Liberec – Zlín 5:3 (kon.) | Litvínov – K. Vary 7:2 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 2:0 (kon.)
Sparta – Mladá Boleslav 3:5 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:3 (1:0, 0:3, 4:0)
Berani Zlín
Středa 14.11.2018, 17:20 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Liberce se s vámi loučím a někdy příště se těším znovu na počtenou! Hezký večer! (19:49:17)
     
    Je dobojováno. V krásném utkání plném obratů nakonec slaví úspěch favorizovaný Liberec, který ovládl poslední třetinu poměrem 4:0! V tuto chvíli se tak dostává do čela tabulky.

    Pro Berany to dnes musí být velké zklamání. Díky parádní druhé periodě se dostali do dvougólového vedení a zápas měli zdánlivě pod kontrolou. Mátožnému Liberci by v tu chvíli věřil zřejmě málokdo, nicméně domácí se díky parádní třetí části zmohli na úžasný obrat. Do listiny střelců se v jeho rámci zapsali Libor Hudáček, Martin Ševc, Petr Jelínek a Tyler Redenbach.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    58:56 Tyler REDENBACH - 5:3
     
    58:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Skóre se mění, ovšem na druhé straně! TYLER REDENBACH byl Petrem Jelínkem vyslán do úniku proti prázdné bráně. Stíhal jej obránce, nicméně Kanaďan od modré čáry zamířil přesně. 5:3! Asistence: Petr Jelínek.
     
    58:33
    A další šance! Krásnou přihrávku před branku si zpracoval Zdeněk Okál, avšak v exkluzivní pozici napálil kotouč pouze do vyrážečky Marka Schwarze.
     
    58:13
    Freibergsovo šikovné nahození jemně tečoval Pavel Kubiš. Tady by brankář zřejmě nestihl zareagovat, nicméně kotouč prolétl kolem tyčky pouze z vnější strany!
     
    57:45
    A skutečně! Jakub Sedláček zůstal na střídačce, Berani zkusí štěstí v power-play.
     
    57:45
    Ladislav Šmíd se v tuto chvíli spokojil s vyhozením na icing, domácí se totiž dostali pod menší tlak. Vzápětí si trenérský štáb PSG vyžádal oddechový čas, dá se očekávat odvolání gólmana.
     
    56:58
    Šimon Kratochvíl to poměrně nebezpečně zkoušel z pravého kruhu. Marek Schwarz musel rychle vytyčit rameno, aby odložil naději Zlína na dobu neurčitou.
     
    56:45
    Severočeši důležité oslabení zvládli a udělali důležitý krok k vítězství. Nyní se bude vhazovat před jejich klecí, poté, co kotouč opustil prostor mezi mantinely.
     
    56:08
    Puk se po zlínské nepřesnosti zatoulal na hůl Martina Ševce, který jej bez slitování napálil až za Sedláčkovu klec. Moravanům se přesilovka pomalu krátí.
     
    55:28
    Liberec vyhodil. Moravané se poté rychle vydali zpátky do pásma a Pavel Kubiš napálil z levé strany brankářovy betony. Jen to zadunělo.
     
    55:17
    Nyní už liberecký gólman přerušuje hru, čímž si vysloužil ovace z tribun. Bude se vhazovat po jeho levé ruce, kam už se sjíždějí hráči obou celků.
     
    54:47
    Na úvod početní výhody hostů se puk ztratil pod bruslemi u hrazení. Vydolovali jej Zlínští, načež se musel Marek Schwarz rychle přesunout proti střele Okála z pravého kruhu.
     
    54:39
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Matěj Stříteský – 2 min., krosček).
     
    Střely na branku – 33:28.
     
    54:39
    Marek Schwarz se musel ohánět! Už se zdálo, že má puk pod kontrolou, avšak hvizd se neozýval. Aktivní ve snaze o dorážku byl zejména Michal Popelka. Po komerční pauze započne početní výhoda Beranů ze Zlína! To bude zajímavé.
     
    53:50
    Ralfs Freibergs poslal puk po hrazení za Willův chrám. Domácí se z obranného pásma poměrně rychle vymanili, Petr Jelínek se však za útočnou modrou čáru už neprodral.
     
