Frosinone – Fiorentina 1:1 (kon.)
konec
Frosinone Calcio
1:1 (0:0)
ACF Fiorentina
Pátek 09.11.2018, 20:30 • Stadio Benito Stirpe (Frosinone) • Italská Serie A • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:12. (22:25:54)
     
    Čtyři nastavené minuty druhého poločasu jsou pryč a s nimi i celá předehrávka dvanáctého kola mezi Frosinone a Fiorentinou.

    Fiorentina byla v prvním poločase častěji u balonu, ale první brankovou šanci měli domácí. V jedenácté minutě Joel Campbell dokonce dostal míč do sítě, ale v pokutovém území byl pískán útočný faul. Následně musel být v pozoru spíše Marco Sportiello v domácí brance, ale když už byl překonán, tak ho podržela branková konstrukce, stejně jako při povedeném centru Gersona a závaru ve vápně. Po změně stran netrvalo dlouho a Fialky se dostaly do vedení! Na centru Chiesa si naskočil Marco Benassi a ramenem dopravil míč do sítě. Následně to už vypadalo, že si favorit odveze z Frosinone všechny tři body, ale zničehonic těsně před koncem napřáhl k nechytatelné střele střídající Andrea Pinamonti a udal tak konečný výsledek na 1:1.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Fiorentina se pokoušela přitlačit domácí, ale ti našli po vyrovnávací brance skryté zásoby energie. Už to vypadá, že se každý z týmů připíše do tabulky po bodu.
     
    90+3
    Před vápnem utrpěl pořádný šrám Daniel Ciofani. Domácí kapitán se ale velmi rychle zvedl z trávníku a hra může pokračovat.
     
    90+2
    Domácím nerozhodný stav vyhovuje a tak právě hráči Frosinone šetří čas. Nyní vhazoval Goldaniga po dobrých třiceti sekundách.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    90. Andrea PINAMONTI - 1:1
     
    90
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelný závěr! Frosinone se nemohlo v závěru nadechnout k tlaku, ale i tak se domácím daří srovnat krok. Od Soddima převzal balon na třiceti metrech ANDREA PINAMONTI, na nic nečekal a dělovkou umístil přesně do levého horního rohu hostující branky.
     
    90
    Maiello zůstal opět na trávníku po souboji s Veretoutem, ale ani tentokrát se nepískalo. Fiorentina sice přešla s míčem na útočnou polovinu, ale spíše o druhý zásah se snaží ušetřit sekundy.
     
    89
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Giovanni Simeone, přichází Dušan Vlahović.
    88. Chiesovu stelu dokázal Sportiello vyrazit
     
    88
    Mohlo být rozhodnuto. Chiesa pálil křížně ke vzdálenější tyči, ale Sportiello ještě udržel Frosinone ve hře o tři body z dnešního utkání.
     
    87
    Mirallas si tělem pomohl k odstavení Chibsaha ve středu pole. Už to vypadalo, že rozhodčí pískne faul, ale tentokrát nechal hru plynout. Z následné akce pálil Simeone vysoko nad.
     
    86
    Po zblokované střele Edimilsona Fernandese navíc hosté rozehrávali také rohový kop. Po přetaženém centru se sice dostal k hlavičce Chiesa, ale míč poslal jen metr nad břevno.
     
    84
    Federico Chiesa byl zatažen za dres a to rozhodčímu neuniklo. Hra se tak po delší době přesune na polovinu domácího celku. Hosté navíc s rozehrávkou pospíchat nebudou.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro domácí Frosinone, které usiluje o vyrovnání stavu.
     
    82
    Frosinone se rozhodně nevzdává. Cassata si zády k brance zpracoval míč, poté si počkal na obranný skluz Huga, ale následnou střelou Lafonta nepřekvapil.

    Vít Schück

    Branky: 90. Pinamonti (Soddimo) – 48. Benassi (Chiesa)

    Karty:   27. F. Zampano (FRS), 49. Ariaudo (FRS), 70. Maiello (FRS)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:12.
    Frosinone Calcio: Sportiello – Goldaniga, Ariaudo, M. Capuano (78. Soddimo) – F. Zampano, Chibsah, Maiello, Beghetto – Vloet (62. Cassata), Ciofani (C), J. Campbell (63. Pinamonti).
    Náhradníci: F. Bardi – Ghiglione, Gori, Soddimo, Perica, Matarese, Brighenti, Cassata, Salamon, Krajnc, Crisetig, Pinamonti.

    ACF Fiorentina: Lafont – Milenković, Pezzella (C), Hugo, Biraghi – Benassi (78. Mirallas), Veretout, Gerson – Chiesa, Simeone (89. Vlahović), Pjaca (67. E. Fernandes).
    Náhradníci: Drągowski, Brancolini – Laurini, Ceccherini, Nörgaard, Eysseric, Mirallas, Bryan Dabo, Hancko, E. Fernandes, Vlahović, Diks.

    Rozhodčí: Pasqua – Longo, Peretti
    thejrc.org