Třebíč – Jihlava 0:1 (kon.) | Frýdek-M. – Vsetín 5:4 (kon.) | Litoměřice – Benátky n/J 2:1 (po pr.)
Ústí n/L – Slavia 2:4 (kon.) | Havířov – Přerov 2:1 (po pr.) | Kladno – Motor ČB 5:0 (kont.)
Kadaň – Prostějov 2:6 (kon.)
po prodl.
HC Stadion Litoměřice
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
HC Benátky nad Jizerou
Středa 14.11.2018, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mne z Kalich Areny vše. Přeji hezký zbytek večera. (20:22:15)
     
    Je dobojováno! Oba týmy se praly až do úplného závěru, v němž byli šťastnější domácí, kterým se povedlo využít početní výhodu a získat dva body.
     
    Konec zápasu.
    61:37 Marcus KORKIAKOSKI - 2:1
     
    61:37
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A přesilovku také díky tomu využívají! MARKUS KORKIAKOSKI naznačil střelu z hranice kruhu, kterou posléze i proměnil. Asistence: Jan Kloz
     
    60:58
    Litoměřičtí se snaží probít zpoza branky. Po delší době se jim podařilo rozestavět se do přesilovkového čtverce, z něhož hledají volný prostor.
     
    60:24
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Josef Mikyska – 2 min., sekání + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Štěpán Čech.
     
    60:24
    Oddechový čas pro domácí.
     
    60:10
    První buly prodloužení vyhráli domácí hokejisté, kterým se povedlo přesunout se i díky ponechané výhodě do útočného pásma.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Oboustranně velmi aktivní třetí třetina nenašla své gólové vyústění. O vítězi tak rozhodne prodloužení, případně nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:16
    V posledních chvílích se Litoměřice přesunuly do útočného pásma. Benátecká obrana je ale drží příliš daleko od branky.
     
    57:50
    Benátky se drží s kotoučem na holi a snaží se probít do útočného pásma. Díky tomu se rozhořel tvrdý souboj ve středním pásmu u mantinelu, který ukončili až sudí přerušením hry.
     
    57:33
    A hra posléze pokračuje ve střídavě přerývaném tempu ze strany na stranu.
     
    56:09
    Zcela sám na Tomáše Krále vyjel Daniel Špaček! Nikým nehlídán také z mezikruží poslal puk na litoměřického gólmana. Proti technické střele se musel Král hodně zapotit, nakonec ji ale dokázal zachytit.
     
    55:16
    Několika přímými akcemi se pokoušejí domácí o znovuzískání vedení. Benátecká obrana ale obětavě blokuje svůj vymezený prostor.
     
    54:20
    Benáteckým se povedlo roztáhnout hru a posléze se přesunout před Tomáše Krále. Ovšem i oni nedokáží vyzrát na soupeřovu obranu, čímž se hra opět přesouvá k Žajdlíkovi.
     
    52:59
    Ve hře čtyři na čtyři pokračují Litoměřice v útočné aktivitě. Opět ale naráží na Matěje Žajdlíka, který se zdá, že dnes nepropustí více šancí domácích za svá záda.
     
    52:36
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Patrik Maier – 2+2 min + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    52:36
    Po střele Patrika Marcela na Žajdlíka došlo k pěstní potyčce mezi ním a Patrikem Maierem!
     
    52:05
    Další slibný průnik Benátek a další nezvládnuté zakončení přes litoměřické obránce. Stadion se posléze dostal na opačný konec.
     
    50:46
    Podél mantinelu se vydal na výpravu Petr Wiencek, který posléze očekával křižnou přihrávku. Té se mu dostalo, ovšem letěla o něco více před něj, než si představoval. Ani s natáhnutou hokejkou ji nedokázal zastavit.
     
    49:36
    Jakub Rychlovský se s pukem na holi probil na hranici pravého kruhu. K samotnému zakončení akce se ale již nedostal, neboť nepřešel přes dalšího obránce Litoměřic.
     
    49:01
    Do samostatného průniku středem ledové plochy se dostal Tomáš Hanousek. V mezikruží byl ale sevřen dvěma litoměřickými hráči, kteří ho o kotouč obrali.
     
    48:19
    Domácí v plném počtu.
     
    47:47
    Obrovská šance Daniela Špačka! Před benáteckým útočníkem se otevřel úplně volný prostor za zády Krále. Ten se pokusil křižnou střelou trefit, ovšem díky sevření litoměřickým obráncem vypálil pod moc velkým úhlem a puk pouze projel brankoviště, za vzdálenější tyč.
     
