Česko – Rusko 5:2 (kon.) | Finsko – Švédsko 3:0 (kon.)
konec
Finsko
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Švédsko
Neděle 11.11.2018, 16:30 • Hartwall arena • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Severské derby končí zaslouženým vítězstvím domácího Finska, které zdolalo svého odvěkého rivala v poměru 3:0. Finové podobně jako včera proti českému týmu předvedli zodpovědný výkon, byli aktivní dopředu a dokázali i rychle přepnout na defenzivní činnost, čímž eliminovali útočné snahy soupeře. Jukka Jalonen může být s výkonem svých svěřenců poměrně spokojen, na turnaji Karjala končí jeho výběr na 2. místě a krom úvodního utkání s Ruskem zanechal výborný dojem. Finové ukázali na řadu nováčků, kteří se na turnaji předvedli ve vynikajícím světle, především pak brankář Veini Vehviläinen, jenž vychytal ve svých prvních reprezentačních utkáních dvě nuly v řadě. Bude jistě zajímavé, jak se finský tým bude prezentovat i mimo svou domovinu, na to si však musíme počkat minimálně do prosince, kdy seriál Euro hockey tour pokračuje ruským Channel one cupem. Karjala cup je minulostí, děkujeme vám za pozornost při sledování přenosů z tohoto turnaje a z finských Helsinek přejeme příjemný zbytek víkendu a úspěšný start do nového pracovního týdne. (18:49:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Švédové se už čestné branky nejspíš nedočkají, jejich neúspěšná rozehrávka končí zakázaným uvolněním.
     
    59:21
    Jukka Jalonen dopřeje svým hráčům potřebný oddych a vyžádal si time-out.
     
    59:21
    Střela Perssona opět zablokována, Ruohomaa si možná myslel, že jeho tým hraje v oslabení a odpálil kotouč na zakázané uvolnění.
     
    58:47
    Švédové v power-play svírají domácí tým v obranné třetině a číhají na možnost zakončit.
     
    58:07
    Dělová rána od modré čáry v podání Perssona se zastavila ve skrumáží hráčů před Vehviläinenem, finská obrana následně kotouč dokázal odklidit z předbrankového prostoru.
     
    57:51
    Švédsko už nemá co ztratit a hraje bez brankáře! Philip Holm
     
    57:34
    Blízko k němu měl nyní Davidsson, když pálil z mezikruží skrz obránce, pozorný Vehviläinen si však kotouč dokázal najít a ukrýt ve své moci.
     
    57:08
    Švédové se nyní vrhli do útočného pásma a svou snahou chtějí docílit alespoň čestného úspěchu.
    56:21 Jani HAKANPÄÄ - 3:0
     
    56:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už Finové slaví třetí branku v síti Švédska! Marko Anttila předložil kotouč na modrou čáru, kde si jej přebral JANI HAKANPÄÄ a přesnou střelou zápěstím propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Marko Anttila.
     
    55:58
    Po vhazování se ke střele dostal Mikko Lehtonen, jeho rána mířila mezi betony brankáře Johanssona, ten však dokázal včas zaklapnout a kotouč se odrazil mimo nebezpečí.
     
    55:51
    Dnešní utkání sleduje 12089 diváků.
     
    55:51
    Mikael Ruohomaa se nyní bekhendem snažil procedit kotouč pro Ruohomaau, ale na místě byla dřív lapačka brankáře Johanssona.
     
    55:00
    V pohodě hrající Finové se opět usadili v útočném pásmu a kombinují před švédskou brankou.
     
    53:40
    Viktor Lööv nyní vyvezl kotouč po pravém křídle do útočné třetiny a šikovnou přihrávkou jej poslal do mezikruží, kde zakončoval Lander, ten však branku minul, nicméně po delší době byla k vidění útočná aktivita Švédů.
     
    52:58
    Švédové nyní úspěšně zabránili Finům v dalším průniku do jejich obranného pásma, nicméně Tre Kronor se nedaří vyrazit do rychlých brejků, které by mohly přinést potřebnou kontaktní branku.
     
    51:34
    Švédové ustáli další oslabení a hrají v plném počtu.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 8. Leskinen (Ruotsalainen, Lehtonen), 22. Eronen (Leskinen, Pesonen), 57. Hakanpää (Anttila)


    Finsko: Vehviläinen (Metsola) – Ohtamaa, Hakanpää, Kivihalme, Eronen, Vittasmäki, Lindbohm, Lehtonen, Koivisto – Hartikainen, Ruohomaa, Manninen – Leskinen, Ruotsalainen, Pesonen – Anttila, Niemi, Turunen – Jo. Nättinen, Tyrväinen, Puustinen.
    Švédsko: L. Johansson (Hellberg) – Holm, Bengtsson, Lööv, Persson, Arnesson, Sellgren – Lilja, Rasmussen, Brodin – Wedin, Fröberg, Sörensen – Norman, Lander, Davidsson – Nygard, L. Johansson, Larsson.

    Rozhodčí: Pesina, Prazak – Elonen, Hägerström

    Diváci: 12089
    thejrc.org