Motor ČB – Třebíč 0:4 (kon.) | Jihlava – Poruba 2011 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Vsetín 1:4 (kon.)
Kadaň – Havířov 4:7 (kon.) | Prostějov – Ústí n/L 2:0 (kon.) | Přerov – Litoměřice 4:2 (kon.)
Slavia – Frýdek-M. 6:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Středa 21.11.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím z dnešní chumelenice uprostřed Vysočiny! Nejen obyvatelé Jihlavy se 20. listopadu dočkali sněhového přídělu. A se sněhem je spjat lední hokej, tím pádem se ve středu odehraje na Horáckém zimním stadionu 26. kolo Chance Ligy! Proti rozjetému sněžnému pluhu jménem Dukla, který z cesty odhrnul již osm soupeřů s tříbodovým ziskem, se postaví nováček soutěže, ostravská Poruba. Příjemnou zábavu.
     
    HC RT TORAX Poruba 2011
    11. místo, 31 bodů, skóre 78:84, bilance 8-3-1-11
    Nováčkovská daň se v žádném případě v úvodu soutěže neplatila, naopak Poruba ještě body vybírala. Těžkou bitvu na úvod v Kadani rozhodly přesilové hry a Poruba se radovala z výhry 5:3. Ani Kladno si nepochutnalo na ostravském týmu, který urval výhru v nájezdech. To samé se dá říci i o Havířovu a Ústí nad Labem. Sérii čtyř výher a první místo tabulky nepřerušily tolik dvě prohry za sebou, jako dvě výsledkové krize, které na TORAX přišly. Po vyhraném domácím utkání proti Dukle přišel mezi 12. a 15. kolem zisk nuly bodů, nepodařilo se vyhrát v přestřelce na Slavii, v Budějovicích z toho byl výprask 1:8 a ani na domácích zápasech se nevedlo, oba hanácké celky odjely se třemi body v kapse. Vstup do druhé čtvrtiny byl ale podobný, jako do té úvodní. Asi nejvíce šokovala suverénní výhra 5:2 nad Kladnem. Zajímavostí bylo, že v dresu Kladna se měl již představit Jaromír Jágr, avšak před utkáním odjel z města... V posledních zápasech se ale Porubě moc nedaří. Z pěti vyhrála jediné, v rámci 25. kola doma přehrála Benátky 3:1. Nutno ale podotknout, že čtyři prohry za sebou nebyly nijak výrazné, dvě utkání proti Frýdku a Vsetínu dopadly o jediný gól, proti Třebíči a Litoměřicím pak shodně 3:5.

    Vůdčí osobností týmu je jasně Jan Káňa. Bývalý Vítkovičák ukazuje, že i nadále umí, za 23 utkání nasázel 9 gólů a na dalších 11 nahrál. Skvěle ho doplňuje taktéž vítkovický odchovanec, Jakub Illéš, ten je na tom bodově stejně, ale s asistencí navíc. Střelcem celku je bývalý Havířovák Petr Kanko, který má nejvíce gólů z Poruby, rovných 11. Obrana bodově patří dvěma hráčům, Marek Slavík má sedm bodů za 17 zápasů, Patrik Urbanec pak šest bodů za 22 utkání. Nesmíme zapomenout ani na dřívější hráče Jihlavy, Porubu v tomto ohledu zastupuje Filip Dundáček, který však za 21 utkání má bilanci 1+1. V brance odchytal nejvíce Daniel Dolejš, 16 zápasů a 91,68% úspěšnost.
     
    HC Dukla Jihlava
    1. místo, 51 bodů, skóre 89:47, bilance 15-2-2-5
    Ještě do včerejšího večera i dnešního rána bylo vše při starém. Dukla vyhrála ve Frýdku-Místku 6:3 a stále ztrácela bod na českobudějovický Motor. Ten však administrativní chybou přišel o dvě výhry, na Kladně a v Ústí, tím pádem ztratil 6 bodů a Dukla se posunula zadarmo na první místo. A pokud by se počítala současná forma, Dukla by na prvním místě rozhodně byla. Stačí se podívat na výčet zápasů od 13. kola dále. Neslaný úvod mnohonásobně vyvážilo posledních 12 zápasů, kdy odcházela Jihlava z ledu jako vítězná hned jedenáctkrát! Jediná prohra přišla v několikrát zmiňovaném 17. kole, když českobudějovický Motor bral výhru 4:1. „Zahojení se“ přišlo hned o kolo později, výsledkem 8:2 to odnesl Prostějov a od té doby se čeká na tým, který Duklu porazí. Dobře k tomu byla našláplá například Kadaň, neboť dvakrát vedla, avšak nakonec prohrála 3:5. I Litoměřice to neměly špatně rozehrané, výkon domácích však postupně gradoval a ztrátu nepřipustil. A nevypadalo to špatně ani ve Frýdku, do času 17:27 vedli hosté 3:0 a šli suverénně za body. Jenže Frýdek se vždy dostal na dostřel gólu (2:3, 3:4), až ve třetí třetině vzešla výhra 6:3. Z posledních 11 zápasů udělala Dukla 30 bodů, tedy více než polovinu současného zisku.

