Sparta – Olomouc 4:6 (kon.) | Liberec – K. Vary 4:1 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 4:2 (kon.)
Plzeň – Zlín 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 6:3 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:3 (3:2, 1:0, 2:1)
HC Kometa Brno
Neděle 18.11.2018, 17:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den přeji z ČPP Arény všem hokejovým příznivcům. Tipsport extraliga se za nedlouho dostane do své poloviny, dnes se odehrává převážná většina jejího 20. kola. Jeho šlágrem je pak souboj dvou týmů z horních pater tabulky. Společně budeme sledovat duel, ve kterém Mountfield Hradec Králové přivítá na svém ledě tým HC Kometa Brno.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši aktuálně okupují čtvrtou příčku extraligy se ziskem dvaatřiceti bodů. Lvi se v současnosti nenacházejí v ideálním rozpoložení, často střídají výhry a porážky. Nepřekvapí tak, že z posledních čtyř utkání vyhráli dvě. Nejprve přetlačili v divokém duelu Chomutov na jeho ledě v prodloužení 4:3, následně vyhráli i doma, kde porazili Zlín 4:2. Poté dlouho vedli v zápase s Olomoucí, ale po kolapsu ve třetí třetině prohráli v Kohoutí plechárně 1:3. Po reprezentační přestávce pak navázali další porážkou, v pátek odvezli z Karlových Varů jen bod za prohru 2:3 po nájezdech.

    Mountfield se potřebuje vrátit na vítěznou vlnu a doufá, že mu k tomu domácí prostředí, ve kterém zatím prohrál jen dva zápasy v sezóně, pomůže. Nejvíce diskutovaným tématem je v Hradci Králové comeback Radka Smoleňáka, který se vrátil z měsíčního zkušebního kontraktu ve Švýcarsku a pod Bílou věží podepsal dlouhodobý kontrakt. Podpis jeho smlouvy se ihned ukázal jako důležitý. V Karlových Varech dal Smoleňák oba góly Lvů a především on tak mohl za to, že Východočeši na soutok Labe a Orlice bod přivezli.
     
    HC Kometa Brno

    Moravané jsou v současné době na třetím místě tabulky se stejným bodovým ziskem jako Hradečtí (dvaatřicet bodů) a se stejným rozdílem ve skóre jako Lvi, nastříleli však víc branek. Půjde tak o souboj sousedů v tabulce a přímou bitvu minimálně o třetí místo, v případě zaváhání Sparty a Liberce se vítěz může posunout dokonce do čela extraligy! Kometa podobně jako Mountfield nemá v poslední době ustálenou formu a střídá vítězství s porážkami. V předcházejících čtyřech duelech nejprve vyhrála v Plzni 4:2, poté ale prohrála na ledě Mladé Boleslavi 1:2. Po reprezentační pauze doma zvítězila nad Pardubicemi 2:0, jenže v pátek zase padla v Třinci po prodloužení 3:4.

    Také kádr Brňanů v poslední době zažil změnu a to na důležitém brankářském postu. V podstatě se dá mluvit o tom, že přišla výměna s celkem z KHL – Chabarovskem. Do Amuru zamířil Marek Langhamer, Kometa naopak získala dřívější oporu Zlína Libora Kašíka. V poslední době je však neotřesitelnou jedničkou Moravanů Karel Vejmelka.
     
    Předcházející zápas a očekávání

    Hradec se s Brnem střetl v letošní sezóně zatím jedinkrát. Úřadující mistr šel po pětačtyřiceti vteřinách do vedení, ale Lvi během čtyř minut vyrovnali. Přibližně v polovině utkání Východočeši zápas otočili, jenže jejich těsný náskok Moravané během šedesáti sekund zlikvidovali. Rozuzlení přišlo ve třetím dějství, kdy se podruhé v zápase trefil Cingel, jehož branka se ukázala jako vítězná. Radovan Pavlík pak už pouze kosmeticky upravil konečný výsledek na 4:2. Brňané sice v závěru zkusili hru bez brankáře, ale bez kýženého efektu.

    S ohledem na tento i další předcházející duely (v posledních osmi utkáních těchto týmů nebyl rozdíl ve skóre nikdy vyšší než dvoubrankový) a pokud vezmeme v potaz současné postavení obou celků v tabulce i jejich skóre a aktuální formu, lze očekávat vyrovnanou dramatickou bitvu, na kterou se zde pod Bílou věží můžeme těšit.
    Petr Zámorský je nejproduktivnějším obráncem extraligy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Cibulskis, Graňák (C), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, Rákos (A) – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Lessio – M. Chalupa, Dragoun, Bezúch.

