Třinec – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | K. Vary – Mountfield HK 3:2 (3:2 po s.n.) | Zlín – Vítkovice 3:0 (kon.)
Chomutov – Sparta 5:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 5:2 (kon.) | Pardubice – Plzeň 2:3 (1:2 po s.n.)
Olomouc – Litvínov 3:1 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
4:3 (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
HC Kometa Brno
Pátek 16.11.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:31 Erik HRŇA - 4:3
     
    61:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři unavili brněnskou trojici, začali střílet a nakonec se dočkali vítězné branky! Tomáš Marcinko před Vejmelkou šikovně tečoval střelu Lukáše Krajíčka, na což ještě brankář Komety zvládl reagovat. Na dorážku ERIKA HRNI už ale gólman Brna nedosáhl! Bez asistence.
     
    61:13
    Martin Růžička od modré trefil horní tyč Vejmelkovy branky!
     
    60:21
    Martin Zaťovič chtěl Kváčovi clonit výhled proti Němcově střele, hostující útočník ale doslova zboural třineckého brankáře. Oceláře čeká přesilovka čtyř proti třem.
     
    56:16
    Velké věci se děly také na druhé straně! Martin Dočekal se dostal do dvou skvělých příležitostí, v obou případech ale hostující útočník netrefil třineckou branku!
     
    55:10
    Skóre se opět mohlo překlopit na stranu domácích! Bukarts z vlastního pásma vyslal dvojici Werek – Dravecký do přečíslení dvou proti jednomu, Ethan Werek ale nedokázal trefit branku!
    54:02 Petr HOLÍK - 3:3
     
    54:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané neustále navyšovali svůj tlak, snažení Kometě přináší vyrovnávající branku! Martin Zaťovič ve středním pásmu sebral kotouč Ciencialovi a vydal se do protiakce. V tandemu jej podporoval PETR HOLÍK, který nakonec střelou nad Kváčovu vyrážečku dokázal využít třineckého zaváhání! Asistence: Martin Zaťovič.
     
    52:33
    Kometa se velmi jednoduše dostala do útočné třetiny a málem srovnala krok! Petr Holík z rohu kluziště krásným pasem našel před brankou stojícího Petera Muellera! Forvard Brna mířil mezi Kváčovy betony, třinecký brankář ale byl připraven! Komerční přestávka.
    46:33 Milan DOUDERA - 3:2
     
    46:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rychlá protiakce domácích končí v brněnské síti, Oceláři jdou znovu do vedení! Tomáš Marcinko podél levého hrazení zatáhl kotouč do útočné třetiny, na modré jej přenechal MILANOVI DOUDEROVI, který po pár kličkách přesně zamířil do spodního rohu Vejmelkovy branky! Asistence: Tomáš Marcinko.
     
    37:33
    Další střelu Ondřeje Němce před Kváčou tečoval Lukáš Kašpar, kotouč se zřejmě odrazil od pravé tyče třinecké branky!
     
    36:46
    V třineckém pásmu se do sebe pustili Tomáš Marcinko s Leošem Čermákem, třineckému útočníkovi se nelíbili počínání hostujícího kapitána. Bude to ale právě hráč Ocelářů, kdo usedne na trestnou lavici. Marcinko se provinil podrážením.
    30:07 Lukáš KAŠPAR - 2:2
     
    30:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    Další akce Komety již končí v třinecké brance, hosté srovnávají krok! Petr Holík se od modré rozjel do hloubi třinecké třetiny, nejlepší nahrávač Brna pak předložil puk Martinu Zaťovičovi, který jej předal nehlídanému LUKÁŠI KAŠPAROVI! Tomu zbývalo jen doklepnutí puku do třinecké branky! Asistence: Martin Zaťovič, Petr Holík.
     
    29:06
    Chmielewskému se v útočném pásmu nepovedlo přesně rozehrát na Ciencialu, hosté tak mohli jít do protiakce. Tu nedovoleným způsobem zastavil David Cienciala, hosté si tak po komerční přestávce zahrají druhou přesilovou hru.
     