    Lukáš Anděl, Matěj Pekr, Vlastimil Dostálek. Svatá jihlavská trojice udělala dohromady 65 bodů. Nejproduktivnější je zmiňovaný Anděl, který má bilanci 10+15 za 24 utkání. Pekr pak především exceloval v úvodu sezony, lehce ho přibrzdilo zranění ruky, avšak vypadá, že je vše zpět ve starých kolejích. Za 19 zápasů má 20 bodů, stejně je na tom Vlastimil Dostálek, který je nejlepším střelcem týmu se 14 góly. Zajímavostí pak může být, že Pekr s Andělem měli dohromady pouhých 12 trestných minut! Pátým nejproduktivnějším obráncem soutěže je Jan Pohl. Tři góly a třináct nahrávek ho řadí na stejnou pozici jako litoměřického Pavlase. V brance má více zápasů odchytáno Jan Brož, který chytl parádní formu a s průměrem gólu 1,66 na zápas exceluje brankářským statistikám.
     
    Vzájemné zápasy tuto sezonu

    11. kolo Chance Ligy 2017/2018, HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Dukla Jihlava 3:2 SN (0:0, 2:0, 0:2 – 0:0, 1:0)

    V rámci 11. kola zajížděla Dukla na led soupeře, čekala jí Poruba. Oba celky měly v tabulce stejný počet bodů. Na první gól čekali diváci skoro až do poloviny duelu, kdy se prosadili domácí, kteří záhy přidali v oslabení druhou branku. Svěřenci Petra Vlka zabrali ve třetí dvacetiminutovce, kdy kouzlo Dolejše odčaroval v 50. minutě Vlastimil Dostálek, následně se Jihlavě podařilo srovnat krok. A jelikož hráčům nestačilo na rozhodnutí ani pětiminutové prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich byli štastnější domácí, kteří proměnili dva nájezdy, hosté jen jeden. Poruba porazila Duklu 3:2 po samostatných nájezdech.

    Branky a nahrávky: 29. Zdeněk (Dolejš), 32. Hudeček (Vymazal, Slavík), rozhodující nájezd Vymazal – 50. Dostálek (Pohl, Kajínek), 55. Havránek (Harkabus). Rozhodčí. Čech, Ondráček – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 6:4, navíc Dostálek (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 470. Střely na branku: 28:49. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
     
    -31:00
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, Půža, Kajínek (A), D. Váňa, Štindl, Vála, Mareš – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Jiránek (A), Zeman, Harkabus – T. Havránek, Popelka, Dostálek – Osmík, M. Hlinka, Hrníčko.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Kůdela) – Slavík, Ovčačík (C), Urbanec, Matějíček, Adam, Dundáček, Čypas – Dufek, Hudeček, Tomi – J. Káňa (A), Vymazal, Kanko (A) – Toman, Baláž, Guman – Jankovský, Fojtík.

    Rozhodčí: Kopeček, Obadal – Beneš, Kokrment.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Pohl po vyhraném buly nahrál nalevo Andělovi, který však pouze protečoval do útočného pásma. I z toho ale vznikla střela Pekra z pravé strany, Dolejš chytá do lapačky.
     
    00:32
    Váňa z první od modré trefil Zemanovy brusle a Poruba se poprvé v tomto zápase dostane na puk.
     
    00:54
    Ale ne nadlouho, souboj v útočném pásmu šel pro Harkabuse, který vybruslil do středního pásma a uklidnil hru.
     