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Dostál) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Schaus, Mikuš – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Kusko, L. Čermák (C), Kašpar – Mallet, Hruška, Köhler – Plášek ml., R. Zohorna, L. Horký.

    Rozhodčí: Harnebring (SWE), Hejduk – Svoboda, Lhotský.
     
    Ještě jednou dobrý večer z královéhradecké ČPP Arény, která se začíná solidně zaplňovat. Do startu duelu mezi Kometou a Mountfieldem zbývá přibližně 11 minut, oba celky už absolvovaly rozbruslení a na ledě je aktuálně rolba, aby ještě jednou upravila povrch před startem střetnutí.
     
    Kometa se zatím nerozhodla pro to, aby zařadila Libora Kašíka na svou soupisku, v brance tak znovu uvidíme Karla Vejmelku. Východočeši naopak využijí své posily naplno, Radek Smoleňák nastupuje v první formaci, Lucas Lessio ve třetí.
     
    Sudí vstupují na ledovou plochu, zimní stadión v Hradci Králové se zatím pěkně zaplnil a nyní už čekáme na nástup obou celků, zdá se, že nás čeká zajímavý souboj s krásnou atmosférou.
     
    Lvi přicházejí na kluziště, Brňané jsou jim těsně v patách, týmy se řadí na modré čáry ke vzájemnému pozdravu, duel startuje za pár sekund.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Moravané vyhráli úvodní vhazování a po chvíli se dostali do první šance, Petr Holík ale střílel z hodně špatného úhlu a Pavelka si tak pohodlně připsal první zákrok.
     
    00:36
    Petr Holík se dostával do další slibné šance v mezikruží, ale Lukáš Cingel se k němu včas vrátil a tělem ho rozhodil v zakončení.
     
    01:08
    Radovan Pavlík dojel vyhozený kotouč a z rohu se snažil poslat kotouč do brankoviště, Vejmelka byl pozorný a jeho ránu zastavil.
     
    01:21
    Krátce po vhazování to z levé strany od modré čáry zkusil Filip Pavlík, Tomáš Malec však do jeho rány obětavě padl a zblokoval ji.
     
    01:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno jde rychle po startu utkání do vedení! Moravané teď rozebrali obranu Mountfieldu, Zohorna křižně přihrál z levé strany před bránu na úplně volného ALEXANDREA MALLETA, jenž rychle umístil puk do sítě. Asistence: Radim Zohorna, Bedřich Köhler.
    01:59 Alexandre MALLET - 0:1
     
    02:18
    Lvi se mohou rychle vrátit do zápasu, Radim Zohorna inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    03:05
    Po střele Filipa Pavlíka z levého kruhu bylo před bránou Komety pěkně horko, s dorážkou přispěchal i Smoleňák, ale touš v síti neskončil.
     
    03:56
    Moravané se dvakrát za sebou rychle osvobodili, Lvům se nedaří usadit v pásmu na delší dobu.
     
    04:18
    Kometa je kompletní a navíc na puku, který drží ve své obranné třetině.
     
    04:45
    Obrovská chyba při rozehrávce Brna nabídla velkou šanci Chalupovi, který byl sám před Vejmelkou, ale díky lehkému háčku svou bekhendovou kličku nedotáhl a gólman Komety zasahovat nemusel.
     
    05:19
    Krátce po vhazování pálil z levé strany od modré čáry Linhart, kotouč byl zblokován jednou z bránících hokejek a obloukem přistál v lapačce brankáře Brňanů.
     
    05:36
    Svěřenci Libora Zábranského se hnali po pravé straně do rychlého brejku, ale zastavilo je postavení mimo hru.
     
    06:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vyrovnává opravdu kuriózní brankou! Karel Vejmelka mohl pohodlně rozehrávat, ale nepochopitelně namazal na hůl LUKÁŠI CINGELOVI, který zachytil jeho rozehrávku a bekhendem rychle dopravil touš do sítě – 1:1! Bez asistence.
    06:07 Lukáš CINGEL - 1:1
     
    06:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hodně divoký start duelu na soutoku Labe a Orlice! Mountfield během 29 vteřin otáčí zápas! Lessio krásnou bekhendovou přihrávkou našel z pravé strany MARISE BIČEVSKISE, který na ose hřiště ranou z první překonal Vejmelku a Hradec vede 2:1! Asistence: Lucas Lessio, Matej Paulovič.
    06:36 Maris BIČEVSKIS - 2:1
     
    07:21
    Kometa se může rychle vrátit do zápasu, stejně jako Lvi si vyzkouší přesilovku. Mountfield hrál v šesti a Juraj Bezúch už odpykává tento trest na lavici hanby. Mezitím probíhá komerční pauza.
     
