Liverpool – Fulham 2:0 (kon.) | Chelsea – Everton 0:0 (kon.) | Arsenal – Wolverhampton 1:1 (kon.)
Manchester City – Manchester Utd. 3:1 (kon.)
konec
Manchester City
3:1 (1:0)
Manchester United
Neděle 11.11.2018, 17:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:12. (19:25:17)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Manchesteru City, který svého městského rivala porazil poměrem 3:1. Vstup do druhého poločasu opět vyšel lépe domácím, kteří se po třech minutách hry dostali do dvoubrankového vedení. Rudí ďáblové dlouho směrem dopředu tápali, z této mizérie je vysvobodil až střídající Lukaku, který po pár vteřinách na hřišti vybojoval pokutový kop, který záhy zužitkoval kolega Martial. Poslední slovo opět měl domácí celek, pojitku v podobě rozhodující branky přidal německý středopolař Gündogan, který propálil de Geu potřetí. Nutno dodat, že vítězství Manchesteru City je zasloužené, naopak hosté nepředvedli žádný oku lahodící výkon.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází David Silva, přichází Philip Foden.
     
    90+2
    Posléze to dalším centrem zkoušel Martial, jehož nabídka šajtlí skončila na hlavě protihráče. Hosté konečně slušně zatlačili soupeře.
     
    90+1
    Young se dostal s míčem do zajímavého postavení, odkud zkoušel nacentrovat do šestnáctky. Jeho centr se ale nesetkal s úspěšným řešením, naopak dobře zapracoval Stones.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi tohoto utkání se zdá být rozhodnuto, Guardiolova družina by neměla prohrát ani dvanáctý ligový zápas.
     
    88
    Po delší době se dostal k práci s míčem také Ederson, který okamžitě přiťukl vedle stojícímu Laportemu, jenž pro změnu vyvezl míč na útočnou polovinu.
     
    87
    Rudí ďáblové se museli bránit dalšímu ataku soupeře, po kterém zůstal v pokutovém území ležet Sané, který se ale marně dožadoval odpískání pokutového kopu.
    86. Ilkay GÜNDOĞAN - 3:1
     
    86
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Domácí si berou dvoubrankové vedení zpět! Manchester City dlouho okupoval útočnou polovinu, nakonec se do pokutového území dostal Sterling, který měl kolem sebe přesilu proti protihráčů. Proto přišla přihrávka do strany na Bernarda Silvu, jehož centr našel zcela osamoceného ILKAYE GÜNDOĞANA, který se tváří v tvář de Geovi nemýlil.
     
    86
    Na druhé straně si Sterling raději počkal na pohyb Fernandinha, který pro změnu uklidnil hru. Na hře Manchesteru City je patrné, že nechce udělat žádnou fatální chybu.
     
    85
    Bernardo Silva ještě chtěl zachytit míč před brankovou čárou, avšak Martial si jeho pohyb nakonec pohlídal. Hlavní sudí ale skutečně ukazuje, že hosté budou pouze vhazovat.
     
    84
    Fellaini si u postranní čáry vybral Martiala, který neměl na práci s míčem patřičný čas. Nakonec následovala zpětná přihrávka, po které prvně jmenovaný vybojoval aut.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, United se stále nemohou dostat do vyloženější šance. Citizens velmi dobře pokrývají střed hrací plochy.
     
    79
    O pár vteřinek později se Mata pouštěl do souboje proti dvojici protihráčů, proti které neměl šanci. I tak se Gündogan nechal obrat o míč, se kterým nyní hraje Shaw.
     
    78
    Na druhé straně to Young zkoušel nákopem za obranu, na který Sánchez zareagoval příliš pozdě. Navíc bývalý hráč Barcelony fauloval rozehrávajícího Mendyho.

    David Suchý

    Branky: 12. D. Silva (B. Silva), 48. Agüero (Mahríz), 86. Gündoğan (B. Silva) – 58. Martial (pen.)

    Karty:   33. B. Silva (MAC) – 42. Shaw (MAN)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:12.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Mendy – B. Silva, Fernandinho, D. Silva (C) (90+2. Foden) – Mahríz (62. Sané), Agüero (75. Gündoğan), Sterling.
    Náhradníci: Muric – Delph, Jesus, Gündoğan, Kompany, Sané, Foden.

    Manchester United: de Gea – Young (C), Smalling, Lindelöf, Shaw – A. Herrera (73. Mata), N. Matić, Fellaini – Lingard (57. R. Lukaku), Rashford (73. Alexis Sánchez), Martial.
    Náhradníci: Romero – R. Lukaku, Darmian, P. Jones, Mata, Fred, Alexis Sánchez.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn
    thejrc.org