázkově přesunul a stále tedy drží čisté konto.
     
    53:27
    Rasmus Kupari dnes hraje velmi dobře. V tuto chvíli vystrašil Švédy drzým průnikem po levé straně, na jehož konci vypálil Erikssonu Ekovi pouze do břicha.
     
    52:47
    Finové se opět zdržují v příhodných pozicích. Až nyní vysvobodil svůj tým Lucas Elvenes, jehož následná přihrávka křížem opět našla pouze obránce Suomi.
     
    51:51
    Santeri Virtanen zavezl puk do útočného pásma. Posléze se na něj Švédové sesypali jak vosy na bonbon, finský útočník se tedy kusu černé gumy musel nedobrovolně vzdát.
     
    50:59
    A ta žije také po této šanci! Mezi kruhy zakončoval najetý Valtteri Pustinen, jehož rychlou střelu Eriksson Ek skvěle vykopl levým betonem. Parádní zákrok!

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 30. Klemetti (Ylönen), 33. Nyman (Kupari, Heponiemi), 49. Puustinen (Ylönen), 55. Virtanen (Kaskinen)


    Švédsko: Eriksson Ek (Ersson) – S. Johansson, Ginning, Westerlund, Hedberg, F. Johansson, Lundkvist, Berglund – Bemström, Olofsson, Elvenes – Svenningsson, Holmberg, Höglander – Fagemo, Lycksell, Hallander – Sylvegaard, Bäck, Wernblom.
    Finsko: Lehtinen (Patrikainen) – Heinola, Laaksonen, Utunen, Honka, Kokkonen, Latvala, Kaskinen – Nyman, Kupari, Heponiemi – Puustinen, Kakko, Nordgren – Klemetti, Virtanen, Ylönen – Engberg, Vainionpää, Moilanen – Kivenmäki.

    Rozhodčí: Kika, Hradil – Bryška, Lederer.
    ocianews.com