    07:48
    Východočechům se podařilo vyhodit přes všechny čáry a Vejmelka byl nucen rozehrát, tentokrát nechyboval.
     
    08:20
    Moravané se znovu příliš dlouho za útočnou modrou nezdrželi a jsou vyhnáni až do svého obranného pásma.
     
    08:49
    Hra má dnes zatím neskutečné tempo, přerušuje se v podstatě při gólech a vyloučeních, Brno svou přesilovku zatím vůbec nezvládá.
     
    09:23
    Přesilovka Komety je pryč a začne hradecká. Jan Hruška inkasuje dvě minuty za pozdní dohrání.
     
    09:46
    Východočeši se drží v útočném pásmu a vyměňují si puk, do zakončení se zatím ale nedostali.
     
    10:02
    Filip Pavlík to zkusil z osy hřiště od modré čáry. Touš byl v předbrankovém prostoru tečován a sražen mimo prostor tří tyčí.
     
    10:34
    Moravané vyhazují přes všechny čáry a Pavelka musí vypomoct svým bekům s rozehrávkou.
     
    11:03
    Oskars Cibulskis dostal přihrávku na modrou čáru a ihned pálil, Vejmelka však jeho pokus vyrazil a poradil si i s dorážkou Smoleňáka.
     
    11:13
    Petr Zámorský zkusil svou letos pověstnou střelu od modré čáry, kterou ale v před Vejmelkou zastavil bruslí Tomáš Malec.
     
    11:38
    Následně to zkoušel ještě Filip Pavlík z levého kruhu Vejmelka jeho ránu vykopl a o zbytek se postarali beci Komety, která je kompletní.
     
    12:12
    Maris Bičevskis se dostal po závaru před bránou Komety ke střele z mezikruží, ale mířil nepřesně!
     
    12:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa vyrovnává na 2:2! Po přihrávce Muellera se přesnou střelou do bližšího horního růzku z pravého kruhu prosadil PETR HOLÍK! Asistence: Peter Mueller.
    12:34 Petr HOLÍK - 2:2
     
    13:13
    Souboj o touš u hrazení na obranné modré Lvů. Touš vydolovali Brňané, kteří jej poslali svým bekům.
     
    13:38
    Ne úplně dobré rozhodnutí Dominika Graňáka, který chtěl rozehrávat přes osu hřiště zpoza své brány, Kometa se díky práci Rosandiće do zakončení nedostala.
     
    14:20
    Východočeši kontrolují touš za vlastní bránou, rozehrává Linhart, který vede akci středem kluziště.
     
    14:59
    Rosandić vystřelil z pravé strany od modré čáry, touš byl před Vejmelkou tečován a mezi tři tyče nezamířil. Poté, co brankář Moraanů chytil další lehčí střelu je hra přerušena a následuje komerční brejk.
     
    15:16
    Moravané vyhráli vhazování před svým brankářem a pokusili se dostat kupředu vysokou přihrávkou, kterou ale beci Lvů dokázali zastavit.
     
    15:36
    Chalupa přetlačil Zaťoviče u pravého hrazení a pronikl dopředu. Vejmelka neodhadl odraz puku od mantinelu, ten se dostal před bránu a gólman Komety měl obrovské štěstí, že po jeho chybě znovu neskončil v síti!
     
    16:27
    O touš se teď bojuje v rohu kluziště u brány Mountfieldu, kde se oba celky nějakou dobu přetahovaly, nyní touš vyváží Zámorský.
     
    16:56
    Hra má opravdu neskutečné tempo v této třetině a přelévá se ze strany na stranu. Moravané drží touš u své klece.
     
    17:27
    Tentokrát chyboval za svou bránou Pavelka, touš se od zadního mantinelu dostal k Ondřeji Němcovi, který ale hradbu těl před sebou nepropálil!
     
    17:46
    Akci svěřenců Tomáše Martince zastavuje postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    18:17
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ďábelská třetina pokračuje a Hradec znovu vede! Rosandić na třetí pokus protlačil touš od modré k bráně Komety, před kterou vznikl zmatek, ve kterém se nakonec nejlépe zorientoval MATEJ PAULOVIČ, jenž snadno dorazil touš do odkryté klece za bezmocného Vejmelku. Asistence: Lucas Lessio, Maris Bičevskis.
    18:17 Matej PAULOVIČ - 3:2
     
    18:49
    Cingel pronikl po pravé straně a snažil se ranou po zemi zvýšit náskok Lvů. Po zákroku Vejmelky se v brankovišti Komety strhla mela.
     