    01:33
    Popelka, nová akvizice v jihlavském dresu, výborně vytlačil útočníka Poruby z pásma tělem a poslal dopředu Havránka, který si zkusil ještě píchnout puk před sebe, avšak to nedopadlo dobře a Poruba otáčí.
     
    02:16
    Hlinka v souboji u mantinelu sice vybojoval puk, ale nepřesná přihrávka přišla ve dvě střely od hostí, dvakrát pálil Slavík, dvakrát stál před ním Osmík a tvrdě blokoval, přímo na kotník. Domácí #7 odjíždí na střídačku a nejlépe jí zrovna není.
     
    02:54
    Anděl dlouhou přihrávkou našel Skořepu, který přehrál celou situaci na druhou stranu k Pekrovi a rýsovalo se přečíslení 2 na 1, avšak čárový sudí píská správně ofsajd.
     
    03:30
    První formace domácích má chuť v zápase, opět si nyní dobrým pohybem vynutila chybu hostí v rozehře a usadila se v útočném pásmu.
     
    04:13
    Chyba domácí obrany, která nechala na pravé straně Tomiho, ten si sjel až na hranici brankoviště před Lundströma, který se však nenechal rozhodit a betonem střelu vykopl!
     
    04:19
    Od modré to zkusil domácí Pohl, jeho nadýchaná střela spíše byla na teč, ale i tak pořádně postrašila Dolejše.
     
    04:48
    Popelka podél prken poslal kotouč až na Dostálka na druhé straně, od něj se mu puk vrátil k pravému kruhu, Popelka mohl otevřít skóre zápasu, trefil ale pouze Dolejšovu lapačku!
     
    05:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dobrých 50 sekund držela Dukla Porubu v pásmu a výsledek? Gól na 1:0! Hlinka odvedl v pásmu velké množství práce a vybruslil mezi kruhy, zde přenechal na DOMINIKA HRNÍČKA, kterému to z otočky sedlo a Dolejš reagoval pozdě. Asistence: Michal Hlinka.
    05:52 Dominik HRNÍČKO - 1:0
     
    06:10
    TORAX vyhodil na icing a co se vstupu do zápasu týče, Jihlava ho má rozhodně lepší. Nicméně na to se hokej nehraje a být přihrávka od Tomiho o něco kratší, byla by to další šance hostí. Takhle je to jenom icing a šikovná Tomiho hra na téma: na hřišti jsem nebyl.
     
    06:44
    Harkabus pustil puk od modré z první a nyní lituji Slavíka, který to schytal zezadu na lýtko. Také odjíždí v bolesti na střídačku, zatímco Jihlava se dopustila ofsajdu a je nařízena první komerční pauza.
     
    06:55
    Nyní si obranné duo Váňa – Kajínek dávalo přednost v tom, kdože vlastně bude s pukem hrát, nakonec to na sebe vzal Váňa, vyvezl z nebezpečí a založil další útok.
     
    07:33
    Popelka křižně napříč útočným pásmem našel na modré volného Štindla, který se napřahoval někde u Třebíče, ale místo puku trefil pouze led. Poruba ihned vyhazuje.
     
    08:14
    Hrníčko zleva výbornou přihrávkou vzduchem našel Osmíka na straně druhé, ten si však v tísni nezpracoval a Dundáček ihned osvobozuje hosty. Ti jsou pod ohromným tlakem.
     
    08:56
    Pohl viděl na modré volného Pekra a poslal mu pěkný pas, Pekr však zajel do rýhy v ledě, upadl a na puk nedosáhl.
     
    09:35
    Po souboji v obranném pásmu Dukly šel kotouč ven z kluziště, někdo má dárek a čárový sudí drží v ruce nový puk. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    09:58
    Harkabus si dlouho vyměňoval s Jiránkem, až mezi kruhy doměnil a z potenciální šance nic nezůstalo. Přesto se pro domácí moc neděje, neboť stále drží pásmo.
     
    10:42
    Pravdou je, že domácím to neskutečně lepí, hosté se ztěžka dostávají do hry a vyjma Tomiho šance nemusel Lundström zasahovat. Nyní se Poruba opět dopustila ofsajdu.
     
    11:17
    Hlinka z nulového úhlu nahodil na Dolejše, který prakticky o ničem nevěděl a rázem měl před sebou jihlavského Anděla, který však z metru kotouč ve vzduchu netrefil a hostující gólman si může oddechnout.
     
