Plzeň – Bolzano 6:2 (kon.) | Kärpät – Zürich 3:2 (kon.) | Skellefteå – Storhamar 3:2 (kon.)
Frölunda – Lugano 5:4 (kon.) | Tappara – Kometa Brno 5:5 (kon.) | Salzburg – Rouen 5:1 (kon.)
Zug – Mnichov 0:2 (kon.) | Bern – Malmö Redhawks 0:1 (kon.)
konec
Tappara Tampere
5:5 (2:0, 1:2, 2:3)
HC Kometa Brno
Úterý 20.11.2018, 18:00 • Hakametsä Stadium • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Hezké odpoledne u sledování odvetného utkání mezi finskou Tapparou Tampere a brněnskou Kometou. Český mistr si v prvním vzájemném klání vytvořil výbornou pozici do odvety. Před svým publikem rozdrtil soupeře vysoko 5:1 a dnes by rád ve Finsku potvrdil tuto výchozí pozici.
     
    Kometa vstoupila do osmifinále opravdu parádně. Na začátku října svého soka v DRFG areně přejela 5:1 a do Finska letí s čtyřgólovým náskokem. Svěřenci hlavního kouče Libora Zábranského tak mohou na ledě Tappary prohrát i o tři branky, přesto ale vědí, že tento zápas rozhodně nemohou podcenit a uvědomují si kvalitu soupeře.

    „Jedeme v kompletní sestavě, s tím, že můžeme dát do hry osm obránců a dvanáct útočníků. Takže poletíme s dvaceti hráči a dvěma brankáři. Doma jsme si vybudovali slušný náskok, ale soupeř je velice silný, dokázal to v posledních třech zápasech, které ve své soutěži vyhrál,“ říká trenér Kamil Pokorný.
     
    V sestavě Tampere se v Lize mistrů zatím nejvíce gólově daří hráčům Niko Ojamäki a Matti Järvinen, oba se zatím dokázali trefit čtyřikrát. Nejvíce asistencí zaznamenal Jarkko Malinen (2+8), který je zároveň nejproduktivnějším hráčem celého týmu. V Brně nastoupil do branky Christian Heljanko (91,67 %), v základní skupině si zachytal také Niklas Bäckström (90,77 %).

    Ačkoliv mají Brňané postup doslova na dosah ruky, hodlají zápas odehrát na plno a neponechat nic náhodě. „Chceme samozřejmě postoupit, ale k tomu bude potřeba odehrát velice kvalitní utkání. Zvládnout ho tak, abychom si splnili cíl a postoupili do čtvrtfinále,“ dodává brněnský trenér.
     
    Úvodní sestavy:

    Tappara: Heljanko (Bäckström) – Rantakari, Vittasmaki, Kemiläinen, Mäntylä, Elias, Elorinne, Tanus, Utunen – Ojamäki, Matti Järvinen, Záborský – Kuusela (C), Jan Mikael Järvinen, Erkinjuntti – Levtchi, Malinen, Luoto – Lehtonen, Jasu, Rauhala. Trenér: Jukka Rautakorpi.

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Dostál) – Němec, Barinka, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Schaus, Mikuš – Zaťovič, Holík, Müeller – Kašpar, Čermák (C), Plášek – Horký, Hruška, Mallet – Köhler, Zohorna, Dočekal. Trenér: Libor Zábranský.

    Rozhodčí: Müller (SUI), Wiegand (SUI) – Nikulainen, Pesonen (FIN).
     
    Na stadionu v Tampere právě probíhá rozbruslení, respektive pozvolna končí. Kometa nastupuje do zápasu s výborným náskokem a také v plné sestavě. Nechybí prakticky nikdo. I Finové nastupují ve složení, na které jsou zvyklí ze své soutěže.

     
    Halou právě zní hymna Ligy mistrů, následně i hymny obou zemí. Za pár chvil odstartuje odvetný duel mezi finským vicemistrem a českým mistrem. V hledišti mimo jiné i bývalý bek Komety Jakub Krejčík, který přijel podpořit a pozdravit své kamarády.
     