    19:27
    Moravané vyhráli buly před svým gólmanem, ale rychlá akce po pravé straně nedospěla ani k útočné modré.
     
    19:49
    Vysoké nahození ze středního pásma plesklo neškodně o zadní mantinel za bránou Lvů, kde se první dějství dohrává.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Pekelně rychlá a zajímavostmi nabitá první třetina je minulostí. Kometa se v ní rychle dostala do vedení, ale Lvi v sedmé minutě během 29 vteřin utkání otočili. Brno vypálilo za tuto dvacetiminutovku jen čtyřikrát, přesto dokázalo vyrovnat na 2:2. O výhře Hradce v této třetině tak rozhodl až 77 sekund před jejím koncem Matej Paulovič rychlou dorážkou po závaru před Vejmelkou. Dá se říci, že jsme byli svědky nepříliš dobrého vystoupení obou gólmanů. Uvidíme, zda se v druhém dějství zlepší a hra se trochu uklidní. Diváci jsou však z průběhu střetnutí pochopitelně ve varu a zápas si užívají.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield HK – 12
    HC Kometa Brno – 4
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:53.
     
    Na ledě se během první pauzy slavilo vítězství žáků 4. třídy Mountfieldu HK v turnaji Martina Erata, mladí Lvi si zaskandovali spolu s domácím kotlem, k úspěchu jim pochopitelně gratulujeme.
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše, druhé dějství začne za pár chvilek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Východočeši získali touš po vhazování a Smoleňák ho bekhendem poslal do útočného pásma. Koukal zakončoval takřka z nulového úhlu, Vejmelka se zaskočit nenechal.
     
    20:29
    Rákos si na útočné modré nezpracoval puk ideálně a sudí to posoudili jako postavení mimo hru. Z následné rozehrávky zahrál Mountfield na zakázané uvolnění, buly před Pavelkou.
     
    21:01
    Michal Gulaši dojel vyhozený puk za svou bránou, vyhodit ho přes obrannou modrou ale nedokázal, Vejmelka se tak musel natáhnout pro slabší střelu z větší vzdálenosti. Cingel se tak k dorážce nedostal.
     
    21:26
    Mislav Rosandić si vyměnil puk s Filipem Pavlíkem a Lvi se dostali až na útočnou modrou, kde se ale museli před dobře zorganizovanou defenzívou Komety stáhnout zpět.
     
    21:52
    Lucas Lessio nyní předvedl rychlost svých nohou. Od pravého hrazení sjel bleskově na osu a přes beka vypálil po ledě, Vejmelka byl na zemi s betony včas!
     
    22:27
    Východočeši vytlačili protivníka za obrannou modrou a hráči Brna se tak musí stáhnout k obraně svého pásma.
     
    22:53
    O touš se oba celky přetahují za klecí Jaroslava Pavelky, úspěšnější byli nakonec Lvi, kteří vyváží černou pryž od své svatyně.
     
    23:20
    Vejmelka chytil nahození ze středního pásma a rychle posunul touš svým bekům, kteří s ním rychle míří vpřed.
     
    23:46
    Moravané se v třetině Hradce dlouho neohřáli a musí se znovu vracet k vlastní kleci, Mountfield ale střídá a kupředu nespěchá.
     
    24:18
    Kometa se usadila v třetině protivníka. Tomáš Malec vypálil z levé strany od modré čáry na bližší tyč, Pavelka kotouč vykopl betonem.
     
    24:38
    Vejmelka si poradil s nahozením ze středního pásma. Následně se strhla menší potyčka, kterou sudí rychle ukončili. Probíhá komerční pauza.
     
    25:01
    Radovan Pavlík zastavil dobrým hitem u mantinelu pronikajícího Radima Zohornu a Lvi se tak snadno dostávají k puku.
     
    25:32
    Peter Mueller zastavil rozehrávku Mountfieldu na útočné modré a předává puk svým spoluhráčům, ti se s ním ale v pásmu neudrželi.
     
    26:07
    Vejmelka krotí holí touš za svou klecí, následně puk přebírají jeho beci, kteří po pravé straně postupují vřed.
     
    26:31
    Karel Plášek ml. se dostal ke střele od modré čáry, kterou však zastavil první bránící hráč – Daniel Rákos.
     
    27:06
    Koukal vystřelil z levé strany od modré čáry. Před bránou holí šikovně tečoval Mislav Rosandić, ale Vejmelka byl na ledě včas a puk zastavil.
     
    27:06
    Radek Smoleňák a Alexandre Mallet se do sebe následně pustili a trochu se postrkovali, za což jim sudí oběma vyměřil trest na dvě minuty za hrubost.
     
