Jekatěrinburg – N.Novgorod 1:3 (kon.) | Magnitogorsk – Kazaň 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Nižněkamsk 3:2 (kon.)
Čerepovec – Petrohrad 1:6 (kon.) | Jaroslavl – Dynamo Moskva 2:0 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Dynamo Moskva
Čtvrtek 22.11.2018, 17:30 • Arena 2000 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v zápase

    Alexander Salák (JAR) do utkání nezasáhl
    Jakub Nakládal (JAR) 0+0, 3 střely, 2 TM, čas na ledě 20:25 (19:44:27)
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 24:25.
    Zblokované střely – 19:4.
    Vyloučení – 6:6.
    Využití přesilovek 1/6 – 0/6.
    Vhazování – 20:31.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lokomotivu Jaroslavl, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Ve třetí periodě jsme sledovali hodně bojovnou podívanou, přičemž se domácí snažili vycházet ze zajištěné obrany, což celkem vycházelo. Ke konci zápasu se soupeř nadechl ke hře bez brankáře, což ale přinesl druhou branku, o kterou se opět postaral Loktionov. Lokomotiv tak bere dva body, naopak hostující celek se obejde bez bodového zisku.
     
    Konec zápasu.
    59:28 Andrej LOKTIONOV - 2:0
     
    59:28
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Je tu zřejmě rozhodující branka tohoto zápasu! Dynamo nedokázalo udržet puk v útočné třetině, k němu se tak dostal ANDREJ LOKTIONOV, který si nabruslil do středního pásma, odkud bekhendovou střelou poslal puk do prázdné brány.
    Asistence: Jegor Averin.
     
    59:25
    V době, kdy to hosté zkouší v šesti, nebezpečně zakončoval Nikulin, jehož dělovku dokázal Konovalov zneškodnit.
     
    59:20
    Dynamo to zkusilo středem hrací plochy, nakonec je z toho pouze icing. To určitě moskevský celek nepotěšilo, Bočarov tak bude muset zůstat v bráně.
     
    58:25
    Domácím hráčům nyní nevyšel přechod do útočného pásma, ofsajdem se nakonec prezentoval Osipov. Hra se tak přestěhuje zpět před červenou čáru.
     
    57:17
    Nakládal udělal to nejlepší, co v danou chvíli mohl. Český obránce to zkusil nástřelem na hostující branku, Bočarov ukázal svojí připravenost. Posléze hostující brankář vychytal Sannikova.
     
    56:18
    Mojsejev to zkusil přihrávku bekhendem na Mozera, u kterého ale byla dvojice protihráčů. Aby toho nebylo málo, tak si před branku sjel Alexejev, který ale trefil pouze Konovalova.
     
    54:27
    Kozun dokázal dojet zdánlivě ztracený puk, poté si nabruslil před branku, načež po jeho přihrávce pálil těsně vedle brány Loktionov. Dynamo rozjíždí rychlou protiakci.
     
    53:03
    Tato přesilová hra opět nebyla moc povedená, Lokomotiv se svým vedením hodně hazarduje. Do konce zápasu nezbývá moc času, avšak Dynamo určitě bude usilovat o vyrovnávací branku.
     
    52:02
    Loktionov i napodruhé zvítězil na vhazování proti Šipačovovi, následně Nikulin zkoušel vyhodit puk, nakonec to za něj udělal kolega Kagarlickij.
     
    51:03
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Alexej Pepeljajev – 2 min., vražení na hrazení).
     
    50:38
    Sannikov pronikl až k levému mantinelu, kde se spoluhráčem usiloval o odražený kotouč. Domácí nakonec vyšli vítězně, nicméně přihrávka na Kontiolu neprošla.
     
    49:30
    Domácí se po třiceti vteřinách konečně dostali k přesilovkovému kolotoči. Přihrávka směřovala mezi kruhy na Kozuna, který následně vypálil vedle branky.
     
    48:27
    Loktionov měl ideální rychlost, nakonec z pravého kruhu zkoušel prověřit Bočarova, který jeho zakončení vyrazil do strany. Lokomotiv vzorně napadá rozehrávku.
     
    48:21
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Miika Koivisto – 2 min., podrážení).

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 25. Loktionov (Kronwall, Kozun), 60. Loktionov


    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Salák) – Nakládal, Rafikov, Kronwall (C), Jelesin, M. Osipov, Čerepanov, Averin, Jurtajkin – Kozun, Kontiola, Loktionov – Sannikov (A), Iljenko (A), Averin – Kartajev, Alexejev, Kudrjavcev – Kovalenko, Ivanov, Kajumov.
    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Hietanen, Mironov, I. Nikulin (C), Volkov, Menšikov, Koivisto, J. Zajcev, Pepeljajev – Alexejev, Šipačov (A), Kagarlickij – I. Makarov, Indrašis, Brjukvin – V. Kuljomin (A), Mozer, Moisejev – Igumnov, Jefremov, Muranov.

    Rozhodčí: Birin, Soin – Otmachov, Sivov
    thejrc.org