Plzeň – Bolzano 6:2 (kon.) | Kärpät – Zürich 3:2 (kon.) | Skellefteå – Storhamar 3:2 (kon.)
Frölunda – Lugano 5:4 (kon.) | Tappara – Kometa Brno 5:5 (kon.) | Salzburg – Rouen 5:1 (kon.)
Zug – Mnichov 0:2 (kon.) | Bern – Malmö Redhawks 0:1 (kon.)
konec
Tappara Tampere
5:5 (2:0, 1:2, 2:3)
HC Kometa Brno
Úterý 20.11.2018, 18:00 • Hakametsä Stadium • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kometa po divoké přestřelce postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů. Finální skóre 6:10. První zápas 5:1 a nyní 5:5. Kometa se silným finským týmem ani jednou neprohrála, což je velmi dobrý výsledek.
     
    58:50
    Vyloučení v týmu Tappara (Kemiläinen – 2 min., držení).
    57:41 JASU - 5:5
     
    57:41
    Tappara právě vstřelila branku!
    To už je docela střelnice. Znovu zaúřadovala domácí přesilovková výhoda a JUHANI JASU v předbrankovém prostoru protlačil kotouč do brněnské sítě. Je vyrovnáno, ale do konce už zbývá málo času a Kometa má velký postupový náskok. Asistence: Jan-Mikael Järvinen, Jarkko Malinen.
     
    56:26
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Bartejs – 2 min. podrážení).
    55:46 DOČEKAL - 4:5
     
    55:46
    Kometa právě vstřelila branku!
    Totální obrat Komety. Těžkotonážní trojice Dočekal, Köhler, Čermák nejprve nebezpečně zahrozila, po střele prvně jmenovaného Heljankovi vypadl kotouč. Akce však pokračovala dál a Köhlerovo nahození dokázal protečovat do brány MARTIN DOČEKAL, který se přeci jen dočkal. Asistence: Bedřich Köhler, Leoš Čermák.
    53:25 MÜELLER - 4:4
     
    53:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Paráda. PETER MUELLER bleskově využívá přesilovku. Jeho přesná střela z levého kruhu zapadla do sítě a ve Finsku máme vyrovnáno. Navíc přesilovka bude pokračovat druhým menším trestem. O postupu je prakticky rozhodnuto. Asistence: Martin Zaťovič, Petr Holík.
     
    52:57
    Vyloučení v týmu Tappara (Fälth – 2 min., vysoká hůl + 2 min., sekání).
    48:07 HRUŠKA - 4:3
     
    48:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nenápadná akce JANA HRUŠKY, který vyvezl kotouč, ostatní šli střídat, ale proč to nezkusit. Brněnský rodák šel do souboj jeden na jednoho a poslal střelu na Heljanka. Ten ovšem propustil gól mezi betony a asi se ještě teď hodně červená. Bez asistence.
    44:54 ERKINJUNTTI - 4:2
     
    44:54
    Tappara právě vstřelila branku!
    Přesilovka je zhodnocena. Po střele ERKIHO ERKINJUNTTIHO puk propadl Vejmelkovi výstrojí a bude to ještě s postupovou matematikou zajímavé. Druhý gól pro tohoto hráče a hodně šťastný. Ale uplatnil svou rychlost a také přesnost. Asistence: Valtteri Kemiläinen, Niko Ojamäki.
     
    44:05
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Dočekal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:04
    Vyloučení v týmu Tappara (Luoto – 2 min., hákování).
     
    33:58
    Čermákova nabídka zpoza brány málem našla Kašpara, který ale tentokrát z brankoviště netrefuje kotouč ideálně.
    30:04 ERKINJUNTTI - 3:2
     
    30:04
    Tappara právě vstřelila branku!
    Ačkoliv domácí nic moc v přesilovce nepřevedli, po skončení zakombinovali a byla z toho perfektně trefená rána ERKIHO ERKINJUNTTIHO. Ten si najel mezi kruhy, obrana Brna byla rozestoupená dost od sebe a Vejmelka neměl šanci. Asistence: Jan-Mikael Järvinen, Veli-Matti Vittasmaki.
     
