Třinec – Vítkovice 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 0:1 (kon.) | Zlín – Sparta 0:4 (kon.)
Chomutov – Pardubice 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 3:2 (kon.) | Olomouc – Liberec 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Piráti Chomutov
6:1 (2:0, 1:0, 3:1)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 23.11.2018, 17:30 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u extraligy na počtěnou! (19:58:45)
     
    Utkání posledního Chomutova s předposledními Pardubicemi končí jasným triumfem domácích v poměru 6:1. Hvězdou utkání byli Tomáš Svoboda (2+1) a Vladimír Růžička (1+3). Gólově se za domácí celek prosadili také Jakub Sklenář, Ronald Knot či Pavel Klhůfek. Jedinou branku Dynama vstřelil ve třetí třetině Rostislav Marosz.

    Střely na branku: 35:23
    Nejlepší hráči: Tomáš Svoboda (2+1) – Rostislav Marosz (1+0)
     
    Konec zápasu.
     
    58:57
    Pavel Klhůfek se dostal do útoku a přihrával na modrou čáru. Radek Duda nahazoval kotouč do brankoviště, kde se do zakončení dostal Marek Tomica. Zblízka ale Kacetla neprostřelil!
     
    57:31
    Na modré čáře se napřáhl Ty Wishart, který se pokoušel zakončit k pravé tyčce. Jeho rána ale klec Justina Peterse nakonec minula a pokračuje se za brankou Chomutova.
     
    56:57
    Jan Stránský se dostal do protiakce, ale najíždějícímu spoluhráči nepřihrál. Zvolil přihrávku na modrou čáru, která ale nevyšla a kotouč následně skončil mezi diváky.
     
    56:40
    Po vhazování Piráti vyhodili na icing a hra bude pokračovat po pravici Peterse, jenž má dnes na svém kontě jednadvacet zákroků.
     
    56:32
    Podél levého hrazení se až na kruh dostal Denis Kusý. Hostující útočník se dostával ke střeleckému pokusu, ale zakončoval jen do připraveného Peterse v brance.
    55:47 Vladimír RŮŽIČKA - 6:1
     
    55:47
    Piráti právě vstřelili branku!
    VLADIMÍR RŮŽIČKA ke třem asistencím přidává také branku a zažívá čtyřbodový večer! Jakub Sklenář dostával puk před branku, kde ale nezakončil. Chomutovská dvaašedesátka následně střílela do odkryté branky, kde byl Kacetl v leže se svým spoluhráčem. Asistence: Ronald Knot a Stanislav Dietz.
     
    54:54
    Piráti dlouho kombinovali, nakonec ale nic nevymysleli a Pardubice se hnaly do útoku. Jejich snažení bylo ukončeno ofsajdem, hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    54:10
    Domácí publikum si závěr utkání užívá. Piráti si po parádním výkonu nyní užívají posledních šest minut duelu. Hraje se v útočné třetině severočeského celku...
    53:03 Tomáš SVOBODA - 5:1
     
    53:03
    Piráti právě vstřelili branku!
    TOMÁŠ SVOBODA měl na hokejce dvě branky. Nejdříve střílel z mezikruží do Kacetla, následně se již prosadil. Bývalý hráč Pardubic poslal na východ Čech jasný vzkaz – mě jste trejdovat neměli. Svoboda si najel před Kacetla a bekhendem jej přehodil. Asistence: Vladimír Růžička.
     
    51:40
    Petr Sýkora následně nedosáhl na přihrávku směrem do útoku. Hostující forvard pak píchal do lapačky Peterse, ale hned se omlouval. Vhazuje se po pravici kanadského brankáře.
     
    51:04
    Piráti jsou opět aktivní. Jan Stránský se dostal po pravé straně do útoku a po ledě zakončoval na přední tyčku. Ondřej Kacetl si ale celou situaci pohlídal.
     
