Lyon – Saint-Étienne 1:0 (kon.)
konec
Olympique Lyon
1:0 (0:0)
AS Saint-Étienne
Pátek 23.11.2018, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný páteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje po reprezentační přestávce čtrnáctým kolem a my se společně zaměříme na předehrávku ve které Lyon přivítá před domácím publikem Saint-Étienne.
     
    AS Saint-Étienne

    Saint-Étienne obhajuje z loňského ročníku Ligue 1 osmou pozici. Parádním závěrem se podařilo hráčům vytáhnout až téměř na místa zaručující evropské poháry, jen o skóre se to však nepodařilo a Saint-Étienne zůstalo za Bordeaux.

    V přípravě na novou sezonu si Saint-Étienne nevedlo zlo. Cenné jsou pro tým především vítězné zápasy proti Marseille nebo povedená generálka 3:0 s Nice.

    Do aktuálního ročníku vstoupilo Saint-Étienne výborně. První porážka přišla až v pátém kole, ještě navíc na trávníku bezkonkurenčního PSG 0:4. Také vyvedeným měsícem před reprezentační přestávkou se Saint-Étienne posunulo tabulkou vzhůru. Po domácích výhrách 4:3 s Angers a 2:0 s Reims drží pátou pozici jen s minimální ztrátou na druhé Lille.
     
    Olympique Lyon

    Lyon obhajuje v nejvyšší francouzské soutěži konečné třetí místo. Především díky parádnímu závěru roku si zajistil posun na pozice zaručující základní skupinu Ligy mistrů. V ní dokázal hned na úvod šokovat Manchester City na jeho půdě. Ve druhé utkání už francouzský celek "pouze" remizoval s ukrajinským Šachtarem 2:2. V týdnu ztratil Lyon slibně rozehraný zápas na trávníku Hoffenheimu až v nastavení, i tak je ale remíza 3:3 cenným výsledkem.

    Na obhájení třetího místa nyní Lyon ztrácí v Ligue 1 jediný bod. Před reprezentační přestávkou zamířil Lyon do Guimgampu, odkud si odvezl všechny tři body za vítězství 4:2, když se předvedla dvěma zásahy Memphis Depay. Ani v Lize mistrů to nemá Lyon zle rozehrané, po vítězství a třech remízách pokukuje francouzský celek po postupu do vyřazovací části.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    25.02. 2018 Lyon – St. Etienne 1:1
    05.11. 2017 St. Etienne – Lyon 0:5
    05.02. 2017 St. Etienne – Lyon 2:0
    02.10. 2016 Lyon – St. Etienne 2:0
    17.01. 2016 St. Etienne – Lyon 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Denayer, Marcelo, Marçal – Rafael, NDombèlé, Aouar, F. Mendy – Depay, Fékir (C), Dembélé.
    Náhradníci: Gorgelin – Terrier, B. Traoré, Tete, Cheikh Diop, Cornet, Tousart.

    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Debuchy, Subotić, Kolodziejczak, Gabriel Silva – Selnaes, M'Vila – Monnet-Paquet, Cabella, Diony – Chazrí.
    Náhradníci: Moulin – Saliba, Nordin, Salibur, Hamouma, Dioussé, Berić..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Pouze šedesát kilometrů dělí stadiony velkých rivalů. Již 117. Le derby mezi Lyonem a Saint-Étienne může za několik málo chvil začít. Skóre předešlých zápasů je pořádně vyrovnané, ze 116 duelů se častěji radovalo z vítězství Saint-Étienne – celkem osmatřicetkrát! Jen o tři vítězství méně má Lyon, 31 soubojů poté vítěze nenašlo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas čtrnáctého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jako první se dotkl míče ve středovém kruhu Vahbí Chazrí. Hosté se ale u balonu příliš dlouho neudrželi, na pravé straně chyboval Debuchy. Lyon mohl jít poprvé do útoku, ale ani Dembélé nebyl přesný s přihrávkou na Fékira.
     
    2
    Kévin Monnet-Paquet kouzlil s míčem na pravé straně, nakonec centroval do pokutového území Diony, ale Anthony Lopes si suverénně dostal pro prudký pas.
     
    3
    Aouar rozehrával útočnou akci Lyonu z vlastní poloviny. Po několika odrazech ve střední části trávníku se domácí dožadovali odpískání faulu, ale hlavní rozhodčí ukončuje akci Saint-Étienne až kvůli ofsajdu.
     