    11:47
    Štindlovo dlouhé vyhození obloukem skončilo až za Dolejšem a zakázané uvolnění je správně odpískané.
     
    12:04
    Hosté se za vlastní brankou dostali pod tlak, přesto z toho vybruslili a rázem se na druhé straně dostal ke střele Slavík, trefil ale bloky. Toho využil Pohl, z levého kruhu ale trefil střed branky.
     
    13:14
    David Kajínek stále na gól v této sezoně čeká. V posledních zápasech ale často střílí, chce to zlomit, avšak se mu zatím nedaří. Nyní vyslal na Dolejšovu svatyni další tvrdou jedovku, avšak hostující gólman drží. Komerční brejk.
     
    13:23
    Havránek působí jako nepříjemný „ničitel kombinací“ pro soupeře. Za brankou vybojoval puk, poslal ho za sebe na Dostálka, který však z první opět trefuje Dolejše.
     
    13:59
    Popelka si troufl na průjezd přes tři hostující hráče, u toho třetího upadl, stejně tak jako jeho soupeř, to se ještě nevylučovalo. Za další faul na Osmíka se však vylučovat bude.
     
    14:17
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Luboš Adam – 2 min., držení).
     
    14:25
    Anděl u mantinelu dlouho bojoval s obráncem, nakonec boj prohrál a Poruba vyhazuje. Při snaze rychlého návratu do útoku se navíc domácí dopustili icingu.
     
    14:54
    Hosté si v klidu chrání své území, domácí trápí rozehrávka.
     
    15:35
    Není se čemu divit, že se ozývá z domácích tribun pískot. Poruba hraje oslabení velice dobře a domácí k ničemu nepouští. Navíc hraje dobrou půlminutu za Lundströmovou brankou.
     
    16:19
    Jen co Poruba dohrála jedno oslabení, na řadě je to druhé. A vyloučeným je ten, který na Dukle nějakou dobu hrál. Dundáček v souboji se Zemanem vlétl do domácí branky a je trestán za napadení. Zvláštní vyloučení...
     
    16:30
    Hosté opět vyhazují a jedou ihned střídat. Domácí si však vytvořili tutovou šanci, když Popelka protáhl puk středem, přehrál na druhou stranu volnému Dostálkovi, ten chvíli čekal, nakonec trefil Dolejšův beton!
     
    17:21
    Další střelecký pokus obstaral z modré Pohl, Dolejš měl čistý výhled na všechny strany a ukrývá puk ve výstroji.
     
    17:39
    Zeman nahrával po mantinelu na Osmíka, který ale už nezachytil puk a Tomi vyhazuje k domácímu gólmanovi.
     
    18:16
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dvě sekundy před koncem přesilovky udeřila Jihlava podruhé! Už to vypadalo na další nevyužitou přesilovku, ale změnil to Anděl svým nájezdem do útoku, za brankou přihrál na MATĚJE PEKRA, který z úhlu bombou překonává Dolejše mezi betony! Asistence: Lukáš Anděl.
    18:16 Matěj PEKR - 2:0
     
    18:58
    Štindl nevyvezl z pásma a Poruba se do poslední minuty dostala k šanci, Vymazal však u pravé tyče z úhlu Lundströma neprostřelil.
     
    19:47
    Hosté chtějí snížit za každou cenu, v závěru třetiny bojují a Lundström se má co ohánět. Tentokrát raději vyřešil přikrytím kotouče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Za námi je první třetina zápasu a Dukla vede o dvě branky naprosto zaslouženě. Svého soupeře přehrávala, sice přežila první šanci hostí, ale od té doby jasně na hřišti vládla, vytvořila si několik šancí a vsítila dva góly. První v 6. minutě měl na svědomí Dominik Hrníčko a ukázal se i bomber Matěj Pekr v 19. minutě. Zpět se vrátíme za 16 minut nebo až se modré auto Kia Ceed na ledové ploše vyhrabe ze závěje sněhu.

    Střely na branku: 19 – 5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Začíná se druhá třetina a Poruba za to hned vzala, Káňa se proháčkoval až před Lundströma a z úhlu vystřelil, domácí gólman kryje.
     
    20:49
    Půža pouze vyhodil z obranného pásma. Hostující hráči museli v kabině dostat zřejmě pořádný fén.
     