    50:44
    Masi Marjamäki tygřím skokem ve střední třetině se pokoušel zachytit přihrávku, ale to se mu nakonec nepovedlo. Píská se icing a vhazovat se bude po levici Justina Peterse.
    50:08 Pavel KLHŮFEK - 4:1
     
    50:08
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí celek se vzápětí dostal do útoku a z nenápadné akce vede opět o tři branky! PAVEL KLHŮFEK se dostal ke kotouči za brankou. Následně si najel před Kacetla a bekhendem po ledě na zadní tyčku zase uklidňuje svůj celek. Asistence: Radek Duda a David Štich.
     
    49:19
    Hosté se po vhazování dostávali do rychlé akce po pravé straně, ale hra byla hned zastavena. Jeden z hráčů v červeném byl v ofsajdu, a tak se bude vhazovat ve středu ledové plochy.
     
    49:00
    Po delší době byl k vidění útok domácího celku. Ronald Knot nahazoval od modré čáry, ale jeho rána na přední tyčku skončila v rukavici pozorného Kacetla. Pokračovat se bude po levici brankáře Pardubic.
     
    48:05
    Nebezpečný projektil vyslal od levého mantinelu Tomáš Vondráček. Hostující forvard mířil na přední tyčku, ale Justin Peters byl pozorný a kotouč pohotově vyrazil.
     
    47:05
    Dynamo se následně dostávalo do další akce, která ale nic nepřinesla. Skokan se pokoušel tečovat střelu od modré, ale branka Peterse ohrožena nebyla.
    46:33 Rostislav MAROSZ - 3:1
     
    46:33
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí obrana se nyní lehce zapomněla a Pardubice snižují na rozdíl dvou branek! Tomáš Vondráček se dostal do pásma a z levého kruhu přihrával na ROSTISLAVA MAROSZE. Ten si najel před Peterse, kterého bekhendově překonal na hranici brankoviště! Asistence: Tomáš Vondráček a Josef Hrabal.
     
    45:41
    Dnešní utkání sleduje 3 876 diváků.
     
    45:10
    Domácí v plném počtu.
     
    44:45
    Na pravé straně chtěl zakončovat Denis Kusý, ale kotouč mu ujel. Domácí celek následně vyhodil a oslabení nejspíše už přežije...
     
    43:58
    Juraj Valach v oslabení vyslal obrovskou dělovku, ale ta nic neznamenala. Slovenský bek od modré čáry střílel jen vedle levé tyčky pardubické klece.
     
    43:15
    Hned po vhazování to z levé strany zkoušel Petr Sýkora, ale jeho dělovka opět nechala vyniknout lapačku Justina Peterse. Pokračuje se vhazováním.
     
    43:10
    Brett Flemming se v útočné třetině dostával ke střele, ale nezakončil. Následně hosté ujeli do protiakce a přišel faul. Kanadský bek inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    42:31
    Jan Stránský následně našel na hranici brankoviště Lukáše Vantucha, který ale kotouč nakonec netrefil. Následný střelecký pokus byl ztečován do ochranné sítě.
     
    42:01
    Oba celky jsou již v plném počtu, na ledě je Masi Marjamäki i Rhett Holland. Pokračuje se v pěti na obou stranách a u kotouče jsou domácí...
     
    40:43
    Piráti byli aktivnější na kotouči, ale nakonec vyhodili na icing. Ten byl ovšem rozhodčími zrušen a vhazovat se bude ve střední třetině. Stále sledujeme hru čtyři na čtyři.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhém dějství přidali Piráti třetí branku, kdy se v přesilovce prosadil Ronald Knot. Domácí celek byl opět aktivní a i nyní svého soku přestřílel. Pardubice se sice dostaly do více střeleckých pozic, ale ani jedna brankou neskončila a Perníkáři mají před třetí částí velice těžký úkol.

    Střely na branku: 26:17 (15:8 v této třetině)
    Třetí třetina začne v 19:16.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Masi Marjamäki – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Rhett Holland – 2 min., hrubost).
     
    40:00
    Tak ještě jedno snažení a vyloučení na konci. Masi Marjamäki dostal puk mezi kruhy, ale prostor před sebou neprostřelil. Následně se finský útočník a jeden z hostů dostali do křížku a bude se vylučovat.
     