    47:00
    Tomáš Hanousek napálil kotouč směrem na Krále. Vysoká střední střela ale nakonec litoměřického gólmana přeletěla. Zpoza branky se ale Benátečtí znovu pokoušeli o zakončení.
     
    46:28
    Další přesilovky začínají Benátky rozehrávkou od své branky. Nedaří se jim ale proniknout dále, neboť spolu s nimi jsou v tomto pásmu i hráči Litoměřic, kteří se naopak snaží ukořistit puk a prověřit Žajdlíka.
     
    46:19
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Daniel Voženílek – 2 min., faul loktem).
     
    46:00
    Litoměřičtí odolali dlouhotrvající benátecké aktivitě a sami se vydali do útočného pásma.
     
    45:14
    Hosté v plném počtu.
     
    44:56
    Domácí v plném počtu.
     
    44:52
    Domácím se povedlo vyvézt hru na opačný konec ledové plochy. Tam se bleskově rozhořel další boj o kotouč, z něhož vítězně vyjeli hosté.
     
    44:18
    O další benátecký průnik se postaral Jiří Průžek. I ten ale nevyzrál na kališnický obranný blok.
     
    43:25
    Daniel Špaček se pokusil protáhnout středem ledové plochy. Dlouho byl ve své snaze úspěšný, nicméně v mezikruží narazil na blok tělem ze strany litoměřického obránce.
     
    43:14
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Vratislav Kunst – 2 min., podrážení).
     
    42:56
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Michal Machač – 2 min., podrážení).
     
    42:16
    Po krátkém závanu litoměřické akce se Benátky opět vydaly do útočného pásma. Tentokrát se ale před Králem dlouho neudržely, naopak domácí zaúřadovali k návratu.
     
    41:13
    Do této třetiny vstoupili aktivněji benátečtí hokejisté, kterým se ihned podařilo sjet do útočného pásma a řadou pokusů výrazně ohrozit gólmana Krále.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Tato třetina už byla o poznání vyrovnanější než předešlá. Oba týmy se častěji dostávaly do šancí, ovšem Benátečtí nyní měli více štěstí. Na druhé straně domácí naráželi na velmi dobře připraveného Matěje Žajdlíka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Jaroslav Dvořák se pokusil o průjezd podél mantinelu. Sjeli se ale k němu hned čtyři benátečtí hráči, před kterými raději Dvořák kotouč vysokým obloučkem zahodil.
     
    39:09
    Po skončení přesilovky se Benátkám povedlo vyvézt kotouč až před Krále. Bez větší akce se ale rychle museli vrátit zpět, neboť rychlým výpadem vyjel Martin Kadlec.
     
    38:46
    Hosté v plném počtu.
     
    38:10
    Stadion se nadále snaží o souhru a následné vystřelení v útočném pásmu. Naráží ale na připraveného Žajdlíka.
     
    36:57
    Dan Przybyla mohl velmi rychle využít přesilovku! Z pravé strany se k němu dostal odražený kotouč a volný prostor u bližší tyče. Na poslední chvíli ale volný prostor zalehl jeden z benáteckých obránců, který tělem kotouč zblokoval.
     
    36:46
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Josef Mikyska – 2 min., podrážení).
     
    35:45
    Z těsné blízkosti se k zakončení dostal Daniel Voženílek. Ovšem najel si až příliš před brankoviště a Matěj Žajdlík dokázal zcela zaclonit již tak malý střelecký rozptyl litoměřického forvarda.
     
    35:15
    Nahození Patrik Marcela Žajdlík s poklidem dokázal vyrazit. Samotném tlaku na svou branku ale zabránit nedokázal.
     
    34:11
    Dlouhé nahození puku Jakub Pour v rychlostním souboji s benáteckým hráčem nestihl. Hosté se tím pádem sehráli za brankou a podnikli další výjezd proti svatyni Tomáše Krále.
     
    33:31
    Hosté v plném počtu.
     
    33:23
    Šanci na trefu měl Martin Kadlec! Při střele ale nenamířil hokejku úplně přesně a puk mu podjel pod ní.
     
    32:30
    Kališníci se stále více a více přibližují k benátecké brance. Úměrně s nimi se ale přibližují i Benátečtí, kteří tím pádem velmi zahustili prostor těsně před brankovištěm.
     
    31:42
    Litoměřičtí zahájili svou další přesilovku velmi úspěšně. Benátkám se ale podařilo vyhodit kotouč, čímž získali chvíli na přetransformování se v útočném pásmu.
     
    31:31
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Matěj Žajdlík – 2 min., zdržování hry / posunutá branka). Trest odpyká Jiří Průžek.
     
    31:31
    Gólovou trefu měl na své hokejce Filip Jirásek! Kotouč dokonce umístil mezi tři tyče, ovšem Žajdlík krátce před tím posunul branku, za což si od sudích vyslouží dvě minuty.
     