    4
    Fékir poprvé vyzval ke kombinaci také Depaye. Čtyřiadvacetiletý Nizozemec neměl na pravé straně ani kousek volného místa a o balon přišel. Hosté šli do nebezpečného kontru, ale Chazrího pas byl o něco málo delší než by Cabella potřeboval.
     
    5
    První minuty pokračují v pořádném tempu. Fékir nadělal potíže stoperům Saint-Étienne, Subotić s Kolodziejczakem se srazili, ale míč se odrazil jen k brankáři.
     
    6
    Ofsajd se píská také na druhé straně. Dembélé čekal na přihrávku až za posledním obránce hostujícího celku a to neuniklo pomeznímu rozhodčímu.
     
    7
    Po úvodních divokých minutách se pokouší Lyon hru zklidnit. Aouar vedl útočnou akci domácího celku přes pravou stranu, ale Dembélé byl na prudkou přihrávkou krátký.
     
    8
    Fotbalisté Lyonu měli k dispozici vhazování ze středu hracího pole. U balonu se ale domácí příliš dlouho nezdrželi, naopak po dlouhém nákopu Subotiće se dostal do nepříjemného kontaktu Diony s Lopesem.
     
    9
    Domácí se dostali do problémů po nepřesné rozehrávce. Saint-Étienne bylo v solidním počtu na polovině soupeře, ale po zisku se nedokázalo dostat do pokutového území.
     
    10
    Gabriel Silva měl na levém kraji trochu prostoru, po kombinaci s Dionym se odhodlal k centru, ale míč trefil pouze Marcala do obličeje.
     
    11
    Také Lyonu se podařilo získat míč v nebezpečném prostoru. Mendyho centru na zadní tyč měl najít Fékira, to se sice podařilo, ale domácímu kapitánovi scházelo k přesnější hlavičce deset centimetrů.
     
    12
    Selnaes eliminoval útočné snažení domácího celku. Na druhou stranu pádil s míčem u nohy Diony, právě hostující útočník se dral až do vápna, ale přes zhuštěnou obranu Lyonu nemohl zakončovat.
     
    13
    Ndombélé si chtěl posunout míč kolem Cabelly, ale ten se po postavil do cesty. Po odpískaném faulu pokračovali domácí v útoku, ale ani Fékir nedovolenému zákroku neunikl.
     
    14
    K rozehrávce z pětatřiceti metrů se postavil Memphis Depay. Zatím neviditelný domácí útočník naservíroval míč ideálně k Marcalovi, ale ten předvedl jen slabou hlavičku.
     
    15
    Mendy postupoval s míčem po levém kraji, nakonec ale přenesl hru přes celou šířku na Denayera. V pokutovém území se už už pokoušel zakončovat Dembélé, ale na poslední chvíli mu balon odskočit od kopačky.
     
    17
    Fékir si narazil ve středu pole s Depayem, ale Nizozemec dnes není ve své kůži. Po ztrátě balonu musel děkovat svým spoluhráčů v obraně, kteří eliminovali náběh Chazrího.
     
    18
    Teď už to bylo z pohledu Lyonu o poznání nebezpečnější. Mendymu dal spoustu prostoru Subotić, ale Mendyho přihrávka nenašla Fékira ideálně.
     
    18
    Domácí pokračovali v tlaku rozehrávkou od rohového praporku. V pokutovém území vládl pouze Gabriel Silva, ale míč se odrazil zpět k fotbalistům Lyonu.
     
    19
    Další mizerná přihrávka Memphise Depaye. Nakonec se ale podařilo domácím získat míč velmi rychle po ztrátě a Saint-Étienne musí být hluboko v obraně.
     
    20
    Dvacet minut gól nepřineslo. Zápas zatím pokračuje v obrovském tempu, ale ani jeden z týmů se nedostal do vyložené šance a Lopes ani Ruffier ještě nemuseli řešit složitější zákrok.
     
    21
    Cabella byl faulován na pravé straně, k centru se postavil Chazrí a pořádně vystrašil domácí obranu. Anthony Lopes ale lapil míč do náruče a nedal útočným esům soupeře prostor k dorážce.
     
    22
    Marcal raději odehrál před napadajícím Monnetem-Paquetem za postranní lajnu. Následně letěl do pokutového území Lyonu další nebezpečný centr, ale tentokrát podržel Lopese hlavičkující Marcelo.
     