    39:51
    Na konci druhého dějství obstřeloval bránícího hráče Tomáš Svoboda. Technicky mířil k pravé tyčce, ale Kacetl byl pozorný a připsal si nejspíše poslední zákrok třetiny.
     
    38:38
    Juraj Valach to po početní výhodě zkoušel ještě jednou. Najel si k pravému kruhu a tvrdě po ledě pálil na vzdálenější tyčku. Ondřej Kacetl se ale roztáhl a puk vykopl.
     
    38:01
    Hosté v plném počtu.
     
    37:42
    Na konci přesilovky, kterou Piráti v útoku moc neodehráli, zakončoval Juraj Valach. Jeho dělovka ale pozorným Kacetlem byla vyražena do rohu kluziště.
     
    36:54
    Následně se do akce dostával Antonín Dušek, který unikal na Peterse. K zakončení se ale nedostal, Stanislav Dietz padl na led a hokejkou parádně vypíchl.
     
    36:19
    Patrik Poulíček v oslabení parádně ujel. Hostující útočník si obhodil napadajícího obránce a dostal se do pásma. Jeho rána z levé strany byla ovšem Petersem vyražena nad branku!
     
    36:01
    Aktivně hrající Radek Duda následně vybojoval přesilovku pro domácí celek. Před brankou jej fauloval obránce Vojtěch Budík a Piráti mají další šanci na branku v přesilovce.
     
    35:42
    Dlouho kombinovali Piráti v útoku, na konci snažení byl obránce David Štich, jenž posílal do brankoviště svižný kotouč. Ten ale nakonec skončil na bránících hráčích Pardubic.
     
    34:21
    Miloš Bubela se pokoušel prosadit střelou od pravého mantinelu. Zakončoval hned po přejetí útočné modré, ale jeho rána na přední tyčku orazítkovala zadní mantinel.
     
    33:10
    Piráti aktivně napadají rozehrávku pardubického Dynama, které se nemůže dostat ven z pásma. Hraje se každopádně delší dobu bez přerušení.
     
    31:50
    Vladimír Růžička zpoza branky hledal před brankovištěm Marka Tomicu, před ním ale zakročil bránící hráč. Následně se Pardubice dostaly do protiakce, ale pokus z levého kruhu skončil v lapačce Peterse.
     
    31:25
    Domácí v plném počtu.
     
    30:22
    Během první minuty ale Dynamo nevymyslelo vůbec nic a domácím se dvakrát povedlo vyhodit. Pardubičtí nepodávají v Chomutově nejlepší výkon sezóny...
     
    29:25
    Radek Duda si v útočné akci počínal nedovoleně a za hrubost dostává dvouminutový trest. Vůbec poprvé v duelu si početní výhodu zahrají Pardubice.
    29:02 Ronald KNOT - 3:0
     
    29:02
    Piráti právě vstřelili branku!
    Třetí branka padá až nyní, Piráti využívají svou početní výhodu! RONALD KNOT byl na konci útočné akce. Chomutovský bek stál u pravé tyčky, kde Ondřej Kacetl vyrážel střelecký pokus Tomáše Svobody. Produktivní obránce Pirátů tak zakončoval do prázdné klece. Asistence: Tomáš Svoboda a Vladimír Růžička.
     
    28:46
    Tomáš Svoboda měl na hokejce svůj druhý zásah v duelu, ale Ondřej Kacetl řekl ne! Vladimír Růžička chomutovského hráče našel u levé tyčky, ale ani natřikrát se Svobodovi nepovedlo rozvlnit síť.
     
    28:21
    Miloš Bubela si následně počínal nedovoleně a domácí mužstvo čeká další přesilovka. Hostující forvard dostává dvě minuty za pozdní dohrání.
     
    28:05
    Do další akce si najel hostující Miloš Bubela. Slovenský útočník po přejetí pásma zakončoval, ale jeho rána skončila na připraveném Justinu Petersovi.
     