    30:38
    Jakub Pour se prudce od modré pokusil o prověření Žajdlíka. Kotoučem ale pouze trefil před ním stojícího Jakuba Husu.
     
    30:06
    Velmi drze si hned přes tři hráče v benáteckém dresu projel Jaroslav Dvořák. U opačného mantinelu poté přistrčil kotouč na Otakara Šika. Tomu ale nevyšla střela a puk mu projel pod hokejkou.
     
    28:39
    Velmi rychlá kombinace v podání Litoměřic! Z mezikruží se dostal k jejímu zakončení Martin Kadlec, ovšem i tuto šanci dokázal Žajdlík vyrazit. Přesto Stadion v náporu pokračoval.
     
    27:46
    Ondřej Buchtela překvapil svou střelou Matěje Žajdlíka. Proti akci od modré ale benátecký gólman v poslední chvíli vytáhl betony a vyrazil je.
     
    25:25
    Do své šance se ale dostali i hráči Benátek, kteří se snaží prostřelit Krále z velmi těsné blízkosti. Zatím ale narážejí na připravenou obranu kališnického týmu.
     
    24:34
    Stadion se usilovně snaží o opětovný zisk svého vedení. Prakticky ihned po vhazování rozestavěli kombinační čtverec v útočném pásmu, z něhož se pokouší o vystřelení na Žajdlíka.
     
    23:40
    Hosté v plném počtu.
    22:57 Adam DLOUHÝ - 1:1
     
    22:57
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Hostům se povedlo vsítit gól v oslabení! Rychlým, překvapivým průnikem se dostal před branku ADAM DLOUHÝ, jemuž se povedlo prostrčit kotouč mezi tři tyče branky Tomáše Krále. Asistence: Patrik Wiencek.
     
    21:58
    Obrovská šance Jana Kloze! Rychlou kombinaci dokázal zakončit z pravého kruhu pod velkým úhlem. Kotouč ale k jeho smůle propadl těsně vedle vzdálenější tyče Žajdlíkovy branky.
     
    21:40
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Patrik Maier – 2 min., hákování).
     
    21:25
    Patrik Maier na modré čáře nepřevzal přesně přihrávku z levé strany. Kotouč se tak posunul dozadu, byť na benáteckého hráče.
     
    20:52
    Domácí v plném počtu.
     
    20:07
    Benátečtí vyhráli úvodní vhazování. Těm se povedlo ihned vyjet před Krále. Příliš závanu ale zde nepředvedli, naopak Stadionu se povedlo přesunout hru na opačný konec.
     
    20:02
    Hosté v plném počtu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V počátku první třetiny byli daleko aktivnější domácí hokejisté, kterým se navíc povedlo skórovat. Po obdržení gólu se ale do hry dostaly i Benátky. Na litoměřickou obranu ale nevyzrály.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:24
    Oba týmy se nemohou dohodnout, na které straně se bude hrát.
     
    18:52
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Kadlec – 2 min., nesportovní chování).
     
    18:42
    Litoměřičtí se v přesilovce snaží být aktivní. K zakončení jim ale chybí malý kousek.
     
    18:02
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Jiří Průžek – 2 min., podrážení).
     
    16:43
    Josef Mikyska svádí tvrdý souboj s Michaelem Gasparem u manitnelu v útočném pásmu. Benátečtí z něj vyšli vítězně a přes tři hrany kombinačního čtverce se puk dostal až k zakončujícímu Jánu Nikovi. Navrátilec do benátecké sestavy ale pouze prudce nastřelil před ním stojícího Jakuba Poura.
     
    14:45
    Po prvním gólu jsou paradoxně aktivnější hráči Benátek, kteří se z vhazování okamžitě přesunuli před Tomáše Krále. Litoměřická obrana ale dokázala celou akci s ledovým klidem uhasit.
    12:10 Jan KLOZ - 1:0
     
    12:10
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A to se také podařilo! Jebavého nahození od modré vyčíhl těsně na hranici brankoviště JAN KLOZ, který neomylně tečoval kotouč mezi tři tyče Žajdlíkovy branky. Asistence: Jiří Jebavý
     
    11:59
    Litoměřičtí se po chvilce závanu šance Benátek sjeli zpět do útočného pásma. Tam zahájili další kombinační situaci ve snaze dobýt benáteckou branku.
     
    09:46
    Domácí v plném počtu.
     
    08:54
    Stadionu se povedlo přenést hru na opačný konec ledové plochy. V útočném pásmu je ale Benátečtí sevřeli v rohu, z něhož se sami vydali opět zpět před Krále.
     