    27:16
    Radim Zohorna napadal rozehrávku Lvů hodně aktivně, ale Petr Zámorský mu nastavil záda a touš na čepeli i přes jeho dorážení udržel.
     
    28:03
    Radovan Pavlík se snažil projít obranou Komety svou rychlostí, což se mu nepovedlo, když ho beci Brna zdvojili.
     
    28:18
    Hra ve čtyřech ještě o něco zrychlila tempo, Paulovič je zastaven v rohu kluziště Gulašim, ale drží se dál na puku.
     
    28:49
    Tak tohle byla krásná akce v podání Lvů! Ťukec mezi trojicí hokejistů zakončoval v předbrankovém prostoru Paulovič a třešničce na dortu – gólu, zabránila jen hokejka Vejmelky, jenž touš přizvedla do velké výšky.
     
    29:18
    Hra se rychle přelila na druhou stranu, kde se však Moravané příliš dlouho nezdrželi, oba celky jsou kompletní.
     
    30:05
    Východočeši získali hrací předmět za svou klecí a po levé straně se vydali vpřed, do šance se ani nedostali.
     
    30:37
    Bičevskis pěkně prošel přes Němce u zadního mantinelu za bránou Komety. Hradečtí se drží v útočné třetině.
     
    31:07
    Dragoun svým divokým napadáním ještě pozdržel rozehrávku Komety, ale na druhé straně nyní došlo k faulu a Brno bude hrát přesilovku.
     
    31:13
    Faulujícím hráčem je právě Michal Dragoun, jenž nechtěně, ale přeci zasáhl soupeře holí do obličeje. Přesilovka pro Brno.
     
    31:34
    Moravané se rychle umístili do přesilovkového rozestavení a hledají vhodný prostor pro své zakončení.
     
    31:56
    Z pravé strany od modré čáry to zkusil Ondřej Němec, jeho rána však přes dvojici bojujících hráčů neprošla.
     
    32:13
    Hradečtí teď šli do přečíslení tři na dva, ale Linhart vyslal něco mezi střelou a přihrávkou, takže akce nebezpečná nebyla.
     
    32:43
    Peter Mueller vystřelil z pravé strany, Petr Zámorský jeho ránu srazil na zadní mantinel, kam vyrazil Jaroslav Pavelka, jenž touš rychle přikryl lapačkou.
     
    33:13
    Východočeši vyhodili ještě jednou přes všechny čáry a jsou kompletní. Radovan Pavlík předal ve středu hřiště zadovkou Cingelovi, jenž proniká za útočnou modrou.
     
    33:40
    Hradec má ponechanou výhodu, Brňané budou pykat za faul na Dragouna, který byl zasažen vysokou holí.
     
    34:10
    Moravané zvládli vyhodit, ale Lvi se stihli vrátit do pásma. Střelu Rákose od levého mantinelu Vejmelka chytil.
     
    34:10
    Dle mého předchozího sdělení se děje nyní. Nicholas Schaus usedá na trestnou lavici – dvě minuty za vysokou hůl. Šance pro Lvy odskočit svému soupeři do trháku.
     
    34:12
    Obrovská šance pro Hradec! Mueller vysekl Smoleňákovi hned po vhazování hůl a usedá na trestnou lavici. 1:58 přesilovky 5 na 3 pro Hradec!
     
    34:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá početní výhodu a zdvojnásobuje své vedení! RADEK SMOLEŇÁK si v předbrankovém prostoru počíhal na střelu z pravé strany od Zámorského, tečoval ji mezi betony Vejmelky a touš se těsně prokutálel za brankovou čáru – 4:2! Asistence: Petr Zámorský, Filip Pavlík.
    34:41 Radek SMOLEŇÁK - 4:2
     
    35:18
    Východočeši pokračují v početní výhodě a napadají rozehrávku Brňanů, kteří se pochopitelně nevydávají napadat.
     
    35:55
    Mountfield se dál zdržuje v prostoru před Vejmelkou, nyní se ale do palebné pozice dostat nemůže.
     
    36:16
    Brankář Moravanů lapil ránu Zámorského od modré čáry a jeho tým je kompletní.
     
    36:20
    Ihned po vhazování teď od modré čáry vypálil Linhart, jeho rána byla před bránou sražena a nakonec skončila v náruči Vejmelky. Menší strkanici sudí rozehnali.
     
    36:35
    Zámorský svým tělem čistě odstavil u hrazení Pláška, díky čemuž neměla útočná snaha Brňanů delšího trvání.
     