    52:55
    Aktivní Radan Lenc se z levé strany tlačil až mezi kruhy. Tam už proti dvojnásobné přesile neuspěl, přesto se nicméně jednalo o zajímavou individuální akci českého reprezentanta.
     
    52:28
    Martin Ševc včas zastavil zlínský brejk. Poté se objevil na ledě Tyler Redenbach. Domácí fanoušci si žádají odpískání faulu, rozhodčí jsou však jiného názoru.
     
    51:42
    Jan Ordoš se osamocen vrhl do ofenzivní zóny. Snažil se o střelu z pravého kruhu, ale Daniel Gazda mu zvládl ve správný moment zablokovat hokejku. Jakub Sedláček tak do akce nemusel.
     
    50:51
    Také hosté se snaží uchytit v zajímavějších místech, ale ne a ne se zadařit. Liberečtí jsou nyní lepším týmem, Moravané to nebudou mít vůbec jednoduché.
     
    50:15
    Marek Kvapil v přečíslení vybídl Radana Lence. Ten už stál před poloodkrytou klecí, nicméně s obráncem Zlína na zádech nedokázal kus černé gumy pořádně trefit!
     
    49:21
    Jakub Valský svojí rychlostí pořádně potrápil Ralfse Freibergse. Ten nakonec situaci zvládl, načež nebezpečně zakončoval Michal Poletín. Jeho střela skončil na zadním plexiskle.
     
    48:39
    Jan Ordoš se snažil otočkou obelstít Dalibora Řezníčka. Ten jej trošku rozhodil, načež liberecký forvard přihrával naslepo nepřesně. Hosté vyrážejí do brejku.
     
    48:30
    Marek Schwarz si poradil s dalekonosnou střelou Šimona Kratochvíla a schoval ji do lapačky. Berani se budou snažit po vhazování v útočném pásmu o vytvoření nějakého náporu.
     
    47:53
    Za hlasitého skandování čtyř tisícovek diváků se Zlínu nepodařilo přejít přes modrou čáru. Antonín Honejsek byl příliš nedočkavý, píská se tedy postavení mimo hru.
     
    47:25
    Tomáš Havlín předvedl minelu v rozehrávce. Ke štěstí Liberce se hostující hráč dostal ze střeleckého úhlu, chyba tedy potrestána nebyla.
     
    46:48
    Jakub Valský se prezentoval pohledným průnikem po pravém křídle. Zakončit se jej snažil bekhendem, nicméně z úhlu už Sedláčka k zákroku nepřinutil.
     
    46:16
    Lukáš Derner si troufl na prudkou ránu od modré čáry. Trefil však pouze hráče před sebou, načež byli domácí donuceni vyklidit ofenzivní pásmo.
     
    Střely na branku – 30:23.
     
    45:58
    Neuspěl ani Matěj Stříteský, jehož střelu zápěstím od modré čáry bez problémů zpacifikoval Jakub Sedláček. Následuje komerční pauza, která hostům určitě přijde vhod.
     
    45:46
    Za skandování libereckých fanoušků se Libor Hudáček snažil završit hattrick. Prohnal se až na levý kruh, odkud ke své smůle vypálil mimo bližší tyčku.
     
    45:20
    Marek Schwarz úspěšně pokryl dvojici střel Šimona Kratochvíla. Ani jedna nebyla nebezpečná, domácí se osvobozují. Zlínští jsou nyní také trošku opaření.
    44:25 Petr JELÍNEK - 4:3
     
    44:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Liberečtí zaznamenávají nevídaný obrat a už vedou. Jan Ordoš nejprve spálil velkou šanci, ale neklesl na mysli a vyjel si za branku. Poté našel mezi kruhy volného PETRA JELÍNKA, jenž z ideální pozice neomylně zavěsil. 4:3! Asistence: Jan Ordoš.
     
    Dnešní utkání sleduje v Liberci 4 086 diváků.
     
    43:45
    Následuje postavení mimo hru v hostujícím podání. Vhazovat se tedy bude ve střední zóně, kam už se sjíždějí hokejisté obou mužstev.
     
