Jekatěrinburg – N.Novgorod 1:3 (kon.) | Magnitogorsk – Kazaň 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Nižněkamsk 3:2 (kon.)
Čerepovec – Petrohrad 1:6 (kon.) | Jaroslavl – Dynamo Moskva 2:0 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Ak Bars Kazaň
Čtvrtek 22.11.2018, 15:00 • Arena Metallurg, Magnitogorsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V Magnitogorsku je dobojováno! Kazaň dnes na ledě lišek předvedla solidní výkon a z reprízy loňského čtvrtfinále si odváží domů důležité dva body. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou příště! (17:40:44)
     
    Dnešní utkání sledovalo 7 350 diváků (98% kapacity).
     
    Československá stopa
    Michal BULÍŘ (MET) – 0+0, 1 střela, ice-time 14:07
    Jiří SEKÁČ (KZN) – 1+0, 2 střely, ice-time 16:47
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 37 – 36
    Zblokované střely: 15 – 7
    Vhazování: 29 – 40
    Trestné minuty: 8 – 10
    Využití přesilovek: 1/4 – 0/3
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Hostující hráč nakonec v doprovodu dvou spolubojovníků opouští hrací plochu. Osm sekund před koncem uvidíme buly před Podjapolským.
     
    59:52
    Tohle nevypadá vůbec dobře, Arťom Lukojanov zblokoval ránu jednoho z protihráčů a teď zůstává bezvládně ležet na ledě. Snad bude v pořádku.
     
    59:29
    Od modré čáry vypálil Antipin, jehož projektil nakonec svatyni Kazaně úplně minul. Hosté jsou pod obrovským tlakem, musí přežít ještě třicet sekund.
     
    59:16
    Mozjakin se uvolnil na kruhu a vypálil, Podjapolskij jeho prudkou střelu vyrazil vysoko nad branku! K vyrovnání teď moc nechybělo!
     
    58:38
    Košečkin opouští brankoviště, domácí už nemají co ztratit a zkusí své stěstí v power-play!
     
    57:56
    Skoro jakoby Jandačovu celku už definitivně došly síly. Podjapolskij je takřka bez práce, domácí se do útočného pásma příliš nehrnou.
     
    56:52
    Razantní projektil z hole Andreje Markova zmizel kdesi v Košečkinově výstroji. Domácí gólman tak udržel svůj tým ve hře, Shore už je z trestné venku.
     
    55:47
    Tkačov našel rychlou přihrávkou Markova, který pryž zavezl za branku. Kazaň je jako přikovaná v útočném pásmu a nenechává se odtamtud vyhnat.
     
    54:49
    Nick Shore (MET) si na své konto připisuje další dvě trestné minuty, tentokrát za vražení na hrazení. Metallurg si tak zbytečně komplikuje život.
     
    53:51
    Matuškin pomalu vyjíždí zpoza vlastní branky, Magnitka se znovu pokusí projet dopředu. Uvidíme, jestli bude tentokrát o něco úspěšnější.
     
    52:53
    Magnitogorsku se nedaří prorazit přes střední pásmo, Kazaň má situaci plně pod kontrolou. Zatím vše nasvědčuje tomu, že si domů odveze všechny body.
     
    51:58
    Střelou z bezprostřední blízkosti brankoviště chtěl Podjapolského zaskočit Antipin, vyrovnání se ale po rychlém zákroku Arena Metallurg nedočkala.
    51:14 Arťom LUKOJANOV - 2:3

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 20. Mozjakin (N. Shore, Antipin), 35. N. Kuljomin – 2. A. Michejev (Abrosimov, Lukojanov), 15. Sekáč (Zaripov), 52. Lukojanov (Markov)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Antipin, J. Birjukov (A), Bobrjašov, Rylov, Běreglazov, Matuškin, Olšanskij, Dronov – Mozjakin (C), N. Kuljomin, Ellison – N. Shore, Ljubimov, Čibisov – Jazkov, Pakarinen, Bulíř – Několenko, Timkin, Platonov.
    Ak Bars Kazaň: Podjapolskij (Garipov) – Jarullin, Markov (A), Pedan, Postma, Abrosimov, Batyršin – An. Popov, M. Gluchov, Galijev – Zaripov, Azevedo, Sekáč – A. Michejev, Lukojanov, A. Potapov – Svitov (C), Kara, Klinkhammer – Tkačov.

    Rozhodčí: Olenin, Beljajev – Černyšjov, Ivanov.

    Diváci: 7 350
    thejrc.org