    36:50
    Po zakázaném uvolnění svěřenců Libora Zábranského se bude vhazovat po pravé ruce brankáře Karla Vejmelky.
     
    37:06
    Hradečtí prohráli buly, ale aktivním napadáním zdrželi rozehrávku Moravanů, kteří se přes obrannou modrou dostali jen díky vyhození.
     
    37:33
    Bezúch vypálil z větší vzdálenosti, Vejmelka jeho ránu poslal vyrážečkou do rohu, kde byli první beci Komety.
     
    38:07
    Východočeši znovu aktivním presinkem získali hrací předmět a mohou svému protivníkovi znepříjemnit život v jeho pásmu.
     
    38:35
    Michal Barinka vypálil od levého hrazení na bližší tyč, kde měl Pavelka připravenou vyrážečku, kterou ránu zlikvidoval.
     
    39:07
    Brankář Lvů nezachytil nahození za svou bránu, Moravané se přesto na puku neudrželi a na druhé straně zpracovává přihrávku Smoleňák.
     
    39:33
    Vincour se Smoleňákem zakombinovali za bránou Moravanů, ale druhý jmenovaný se zpoza ní vytočit nedokázal a kupředu může Brno.
     
    39:58
    Petr Zámorský zastavil u hrazení Martina Zaťoviče a druhá třetina se tak dohrává v režii Mountfieldu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina přinesla vzývané zklidnění hry, alespoň co se branek týče, jinak má utkání stále vysoké tempo i nasazení. Zlepšili se též oba gólmani, kteří během těchto dvaceti minut výrazně nechybovali. Hradec zužitkoval dvojnásobnou početní výhodu díky teči navrátilce Radka Smoleňáka, kterou Vejmelka sice zpomalil, ale nezastavil. Mountfield tak vstoupí do závěrečného dějství s dvougólovým náskokem.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Mountfield HK – 10 (22)
    HC Kometa Brno – 8 (12)
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše, třetí třetina odstartuje za pár sekund.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Brňané získali touš, se kterým se stáhli až za vlastní bránu, jejich výpad po levé straně zastavili Linhart a Zámorský.
     
    40:38
    Oskars Cibulskis udržel puk před napadajícím Lukášem Kašparem, Lvi se ale dlouho za útočnou modrou nezdrželi.
     
    41:04
    Nepříliš tvrdou a hlavně nepřesnou bekhendovou střelu vyslal Leoš Čermák z levého kruhu. Kotouč narazil jen na zadní mantinel.
     
    41:34
    Filip Pavlík musel hrát vyhozený kotouč, který ubránil proti dvojici napadajících soupeřů a přiťukl jej Rosandićovi.
     
    42:08
    Východočeši zakombinovali podél hrazení v pásmu protivníka. Vrcholem akce byla střela od modré v podání Zámorského, kterou Vejmelka ukryl v náruči.
     
    42:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vede na začátku třetí třetiny o tři branky! Zámorský vystřelil z pravé strany od modré čáry a RADEK SMOLEŇÁK byl znovu ve správném prostoru pro teč a dává svůj čtvrtý gól během dvou zápasů – 5:2! Asistence: Petr Zámorský, Tomáš Linhart.
    42:19 Radek SMOLEŇÁK - 5:2
     
    42:53
    Ofenzivní choutky svěřenců Libora Zábranského zastavilo postavení mimo hru.
     
    43:15
    Defenzíva Lvů zastavila pronikajícího Schause a kotouč pomalu dojel pod lapačku Pavelky.
     
    43:17
    Ihned po buly pálil z pravé strany od modré čáry Jan Štencel, kotouč z jeho hole skončil na hrudi připraveného Pavelky.
     
    43:33
    Lessio mohl jet sám na Vejmelku, ale Paulovič mu v klíčovou chvilku nedokázal touš přiťuknout.
     
    44:06
    O černou pryž se bojuje v rohu kluziště u brány Mountfieldu, dva hráči leží na zemi, sudí nechávají hru plynout.
     
    44:25
    Lessio předvedl rychlé nohy na levé straně, přihrál zpět na modrou, odkud pálil Koukal, jeho rána ale byla zblokována.
     
    45:13
    Rákos spěchá do rohu kluziště za pukem, přihrávka před bránu soupeře se mu ale nepovedla.
     
    45:34
    Chalupa přetlačil u obranné modré dva protivníky a osvobodil tak Lvy z tlaku soupeře.
     
    45:46
    Nicholas Schaus ohrozil bránu Lvů z ostrého úhlu, Pavelka byl na bližší tyči připraven.
     
    45:46
    Dnešní zápas sleduje 5872 diváků!
     
