Novosibirsk – Dynamo Moskva 6:4 (kon.) | Barys – Ufa 0:3 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 4:3 (kon.)
Petrohrad – Magnitogorsk 2:1 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Metallurg Magnitogorsk
Neděle 18.11.2018, 15:00 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Bulíř (MET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 12:45 (17:11:02)
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 20:22.
    Zblokované střely – 6:18.
    Vyloučení – 1:3.
    Využití přesilovek 2/3 – 0/1.
    Vhazování – 28:17.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Petrohradu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Poslední perioda nám spíše nabídla taktickou bitvu, ve které jsme se žádné branky nedočkali. Petrohrad se snažil vycházet ze zajištěné obrany, což byl klíč k úspěchu. V koncovce zápasu se Metallurg dostal ke hře bez brankáře, avšak žádnou vyloženou šanci si nepřipsal. Naopak domácí celek hned několikrát zkusil štěstí z dálky, puk ale skončil vedle brány.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:50
    Další dalekonosný pokus, který se ani tentokráte nevešel mezi tři tyče!
     
    59:01
    Za brankou se zmocnil puku domácí Gavrikov, jehož výhoz skončil jen těsně vedle odkryté brány. Hra se vrací před Hellberga.
     
    58:30
    Hosté to zkouší v šesti!
     
    58:29
    Čibisov se šikovně protáhl kolem svého strážce a poté poslal před branku nebezpečnou přihrávku. Jeho kolega Shore zajel do Hellberga, díky čemuž se uvolnila branka.
     
    57:25
    Hellberg zapojil také hokejku, díky které přihrál vedle stojícímu kolegovi, kterému se ale nepovedlo založit protiútok. Je z toho icing, hra se vrací před branku Petrohradu.
     
    56:33
    Plotnikov to nyní zkoušel individuálně, avšak daleko se s pukem nedostal. Na druhé straně vypálil Shore, který trefil pouze vyrážečku švédského brankáře.
     
    55:07
    Přesilová hra je u konce, tentokráte Petrohrad nepředvedl nic moc nebezpečného. Zároveň je tu posledních pět minut, Metallurg bude muset vyrovnat.
     
    54:21
    Karpov opět operoval za brankou, odkud se vytočil před Košečkina, avšak místo střely ještě hledal jednoho ze spoluhráčů, což ale přečetla obrana Magnitogorsku.
     
    53:27
    Tokranov se dostal s pukem za červenou čáru, odkud nahazoval k mantinelu. V souboji zvítězil domácí Plotnikov, jehož okamžita rána nakonec skončila v ochranné síti nad bránou.
     
    53:04
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Archip Několenko – 2 min., podrážení).
     
    52:34
    Do vlastního pásma musel zavítat také Prochorkin, který přihrával podél mantinelu na Rundblada. Švédský obránce nyní čeká na příchod druhé formace.
     
    51:28
    Jako první se k volnému piku dostal domácí Rukavišnikov, který musel před napadajícím protihráčem rychle rozehrát, což se mu nakonec podařilo na jedničku.
     
    49:20
    Barabanov dokázal hokejkou zastavit přihrávku, poté se sám chtěl vydat mezi přesilu protihráčů, která ho ale obrana o puk. Aby toho nebylo málo, tak Vereščagin mířil kousek vedle.
     
    48:47
    První formace Metallurgu zavítala do opačné třetiny, kde ale moc dlouho nevydržela. Naopak na druhé straně operoval s pukem Kablukov, který ale nepropálil brankáře.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 14. A. Bělov (Prochorkin, N. Gusev), 35. Karpov (N. Gusev, Prochorkin) – 25. Čibisov (N. Shore, J. Birjukov)


    SKA Petrohrad: Hellberg (Šesťorkin) – Rundblad, Gavrikov, A. Bělov, Tokranov, Rukavišnikov, Chafizullin, Sjomin, Morozov – N. Gusev, Prochorkin, Karpov – Barabanov, Byvalcev, Kuzmenko (A) – S. Plotnikov, Dacjuk, Kručinin (C) – Ketov (A), Kablukov, Koskiranta.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – J. Birjukov, Antipin, Vereščagin, Rylov (A), Běreglazov, Matuškin, Zajcev, Platonov (A) – N. Kuljomin, Ellison (C), Mozjakin – Bulíř, Rasmussen, Pakarinen – Ljubimov, N. Shore, Čibisov – Timkin, Několenko, Platonov.

    Rozhodčí: Birin, Gofman – Šalagin, Šišlo
    thejrc.org