    21:25
    Zeman se ztratil s kotoučem na levém kruhu a Ostravané mohli jít do střely Zeman však svůj problém napravil a vytáhl domácí z nejhoršího. Dokonce tak, že si Dukla připíše 20. střelu na branku, Havránek ale mířil nad.
     
    22:17
    Popelka i přes pád nahrál ještě Dostálkovi, který mohl něco s pukem vymyslet, opět ale raději volil vyhození. Hosté opravdu vstoupili do třetiny dobře.
     
    23:02
    Kajínek na poslední chvíli zastavil do brejku mířícího Tomiho a udržel pro domácí tým útočné pásmo.
     
    23:46
    Pekr měl na holi třetí gól! Skořepa ho nenápadnou přihrávkou vybídl ke střele z mezikruží, Dolejšovi prošel kotouč pod betonem, ale také vedle levé tyče!
     
    24:13
    Diváci se sice mohou zlobit na rozhodčího, že nenechal dojíždějícího Jiránka v brejku 3 na 2 vystřelit, ale předtím se po souboji do mantinelu nepěkně trefil Vymazal. Naštěstí opouští led prakticky sám, nic pěkného to nebylo.
     
    25:14
    Dukla právě vstřelila branku!
    Na umělecký dojem se nehraje a pro Porubu lze říci bohužel. Jediná špatná nahrávka, která přeskočila hokejku jednoho z hostujících obránců na modré, dala impuls TOMÁŠI HARKABUSOVI k tomu, se za pukem vydat. Nakonec z toho byl samostatný nájezd, který Harkabus vyřešil jednoduchou střelou. Dukla vede 3:0. Bez asistence.
    25:14 Tomáš HARKABUS - 3:0
     
    25:39
    Před Lundströmem se strhla menší mela, nebude se trestat, vylučovat ani mluvit k jednotlivým hráčům. Jednoduše se bude pokračovat ve hře.
     
    26:01
    Havránek se ve středovém kruhu nejlépe zorientoval a předložil na pravém křídle volnému Dostálkovi, ten však napodobil Matěje Pekra z třetiny první a taktéž na modré upadl.
     
    26:29
    Po komerční přestávce se rozehraje první přesilovka Poruby. Kajínek totiž nešikovně vyhodil kotouč přes mantinel a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    26:37
    Váňa neměl jednoduché vyhození, nakonec se mu to ale povedlo a přímo mezi obránci Poruby letěl kotouč do středního pásma.
     
    27:16
    Nechybělo mnoho, aby měli domácí další šanci. Pekr s Andělem výborně obtěžovali Ovčačíka před jeho vlastní brankou, hostující kapitán málem o puk přišel.
     
    27:39
    I další usazení se hostí v pásmu končí rezolutním vyhozením přes všechny čáry.
     
    28:07
    Navíc nedohrají Ostravané přesilovku v plném čase. 22 sekund před vypršením Kajínkova trestu je vyloučen Hudeček za držení hole.
     
    28:29
    Dukla v plném počtu a nyní přichází čas její přesilovky. Současně se začátkem se připomněl Toman, tvrdou střelou rozduněl zadní plexisklo.
     
    29:04
    Pohl to myslel dobře s křížnou přihrávkou na Popelku, pas byl ale pomalý, hostující Vymazal jej zachytil a vyhodil na druhou stranu.
     
    29:44
    Pohlova střela od modré měla být tečována Dostálkem, který ale holí na puk nedosáhl, zákrok si tak připsal Daniel Dolejš a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    30:02
    I hosté hrají v pěti hráčích v poli a po nezbytném dostřídání se může pokračovat dále.
     
    30:39
    TORAX měl tutovou šanci! V brejkové situaci ujeli Dufek s Hudečkem, Hudeček měl na starost finální střelu, z mezikruží ale i přes spoustu času napálil kotouč skoro přímo do ochranné sítě!
     
    31:11
    Vála byl pod tlakem hned tří obránců Poruby, proto raději nenápadným obloukem vyhodil. Proti všem přesvědčením se ale zakázané uvolnění nepíská.
     
    32:01
    Harkabus z rohu nahazoval na Dolejšovu branku, hostující gólman bez problémů vykryl situaci.
     
    32:44
    Domácí třetí formace se dostala do nadějné situace 3 na 1, Dostálek byl však v útočném pásmu o několik koňských délek dříve, proto celou akci nemohl do konce dotáhnout Havránek. Komerční pauza.
     