    43:37
    Krátce po vyhraném vhazování nahodil od modré lajny Matěj Stříteský. Pavel Sedláček tento střelecký pokus dobře viděl a bezpečně jej ukryl ve své lapačce.
     
    43:18
    Zlín by rád našel ztracenou půdu pod nohama. Chvilku si na to ale bude muset počkat, nyní totiž vyprodukoval pouze zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levé Sedláčkově ruce.
    42:40 Martin ŠEVC - 3:3
     
    42:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je něco, Severočeši srovnávají krok! Jan Ordoš se snažil vystřelit z mezikruží, jenže se mu to přes obránce nepodařilo. Touš se nicméně dostal přímo na hůl MARTINA ŠEVCE, který jej okamžitě poslal na bránu a ukázkově vymetl její horní růžek. 3:3! Asistence: Jan Ordoš, Lukáš Krenželok.
    41:46 Libor HUDÁČEK - 2:3
     
    41:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je sníženo! LIBOR HUDÁČEK to znovu udělal parádně. Mezi kruhy si nejdříve položil padajícího obránce Zlína, načež se mu trošku se štěstím kotouč vrátil zpět. Slovenský útočník poté jednoduše objel Sedláčka a zakončil do prázdné branky! Asistence: Marek Kvapil.
     
    41:19
    Dalibor Řezníček vyhodil tak akorát, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Lukáš Derner si poté trošku zkomplikoval rozehrávku, ale přesto se domácí dostávají vpřed.
     
    40:54
    Marek Kvapil se vydal na výlet po pravé straně. Poté zkoušel štěstí z z kruhu, Jakub Sedláček musel zasahovat. Kotouč se mu hned odrazil zpět, načež jej gólman schoval pod svojí rukavicí.
     
    40:24
    Liberečtí nastoupili zpět na led aktivně. Jan Ordoš se snažil posunout kotouč před branku, ale přihrávku zastavil dobře postavený Ralfs Freibergs.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:04.
     
    Je za námi druhá perioda, která byla pro Severočechy, mírně řečeno, hororová. V oslabení nejprve vyrovnal Pavel Kubiš, čímž výrazně nahlodal domácí sebevědomí. Jakub Sedláček poté pokryl pár velkých šancí, načež zahřmělo na druhé straně z hole Dalibora Řezníčka. To ovšem v podání Moravanů nebylo vše, na 3:1 z jejich pohledu totiž navýšil Michal Popelka. Dá se očekávat, že do poslední části dají Tygři vše. Podaří se jim s výsledkem něco udělat?

    Střely na branku po 2. třetině:
    Liberec 21:21 Zlín.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Zlínští si vydobyli vhazování před Markem Schwarzem. Ačkoliv na něm uspěly šelmy, nic zajímavého se jim už zpoza vlastní svatyně ve druhé části ovšem předvést nepodaří.
     
    39:20
    Dominance Beranů nekončí! David Nosek se rychle opřel do střely z vrcholku pravého kruhu a při Liberci stáli všichni svatí. Zachránila ho totiž s cinknutím tyčka!
     
    38:44
    Zlínští se i po konci přesilové hry úspěšně drží v útočném pásmu. Hokejově jsou nyní určitě lepší, domácímu týmu se nedaří naplňovat roli papírového favorita.
     
    37:55
    V závěru přesilovky velká šance Zlína! Z mezikruží měl totiž spoustu času na střelu po rychlé souhře volný Antonín Honejsek. Škoda pro hosty, že pálil nad bránu.
     
    37:06
    Jakub Valský šetřil čas v rohu útočného pásma. To se mu podařilo, za což sklidil malý potlesk. Hosté se snaží rychle přesunout blíže k Marku Schwarzovi.
     
    36:37
    Nedlouho poté následuje postavení mimo hru v podání PSG Beranů. Vhazovalo se tedy v neutrální zóně, z čehož těží samozřejmě Severočeši.
     
    36:18
    Hosté se okamžitě uchytili v útočném pásmu. Střela od modré čáry mířila mimo prostor tří tyček, načež se domácí celek zvládl úspěšně osvobodit.
     