    Podpořit svůj tým přijela i výprava z Brna, odhadem něco kolem deseti patnácti fandů. Klobouk dolů před nimi, přeci jen je to pořádná dálka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Uběhlo zhruba dvacet vteřin, domácí sice vyhráli buly a chtěli založit útok, jenže se píská zakázané uvolnění.
     
    01:10
    Mikael Järvinen poprvé ohrozil Vejmelku, ten ale betony vyráží jeho nahozený pokus z ostrého úhlu.
     
    02:02
    Tappara právě vstřelila branku!
    Je tu první branka, která pádá velmi brzo. VELI-MATTI VITTASMAKI si našel místo mezi dvěma brněnskými hráči, najel na levou stranu kruhu a překvapil Vejmelku přesnou střelou nad jeho rameno. Domácí tak velmi rychle snížují své manko. Asistence: Valtteri Kemiläinen.
    02:02 VITTASMAKI - 1:0
     
    02:37
    Domácí dohrávají souboje a snaží dál tlačit na soupeře. Kometa musí zabrat, inkasovaná branka by tak zkušený tým neměl nalomit.
     
    03:37
    Kometa se usadila v pásmu a měla obrovskou šanci. Zohorna nahodil puk před bránu, který poskakoval před brankovou čárou, jenže Köhler na něj nedosáhl, netrefil jej ze vzduchu a nedotlačil do prázdné brány. Heljanko se svou obranou těžkou situaci vyřešil.
     
    04:48
    Hra se uklidnila a slyšíme brněnské fanoušky povzbuzovat svůj tým.
     
    05:47
    Hosté se po úvodní brance osmělují a mnohem častěji se tlačí před finskou bránu. Teď se ale píská ofsajd, kde byl Lukáš Kašpar.
     
    06:17
    Následuje komerční přestávka.
     
    06:17
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Holík – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    06:43
    Další komplikace pro českého mistra. Kometa hrálal v šesti a bude poprvé hrát oslabení.
     
    07:49
    První minutu zvládla dobře, Leoš Čermák vyvezl kotouč a dlouho jej držel za Heljankovou svatyní.
     
    08:07
    Malinen vyslal z mezikruží jedovatou střelu, kterou ale Vejmelka dobře viděl a kotouč ukryl do lapačky.
     
    08:22
    Tappara naštěstí v přesilovce mnoho možností neměla, Kometa se ubránila a Holík se vrací zpět do hry.
     
    08:57
    Bartejs uklidňuje hru, snažil se teď dlouhou přihrávkou najít někoho ze spoluhráčů, ale domácí si dobře střežili modrou čáru.
     
    09:46
    Barinka zkoušel ránu od modré, ale vůbec mu nesedla. Heljanko může zůstat v klidu.
     
    10:29
    Kometa srovnává hru a začíná si vytvářet šance. Samozřejmě je jasné, že častěji do útoku musí chodit Tappara.
     
    10:49
    A také se tak děje, dvě střely vyslal Elias, ale brněnský gólman opět pozorný.
    11:01 FÄLTH - 2:0
     
    11:01
    Tappara právě vstřelila branku!
    To už je horší, Kometa prohrává v polovině první třetiny o dva góly. Domácí vyhráli buly a ihned od modré vypálil ELIAS FÄLTH. Vejmelka vůbec nic neviděl a kotouč zamířil ke vzdálenější levé tyči. Hodně rychlá akce, která přináší vedení Finů 2:0. Asistence: Aleksi Elorinne, Jarkko Malinen.
     
    12:29
    Na tahu je Kometa, která stále má slušný náskok, ale v útočné fázi musí přidat. Když už se zdálo, že se hra vyrovnala, inkasovala podruhé.
     
    13:26
    Dočekal zpracoval těžkou přihrávku na modré čáře a ihned napřáhl od modré. Bohužel nepřesně.
     
    14:28
    Druhá komerční pauza v této první třetině.
     
    15:17
    Obrovská šance Malinena. Top scorer měl na lopatě třetí gól. Byl sám před Vejmelkou a chtěl ho překvapit z otočky, ale brněnský brankář pokryl celý spodní prostor brány. Výtečný zákrok.
     