    46:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí předvádí další parádní akci a o osudu duelu je nejspíš rozhodnuto! Po krásné rychlé kombinaci na jeden dotek se ranou z pravého kruhu prosazuje podruhé v tomto duelu LUKÁŠ CINGEL – 6:2! Asistence: Tomáš Vincour, Radovan Pavlík.
    46:02 Lukáš CINGEL - 6:2
     
    46:42
    Brňané nedokázali rozehrát přesně a je jim pískáno zakázané uvolnění. Buly po levici Vejmelky.
     
    46:48
    Ihned po vhazování zůstal v prostoru pro vhazování ležet Petr Koukal, který dostal sekeru do nohy. Sudí přerušují hru, následuje komerční pauza. Útočník Lvů bude nejspíš v pořádku. Vylučovat se nebude.
     
    47:04
    Rosandić šikovně prohodil tři soupeře, Smoleňák tečoval touš do útočného pásma, ve kterém se Lvi usazují. Následně mohl druhý jmenovaný v předbrankovém prostoru znovu tečovat střelu, ale tentokrát se mu to nepovedlo.
     
    47:26
    Vejmelka krotí touš holí za svou bránou, jeho obráncům se ale povedlo vyhodit až na druhý pokus.
     
    47:48
    Linhart zastavil pronikajícího Zaťoviče a následně stihl ještě odpálit touš z nebezpečného prostoru.
     
    48:10
    O puk se bojuje za klecí Komety, ke střele z levé strany od modré čáry se po chvilce dostal Cibulskis a Vejmelka si nebyl jistý, zda puk mezi tělem a paží na přední tyči udržel.
     
    48:25
    Leoš Čermák teď důrazně vjel do předbrankového prostoru a udělal pořádek před svou bránou. Touš míří k bráně Lvů.
     
    49:03
    Ondřej Němec tvrdě vystřelil od pravého mantinelu na zadní tyč, Pavelka jeho pokus vyrazil!
     
    49:26
    Rákos postupoval po pravé straně kupředu, následně poslal touš do předbrankového prostoru, ale Smoleňák tam nemohl být včas.
     
    50:03
    Pavelka připravil u své brány puk pro Nedomlela, který ho nakonec s pomocí Zámorského dostal dopředu.
     
    50:14
    Lukáš Cingel teď mohl zkompletovat hattrick, ranou z bezprostřední blízkosti ale nepokořil Vejmelku, který se roztáhl na ledě se svými betony.
     
    50:42
    Petr Holík se snažil z ostrého úhlu zaskočit Pavelku, přední tyč však měl brankář Mountfieldu dobře pokrytou.
     
    51:02
    Cibulskis poslal po levé straně kupředu Lessia, který ale nepřešel přes pozorného Němce, který akci Lvů zastavil.
     
    51:13
    Rosandić dobře zasáhl holí do rozehrávky Brňanů, touš Čermákovi čistě vypíchl a útok soupeře zastavil.
     
    51:26
    Čermák krosčekoval Rosandiće a už sedí na trestné lavici. Lvi tak mohou zvýšit svůj už tak značný náskok.
     
    51:43
    Tomáš Malec sebral kotouč v rohu kluziště a Kometa vyhazuje až k Pavelkovi, který musí rozehrát.
     
    52:01
    Filip Pavlík pronikl po pravé straně do pásma protivníka, v němž se Mountfieldu usazuje a hledá palebný prostor. Nyní se ale kotouč dostal po souboji mimo ledovou plochu. Buly po levé ruce brankáře Karla Vejmelky.
     
    52:17
    Hradec stále okupuje útočné pásmo, ale do zakončení se příliš nežene, několik křižných přihrávek si vyměnili Cingel a Paulovič.
     
    52:34
    Po souboji v rohu kluziště zůstává na ledové ploše Cibulskis, kterého na hrazení naremploval Zaťovič. Vylučovat se nebude.
     
    52:56
    Koukal rozjíždí další akci Lvů, Zámorský byl na útočné modré atakován Malletem rukama do obličeje, ale sudí jsou k dalším prohřeškům Brňanů slepí.
     
    53:18
    Mountfield po výpadu Zaťoviče bez potíží drží touš v útočném pásmu. Nyní opustil hrací plochu a následuje komerční brejk.
     
    53:46
    Buly ve středním pásmu vyznělo lépe pro Mountfield. Nedomlel ihned nahodil puk za bránu Komety.
     
    54:03
    Juraj Mikuš se dokázal pěkně prosmýknout po levém hrazení přes útočnou modrou kolem beků Lvů, ale spoluhráči jej v útoku nepodpořili.
     