    23
    Denayer si to namířil z pravé straně více k ose trávníku, ale poté mu nevyšla spolupráce s Dembélém. Lyon se ještě udržel na útočné polovině a Silva musel odkopávat do zámezí.
     
    24
    Depay chtěl překvapit hostující obranu průnikem mezi třemi obránci, ale o balon akorát přišel. Na druhou stranu se valil protiútoku a po centru Silvy nebezpečně hlavičkoval Diony. Lyon musel zachraňovat parádním zákrokem až Anthony Lopes.
    24. Nadějnou hlavičku Loïse Dionyho zlikvidoval parádním zákrokem Lopes
     
    25
    Saint-Étienne mělo hned dva rohové kopy v krátkém čase. Ten druhý už byl o poznání nebezpečnější, ale hlavička Dionyho zastavil Denayer, který stál u tyče.
     
    26
    Ole Selnaes pokračoval dalším centrem od rohového praporku. Nyní už si sáhl na balon Lopes, který ho dokázal vyboxovat do bezpeční mimo vápno.
     
    27
    O slovo se přihlásili také domácí. Rafael na pravém kraji obelstil Silvu, po krátké kličce dokázal odcentrovat do vápna, ale v něm byl jen Subotić.
     
    28
    Dnes to zatím opravdu není zápas Memphise Depaye. Tentokrát byl pozdě v souboji, následně se opřel do Selnaese a je mu pískán faul ve středu pole.
     
    29
    Fékir si došel pro balon až téměř mezi obránce, následně našel na pravé straně Rafaela, ale ten byl zastaven. Domácí kapitán ještě vybojoval míč před vápnem, ale získal ho jen za cenu faulu.
     
    30
    Marcelo musel dávat pozor při rozehrávce. Jeho spoluhráči byli těsně bráněni, ale nakonec to jednatřicetiletý Brazilec zvládl středem trávníku.
     
    31
    Rozběhnutého Dionyho poslal na zem Denayer a hosté měli k dispozici rozehrávku volného přímého kopu. Chazrí kroutil míč do šestnáctky a našel skvěle Debuchyho. Lopes ani neví jak teď zlikvidoval stoprocentní šanci Saint-Étienne.
    31. Lopes zázračným zákrokem uchránil Lyon od inkasované branky
     
    32
    Tlak hostů pokračoval rohovým kopem. Saint-Étienne rozehrálo pouze do kombinace. Cabella držel balon těsně před vápnem, ale po kombinaci s Chazrím centroval do vápna Silva. Ani on ale přes Rafaela neprošel.
     
    33
    Selnaes nacentroval do míst pokutového kopu, ale Subotićova rána v krkolomné pozici neměla šanci na úspěch. Po delším čase se dostávají k balonu také hráči Lyonu.
     
    34
    Olympique se snaží po několika minutách v obraně držet balon na středu trávníku. Selnaes ale čistě zastavil Depaye, následně vysílal do útoku Dionyho, ale ten už se k balonu nedostal.
     
    35
    Selnaes ještě posunul míč na Silvu, ten na nic nečekal, tlačil míč do zhuštěného prostoru ve vápně, ale Kévin Monnet-Paquet na nepříjemný centr těsně nedosáhl.
     
    37
    Dembélé vyhrál hlavičkový souboj po výkopu Lopese. Následně se domácí zmocnili balonu těsně u půlící lajny, Depay se přesunul na levou stranu, ale ani odtud nebyl úspěšný.
     
    38
    Depay si sice tělem udělal místo před zpracováním dlouhé přihrávky, ale poté mu míč odskočit od hrudníku k soupeři. Lyon se snažil po ztrátě napadat, ale k míči se dostal pouze Aouar.
     
    39
    Fékir se hnal mezi obránci do pokutového území, ale zpracování ho zradilo a toho využil bránící Subotić. Domácí fanoušci se dožadovali odpískání penalty.
    39. Fékirův pád v pokutovém území
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Depay se snažil něco vymyslet na levé straně, ale přihrávka na Fékira šla pouze do ofsajdu.
     
    40
    Kévin Monnet-Paquet nestačil rychlému Ndombélému a tak ho za dres poslal k zemi. Hostující záložník je prvním potrestaným hráčem zápasu.
     
    41
    Lyon se tak snadno udržel na útočné polovině trávníku. Mendymu však odskočil balon od kopačky a až téměř zázrakem mu ho Debuchy vrátil zpět do kroku.
     