    15:48
    Na druhé straně velká šance Malleta. Ten se dostal k odražené střele Hrušky a vypálil z první. Lapačka Heljanka překazila brněnskou radost.
     
    16:48
    Domácí se s ničím dlouho nepárají a prakticky z každé pozice střílí. Nyní to byl obránce Rantakari, který si najel až na levý kruh. Minul však brněnskou bránu.
     
    18:00
    Je signalizovaná výhoda pro domácí tým...
     
    18:20
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Malec – 2 min., držení).
     
    18:42
    Dočekal ustál tvrdý souboj na modré čáře a vyhazuje kotouč do bezpečí.
     
    19:37
    To byl slušný kolotoč, který si domácí vytvořili. Na samotném konci akce byl Záborský, jehož střela z pravé strany končí těsně vedle.
     
    19:47
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Mallet – 2 min. hákování).
     
    19:57
    Kometa hraje ve třech, Mallet zbytečně fauloval ve středu hřiště a další problém je na světě. Hosté se budou bránit ještě na začátku druhé třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    Tappara vstoupila do odvetného duelu Ligy mistrů výborně. Již ve třetí minutě se prosadil nenápadnou střelou Vittasmaki, který poslal kotouč přesně do horních pater brány. Ve 12. minutě bylo ve finském táboře ještě veseleji. Od modré napřáhl Fälth a jeho pumelice byla pro Karla Vejmelku nechytatelná. Brňané si největší šanci vypracovali Köhlerem a také Malletem, gólem ale nic z toho neskončilo.
     
    Střely na bránu: 11:6.
     
    Aby těch komplikací nebylo málo, Karel Plášek po zákroku u mantinelu odstoupil ze hry, Kometa bude hrát pravděpodobně zbytek zápasu pouze na jedenáct útočníků.
     
    Hráči se vrací zpět na ledovou plochu, Kometa se bude muset ještě dvacet vteřin bránit dvojnásobné přesilovce soupeře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Malec je zpátky na ledě. Vejmelka musel krýt střelu Rantakariho, poté Mueller vyhazuje kotouč.
     
    20:48
    Mueller to udělal dobře, podržel pak kotouč u mantinelu a posbíral nějaký čas.
     
    21:17
    Vittasmaki rád pálí od modré čáry. Znovu to byla dělovka, kterou ale Vejmelka dobře viděl.
     
    21:48
    Mallet je zpět na hřišti, Kometa přežila těžkou chvíli. Naštěstí českému týmu pomohl i předěl mezi třetinami.
     
    22:30
    Ale Tappara je dál rozjetá. Fälth poslal nebezpečnou střelu na bránu, další výborný zákrok brněnského mága. Poté se rozjel po pravé straně Čermák a Heljanko musel dávat také velký pozor.
     
    23:00
    Hoši bojovat , to teď slyšíme ve finské hale. A Kometa jde do útoku.
     
    23:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    To je ale velmi důležitý moment zápasu a gól pro hosty. LUKÁŠ KAŠPAR dostal v podstatě puk zadarmo, Finové špatně rozehráli, kotouč dostal český útočník a nadvakrát jej procpal do Heljankovy svatyně. Bez asistence.
    23:30 KAŠPAR - 2:1
     
    24:42
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to byla paráda. Americký hokejista Mueller zavezl kotouč do pásma, podržel ho a poslal do šance MARTINA ZAŤOVIČE. Ten má v posledních zápasech velkou formu a nyní vyslal parádní střelu z mezikruží, ranou pod víko srovnává na 2:2. Asistence: Peter Müeller.
    24:42 ZAŤOVIČ - 2:2
     
    25:47
    Horký byl v další šanci hostů, ale nakonec nezakončil a ještě podrazil rozhodčí. Možná tam byl faul finského hráče, ale první přesilovka Komety se nekoná.
     
    26:00
    Ve druhé třetině je Kometa aktivnější i střelecky, dá se předpokladát, že v kabině si hráči a trenéři něco řekli k první třetině.
     