    33:14
    Poruba si po vhazování vytvořila aktivním pohybem dobré možnosti na ohrožení branky, největší měl asi Káňa, z pravé strany mu ale puk srazil Váňa a bylo po všem.
     
    34:34
    Na druhé straně se připomněla první formace, Skořepa v těžké pozici z otočky mířil pár centimetrů od pravé tyče.
     
    35:01
    Lundström ukázal velice dobrý přehled o dění v brankovišti a nastalý zmatek vyřešil skokem po puku a přerušením hry. Osmík pak ještě do branky poslal Slavíka, nebylo to však nic zásadního, kromě branky nacházející se u zadní plexi.
     
    35:03
    A máme po srandě... na stadionu vypadla časomíra, tím pádem není jak měřit čas. Budeme se tedy snažit zprostředkovat čas okrajovým způsobem.
     
    35:08
    Icing domácích, i přes snahu Harkabus nedobruslil kotouč.
     
    35:27
    Jiránek táhl rychlý útok a nahrál na střed Zemanovi, ten byl však rychlejší než kotouč a puk zůstal na úrovni loga Chance Ligy nad středovým kruhem. Poruba otáčí hru.
     
    36:04
    Další šance hostí! Káňa využil chyby v rozehrávce a rázem byl sám před Lundströmem, puk ale poslal do pravé tyče!
     
    36:54
    Nyní proběhlo vhazování, synchronizované s měřeným časem. Zbývá tedy odehrát cca tři minuty.
     
    37:19
    Konec třetiny není tím nejpohlednějším, co nám Chance Liga nabízí. Oba týmy se nevyvarují ztrát a šancí o hodně ubylo. Dukla se po icingu Poruby stěhuje před Dolejšovu branku.
     
    38:04
    Půža ještě udržel pásmo pro domácí a nahrál za branku Andělovi, pod tlakem se však Andělovi dobře rozhodně nehrálo a Dolejš rozehrává.
     
    38:41
    Posledních 79 sekund zbývá dohrát, fanoušci by si však místo informací o čase přáli vidět naběhnout tabuli. O zábavu tady není nouze.
     
    39:06
    Poslední minutu druhé třetiny načal zleva střelou Kajínek, Dolejš vytěsnil mimo. Následně hosté vytěsnili mimo i puk.
     
    39:39
    Závěrečný tlak Dukly skončil střelou Popelky z úhlu, který dorážel střelu Havránka, hostující gólman ale drží Porubu!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    „Chceme nový zimák!“ Ano, i takové pokřiky jsou v dnešním utkání k slyšení. Časomíra nicméně naběhla zpět a do třetí třetiny to vypadá nadějně, stejně tak jako pro Duklu. Ta přežila větší aktivitu Poruby v prostřední části, domácí celek podržel pak i brankář Lundström. Gól padl ale pouze jeden, z úniku se ve 26. minutě prosadil Tomáš Harkabus a snad pouze totální kolaps by musel připravit Jihlavu o body. Třetí třetina začne cca v 19:15.

    Střely na branku: 32 – 9
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Dukla se vřítila do útočného pásma a Skořepa střílel z vrcholku levého kruhu, Dolejš betonem poslal do ochranné sítě.
     
    40:32
    Pohlovo přistrčení na Pekra rezultovalo ve střelu právě Pekra, který z první trefil prostor zadního mantinelu.
     
    41:21
    Drobné nahození udělalo Lundströmovi menší problém, avšak za pomoci dojíždějícího Havránka se povedlo bez potíží nastalý problém vyřešit.
     
    41:33
    Zeman dostal sám před Dolejše přihrávku a položil si ho, nicméně lapačka hostujícího gólmana skvěle zabránila čtvrtému gólu Dukly!
     
    41:51
    Popelka zvládl ubojovat puk ještě v útočném pásmu, hosté však vytlačili domácí z pásma, což ve finále nevadilo, neboť po chybě Kanka se protlačil k pokusu Dostálek, mířil ale opět na střed brány.
     
    42:57
    Odražený puk od brusle Hudečka si vzal do parády Hrníčko a z pozice podobné té, které dal dnes gól, podruhé střílel, tentokrát kousek nad branku.
     
    43:44
    Anděl vyšachoval Urbance ze hry a předložil volnému Skořepovi, tomu před brankou však puk uskočil a bylo po nadějích na další gól domácích.
     
