Novosibirsk – Kunlun 2:4 (kon.) | Barys – Chabarovsk 5:6 (kon.) | Minsk – Magnitogorsk 0:2 (kon.)
Jokerit – Čerepovec 4:0 (kon.) | Petrohrad – Vladivostok 8:2 (kon.) | Soči – Jaroslavl 3:2 (po pr.)
Spartak Moskva – Jekatěrinburg 4:3 (po pr.) | Viťaz – Čeljabinsk 3:4 (po pr.) | Omsk – Dynamo Moskva 0:4 (kon.)
konec
Avangard Omsk
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Dynamo Moskva
Středa 14.11.2018, 17:30 • Balašicha Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 35:25.
    Zblokované střely – 8:12.
    Vyloučení – 4:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 1/4.
    Vhazování – 35:30. (19:55:07)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vysokým vítězstvím Dynama Moskva, které favorita zápasu porazilo poměrem 4:0. Hostující hráči rozhodně nepodali přesvědčivý výkon, avšak stačilo využívat vyložené šance. Na to naopak doplatil Avangard, který nakonec Jerjomenka nedokáal překonat ani jednou. Omsk byl sice herně mnohem lepší, avšak v dnešním utkání ho trápila koncovka, což byl klíčový aspekt tohoto zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:18
    Chudinov se ještě zkoušel prohnat kolem levého mantinelu, tam ale tvrdě narazil. Na opačné straně nahazoval na bránu Tarasov.
     
    58:48
    Dnešní utkání se spíše jen dohrává, Avangard by ale chtěl vstřelit alespoň kontaktní branku. Hostující obrana v čele s Jerjomenkem stále odolává.
     
    57:24
    Franson si hned několikrát vyměnil puk se svým kolegou, načež vypálil na hostující branku. Odraženou střelu se ještě pokoušel doklepnout do brány Michejev, který ale neuspěl.
     
    56:28
    Následně uháněl sám na bránu Kagarlickij, který měl na zakončení příliš málo času. Navíc ho vyrušil jeden z protihráčů, který si pomohl hraničním zákrokem.
    55:40 Ivan IGUMNOV - 0:4
     
    55:40
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné, hosté totiž opět skórují! Celkem dlouhý pobyt v útočné třetině nakonec přinesl velice chytrou přihrávku do Alexejeva před bránu, kde IVANU IGUMNOVOVI stačilo nastavit pouze hůl. Domácí obrana si nyní nepočínala zrovna ukázkově.
    Asistence: Andrej Alexejev.
     
    55:17
    Medveděv dokázal nahrát vedle stojícímu Fransonovi, ten ale neprocpal puk kolem clonícího protihráče, od kterého se touš odrazil ven z útočné třetiny.
     
    54:30
    Galimov se nyní pokoušel natlačit před branku, kde se mu ani tentokráte nepodařilo procedit puk za brankáře. Jerjomenko si připisuje další rutinní zákrok.
     
    52:12
    Dynamo hraje přesilové hry o poznání nebezpečněji. Hostující pětice pořádně sevřela soupeře, nakonec prudká rána od Makarova skončila v ochranné síti.
     
    51:35
    Kagarlickij mohl zkompletovat hattrick, avšak místo prázdné brány trefil pouze zvedající se beton Bobkova, který předvedl naprosto neskutečný zákrok.
     
    50:11
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Cody Franson – 2 min., sekání).
     
    49:28
    Makarov si příliš nevěřil na vyjetí k červené čáře, nakonec se s pukem vydal za vlastní branku, kde svému celku způsobil menší chaos v rozehrávce.
     
    48:26
    Dynamo se ubránilo dalšímu ataku soupeře, puk zanedlouho skončil za brankou Bobkova. Další útočnou akci zahájí obránce Pokka, který čeká na podporu kolegů.
     
    47:23
    To nebylo vůbec špatné. Jerjomenko vyrazil puk pouze před sebe, kam si sjížděl domácí Petrov, kterému se ale nedokázalo propálit ležícího Mironova.
     
    46:41
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Igor Makarov – 2 min., hákování).
     
    46:30
    Bobkov se nyní pouze odhlédl za střelou z levého kruhu, puk šel ale hodně daleko vedle branky. Na ledovou plochu zamířily druhé formace obou mužstev.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 20. Kagarlickij (Hietanen, I. Makarov), 26. Kagarlickij (Koivisto, Šipačov), 27. Brjukvin (Volkov, Indrašis), 56. Igumnov (Alexejev)


    Avangard Omsk: Bobkov (Šilin) – J. Medveděv (C), Franson, Jemelin, Pokka, Pivcakin, Čudinov, Martynov – I. Michejev (A), Zernov, Širokov (A) – K. Petrov, Desharnais, Stålberg – Manukjan, K. Semjonov, A. Galimov – Košelev, Stas, Fisenko – Zaseda.
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – Hietanen, D. Višněvskij, I. Nikulin (C), Volkov, Menšikov, Koivisto, J. Zajcev, Pepeljajev, Mironov – I. Makarov (A), Šipačov, Kagarlickij – Tarasov, Indrašis, Brjukvin (A) – V. Kuljomin, Mozer, Moisejev – Igumnov, Alexejev, Pestuško.

    Rozhodčí: Odins, Kulakov – Kučava, Novikov
    thejrc.org