    27:34
    Ve velké akci se následně zjevil Petr Sýkora, který po pravé straně unikal naprosto sám. Zvolil své klasické zakončení, a to tvrdou ránu. Justin Peters ale drží čisté konto!
     
    27:05
    Jeremy Welsh v další slušné akci. Nová pardubická akvizice si najela před branku a zakončovala. Bránící hráč Chomutova ale obětavě do rány padl a nedovolil hostujícího hráče prověřit Peterse.
     
    25:45
    Jordann Perret se již dostával po levé straně do protiakce, ale ta byla brzy ukončena. Puk se totiž mezitím dostal na střídačku, a tak se pokračuje ve střední třetině.
     
    25:05
    Na druhé straně tvrdě zakončoval Petr Čáslava. Jeho tvrdší pokus od levého mantinelu Peters v lapačce neukryl, dorážka ale nepřišla a Piráti vyhazují.
     
    24:14
    Jan Stránský si nabruslil do útočné třetiny a od pravého mantinelu nahazoval na Kacetla, který pokus vyrazil. Bránící hráč perníkářů pak puk odehrál rukavicí do rohu.
     
    23:43
    Na konci útočné akce Chomutova byl Vladimír Růžička. Ten si puk mezi kruhy dlouho připravoval a nakonec ani nevystřelil. Pardubice vyhodily přes všechny čáry na icing.
     
    23:16
    Stanislav Dietz pár sekund na to nepřihrál směrem do útoku ideálně a píská se zakázané uvolnění. Hra bude pokračovat před brankou Justina Peterse.
     
    23:02
    Ve střední třetině se oba celky pokoušely něco vymyslet, ale nakonec to bylo Dynamo, které vyhodilo kotouč mimo ledovou plochu. Vhazovat se tak bude před pásmem Pardubic.
     
    22:09
    Na druhé straně se pokoušel překvapit Peterse hostující Petr Sýkora. Ten vyjel zpoza branky a zkoušel to bekhendem. Domácí jednička ale pohotově zakročila.
     
    21:40
    Po nahození od pravého mantinelu tečoval těsně před Kacetlem chomutovský útočník Lukáš Vantuch. Pardubický brankář ale opět pohotově zakročil.
     
    20:52
    Při hostech nyní stáli všichni svatí! Vladimír Růžička a Radek Duda stříleli z blízkosti, ale Kacetl neskutečně oba pokusy pokryl. Dynamo následně vyhodilo na icing.
     
    20:14
    Hosté se hned pokoušeli dostat do útoku, ale akce skončila icingem a vhazovalo se tak po pravici Kacetla. Po vhazování střílel Jank do betonů pardubické jedničky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je u konce. Domácí celek zatím vede o dvě branky, obě padly v rovnovážném počtu hráčů na ledě. Nejdříve se poprvé v sezóně prosadil Jakub Sklenář, kterého pár minutek na to doplnil Tomáš Svoboda. Domácí celek byl aktivnější a zaslouženě vede o dvě trefy. Uvidíme, co nám nabídnou zbývající dvě třetiny.

    Střely na branku: 11:9
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Novic v sestavě Východočechů Jeremy Welsh se dostal u levého kruhu do zakončení. Kanadský borec to zkoušel po ledě na zadní tyčku, ale Peters betonem zasáhl.
     
    19:01
    Mezitím se rozjela poslední minuta první třetiny. Pardubičtí jsou na kotouči za svou brankou a vymýšlejí jednu z posledních akcí této třetiny. Ne-li poslední.
     
    18:31
    Pokračující hra ve střední třetině byla ukončena vyhozeným kotoučem mezi diváky. Jeden z fanoušků ve dvanácté řadě má nyní radost, z utkání si odnese neposednou černou gumu!
     