    25:36
    Kometu čeká další oslabení, Nicholas Schaus u hrazení podrazil Marcinka, za což od sudích obdržel menší trest.
     
    25:18
    Pro Oceláře to mohlo vypadat ještě lépe, Erik Hrňa ale z uctivé vzdálenosti napálil jen levou tyč Vejmelkovy branky!
    23:55 Martin RŮŽIČKA - 2:1
     
    23:55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Druhá přesilovka, druhý gól, Oceláři otáčejí vývoj utkání! Také u této branky byla dvojice Roberts Bukarts – MARTIN RŮŽIČKA, oba elitní útočníci domácích si tentokráte vyměnili role, když Bukarts z předbrankového prostoru posunul kotouč na levou stranu, odkud do odkryté klece pálil MARTIN RŮŽIČKA! Asistence: Roberts Bukarts, Tomáš Marcinko.
     
    23:22
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Alexandre Mallet – 2 min., podrážení).
     
    23:12
    Ve středním pásmu se však puk dlouho neohřál a znovu putoval na brněnskou stranu kluziště. Werek s Kovařčíkem připravili dobrou pozici pro Arona Chmielewského, který však trefil jen Vejmelkovu vyrážečku. Puk se však znovu odrazil k domácím, kteří ale ani natřikrát nedokázali uklidit kotouč do sítě!
    21:34 Roberts BUKARTS - 1:1
     
    21:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se z vlastního pásma velice rychle přesunuli do útočné třetiny a přesilovkovým gólem srovnávají krok! Puk se od Erika Hrni dostal k volnému Martinovi Růžičkovi, který už mohl střílet, Růžička ale z levé strany předložil kotouč zcela nehlídanému ROBERTSI BUKARTSOVI, jenž měl jednoduchou práci v podobě doklepnutí puku do odkryté části branky! Asistence: Martin Růžička, Erik Hrňa.
     
    20:27
    Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Oceláři, kteří si navíc vybojovali první početní výhodu. Erik Hrňa byl ve střelecké pozici hákován Peterem Muellerem, hostující útočník obdržel menší trest.
    17:03 Tomáš BARTEJS - 0:1
     
    17:03
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hostům se využít přesilovku nepovedlo, další tlak Brna však již přináší úvodní branku dnešního utkání! Galvinšovi se nepovedlo zpoza vlastní branky rozehrát kotouč, puku se zmocnil Petr Holík, který jej poslal na modrou čáru, odkud pálil TOMÁŠ BARTEJS! Střela hostujícího beka byla lehce tečována o Polanského brusli, Kváča byl bez šance! Asistence: Petr Holík, Peter Mueller.
     
    14:03
    Vladimír Dravecký nejprve zastavil nadějně vypadající akci Komety, slovenský útočník ale následně z vlastního pásma poslal kotouč přímo mezi diváky. Hosty čeká první přesilovka.
     
    12:45
    Kometa se po vyhraném vhazování ve středním pásmu dostala do útočné třetiny a málem se radovala z první branky zápasu! Peter Mueller dostal nabito do prostoru mezi kruhy, svou střelu z první ale poslal jen do horní tyče Kváčovy branky!
     
    03:30
    David Cienciala se z ničeho nic dostal sám za hostující defenzívu a řítil se na Vejmelku! Třinecký útočník zkusil kličku na pravou stranu, brankář Komety však byl na toto zakončení připraven!
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 22. Roberts Bukarts (Martin Růžička, Hrňa), 24. Martin Růžička (Roberts Bukarts, Marcinko), 47. M. Doudera (Marcinko), 62. Hrňa – 18. Bartejs (P. Holík, Mueller), 31. Kašpar (Zaťovič, P. Holík), 55. P. Holík (Zaťovič)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Hrubec) – Krajíček (C), Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Adámek, Matyáš – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Roberts Bukarts, Werek, Dravecký – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Dostál) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Schaus, Bartejs – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Kašpar, L. Čermák (C), Kusko – Dočekal, Hruška, Mallet – Plášek ml., R. Zohorna, L. Horký.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Frodl, Komárek

    Diváci: 5 035
    bahis siteleri