Chabarovsk – Spartak Moskva 1:0 (2:0 po s.n.) | Kunlun – Minsk 4:1 (kon.) | CSKA Moskva – Soči 2:0 (kon.)
Jokerit – Omsk 7:4 (kon.) | Riga – Viťaz 1:2 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
7:4 (1:0, 4:1, 2:3)
Avangard Omsk
Středa 21.11.2018, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas se velmi vydařil Brian O'Neillovi, který zkrátka je asistentem týmu! V dnešním utkání si zapsal tři asistence! Svůj počet asistencí tak po dnešním zápase zaokrouhlil na dvacet! A po dnešním zápase se nám změnilo i pořadí v první trojici nejproduktivnějších hráčů, kdy Sami Lepistö dal jednu branku a dostává se na třetí pozici na místo Niklase Jensena.

    Na straně hostí stojí za zmínku hráč Denis Zernov (1+3), Ilja Michejev (1+2) a Jevgenij Medveděv (1+1)! (20:06:02)
     
    Ani Omsk nedokázal vyloupit Hartwall arénu a Jokerit i nadále drží na svém ledě neporazitelnost, kdy prohrál zatím dvě utkání.
    Žolíci před venkovním tripem přivítají na svém ledě Barys Astanu a Omsk bude zajíždět na led Dinama Rigy.
     
    Je tu konec na branky bohatého utkání! Omsk nakonec vyhrál, avšak jen jednu periodu a to tu závěrečnou, kdy porazil Jokerit 3:2. Nicméně Jokerit šel do třetí třetiny s náskokem a jen díky své nedisciplinovanosti, která je občas trápí, není skóre nakonec tak rozdílné, jak v jednu chvíli v zápase vypadalo. Omsk nakonec dokázal dát čtyři branky a smazat debakl. Hosté doplatili hlavně na špatnou druhou třetinu, kdy nejspíše defenzívu nechali v šatně a Jokerit dokázal nastřílet soupeři hned čtyři branky a zde se rozhodovalo o vítězství.
     
    Konec zápasu.
    59:52 Jevgenij MEDVEDĚV - 7:4
     
    59:52
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak ještě menší kosmetická úprava ve skóre, kdy Omsk využívá přesilovku. Po vyhraném buly se puk jednoduše dostal na modrou, odkud vystřelil JEVGENIJ MEDVEDĚV a puk zaplul za záda Zapolskeho. Asistence: Denis Zernov.
     
    59:48
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Sami Lepistö – 2 min., podrážení).
     
    59:08
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Michail Fisenko – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Andrej Stas – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jesse Joensuu – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Brian O'Neill – 2 min., krosček).
     
    59:08
    Ouuu, tak ke konci tu vidíme ještě menší výměnu názorů a nebýt včasného zásahu rozhodčích, tak daná mela mohla být daleko větší. Celou situaci vyprovokoval Brian O'Neill, kterému se nelíbilo, že soupeř upadl na led bez nějakého zavinění a trochu do něj šťouchl, když ležel na ledě. Nyní se řeší kdo a jak bude vyloučen. Určitě se bude vylučovat na obou stranách.
     
    58:25
    Ansel Galimov si najížděl z pravé strany, avšak střílená přihrávka na něj nakonec neprošla a pro puk se šikovně natáhl Zapolski, který jej nakonec nedokázal udržet, ale vracející se obrana Jokeritu celou situaci vyřešila.
     
    58:00
    9 257 diváků sleduje dnešní utkání v Hartwall aréně.
     
    56:47
    Domácí se snaží co nejvíce držet nyní puk a již zbytečně neinkasovat a nekomplikovat si situaci.
     
    55:48
    Jokerit je v pásmu soupeře, ale bez puku na svých čepelích. Avangard se stále snaží, což je z jejich pohledu sympatické.
     
    55:07
    Jokerit je již v plném počtu, Omsk měl sice tlak v pásmu, ale již si nedokázal vypracovat brankovou příležitost.
    54:01 Geoff PLATT - 7:3
     
    54:01
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit dává branku ve vlastním oslabení, v době, kdy již hrál ve čtyřech hráčích. Jevgenij Medveděv ve svém obranném pásmu podklouzl a puku se ujal GEOFF PLATT, který ujížděl sám na Bobkova a toho neměl problém překonat. Bez asistence.
    53:25 Ilja MICHEJEV - 6:3
     
    53:25
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk si komplikuje zbytečně situaci. Přesilovku proti třem Omsk zvládl na jedničku, rozebral si trojici hráčů Jokeritu a ILJA MICHEJEV bez větších problémů zakončuje po střele před brankou Zapolského. Asistence: Sergej Širokov a Denis Zernov.
     
    53:07
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (John Norman – 2 min., držení hole).

    Adam Dořák

    Branky a nahrávky: 19. A. Grant (Pihlström), 22. Moses, 27. Lööv (O'Neill), 35. Lepistö (O'Neill, Lööv), 38. Norman (O'Neill, Manninen), 42. Jormakka (Manninen, Platt), 55. Platt – 22. Stålberg (Zernov, I. Michejev), 47. Zernov (I. Michejev, J. Medveděv), 54. I. Michejev (Širokov, Zernov), 60. J. Medveděv (Zernov)


    Jokerit Helsinky: Zapolski (Kalninš) – Kivistö, Lepistö (C), A. Grant, Stollery, Jensen Aabo, Lööv – Joensuu (A), O'Neill (A), Norman – Jormakka, H. Ikonen, Manninen – Moses, Platt, Wärn – Mäki, Niemi, Pihlström.
    Avangard Omsk: Bobkov (Šilin) – Martynov, Čudinov, Pivcakin, Pokka, Jemelin (A), Franson, J. Medveděv (C) – Fisenko, Košelev, Jaremčuk – Stas, K. Semjonov, Manukjan – A. Galimov, K. Petrov, Desharnais – Stålberg, I. Michejev (A), Zernov – Širokov.

    Rozhodčí: E. Odins, R. Gofman – S. Šeljanin, A. Zacharenkov

    Diváci: 9 257
    ocianews.com