    54:14
    Východočechům je na druhé straně pískáno postavení mimo hru a vhazovat se tak bude znovu ve středním pásmu.
     
    54:37
    Dragoun udržel puk na své čepeli na půlící čáře a může se svými křídly přes útočnou modrou, kde se ale moc dlouho neohřál.
     
    55:01
    Brňané drží touš na svých čepelích za vlastní klecí a nechávají oba celky vystřídat.
     
    55:07
    Bekhendové vyhození Zámorského z rohu kluziště bylo přece jen příliš prudké a nakonec přešlo všechny čáry. Lvům se píská icing.
     
    55:19
    Pěkná akce Komety! Luboš Horký dostal zpoza brány přihrávku do mezikruží a tvrdě vystřelil, Pavelka si nebyl jistý, zda touš drží a nakonec jej musel zalehnout.
     
    55:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno koriguje skóre! Střílenou přihrávku Horkého z levé strany umístil šikovnou tečí ALEXANDRE MALLET, z bezprostřední blízkosti mezi betony Pavelky. Asistence: Luboš Horký, Jan Hruška.
    55:25 Alexandre MALLET - 6:3
     
    56:06
    Východočechy inkasovaná branka nijak nerozhodila a pokračují v aktivním hokeji, znovu se probíjí do prostoru před Vejmelkou.
     
    56:46
    Mueller se provinil sekáním a Východočeši tak dostávají k dispozici další přesilovou hru.
     
    57:10
    Moravané vyhazují až za bránu Mountieldu, kde puk krotí Jaroslav Pavelka.
     
    57:33
    Radek Smoleňák zaútočil na hattrcik, Vejmelka byl ale u své pravé tyče včas a jeho střelu zastavil.
     
    58:06
    Rosandić obral Čermáka o puk a ihned ho poslal za bránu Vejmelky, kde byl dostatečně rychle Paulovič.
     
    58:33
    Hradec drží svého soupeře jako v kleštích, od modré to teď zkusil Graňák, ale jeho pokus byl zblokován.
     
    59:09
    Kometa je kompletní, ale dopředu spěchá Lessio, který se protáhl z pravé strany před bránu, ale Vejmelka dobře vyjel a skórovat mu neumožnil. Poměrně nepochopitelně pak situaci dohrál Nicholas Schaus, pro kterého si ale rychle došel Richard Nedomlel, který jej umravnil.
     
    59:09
    Sudí nakonec vylučují na obou stranách. Schaus inaksuje dvě trestné minuty za hrubost, stejně jako Bičevskis.
     
    59:43
    ČPP Aréna povstává a potleskem děkuje hradeckým hokejistům, kteří dnes oslaví zaslouženou výhru.
     
    59:58
    Moravané posledních pár vteřin drželi touš, ale zápas už se opravdu pouze dohrával.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi Hradcem a Brnem dospěl do svého závěru! Východočeši smazali náskok svého soupeře ze začátku utkání a ještě během prvního dějství se dostali do vedení. To pak ve druhé i třetí třetině vždy navýšili ještě o jednu branku a nakonec zvítězili 6:3! Kometa naopak s postupem zápasu ztrácela lesk a soupeři nedokázala vzdorovat. Východočeši tak uťali sérii dvou proher a dostávají se na druhé místo extraligy!
     
    Střely na bránu ve třetí třetině (celkem):

    Mountfield HK – 11 (33)
    HC Kometa Brno – 6 (18)
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Mountfield HK – Matej Paulovič
    HC Kometa Brno – Petr Holík
     
    Ode mne je to pro dnešek z Hradce Králové vše, přeji vám pěkný zbytek neděle a úspěšný vstup do nového pracovního týdne, někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (19:31:32)
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 7. Cingel, 7. Bičevskis (Lessio, Paulovič), 19. Paulovič (Lessio, Bičevskis), 35. Smoleňák (Zámorský, F. Pavlík), 43. Smoleňák (Zámorský, Linhart), 47. Cingel (Vincour, R. Pavlík) – 2. Mallet (R. Zohorna, Köhler), 13. P. Holík (Mueller), 56. Mallet (L. Horký, Hruška)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Cibulskis, Graňák (C), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, Rákos (A) – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Lessio – M. Chalupa, Dragoun, Bezúch.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Dostál) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Schaus, Mikuš – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Kusko, L. Čermák (C), Kašpar – Mallet, Hruška, Köhler – Plášek ml., R. Zohorna, L. Horký.

    Rozhodčí: Harnebring (SWE), Hejduk – Svoboda, Lhotský

    Diváci: 5872
    thejrc.org