    26:21
    A Kometa dál zlobí. Před komerční pauzou se dostal ke střele aktivní Mueller a jeho rána končí těsně nad. Hra je přerušena a trenér Rautakorpi má svým svěřencům rozhodně co říct. Za minutu a dvanáct vteřin přišli o dvoubrankové vedení.
     
    26:37
    Malinen se dostal přes dva hráče, ale nakonec před Vejmelkou nezakončil. Kometa v obraně zvládla situaci.
     
    26:40
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Vejmelka – 2 min., podrážení).
     
    27:26
    Smolné vyloučení Vejmelky naštěstí Kometu zatím neodradilo o dalších útočných vypadů. Právě naopak, Dočekal v oslabení dal o sobě pořádně vědět. Heljanko musel zasahovat.
     
    28:35
    Malec dostal tvrdou ránu do nohy, byl to Ojamäki, jehož tvrdá bomba byla od jeho brusle sražená do ochranné sítě.
     
    28:47
    Kometa je kompletní.
     
    30:04
    Tappara právě vstřelila branku!
    Ačkoliv domácí nic moc v přesilovce nepřevedli, po skončení zakombinovali a byla z toho perfektně trefená rána ERKIHO ERKINJUNTTIHO. Ten si najel mezi kruhy, obrana Brna byla rozestoupená dost od sebe a Vejmelka neměl šanci. Asistence: Jan-Mikael Järvinen, Veli-Matti Vittasmaki.
    30:04 ERKINJUNTTI - 3:2
     
    31:37
    Kotouč na domácí střídačce. Jsme za polovinou utkání, výsledek je o něco lepší pro domácí tým, ale naštěstí se Kometa zvedla a dala dva důležité góly.
     
    32:00
    Tappara potřebuje dát tři góly, aby se prodlužovalo. Naopak inkasovaný gól by znamenal další velký problém.
     
    32:37
    Záborský dobře forčekoval, ale obránci Štencel s Gulašim jej do ničeho nepustili.
     
    33:10
    Poté sel po levé straně řítil do akce Köhler, ale byl zastaven pro ofsajd. Je tu komerční přestávka.
     
    33:58
    Čermákova nabídka zpoza brány málem našla Kašpara, který ale tentokrát z brankoviště netrefuje kotouč ideálně.
     
    34:04
    Vyloučení v týmu Tappara (Luoto – 2 min., hákování).
     
    35:15
    Dobrý pokus Holíka a následná dorážka Muellera. První přesilovka Komety nevypadala špatně, Heljanko ale zatím drží svůj tým.
     
    35:58
    Domácí drží kotouč daleko od svého brankáře, už se blíží konec přesilovky Brna.
     
    36:41
    Mallet s Hruškou zakombinovali, nakonec se rozhodli jen nahodit kotouč do pásma a odešli střídat.
     
    37:45
    Rantakariho střela od modré byla sice nebezpečná, ale naštěstí sražená do ochranné sítě.
     
    38:00
    Dvě minuty před koncem třetiny chytá Vejmelka další střelecký pokus Erkinjunttiho, který si najel do palebného prostoru.
     
    38:27
    Leoš Čermák uplatnil své kila a zalehl Rantakariho. Důležitý moment ve středu hřiště, domácí už málem šli do přečíslení.
     
    39:07
    První formace Komety hraje celou sezónu parádně. Opět tato trojice zakombinovala a na konci byla střela Zaťoviče, ovšem sražená.
     
    39:50
    Ještě ofsajd domácích, pokračuje se těsně před koncem třetiny ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:42.
     
    Máme za sebou čtyřicet minut odvetného utkání mezi Tapparou Tampere a Kometou. Ve druhé třetině se hra Brna výrazně zlepšila a přišlo také zasloužené vyrovnání. Nejprve překonal Heljanka nadvakrát Lukáš Kašpar, o minutu a dvanáct vteřin se výstavní ranou do šibenice prezentoval Martin Zaťovič. Od té doby byla Kometa lepší i střelecky. Bohužel inkasovala po nenápadné akci Erkinjunttiho. Před třetí částí mají ale modrobílí náskok tří gólů.
     