    07:59
    Benátečtí pokračují během přesilovky v aktivní hře v útočném pásmu. Od vystřelení na Krále je ale sráží nepřesnost.
     
    07:46
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jiří Jebavý – 2 min., nedovolené bránění).
     
    07:01
    Adam Najman důrazně bojoval v útočném pásmu o kotouč se dvěma hráči litoměřického týmu. Na své hokejce jej sice neudržel, přesto se hosté v pásmu udrželi.
     
    05:58
    Jan Kloz se postaral o dorážku přihrávky od Markuse Korkiakoskiho zpoza brány. Stáli před ním ale dva benátečtí hráči, kteří ihned kotouč zblokovali. Středočeši se posléze odhodlali k průniku před Tomáše Krále.
     
    05:48
    Hosté v plném počtu.
     
    05:12
    Stadion se pokouší dostat přes střední pásmo. Do něj si ale odvážně najíždějí obránci Benátek, jejíchž hokejky výrazně narušují souhru mezi hráči kališnického celku.
     
    04:10
    Benáteckým se povedlo narušit dosud úspěšnou litoměřickou kombinaci a vyhodit kotouč do rohu po levici Tomáše Krále. Litoměřičtí se posléze dokázali dostat zpět a postupně si opět skládat přesilovkovou kombinaci.
     
    03:48
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Matěj Psota.
     
    03:29
    Křižmo k pravému mantinelu se prosmýkl kolem několika benáteckých hráčů Markus Korkiakoski, který se posléze pokoušel o nahození puku na střed.
     
    02:25
    Domácí se osvobodili od drze pronikajících hráčů Benátek a s kotoučem na holi se prokombinovali od Krále až na opačný konec ledové plochy.
     
    01:20
    Daniel Voženílek si přes dva benátecké hráče vyčkal na nahrávku v pravém kruhu. Puk ale nepřevzal přesně a odskočil mu.
     
    00:19
    Po krátké souhře v obranném pásmu se Stadion vydal na první útočnou výpravu. Po rychlé kombinaci napříč útočným pásmem překvapit Žajdlíka svým zakončením Martin Kadlec. Ten ovšem minul.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Marcel, Pavlas, Buchtela, Gaspar, Jebavý, Kvasnička, Dluhoš – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, Przybyla, Pour – Šik, M. Havelka, J. Dvořák – Machač, Jirásek.

    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Hosnedl) – Kunst, Niko, Maier, T. Hanousek, Husa, Žůrek, Uřídil – A. Dlouhý, J. Mikyska, Psota – D. Špaček, Najman, Šír – Rychlovský, Bittner, Průžek – Žemba, Čech, Wiencek.

    Rozhodčí: Obadal, Pilný – Maštalíř, Pechánek.
     
    Minulé vzájemné utkání od počátku připomínalo přestřelku. Skóre rychle otevřel Jan Jeník, ovšem vzápětí vyrovnal svou první trefou v kališnickém dresu Lukáš Rousek. Následně otočil vývoj utkání ve prospěch Litoměřic Daniel Voženílek, ovšem Benátky si díky Josefu Mikyskovi a Ladislavu Bittnerovi ukořistily definitivně tři body pro sebe.
     
    Pro oba týmy má dnešní utkání trochu jiný cíl. Zatímco Litoměřice se chtějí co nejvíce udržet na pozicích pro play-off a postoupit tabulkou ještě o něco výše, Benátky se drží na spodních pozicích tabulky bez příliš reálné možnosti se samotnému play-off alespoň přiblížit. Přesto nic nevzdávají a do svých řad přijaly dvě nové posily – navrátilce z hostování v Trenčíně Jána Nika a mladého útočníka Štěpána Čecha.
     
    Zdravím vás u 23. kola Chance ligy. V jeho rámci se v litoměřické Kalich Areně proti sobě utkají HC Stadion Litoměřice a HC Benátky nad Jizerou. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 13. J. Kloz (Jebavý), 62. Korkiakoski (J. Kloz) – 23. A. Dlouhý (Wiencek)


    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Marcel, Pavlas, Buchtela, Gaspar, Jebavý, Kvasnička, Dluhoš – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, Przybyla, Pour – Šik, M. Havelka, J. Dvořák – Machač, Jirásek.
    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Hosnedl) – Kunst, Niko, Maier, T. Hanousek, Husa, Žůrek, Uřídil – A. Dlouhý, J. Mikyska, Psota – D. Špaček, Najman, Šír – Rychlovský, Bittner, Průžek – Žemba, Čech, Wiencek.

    Rozhodčí: Obadal, Pilný – Maštalíř, Pechánek
    ocianews.com