    36:05
    Je tu přesilovka Zlína! Za trošku smolné hákování míří na lavici hanby Petr Jelínek (LIB).
     
    Střely na branku – 21:19.
     
    35:53
    Tygři se zuby drápy bránili hostujícímu náporu. Když se k puku dostal Taylor Doherty, už mu nezbývaly síly na více, než na vyhození. Po icingu se hra sune zpátky před domácí klec.
     
    34:59
    Antonín Honejsek to zkoušel po rychlé otočce. Střela byla zblokována, ale PSG se stále drží vpředu! Mezitím domácí fanoušci dávají znovu najevo nemalé rozčarování ze současného stavu.
     
    34:27
    Pavel Sedláček si pokryl kotouč v rohu útočného pásma Zlína. Tam se hosté pomalu ale jistě usazují, Žižkovu tečovanou střelu od modré čáry musel betonem řešit Marek Schwarz.
     
    33:39
    Tyler Redenbach na několik pokusů posunul puk na Dohertyho. Ten rozjel rychlou akci, na jejímž konci pálil právě Redenbach z kruhu do Sedláčkovy vyrážečky.
     
    33:25
    Nyní zaskočení Tygři odhodili kotouč do bezpečí pouze za cenu zakázaného uvolnění. Vhazovat se tedy bude po pravé ruce nastoupivšího Marka Schwarze.
     
    32:40
    Liberečtí se hned snaží udobřit si vlastní fanoušky, ale zatím se jim to nedaří. Nyní se nepřesnosti dopustil i zkušený Marek Kvapil, Berani tak znovu vyrážejí do rychlé protiakce.
     
    32:29
    Střídání v týmu Bílí Tygři Liberec: ze hřiště odchází Roman Will, přichází Marek Schwarz.
    32:29 Michal POPELKA - 1:3
     
    32:29
    Zlín právě vstřelil branku!
    Druhá třetina je v podání hostů jako z říše snů! Jan Václavek se mezi kruhy snažil zakončit. Od obránce se mu kotouč vrátil nazpět, načež jej mladý forvard pěkně posunul směrem k MICHALU POPELKOVI. Ten poté z pravé strany propálil přesouvajícího se Romana Willa krásnou ranou bez přípravy! Pro domácího gólmana to byla poslední kapka. Asistence: Jan Václavek, Tomáš Žižka.
     
    31:43
    Pavel Sedláček rychle vypálil zpoza kruhů. Roman Will byl pozorný, vyrazil puk před sebe, načež jej odklidil mimo prostor bezprostřední hrozby Matěj Stříteský.
     
    31:06
    Roman Will si vyjel za svoji branku pro volný puk a rozehrál jej. Tygři se dostali do útočného pásma, škoda pro ně, že Ladislav Šmíd ztratil na modré čáře stabilitu.
     
    30:41
    Domácí hokejisté i fanoušci jsou trošku opařeni, po šancích Liberce totiž udeřilo na druhé straně. Teď je hra přerušena, puk totiž po souboji vylétl na hráčskou lavici Beranů.
    29:45 Dalibor ŘEZNÍČEK - 1:2
     
    29:45
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je tu obrat! Zlínští to sehráli parádně. Michal Popelka vyslal z pravé strany přesnou přihrávku za kruhy na DALIBORA ŘEZNÍČKA. Ten si povyjel do co možná nejideálnější pozice a neomylně prostřelil Willa. Zakončení se jemně otřelo o tyčku a skončilo v síti! Asistence: Michal Popelka, Daniel Gazda.
     
    29:13
    Nyní sledujeme spíše šermovanou ve středu pole. To se snažil změnit Radan Lenc, nicméně za modrou čáru se neprotlačil. Do akce se tak může vydat PSG.
     
    28:26
    Ralfs Freibergs zastihl puk u pravého mantinelu a posílal jej na branku. Střela prolétla bez teče mimo prostor tří tyčí, nicméně hosté se do útočného pásma snaží rychle vrátit.
     