    18:05
    Protiakci domácího celku zakončoval dělovkou od levého kruhu Lukáš Vantuch. Ondřej Kacetl ale nynější pokus zachytil a přerušil hru, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    17:54
    Pardubice se dostaly do útoku a pokoušely se něco vymyslet. Josef Hrabal poslal od modré čáry na branku nahození, ale Justin Peters tento kotouč pohotově zachytil a bude se vhazovat po jeho levici.
    17:34 Tomáš SVOBODA - 2:0
     
    17:34
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak tohle byla veliká paráda od chomutovských hráčů! Brett Flemming našel přihrávkou přes celé hřiště TOMÁŠE SVOBODU, jenž stál v útočném pásmu proti jednomu bránícímu hráči. Chomutovský útočník s kotoučem zamíchal a přesnou střelou se prosazuje proti svému bývalému celku! Asistence: Brett Flemming a David Štich.
     
    16:18
    Hosté v plném počtu.
     
    15:57
    Nabito dostal před pravý kruh následně Radek Duda, který poslal na Kacetla jedovatou ránu. Kotouč ale skončil těsně nad břevnem a hosté zvládnou i druhou početní nevýhodu.
     
    14:54
    Vladimír Růžička našel na levém kruhu Tomáše Svobodu, který to zkoušel z první. Tomáš Svoboda si ale na branku proti bývalému zaměstnavateli musí počkat, kotouč trefil špatně.
     
    14:18
    Rostislav Marosz se následně provinil naprosto zbytečným nedovoleným bráněním a domácí celek čeká druhá přesilovku v první třetině.
     
    13:55
    Dvě tyčky nyní zachránily domácí celek! Josef Hrabal posílal kotouč po ledě a ten skončil na tyčce. Tomáš Rolinek dorážel do odkryté branky, ale trefil trestuhodně také jen brankovou konstrukci!
     
    12:39
    Do protiakce se dostal hostující Jordann Perret. Zámořský hráč se dostal do zakončení, ale jeho rána na přední tyčku byla lahůdkou pro Justina Peterse.
     
    12:10
    Filip Hanták se pokoušel projít podél levého mantinelu do útoku. O hrazení si nahodil kotouč, ale ten nakonec skončil na střídačce a pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    11:17
    Následně se Pardubičtí pokoušeli dostat do útočného pásma, ale přihrávka směrem do útoku se od hokejky bránícího hráče Chomutova odrazila na střídačku. Vhazuje se ve střední třetině.
     
    10:32
    Piráti hostům moc nedovolují a pokračují v aktivní kombinaci. Ronald Knot dostal nabito na modrou čáru, ale jeho dělovka nakonec skončila v rukavici Kacetla.
     
    09:01
    Petr Koblasa mohl navyšovat vedení svého celku poté, co dostal přihrávku mezi kruhy. Domácí útočník střílel k pravé tyčce, ale Kacetl nyní pohotově zakročil.
    08:38 Jakub SKLENÁŘ - 1:0
     
    08:38
    Piráti právě vstřelili branku!
    Dynamo sice přesilovku přežilo, ale následně inkasuje a Piráti jdou do vedení! JAKUB SKLENÁŘ dostal parádní přihrávku před branku, kde do kotouče jen položil hokejku a překonal Kacetla v brance. Asistence: Vladimír Růžička.
     
    08:34
    Hosté v plném počtu.
     
    07:34
    Vladimír Růžička se u pravé tyčky následně dostal k bekhendovému pokusu, který se dostával do branky. Tomáš Svoboda mohl skórovat, ale puk byl ve vzduchu z brankoviště odehrán!
     
    07:03
    Radek Duda nebezpečně nahazoval z pravé strany do branky, ale rána Kacetla v brance neskončila a Dynamu se povedlo vyhodit z obranné třetiny.
     
    06:37
    Hned po vhazování se k dělovce od modré dostal obránce Bohumil Jank. Střelecký pokus chomutovského beka ale skončil jen v ochranné síti po teči bránícího hráče Dynama.
     
    06:34
    Následně se domácí celek dostal do útoku a píská se faul. Ilja Děrvuk podrazil útočícího hráče Chomutova a následně zablokoval ránu Svobody. Pokračuje se přesilovkou Pirátů.
     
    06:00
    Rostislav Marosz se dostával po střele od levého mantinelu k zakončení u levé tyčky. Hostující borec zakončoval bekhendem, ale branku minul!
     