    42
    Fékir byl také zatažen na dres, ale tentokrát se nepískalo. Hosté však míč pouze odevzdali Depayovi, který ze střední vzdálenosti ohrozil prudkou střelou jen diváky v pětadvacátá řadě.
     
    43
    Žlutou kartu vidí také Denayer. Přes nohy Dionyho se pokoušel získat balon. Ten sice také zasáhl, ale více do odnesl hostující útočník.
     
    44
    Minutu před pauzou se pokoušel Chazrí najít Dionyho. Právě před malou chvílí faulovaný fotbalista se dostal s míčem do vápna, ale přes dva blokující hráče Cabellu nenašel.
     
    45
    Anthony Lopes schytal další pořádnou ránu. Po rohovém kopu se do něj opřel Kévin Monnet-Paquet. Ten už má jednu žlutou kartu a tak je rád, že byl tentokrát hlavní rozhodčí mírnější.
     
    45+1
    S Lopesem to nevypadá nejlépe. Po pádu z velké výšky na bok se domácí brankář Lyonu viditelně otřesen. Po krátkém ošetření ale může zápas pokračovat.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a s nimi i celý první poločas. Hráči obou týmů odcházejí do šatem při bezbrankovém skóre.

    Úvod zápasu byl z obou stran v pořádném tempu, tak jak se na derby sluší. Postupem času si Lyon vybudoval menší tlak, ale Stéphane Ruffier na rozdíl od Lopese nemusel řešit složitější zákrok. To brankář Lyonu musel likvidovat nebezpečnou hlavičku Dionyho a poté i zázračně vytáhl mimo tři tyče pokus Debuchyho z blízkosti. Domácí hráči zatím neměli žádnou pořádkou možnost, Lyon podržel brankář a tak je stav po prvním poločase bezbrankový.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Nabil Fékir, přichází Maxwel Cornet.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. Už bez svého kapitána, kterého nahradil na trávníku Maxwel Cornet.
     
    48
    O poznání aktivněji vstoupili do druhého dějství hosté. Debuchy vhazoval míč do hry v blízkosti pokutového území. Nakonec se ale Saint-Étienne až do šestnáctky neprocpalo.
     
    49
    Moussa Dembélé dostal ideální nahrávku od Depaye, z levé strany si to namířil do vápna, ale jeho rána byla sražena Debuchym. Hlavní rozhodčí ale teč nepostřehl a tak vykopává Ruffier.
     
    50
    Cornet se poprvé zapojil do kombinace domácího týmu. Nebyl úspěšný, balon ztratil a musel se rychle vracet do obrany. Naštěstí pro něj byl čistě zastaven Diony.
     
    51
    Depay je ve druhém poločase jako vyměněný. Před přestávkou nedal snad jedinou přesnou přihrávku a nyní podruhé v řadě vyslal do útoku svého spoluhráče. Mendyho pokus z levé strany končí pouze rohovým kopem.
     
    52
    Depay se postavil také k rozehrávce rohového kopu. Z hranice vápna se pokoušel propálit hostující obranu Marcal, ale jeho dělovka skončila jen na těle Monneta-Paqueta.
     
    53
    Tlak Lyonu pokračuje. Aouar se chystal obstřelit obrannou hradbu před vápnem, ale svou krytou střelou našel znovu jen protihráče před sebou.
     
    54
    Subotić na poslední chvíli zastavil nadějný průnik Depaye, který se opět vžil do role nahrávače a přesně vysouval střídajícího Corneta.
     
    55
    Cornet si posouval míč kolem Debuchyho. Ten se ale dokázal rychle otočit a ještě poslal unikajícího soupeře k zemi. Po odpískaném faulu pokračuje Lyon v nátlakové hře před vápnem.
     
    56
    Domácí jsou po změně stran téměř permanentně natlačeni v těsné blízkosti vápna Saint-Étienne. Depayův centr byl pouze prodloužen za brankovou lajnu.
     
    57
    Cornet našel na pravé straně Rafaela, který ale svým prudkým centrem našel pouze hostující obránce. Subotić musel znovu pod tlakem odvrátit míč na rohový kop.
     
    58
    Ferland Mendy si nedal pozor na napadajícího Dionyho a byl po odehrání míče nepříjemně dohrán. Domácí ale po odpískaném faulu pokračují v držení balonu.
     
    60
    Ani hodina hry úvodní branku zápasu nepřinesla. Denayer byl v nadějném náběhu na pravém kraji, ale míč mu v kritický okamžik přeskočil kopačku a dolétl za koncovou lajnu.
     