    27:53
    Tyler Redenbach kroužil v útočném pásmu Libereckých. Poté mohl od modré lajny zakončovat Havlín, ale místo toho pouze odevzdal puk na hole protivníka.
     
    Střely na branku – 18:14.
     
    27:43
    Po divoké pasáži už následuje komerční přestávka. Zlín ve druhé části srovnal při vlastním oslabení krok. Tygři se ale chtějí vrátit do vedení, a nebýt skvělého Sedláčka, mohlo se jim to podařit. Zápas nám pomalu nabírá grády, je na co se dívat!
     
    26:43
    A další velká příležitost Tygrů! Lukáš Derner se dostal k opakovanému zakončení v oblasti mezi kruhy. Pavel Sedláček se mezi svými tyčkami stihl bleskurychle přesunout a přízemní střelu betonem dostat do bezpečí.
     
    26:16
    Toto už vypadalo zajímavěji! Michal Teplý se snažil došťouchat puk u pravé tyčky za Sedláčka, jenže ten udržel beton pevně na ledě a odmítl kapitulovat.
     
    25:38
    Domácí si vydobyli vhazování před Sedláčkem. Poté nahazoval od mantinelu Taylor Doherty, jehož pokus byl hloučkem těl tečován do rohu kluziště.
     
    25:06
    Antonín Honejsek si nádherně vyměnil puk s Kratochvílem, načež stanul ve velké šanci! Ani druhá tutovka Zlína z mezikruží ovšem gólem díky skvělému Romanu Willovi nekončí.
     
    24:28
    Ralfs Freibergs zachytil nepřesnou přihrávku ve střední třetině. Nedlouho poté se u tyčky natahoval po kotouči Jakub Šlahař. Škoda pro Berany, že mu kousek chyběl.
     
    23:57
    Za pískotu tribun se šelmy znovu marně snažily prokousat za útočnou modrou čáru. Bylo jim ale odpískáno postavení mimo hru, tohle už hosté v klidu zvládnou.
     
    23:24
    Liberci se ani v dalším průběhu přesilovky vůbec nedaří, soupeř se snadno brání. To už se přestává líbit také domácím fanouškům, kteří na své oblíbence pomalu začínají pískat.
    22:44 Pavel KUBIŠ - 1:1
     
    22:44
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí si ve vlastní přesilovce počínali lajdácky a jsou potrestáni vyrovnávacím gólem. Zdeněk Okál dojel nahozený puk a zpoza brány parádně našel PAVLA KUBIŠE. Ten stál před Willem trestuhodně neobsazen a z první jej bez problémů propálil! Asistence: Zdeněk Okál.
     
    22:20
    Petr Jelínek zkusil štěstí z otočky, leč Jakub Sedláček neměl s jeho střelou vážnější problémy. Nedlouho poté posílají obránci PSG puk až k protější bráně.
     
    22:04
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., podrážení).
     
    21:17
    Zdeněk Okál se objevil mezi kruhy! Liberečtí měli štěstí, že nastřelil pouze dobře postaveného Ladislava Šmída. Kdyby ne, bylo by před Willem značně veselo.
     
    20:38
    Taylor Doherty si nahodil puk do pásma a dobře si jej sám dojel. Pak už však domácí na akci dále nenavázali, Berani tedy přenášejí těžítko hry na druhou stranu.
     
    20:16
    Jsme zpátky. Pavel Kubiš už se chtěl vydat za modrou čáru, jenže díky signalizovanému postavení mimo hru nemohl. Vzápětí ovšem následuje dokonce úmyslný ofsajd Zlína!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:12.
     
    Je za námi první perioda, ve které viděli příchozí fanoušci jednu branku. Hned na rozmezí první a druhé minuty se o ni krásným blafákem postaral Libor Hudáček. Liberec byl i nadále trošku aktivnějším týmem, šance Redenbacha ani Lence už nicméně navýšení skóre neznamenaly.

    Střely na branku po 1. třetině:
    Liberec 12:11 Zlín.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Před odchodem do kabin ještě jednou musel do akce rovněž Roman Will, kterého prověřil lehkou střelou od hrazení zlínský kapitán, Tomáš Žižka. Žádný problém pro Willovy betony.
     
