Sparta – Olomouc 4:6 (kon.) | Liberec – K. Vary 4:1 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 4:2 (kon.)
Plzeň – Zlín 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 6:3 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:6 (0:1, 2:2, 2:3)
HC Olomouc
Neděle 18.11.2018, 15:00Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:23 Jan BUCHTELE - 4:6
     
    56:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Co dnes Spartě opravdu funguje, jsou přesilovky. Ještě v ponechané výhodě hráli šest na čtyři a kombinačně to zvládli na výbornou. JAN BUCHTELE našel před bránou nahrávku od Pecha a snížil na rozdíl dvou branek. Asistence: Lukáš Pech, Andrej Kudrna.
    50:55 Marek LAŠ - 3:6
     
    50:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A sparťanská psychika už se sype jako domeček z karet. Do přečíslení dva na jednoho ujeli Skladaný s MARKEM LAŠEM, který na pravé straně bez obtíží trefil poloprázdnou bránu roztaženého Honzíka. Asistence: František Skladaný.
    50:13 Vilém BURIAN - 3:5
     
    50:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí fanoušci nemohou uvěřit vlastním očím. Tak pracně Sparta stahovala vysoké manko, aby ho během několika okamžiků začala opět nabírat. Podruhé se během večera prosadil VILÉM BURIAN, který zblízka zvyšuje na 5:3. Asistence: Jan Švrček, Zbyněk Irgl.
    49:15 David OSTŘÍŽEK - 3:4
     
    49:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Už i David Honzík kapituloval, na modré čáře se napřáhl DAVID OSTŘÍŽEK, který propálil vše, co mu stálo v cestě a posílá Olomouc znovu do vedení. Asistence: Vojtěch Tomeček.
    44:20 Petr VRÁNA - 3:3
     
    44:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    A jedeme znovu od začátku. PETR VRÁNA se ujal kotouče v rohu kluziště, který vybojoval Smejkal, a prvně jmenovaný z pravého kruhu poslal puk na bránu. Tam clonil ještě Smejkal a znemožnil Konrádovi zakročit. Asistence: Jiří Smejkal.
    30:13 Andrej KUDRNA - 2:3
     
    30:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    O2 arena začíná být na spadnutí, tribuny s domácími fanoušky jsou na nohách. ANDREJ KUDRNA dostal puk od Gregorce, sjel si do levého kruhu a poslal střelu k bližší tyči. Sparta se prosazuje i dobíhající tradiční přesilovce pět na čtyři a ještě má čas pětiminutový trest zužitkovat. Asistence: Blaž Gregorc, Jan Košťálek.
    28:44 Jeremie BLAIN - 1:3
     
    28:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané využívají dvojnásobnou přesilovku a stahují náskok Olomouce. JEREMIE BLAIN napřáhl od modré, před bránou ještě clonil Kumstát a Konrád měl těžkou práci se čtením dráhy puku. Asistence: Jan Košťálek, Petr Vrána.
    26:30 Miroslav HOLEC - 0:3
     
    26:30
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tohle není pěkné pro domácí publikum, naopak početná olomoucká výprava jásá radostí. Z blízkosti již na 3:0 zvýšil MIROSLAV HOLEC a vyhnal Machovského z brány. Asistence: František Skladaný, Jakub Galvas.
    24:28 Miroslav HOLEC - 0:2
     
    24:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Co už však sparťané neuhasili, byl samostatný únik, který předvedl MIROSLAV HOLEC. Olomoucký forvard se s tím nijak nemazal, najel si mezi kruhy a propálil Machovského. Asistence: Petr Strapáč, Marek Laš.
    17:23 Vilém BURIAN - 0:1
     
    17:23
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci vzápětí otočili hru a ujeli do přečíslení. Na samém konci akce byl VILÉM BURIAN, který si položil Machovského a neměl problém zvednout puk pod horní konstrukci brány. Asistence: Jan Jaroměřský, Jakub Galvas.
    Marken.cz

    Martina Nová

    Branky a nahrávky: 29. Blain (Košťálek, P. Vrána), 31. Kudrna (Gregorc, Košťálek), 45. P. Vrána (Smejkal), 57. Buchtele (Pech, Kudrna) – 18. Burian (Jaroměřský, J. Galvas), 25. Holec (Strapáč, Laš), 27. Holec (Skladaný, J. Galvas), 50. Ostřížek (V. Tomeček), 51. Burian (Švrček, Irgl), 51. Laš (Skladaný)


    HC Sparta Praha: Machovský (27. Honzík) – T. Voráček, Delisle, Tomáš Dvořák, Blain, Košťálek, Gregorc, M. Jandus – Kudrna, P. Vrána (C), Smejkal – Forman, Pech (A), Kumstát – Beran, Sill, Rousek – Jarůšek, Pšenička, Buchtele.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), J. Galvas, Švrček, Škůrek, Jaroměřský, Dujsík, Staněk – Irgl, Strapáč, Mráz – V. Tomeček, J. Knotek (A), Ostřížek – Jergl, Nahodil, Burian – Holec, Skladaný, Laš.

    Rozhodčí: Horák, Pražák – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 8 733
    thejrc.org