    Střely na bránu: 20:16 (11:6)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Jdeme do třetí části hry, Kometa drží celkem solidní náskok. Domácí musí dát minimálně tři góly.
     
    40:38
    Vejmelka měl problémy po střele Erkinjuntti. Český brankář hledal kotouč, nakonec se šoural mimo jeho brankoviště.
     
    41:23
    Je jasné, že Finové musí otevřít hru a co nejdřív vstřelit další branku. Kometa se od začátku třetiny jen brání.
     
    41:41
    Kašpar hraje dnes velmi dobrý zápas. Nyní si přiťukl s Čermákem a vypálil. Domácí brankář byl ve svém pracovišti připraven.
     
    42:21
    Nepříjemná střela Järvinena, Tampere prostě střílí z každé pozici a Vejmelka musí být neustále ve střehu.
     
    43:26
    Holíkova střela z úhlu, po delší době se Kometa dostala do šance, ale spíš se ukrývá ve své obranné třetině.
     
    44:00
    Brňané ale výborně blokují střely, soustředí se na defenzivu. Soupeř je v tlaku a není to pro Brno lehké.
     
    44:05
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Dočekal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:37
    Páté oslabení Komety, pro soupeře nabídka s výsledkem něco udělat. První buly ale pro Zaťoviče, který kotouč vyhazuje přes všechny čáry.
     
    44:54
    Tappara právě vstřelila branku!
    Přesilovka je zhodnocena. Po střele ERKIHO ERKINJUNTTIHO puk propadl Vejmelkovi výstrojí a bude to ještě s postupovou matematikou zajímavé. Druhý gól pro tohoto hráče a hodně šťastný. Ale uplatnil svou rychlost a také přesnost. Asistence: Valtteri Kemiläinen, Niko Ojamäki.
    44:54 ERKINJUNTTI - 4:2
     
    46:32
    Tappara potřebuje dát ještě dva góly, aby se prodlužovalo. Kometa musí opět trochu zabrat v útoku.
     
    46:38
    Kometa po komerční přestávce potřebuje utlumit tlak protivníka. Finové jsou v této části hry hodně nebezpeční.
     
    47:26
    Dočekal neměl rychlost, aby se řítil do brejku, ale zase aspoň trošku posunul čas, který domácím začíná utíkat.
     
    48:00
    Nicméně času má stále dost.
     
    48:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nenápadná akce JANA HRUŠKY, který vyvezl kotouč, ostatní šli střídat, ale proč to nezkusit. Brněnský rodák šel do souboj jeden na jednoho a poslal střelu na Heljanka. Ten ovšem propustil gól mezi betony a asi se ještě teď hodně červená. Bez asistence.
    48:07 HRUŠKA - 4:3
     
    49:30
    Heljanko si vybral slabší chvilku, ale pro Kometu to byl důležitý moment. Domácí byli v tlaku a jen se bránili. Třetí vstřelený gól na hřišti soupeře už vypadá vzhledem k postupu velmi dobře.
     
    50:15
    Finové rázem zamrzli, jejich tlak je fuč a Kometa kontroluje kotouč.
     
    50:51
    Střela Záborského sražená do ochranné sítě, hra je přerušena.
     
    51:11
    Hosté jen tak lehce vyhazují puky do středního pásma. To úplně stačí.
     
    52:05
    Zajímavě vypadá duel mezi Frölundou a Luganem, první zápas 1:1, nyní 3:3. A právě jednoho soupeře Kometa může na čtvrtfinále dostat. Musí však posledních sedm minut zvládnout.
     
    52:57
    Rozhodčí dlouho přehlížel několik faulů Tappary, vybral si až držení a Kometa bude hrát přesilovku.
     
    52:57
    Vyloučení v týmu Tappara (Fälth – 2 min., vysoká hůl + 2 min., sekání).
     
    53:05
    Kometa hraje přesilovku 5/4 a hned čtyři minuty.
     