    19:08
    To byla šance! Marek Kvapil v přečíslení nedostal přihrávku až k Hudáčkovi, jenže nápor Tygrů tím nekončil. O malou chvilku později se totiž před Sedláčka hnal Radan Lenc, který střelou z pravého kruhu zazvonil na bližší tyčku! Teď měl Zlín velkou kliku.
     
    18:49
    Antonín Honejsek se pohledně prokličkoval za útočnou modrou čáru. Tam se jeho barvy usadit nedokázaly, Tygři se tak znovu rychle vydávají na druhou stranu hřiště.
     
    18:16
    Tyler Redenbach mohl navýšit liberecký náskok! Z levé strany totiž v situaci dva na jednoho najížděl na Sedláčka. Kanadský forvard hodně zpomalil, nakonec tedy musel sám střílet. Zlínský gólman vytasil beton proti prvnímu pokusu i následné dorážce!
     
    17:27
    Ladislav Šmíd vyčkává s pukem na holi za vlastní brankou. Poté rozehrál na Redenbacha, díky jehož dobré práci se liberečtí hokejisté usazují v nebezpečných prostorech.
     
    16:45
    Nedlouho poté si Jakub Sedláček poradil se sympatickým průnikem mladíčka Michala Teplého, který jej vyšperkoval střelou zpoza kruhů. Čeká nás buly.
     
    16:17
    Po souboji v rohu kluziště vylétl touš přímo před Sedláčka. Ten si trošku vyjel ze své branky a v poklidu rozehrál. Hosté se díky Kubišovi snaží rychle obrátit hru.
     
    15:31
    Lukáš Derner dobře zblokoval přihrávku od Šlahaře. Ten posílal kotouč přímo před branku, zákrok domácího obránce se tak jeho týmu skutečně hodil!
     
    14:55
    Zlínští Berani jsou kompletní a dostali se do ofenzivního pásma. Tam zaúřadoval Taylor Doherty, jenž povedeným hitem úspěšně srovnal se zemí Zdeňka Okála.
     
    14:33
    Jakub Valský to vzal na sebe. Nastartoval motory a z levé strany se natlačil až do brankoviště! Poté se snažil o bekhend, ke kterému už nebyl vracejícím se hráčem vpuštěn.
     
    13:47
    Střela Ladislava Šmída od modré čáry byla dobře zakrytá, ale scházela jí přesnost. Jakub Sedláček tak v tuto chvíli zasahovat nebyl nucen.
     
    13:10
    Marek Kvapil už sám mohl zakončovat. Ještě se rozhodl hledat křižnou přihrávkou volného Lence, což už zablokoval zlínský obránce. Poté Moravané vyhazují.
     
    12:45
    Martin Ševc poslal puk po mantinelu za branku. Poté to Tygři sehráli na Lence, který z pravého kruhu centroval před Sedláčka, leč trefil pouze soupeře.
     
    12:35
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Michal Poletín – 2 min., podrážení).
     
    12:22
    Stále ještě ve výhodě dostal na levý kruh nabito Marek Kvapil, avšak ve slušné pozici puk pořádně netrefil. Severočeši utahují šrouby, hosté jsou pod tlakem.
     
    11:57
    Šimon Kratochvíl zkusil štěstí z nulového úhlu, což neneslo příliš velkou šanci na úspěch. Hned poté byl faulován domácí Havlín, Liberec má tak ponechanou výhodu.
     
    11:40
    Hosté mohli vyrovnat! Jiří Ondráček obdržel z levého křídla ideální přihrávku mezi kruhy. Měl dostatek času na zpracování, jenže s následnou ranou si Roman Will dokázal ramenem poradit.
     
    10:49
    Nakonec rozhodčí ztratili puk z dohledu a byli tak nuceni zadout do píšťalky. Po vhazování před vlastní brankou se Berani rychle vymanili z pásma, ale znovu kotouč pouze odevzdali.
     
    10:19
    Severočeši v těchto chvílích dominují na kotouči. Nyní se o něj bojuje v rohu zlínského obranného pásma, což už trvá poměrně dlouho.
     