    44:44
    Lundström = jihlavský Neuer. Tentokrát měl proti sobě Káňu, který se chystal na odebrání kotouče, domácí gólman však zkušeně o mantinel poslal přihrávku Pohlovi a také vyšachoval Káňu ze hry.
     
    45:14
    Harkabus měl prostor na modré čáře a také prozkoušel pozornost Dolejše, který tentokrát byl opět připraven a zasáhl.
     
    45:53
    Po levém křídle pláchl Guman, Mareš ho tvrdě přišpendlil na mantinel a následně i ubránil nepříjemnou teč po střele od modré. I napotřetí byl Mareš vidět, Guman dostal prostor, ale domácí #55 včas dobruslila.
     
    46:57
    Porubě se dnes v koncovce nedaří. Hudeček se ocitl sám zhruba dva metry od Lundströma, mohl se i zeptat, kam by to švédský brankář chtěl, ale pálí pouze doprostřed branky!
     
    47:02
    Do útoku nasadila první formace ježků, Skořepa uvolnil na pravém křídle Anděla, ale uvolnil ho až za modrou čárou. Ofsajd.
     
    47:24
    Gól, ale do branek za mantinelem vedle domácí střídačky. Přesně tam zalétl puk po sražené střele Slavíka.
     
    47:37
    Druhé vyloučení pro domácí celek. Dvanáct a půl minuty před koncem třetiny je vyloučen obránce Kajínek za nedovolené bránění.
     
    47:51
    V oslabení ale mohli domácí udeřit, Popelka však brejk 2 na 1 do konce nedotáhl.
     
    48:18
    Poruba právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, Poruba se dostává do hry! Nutno říci, že to byla pro domácí celkem smůla, ale na to se historie neptá. Střelu Slavíka od modré tečoval JOZEF BALÁŽ tak šikovně, že od ledu se puk odrazil přímo do levého vinglu, Lundström nemohl nic dělat. Asistence: Marek Slavík, Radim Toman.
    48:18 Jozef BALÁŽ - 3:1
     
    48:51
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Ctirad Ovčačík – 2 min., hákování).
     
    49:11
    Přesilová hra Dukly se zatím moc nedaří, Poruba se brání bez problémů.
     
    49:43
    Pekr si vzal puk do parády a z první pálil, brusle ležícího Vymazala byly však proti. To samé i střela Pohla.
     
    50:08
    48 sekund domácí přesilovky 5 na 3! V útočném pásmu přidržel hostující Vymazal hůl domácímu hráči a je vyloučen. Vymazal byl schopen sice faulovat, odjet po svých na trestnou ale ne a trest za něj odsedí Vojtěch Tomi.
     
    50:21
    První střela do otevřeného prostoru přišla od Štindla, mimo.
     
    50:40
    Káňa zkušeně vyhazuje přes všechny čáry, následný rychlý návrat domácích do útoku zastavuje ofsajd. Navíc ten úmyslný...
     
    50:56
    Hosté ve čtyřech, pokračuje klasická přesilovka domácích. Tu otevřel zajímavě Pekr, když si vybruslil až na levý kruh, švihem trefil Dolejše.
     
    51:38
    Moc kombinace v domácí přesilovce. Poruba sice téměř stojí, ale dokáže se bránit bez přímého ohrožení branky.
     
    52:18
    Vymazal se po bolestivém intermezzu vrátil do hry a ve středním pásmu vysokým obloukem vyhodil až do ochranné sítě. Zbývající minuty se rozehrají až po komerční pauze.
     
    52:36
    U domácí střídačky si jeden z hostí tvrdě vyšlápl na Havránka a doslova ho vypnul. Rozhodčí ihned přerušili hru a radí se.
     
    52:36
    Havránek se po menším knockoutu sám zvedl a naštěstí odjel sám na střídačku. Zřejmě však míří přímo do kabiny.
     
    52:36
    Minimálně jeden trest na hostující straně je jistý. A to dvě minuty pro obránce hostí. Nicméně stále se debatuje o větším trestu. Rozhodně to ale nebyl příjemný hit...
     
    52:36
    Nakonec zůstaneme pouze u menšího trestu. Vymazal se v posledních minutách opravdu zapsal tučným písmem do paměti domácích fanoušků, tentokrát dostává za napadení Havránka dvě minuty.
     
