Jičín – Střešovice 3:4 (po pr.) | Slavia Plzeň – Ostrava 1:9 (kon.) | Olomouc – Liberec 5:0 (kon.)
Panthers – Ne 4:11 (kon.)
konec
FBS Olomouc
5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Crazy girls FBC Liberec
Sobota 17.11.2018, 18:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • ČEZ Extraliga žen • 11. kolo
     
    Třetí třetina nakonec potvrdila olomoucký náskok, Hanačky si dokonce ještě připsaly další branku. Crazy girls se sice snažily o odpor, jenomže ani tak fantasticky chytající Martinu Frankovou nepřekonaly. Olomouc si tak zapisuje důležité tři body, které ji udržují v elitní osmičce. Liberec naopak zůstane minimálně do dalšího víkendu poslední. Ode mě je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek soboty. (19:55:46)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 27, Liberec – 27
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 8, Liberec – 10
     
    Nejlepší hráčky utkání: Martina Franková (Olomouc) – Hana Koníčková (Liberec)
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Akce Leierové s Bárkovou byla velice nadějná, jenomže skončila i tentokrát palbou do připravené Frankové. Domácí už hrají s velkou herní pohodou, nikam výrazně se ani netlačí.
     
    59:00
    Liberec si vyžádal oddechový čas!
     
    58:44
    Hostující kouč Procházka je velice rozezlen na práci rozhodčích, kteří nyní nezapískali hru v šesti domácím. Sudí zatím vše řeší domluvou, kartu na impulzivního Jakuba Procházku nevytasili.
     
    57:40
    Oháňková jen tak tak netečovala ránu Křížkové, domácí pokračují ve své dominanci.
     
    57:10
    Mlejnková se dostala ke střelbě z levého křídla, avšak i tentokrát ji zvládla vychytat s obrovskou formou hrající Franková. Míček letí až na zadní mantinel, domácí se mohou pustit do brejku.
     
    56:11
    Mošťková trefuje krásnou ranou tahem spojnici! Liberec přežil další krizový moment, nyní budou svěřenkyně Jakuba Procházky rozehrávat zpoza vlastní branky.
     
    55:29
    Hanačky jsou pod velkým tlakem, nicméně prozatím libereckému tlaku celkem s velkým štěstím unikají. Crazy girls však stále hlavně bojují s finální fází svých akcí.
     
    54:55
    Franková vychytala Koníčkovou neskutečným způsobem, špičku svého stehna totiž dokázala vystrčit na poslední chvíli proti střele!
     
    54:29
    Rumlová znovu ukázala své střelecké umění, jenomže palba z velké vzdálenosti jí ani tentokrát nepomohla ke skórování. Míček letěl vysokým obloučkem těsně vedle branky.
     
    53:20
    Mlejnková se prodrala do kontru, jenomže dlouhou přihrávku od Koníčkové přeci jen nezvládla vychytat. Franková na hranici brankoviště totiž zkušeně vyběhla a chytila balónek do rukou před dorážející soupeřkou.
     
    52:21
    V akci byla nyní i Cholinská, avšak brejk osmnáctileté útočnice nebyl úspěšný. Její průnik po levém křídle skončil ranou těsně vedle branky, Štěpánová se po tomto pokusu jen ohlédla. Crazy girls budou rozehrávat zpoza branky.
     
    51:34
    Fantom Franková znovu exceluje! Domácí brankářka tentokrát vychytala Koníčkovou při akci na jeden dotyk, pád Frankové k levé tyči totiž nakonec zabránil všemu nebezpečnému.
     
    50:19
    Mošťková byla milimetry od šesté olomoucké branky! Cholinská jí poslala ideální nahrávku na střed hřiště, jenže domácí sniperka promáchla. Liberec měl obrovskou dávku štěstěny.
     
    49:17
    V předbrankovém prostoru Olomouce nyní řádila Knotková, jenomže ani tentokrát se hostující celek branky nedočkal. Franková si připsala s velkým štěstím další exkluzivní zákrok.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 16. Mošťková (Cholinská), 29. Pejzlová (Cholinská), 33. Reimerová (Rozenbergová), 34. Reimerová, 43. Žáková (Reimerová)


    FBS Olomouc: Franková (Kubíčková) – Václavíková, Sedláková, Pejzlová, Rozenbergová, M. Grufíková, Křížková – Kylarová, Oháňková, Mošťková – Žáková, Reimerová (C), Tomanová – Cholinská, Slezáková.
    Crazy girls FBC Liberec: Štěpánová (Lerchová) – Leierová, Koníčková (C), Dlouhá, Rumlová, Foffová – M. Mlejnková, Horáková, Zíková – Zelníčková, Knotková, Dostalíková – Bárková.

    Rozhodčí: Jakub Krátký, Pavel Vojkůvka

    Diváci: 73
    thejrc.org