    61
    Depay ve středovém kruhu doslova namazal MVilovi. Následně se ale obránci Lyonu včas stáhli s postupujícím Chazrím a eliminovali jeho náběh k Lopesovi.
     
    62
    Také Kévin Monnet-Paquet měl potíže s rozehrávkou. Dembélé získal míč těsně u hranice vápna, poté si ale kličkou se soupeřem neporadil a musel přihrávat zpět na obránce.
     
    63
    Depayův pas přes celou šířku trávníku měl najít Mendyho. Nakonec se balon dostal znovu k Depayovi, který nenápadnou střelou donutil Ruffiera ke složitému zákroku.
    63. Depayova nebezpečná rána branku nepřinesla
     
    63
    Lyon právě vstřelil branku!
    Lyon jde po zásluze do vedení, úvodní branka zápasu byla dlouho ve vzduchu a nyní už se domácí prosazují! I nyní se ujal rozehrávky rohového kopu Memphis Depay, tentokrát našel na přední tyči JOASONA DENAYERA, který pořádně prudkou hlavičkou nedal Ruffierovi žádnou šanci na zákrok.
    63. Jason DENAYER - 1:0
     
    65
    Hosté jsou najednou zaskočeni inkasovanou brankou. Ofenzivní hráči Saint-Étienne se snažili napadat a také vybojovali míč. Marcal musel faulovat po ztrátě Chazrího.
     
    66
    Selnaesova pobídka z volného přímého kopu letěla do pokutového území těsně před Lopese. Na přední tyči ale dokázal zastavit míč Marcal.
     
    67
    Ndombélé byl přistrčen na třiceti metrech, hlavní rozhodčí ještě nechal chvíli hru pokračovat, ale nakonec píská faul MVily.
     
    68
    Míč si postavil znovu Memphis Depay. Depay načechral centr přesně do středu vápna na hlavu Rafaela, ale ten poslal balon pouze mimo tři tyče.
     
    69
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Kévin Monnet-Paquet, přichází Romain Hamouma.
     
    70
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Loïs Diony, přichází Yannis Salibur.
     
    71
    Domácí fotbalisté pokračují i po dvojici střídání v tlaku. Střelec zatím jediné branky si teď nechtěl zadělat na problémy a raději odehrál míč před napadajícím soupeře k obránci.
     
    71
    Lyon bude dohrávat v deseti! Rafael zajel zcela nesmyslně do MVily a musí předčasně opustil hrací plochu.
    71. Červená karta
     
    72
    Saint-Étienne navíc rozehrávalo volný přímý kop. Ve vápně se dostal k míči Kolodziejczak, ale nedokázal se zasoustředit na střelu a po lehkém přistrčení pálil zcela mimo.
     
    73
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Moussa Dembélé, přichází Lucas Tousart.
     
    75
    Lopes vykopával od své branky do středu hracího pole. Selnaes ale bleskově získal míč pro svůj tým, Ndombélé ještě zblokoval jeho pokus o rychlý přechod do útoku.
     
    76
    Ndombélé vedl útočnou akci Lyonu. Po přesunu na útočnou polovinu hledal nabíhajícího Depaye, kterému ale před Ruffierem chybělo několik kroků.
     
    77
    Hosté se zatím nemohou ani proti oslabenému soupeři usadit na jeho polovině. Cabella hledal přihrávkou po trávníku Silvu, ale ten na jeho pobídku nereagoval.
     
    78
    Lyon hraje chytře, v oslabení drží balon u středové čáry a čeká na vhodný moment k útoku. Marcelo přihrával Tousartovi, ale domácí musel zvolit ústup až k Lopesovi.
     
    79
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Ole Selnaes, přichází Robert Berić.
     
    80
    Lyon má další problémy. Ošetřován musí být také Aouar. Tentokrát to ale vypadá, že bude záložník domácího celku po chvilce odpočinku pokračovat v zápase.
     
    81
    Již deset minut hrají hosté v početní převaze, ale ještě ani jednou se nedostali do blízkosti Anthonyho Lopese. Obrana Lyonu odvádí v posledních minutách skvělou práci.
     
    82
    Cornet byl po zpracování přistrčen Silvou, ještě trochu tomu přidal a hlavní rozhodčí neměl na výběr a musel odpískat faul ve středu pole, což Lyonu evidentně vyhovuje.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Saint-Étienne, které se snaží proti oslabenému soupeři srovnat krok.
     