    09:33
    Tomáš Havlín udržel puk před modrou čarou. Tygři si tak prodloužili svůj nápor, a Jakub Valský mohl stanout ve velké šanci. To by mu ale touš před brankou nesměl ujet z čepele.
     
    08:42
    Marek Kvapil řídil pobyt domácích v ofenzivní zóně. Zkoušel křižně najít jednoho ze spoluhráčů, jenže nyní mu drzé úmysly díky dobrému zásahu defenzivy nevyšly.
     
    08:05
    Libor Hudáček se pěkně protáhl po levém křídle až za úroveň brankové čáry. Poté posílal nabídku mezi kruhy, leč kotouč tudy projel nikým nezasažen.
     
    Střely na branku – 2:6.
     
    07:48
    Liberec už je v plném počtu. Krátce poté byla hra přerušena a čeká nás první komerční přestávka. Severočeši po osmi minutách hry vedou nad Zlínem 1:0.
     
    07:06
    Jakub Šlahař na modré čáře přišel o kontrolu nad toušem. Ten se tak zatoulal až do středního pásma, což fanoušci Liberce oceňují potleskem.
     
    06:39
    A další osvobození v domácím podání! Šelmy zatím oslabení zvládají na jedničku, soupeř neví, jak se proti jejich obrannému čtyřlístku prosadit.
     
    06:08
    Nahození Valenty prosvištělo po ledě pouze k zadnímu mantinelu. Krátce nato dostávají Liberečtí puk ven ze svého obranného pásma.
     
    05:51
    Pavel Kubiš se snažil před brankovištěm tečovat nahození od modré čáry. Roman Will se ale zaskočit nenechal a po jeho zákroku nás čeká buly po levé ruce domácího gólmana.
     
    05:37
    Ladislav Šmíd (LIB) se provinil podrážením, Zlín si tak zkusí první přesilovou hru v dnešním utkání. Podaří se mu rychle vyrovnat nepříznivý stav?
     
    04:58
    Antonín Honejsek předvedl pohlednou individuální akci, a ještě ji zakončil střelou bekhendem. Roman Will musel poprvé do vážnější akce, hra je přerušena.
     
    04:20
    Lukáš Derner odvedl dobrou práci za brankou a přihrával do skrumáže těl. Po puku se natahovali Teplý s Lencem, avšak Jakub Sedláček byl neoblomný a všechnu snahu ustál.
     
    03:36
    Martin Ševc si před vlastní klecí troufl na trošku riskantní kličku. Tomáš Havlín poté nahodil kotouč do útočného pásma, kde už se jej dokázali zmocnit hosté.
     
    02:58
    Valský z levého rohu přihrával před branku na volného Redenbacha, nicméně tomu prudký kotouč projel mimo dosah čepele, ze zakončení tedy nyní sešlo.
     
    02:16
    Matěj Stříteský byl jako první u nahozeného puku. Zlín poté domácím zkomplikoval rozehrávku, avšak Tygři se úspěšně z tlaku vymanili.
     
    01:36
    Zlín se rychle pokouší o odpověď, nicméně Willa pořádně neohrozil. Matěj Stříteský má spoustu času na rozehrávku, načež se hra opět pomalu přesouvá na druhou stranu.
    01:01 Libor HUDÁČEK - 1:0
     
    01:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to byla hokejová paráda, Tygři vedou 1:0! Radan Lenc v útočném pásmu zpomalil, navázal na sebe obránce a z otočky parádně našel před brankou LIBORA HUDÁČKA. Ten si elegantně položil gólmana a zasunul za jeho záda! Asistence: Radan Lenc, Marek Kvapil.
     
    00:14
    Jdeme na to! Na úvodním vhazování získali kotouč hostující hokejisté, kteří se ovšem nedostali z vlastního pásma. To se povedlo až Kubišovi, který na konci své akce pálil mimo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů již vstupují na ledovou plochu a vítají je na místní poměry velmi prořídlé ochozy. Domácí Tygři obléknou tradiční bílé dresy, Zlín se představí modré barvě. Utkání za několik málo minut započne!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd, Stříteský, Derner, Havlín, Ševc – Valský, Redenbach, Ordoš – Lenc, L. Hudáček, M. Kvapil – Teplý, P. Jelínek, L. Krenželok – Jeník, J. Vlach, M. Zachar.