    52:50
    Ovčačík v rohu kluziště zalehl puk a hra je přerušena. Emoce šly za posledních pár minut jasně nahoru, snad se dohraje bez větších extempore na ledě. To už ale rozhodnou samotní hráči.
     
    53:05
    Marešovi při zpracování uskočil kotouč, čehož ihned využil Káňa a osvobodil hostující tým.
     
    53:52
    Anděl si nabruslil na střed a mohl po přihrávce střílet z první, Slavík mu však střelu zablokoval.
     
    54:14
    Ani Jihlava nedohraje kompletní přesilovku. Andělovi lehce ruply nervy, sekl Ovčačíka mimo hru a je vyloučen za sekání. Rozhodně se v Jihlavě nenudíme.
     
    54:36
    Poruba v plném počtu a začíná její přesilovka. Zřejmě jedna z posledních možností, jak zdramatizovat zápas.
     
    55:12
    Po přihrávce od Vymazala střílel Kanko, hůl ale zlomil a jeho střela tak byla velice nevýrazná. Přesto se povedlo hostům dohrát akci na Matějíčka, ten z první trefil beton Lundströma.
     
    55:44
    Zeman vyjel z útočného pásma a poslal puk až za branku Dolejše. Našetřil tak další cenné vteřiny pro domácí tým. A že by se mu tři body hodily. Jeho tabulkový konkurent z Českých Budějovic totiž doma prohrává s Třebíčí.
     
    56:11
    Dukla hraje v plném počtu a jdeme tak do samotného závěru zápasu. Ten otevřel Pekr přesnou přihrávkou Skořepovi před prázdnou branku, avšak Skořepa minul puk!
     
    57:09
    Kajínek dostal přihrávku podél mantinelu od Popelky, z voleje vyprášil Dundáčkovy chrániče.
     
    57:48
    Jihlava závěr zatím brání dobře takticky, nepouští hosty přes modrou čáru a obloučkem vyhazuje kotouče.
     
    58:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tři body pro domácí potvrzeny jest! V obranném pásmu přečetl hru u mantinelu výborně Harkabus, o mantinel vyslal do brejku Adama Zemana, který se neunáhlil, nahrál na druhou stranu VLASTIMILU DOSTÁLKOVI, domácí snajpr si už pak jednoduše poradil. Asistence: Adam Zeman, Tomáš Harkabus.
    58:25 Vlastimil DOSTÁLEK - 4:1
     
    58:58
    Jak se dnes body budou dělit, je už jasné. Teď už je to jenom otázka celkového skóre. Domácí se ale do útoku moc neženou.
     
    59:34
    Nájezd Hudečka proti Lundströmovi z úhlu částečně otupila obrana, zbytek pak zvládl domácí gólman. Na stadionu se už slaví, částečně ale nechápu fanoušky, kteří odchází předčasně.
     
    Konec zápasu.
     
    I v devátém utkání v řadě nepoznala Jihlava hořkost porážky. Zápas proti Porubě rozhodla prakticky už v první polovině zápasu, kdy vedla 3:0. Hosté pak sice dokázali snížit tečovanou střelou ve 49. minutě, další drama ale již Jihlavští nepřipustili, naopak po přečíslení 95 sekund před koncem přidal čtvrtý gól Vlastimil Dostálek a rozhodl o výhře Jihlavy 4:1. Z mé strany je to dnes vše, přeji vám příjemný zbytek středečního večera a v pondělí se budu z jihlavského chrámu těšit opět napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 1532 diváků. (20:02:20)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. Hrníčko (M. Hlinka), 19. Pekr (Anděl), 26. Harkabus, 59. Dostálek (Zeman, Harkabus) – 49. Baláž (Slavík, Toman)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, Půža, Kajínek (A), D. Váňa, Štindl, Vála, Mareš – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Jiránek (A), Zeman, Harkabus – T. Havránek, Popelka, Dostálek – Osmík, M. Hlinka, Hrníčko.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Kůdela) – Slavík, Ovčačík (C), Urbanec, Matějíček, Adam, Dundáček, Čypas – Dufek, Hudeček, Tomi – J. Káňa (A), Vymazal, Kanko (A) – Toman, Baláž, Guman – Jankovský, Fojtík.

    Rozhodčí: Kopeček, Obadal – Beneš, Kokrment

    Diváci: 1532
    ocianews.com