    26:40
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Vejmelka – 2 min., podrážení).
    24:42 ZAŤOVIČ - 2:2
     
    24:42
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to byla paráda. Americký hokejista Mueller zavezl kotouč do pásma, podržel ho a poslal do šance MARTINA ZAŤOVIČE. Ten má v posledních zápasech velkou formu a nyní vyslal parádní střelu z mezikruží, ranou pod víko srovnává na 2:2. Asistence: Peter Müeller.
    23:30 KAŠPAR - 2:1
     
    23:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    To je ale velmi důležitý moment zápasu a gól pro hosty. LUKÁŠ KAŠPAR dostal v podstatě puk zadarmo, Finové špatně rozehráli, kotouč dostal český útočník a nadvakrát jej procpal do Heljankovy svatyně. Bez asistence.
     
    19:47
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Mallet – 2 min. hákování).
     
    18:20
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Malec – 2 min., držení).
     
    15:48
    Na druhé straně velká šance Malleta. Ten se dostal k odražené střele Hrušky a vypálil z první. Lapačka Heljanka překazila brněnskou radost.
     
    15:17
    Obrovská šance Malinena. Top scorer měl na lopatě třetí gól. Byl sám před Vejmelkou a chtěl ho překvapit z otočky, ale brněnský brankář pokryl celý spodní prostor brány. Výtečný zákrok.
     
    11:01
    Tappara právě vstřelila branku!
    To už je horší, Kometa prohrává v polovině první třetiny o dva góly. Domácí vyhráli buly a ihned od modré vypálil ELIAS FÄLTH. Vejmelka vůbec nic neviděl a kotouč zamířil ke vzdálenější levé tyči. Hodně rychlá akce, která přináší vedení Finů 2:0. Asistence: Aleksi Elorinne, Jarkko Malinen.
    11:01 FÄLTH - 2:0
     
    06:17
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Holík – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    03:37
    Kometa se usadila v pásmu a měla obrovskou šanci. Zohorna nahodil puk před bránu, který poskakoval před brankovou čárou, jenže Köhler na něj nedosáhl, netrefil jej ze vzduchu a nedotlačil do prázdné brány. Heljanko se svou obranou těžkou situaci vyřešil.
    02:02 VITTASMAKI - 1:0
     
    02:02
    Tappara právě vstřelila branku!
    Je tu první branka, která pádá velmi brzo. VELI-MATTI VITTASMAKI si našel místo mezi dvěma brněnskými hráči, najel na levou stranu kruhu a překvapil Vejmelku přesnou střelou nad jeho rameno. Domácí tak velmi rychle snížují své manko. Asistence: Valtteri Kemiläinen.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 3. Vittasmaki (Kemiläinen), 12. Fälth (Elorinne, Malinen), 31. Erkinjuntti (Järvinen, Vittasmaki), 45. Erkinjuntti (Kemiläinen, Ojamäki), 58. Jasu (Järvinen, Malinen) – 24. Kašpar, 25. Zaťovič (Müeller), 49. Hruška, 54. Mueller (Zaťovič, Holík), 56. Dočekal (Köhler, Čermák)


    Tappara Tampere: Heljanko (Bäckström) – Rantakari, Vittasmaki, Kemiläinen, Mäntylä, Elias Fälth, Elorinne, Tanus, Utunen – Ojamäki, Matti Järvinen, Záborský – Kuusela (C), Jan Mikael Järvinen, Erkinjuntti – Levtchi, Malinen, Luoto – Lehtonen, Jasu, Rauhala. Trenér: Jukka Rautakorpi.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Dostál) – Němec, Barinka, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Schaus, Mikuš – Zaťovič, Holík, Müeller – Kašpar, Čermák (C), Plášek – Horký, Hruška, Mallet – Köhler, Zohorna, Dočekal. Trenér: Libor Zábranský.

    Rozhodčí: Müller (SUI), Wiegand (SUI) – Nikulainen, Pesonen (FIN)
    06.11.2018
    Kometa Brno - Tappara 5:1

    Branky a nahrávky: 8. Čermák (Dočekal), 10. Plášek (Mikyska), 23. Mueller (Dočekal), 49. Holík (Kašpar, Mueller), 54. Čermák (Mallet) – 25. Moilanen (Kemiläinen, Levtchi)

    thejrc.org