    PSG Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš – Okál, Honejsek, Šlahař – E. Kulda, Popelka, Poletín.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Kajínek, Zavřel.
     
    PSG BERANI ZLÍN

    Moravané zatím zažívají tak trošku rozporuplnou sezónu. Skvělé výkony totiž pravidelně střídají s těmi o poznání horšími, což pramení v současné umístění na desáté pozici tabulky. Před reprezentační přestávkou se spíše odebrali tím méně žádaným směrem, po prohře v Hradci totiž doma poměrně vysoko nestačili ani na nováčka z Karlových Varů.

    Za Zlín už několik let hrají úspěšní hráči z Lotyšska, a výjimkou není ani tato sezóna. Dres Beranů oblékají Edgars Kulda a Ralfs Freibergs, kteří patří mezi jejich nejlepší hráče. Oba si připsali devět bodů a druhý jmenovaný strávil nejvíce času na ledě ze všech hráčů Zlína, zhruba 21 a půl minuty na zápas. Odměnou za dobré výkony jim byla nominace do národního týmu Lotyšska, Freibergs byl pak dokonce nominován kapitánem. Svou zem reprezentovali na turnaji Euro Ice Hockey Challenge v Minsku, který Lotyšsko vyhrálo.

    Na severu Čech mohou Ševci pouze překvapit, do souboje tak mohou vstupovat s patřičně čistou hlavou. Dokáží se postavit čelem k nelichotivým statistikám a uzmou si na dlouhou cestu domů nějaké body?
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Bílí Tygři šlapou na jedničku. V extraligové tabulce okupují druhou příčku, přičemž mají zápas k dobru oproti první Spartě i třetímu Mountfieldu. Na reprezentační přestávku se ovšem odebírali s porážkou v zádech, jelikož ztratili dobře rozehrané utkání v Třinci a padli poměrem 3:5. Jednalo se teprve o pátý případ, když tento celek v letošním ročníku vyšel bodově naprázdno.

    Posádku Filipa Pešána táhnou skvělé výkony individualit, což se projevuje v tabulce produktivity, ve které šelmy obsazují kompletní stupně vítězů. Třetí pozici zaujímá povedená posila z Mladé Boleslavi, Radan Lenc. O stupínek nad ním se stále vyhřívá Michal Bulíř, přestože před několika týdny odešel do KHL. Na samotném trůnu pak panuje Marek Kvapil, jenž nebodoval pouze v prvních dvou kolech (ve kterých Tygři vůbec neskórovali)! Momentálně drží patnáctizápasovou bodovou šňůru, což je neskutečné. Za 17 zápasů posbíral úctyhodných 28 bodů (11+17).

    Do souboje s Berany půjde Liberec v roli jasného favorita, navíc tento soupeř patří mezi jeho vůbec nejoblíbenější! Budou se domácí fanoušci radovat?
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Tipsport extraliga se po reprezentační pauze znovu vrací a ve středu nám nabídne nekompletní 18. kolo. My se společně zaměříme na souboj mezi týmy Bílí Tygři Liberec a PSG Berani Zlín. Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 2. L. Hudáček (Lenc, M. Kvapil), 42. L. Hudáček (M. Kvapil), 43. Ševc (Ordoš, L. Krenželok), 45. P. Jelínek (Ordoš), 59. Redenbach (P. Jelínek) – 23. Kubiš (Okál), 30. Řezníček (Popelka, Gazda), 33. Popelka (Václavek, Žižka)


    Bílí Tygři Liberec: Will (33. Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Stříteský, Derner, Havlín, Ševc – Valský, Redenbach, Ordoš – Lenc, L. Hudáček, M. Kvapil – Teplý, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Jeník, J. Vlach, M. Zachar.
    Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš – Okál, Honejsek, Šlahař – E. Kulda, Popelka, Poletín – Š. Kratochvíl, Hrníčko, Václavek.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 4 086
    thejrc.org