    84
    Lyon nebyl od pojišťovací branky! Aouar ve vynikajícím náběhu na levé straně posílal míč ještě na zadní tyč, ale Cornet ani ve skluzu míč do sítě nedopravil.
    84. Cornet na Aouarovu přihrávku nedosáhl včas
     
    86
    Teď zahrozili také hosté. Hamouha se protáhl pravou stranu do pokutového území, ale jeho přihrávka na nabíhajícího Chazrího byla zblokována.
     
    87
    Saint-Étienne se nadechuje k závěrečnému náporu. Přes střídajícího Beriće putoval míč k Cabellovi. Hosté se ale opět nemohli usadit v těsné blízkosti pokutového území Lyonu.
     
    88
    Romain Hamouma šel až příliš agresivně do Marcala s balonem. Brazilský obránce ve službách Lyonu se ochotně poroučel k zemi a hlavní rozhodčí opět odpískal faul.
     
    89
    Salibur spolupracoval na pravé straně s Chazrím. Následně hrotový útočník hostujícího týmu přenesl balon k Hamoumovi, domácí obrana ale obstála i proti střele Beriće a Lopes drží jistě balon v náručí.
     
    90
    Lopes šel pro balon do nebezpečného prostoru, ale byl přistrčen napadajícím Chazrím. Hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat, ale hosté toho nedokázali využít.
     
    90
    Kolodziejczak zastavil nedovoleně únik Corneta a za faul na středové čáře inkasuje od rozhodčího žlutou kartu.
     
    90+1
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Bertrand Traoré.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned pět minut!
     
    90+3
    Debuchy se pokoušel odcentrovat přes Marcala, ale míč byl tečován, výrazně zbržděn a toho využil ještě před pokutovým územím Marcelo.
     
    90+4
    Hosté už ztrácejí naději na vyrovnávací branku. Berić sice dokázal zpracovat míč v pokutovém území, poté ještě přesouval hru na zadní tyč, ale Salibur při snaze zakončit zboural hned dva protihráče.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Pět nastavených minut uplynulo a Lyon se raduje z vítězství nad velkým rivalem Saint-Étienne 1:0. Minimálně do neděle bude Memphis Depay a spol. na druhé pozici před Lille i Montpellier.

    Úvod zápasu byl z obou stran v pořádném tempu, tak jak se na derby sluší. Postupem času si Lyon vybudoval menší tlak, ale Stéphane Ruffier na rozdíl od Lopese nemusel řešit složitější zákrok. To brankář Lyonu musel likvidovat nebezpečnou hlavičku Dionyho a poté i zázračně vytáhl mimo tři tyče pokus Debuchyho z blízkosti. Po přestávce už do hry nezasáhl Nabil Fékir, domácího kapitána nahradil na trávníku Maxwel Cornet. Do druhé poloviny také nastoupil zcela vyměněný Memphis Depay, kterému v prvním dějství odskakovaly balony od nohou, ale po změně stran zářil. Hned dvakrát vysouval nebezpečné své spoluhráče do útoku. Jedinou branku zápasu Depay vytvořil přesným centrem od rohového praporku, když ideálně našel Jasona Denayera a ten hlavou propálil Ruffiera. Dvacet minut před koncem zajel zcela nesmyslně skluzem do MVily Rafael a po bleskově červené kartě musel předčasně opustit trávník. I v deseti ale Lyon dokázal ubránit jednobrankový náskok, ani v závěrečném tlaku si Saint-Étienne šanci na srovnání nevytvořilo.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 8:7. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:16. (23:01:26)

    Vít Schück

    Branky: 63. Denayer (Depay)

    Karty:   43. Denayer (LYO) – 40. Monnet-Paquet (SET), 90. Kolodziejczak (SET)   71. Rafael (LYO)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 8:7. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:16.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Denayer, Marcelo, Marçal – Rafael, NDombèlé, Aouar, F. Mendy – Depay (90+1. B. Traoré), Fékir (C) (46. Cornet), Dembélé (73. Tousart).
    Náhradníci: Gorgelin – Terrier, B. Traoré, Tete, Cheikh Diop, Cornet, Tousart.

    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Debuchy, Subotić, Kolodziejczak, Gabriel Silva – Selnaes (79. Berić), M'Vila – Monnet-Paquet (69. Hamouma), Cabella, Diony (70. Salibur) – Chazrí.
    Náhradníci: Moulin – Saliba, Nordin, Salibur, Hamouma, Dioussé, Berić.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Ocak
    thejrc.org