    53:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Paráda. PETER MUELLER bleskově využívá přesilovku. Jeho přesná střela z levého kruhu zapadla do sítě a ve Finsku máme vyrovnáno. Navíc přesilovka bude pokračovat druhým menším trestem. O postupu je prakticky rozhodnuto. Asistence: Martin Zaťovič, Petr Holík.
    53:25 MÜELLER - 4:4
     
    55:26
    Finové jsou v pěti, ale vypadají hodně podrážděně. Dohrávají souboje a hraji velmi tvrdě.
     
    55:46
    Kometa právě vstřelila branku!
    Totální obrat Komety. Těžkotonážní trojice Dočekal, Köhler, Čermák nejprve nebezpečně zahrozila, po střele prvně jmenovaného Heljankovi vypadl kotouč. Akce však pokračovala dál a Köhlerovo nahození dokázal protečovat do brány MARTIN DOČEKAL, který se přeci jen dočkal. Asistence: Bedřich Köhler, Leoš Čermák.
    55:46 DOČEKAL - 4:5
     
    56:26
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Bartejs – 2 min. podrážení).
     
    57:41
    Tappara právě vstřelila branku!
    To už je docela střelnice. Znovu zaúřadovala domácí přesilovková výhoda a JUHANI JASU v předbrankovém prostoru protlačil kotouč do brněnské sítě. Je vyrovnáno, ale do konce už zbývá málo času a Kometa má velký postupový náskok. Asistence: Jan-Mikael Järvinen, Jarkko Malinen.
    57:41 JASU - 5:5
     
    58:50
    Vyloučení v týmu Tappara (Kemiläinen – 2 min., držení).
     
    59:17
    Kometa v závěru hraje přesilovku, ale nikam se zbytečně netlačí.
     
    Konec zápasu.
     
    Kometa po divoké přestřelce postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů. Finální skóre 6:10. První zápas 5:1 a nyní 5:5. Kometa se silným finským týmem ani jednou neprohrála, což je velmi dobrý výsledek.
     
    V poslední třetině padlo celkem pět branek. Kometa prohrávala o dva góly, ale ani tohle ji nějak nevyvedlo z míry. K cestě za vyrovnáním zavelel nejprve Hruška a srovnávací brankou Mueller. To však nebylo všechno, obrat zařídil Dočekal. Vedení hostů ale dlouho nevydrželo a Tappara nakonec srovnala na konečných 5:5.
     
    Střely na bránu: 29:22.
     
    To je pro dnešní večer z tohoto zápasu vše, Kometa postupuje do dalšího kola, kde ji čeká čtvrtfinálová bitva se švédskou Frölundou. (20:27:06)

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 3. Vittasmaki (Kemiläinen), 12. Fälth (Elorinne, Malinen), 31. Erkinjuntti (Järvinen, Vittasmaki), 45. Erkinjuntti (Kemiläinen, Ojamäki), 58. Jasu (Järvinen, Malinen) – 24. Kašpar, 25. Zaťovič (Müeller), 49. Hruška, 54. Mueller (Zaťovič, Holík), 56. Dočekal (Köhler, Čermák)


    Tappara Tampere: Heljanko (Bäckström) – Rantakari, Vittasmaki, Kemiläinen, Mäntylä, Elias Fälth, Elorinne, Tanus, Utunen – Ojamäki, Matti Järvinen, Záborský – Kuusela (C), Jan Mikael Järvinen, Erkinjuntti – Levtchi, Malinen, Luoto – Lehtonen, Jasu, Rauhala. Trenér: Jukka Rautakorpi.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Dostál) – Němec, Barinka, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Schaus, Mikuš – Zaťovič, Holík, Müeller – Kašpar, Čermák (C), Plášek – Horký, Hruška, Mallet – Köhler, Zohorna, Dočekal. Trenér: Libor Zábranský.

    Rozhodčí: Müller (SUI), Wiegand (SUI) – Nikulainen, Pesonen (FIN)
    06.11.2018
    Kometa Brno - Tappara 5:1

    Branky a nahrávky: 8. Čermák (Dočekal), 10. Plášek (Mikyska), 23. Mueller (Dočekal), 49. Holík (Kašpar, Mueller), 54. Čermák (Mallet) – 25. Moilanen (Kemiläinen, Levtchi)

    thejrc.org