    04:50
    Každopádně se hraje velice opatrný hokej, aby také ne, hraje se o důležité body do ligové tabulky. Oba celky moc neriskují a vidíme spíše čekání na nějakou chybičku...
     
    03:34
    Hned po vhazování to od modré čáry zkoušel Juraj Valach, ale jeho rána od pravého mantinelu jen proletěla kolem levé tyčky a puk skončil na zadním mantinelu.
     
    03:24
    Následně dostával přihrávku do útoku Vladimír Růžička, který hned po přejetí pásma svižně střílel. Ondřej Kacetl byl připraven a pokus zachytil.
     
    02:45
    Denis Kusý byl následně prvním hráčem Pardubic, jenž pokoušel pozornost Justina Peterse. Hostující forvard nahazoval na branku, jednoduchý zákrok pro kanadského brankáře.
     
    02:16
    Následně nahazoval na branku Pardubic Lukáš Vantuch, ale jeho rána byla ztečována do ochranné sítě a hra bude pokračovat před Kacetlem.
     
    01:38
    Jan Stránský následně hledal přihrávkou na vzdálenější tyčku Marjamäkiho, kterému se ale nepovedlo před Kacetlem zakončit ideálně. Kotouč skončil vedle branky!
     
    01:13
    Přihrávku do útoku dostal Pavel Klhůfek, jenž se u levého hrazení pokoušel něco vymyslet. Přihrávku se mu ovšem nepovedlo ideálně zpracovat a u kotouče je Dynamo.
     
    00:25
    Po levé straně se do útoku dostal hostující Dávid Skokan, kterému se ale nepovedlo projít přes Flemminga. Svoboda následně zakončoval z levého kruhu, ale Kacetl ramenem vyrazil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Krásný páteční podvečer z chomutovské ROCKNET ARÉNY! Oba celky jsou na ledové ploše a utkání jednadvacátého kola Tipsport extraligy brzy začne!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Peters (Stezka) – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Štich, Valach, Trefný – Sklenář, V. Růžička, T. Svoboda – Tomica, Klhůfek, Duda – Marjamäki, Vantuch, J. Stránský – Koblasa, Hanták, J. Havel.

    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Čáslava, Holland, Děrvuk, Hrabal, Wishart, Budík – Rolinek, Marosz, Skokan – Treille, Bubela, P. Sýkora – Perret, Dušek, Vondráček – Kusý, Welsh, Poulíček..
     
    Piráti vs. Dynamo v letošní sezóně

    V letošní sezóně toho mezi oběma celky proběhlo celkem mnoho. První duel vyhrály na začátku října Pardubice, které doma otočily duel a radovaly se po výhře 5:3 ze zisku tří bodů.

    Následovala výměna. Do Pardubic putoval Dávid Skokan (V Pardubicích 9 zápasů, 1 branka). Opačným směrem šel taktéž útočník, byl jím Tomáš Svoboda (V Chomutově 9 zápasů, 2 branky a 1 asistence).

    Pardubické Dynamo navíc vede Břetislav Kopřiva, který Chomutov v roce 2015 jako hlavní kouč dovedl do extraligy. Chomutovskou minulost má i Antonín Dušek, který s Piráty postoupil do extraligy.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Ani chomutovskému celku se vstup do nového ročníku nepodařil, ale poslední výsledky dávají příznivcům pirátského hokeje lehkou naději na lepší zítřky. Výkonům severočeského celku hodně pomohl kanadský brankář Justin Peters, který odchytal čtyři duely a má úspěšnost na 93,75%. Piráti doma naposledy přehráli Spartu 5:0, naposledy ale těsně padli s Vítkovicemi 2:4.

    Piráti dostali nejvíce branek v oslabení, a tak logicky mají nejhorší procento ubráněných oslabení v celé extralize (73,58%). Svěřenci Vladimíra Růžičky nicméně dali dvě branky v oslabení (dělené třetí místo) a daří se jim na vhazování (7. místo, 50,32%). Celek Pirátů rozdal čtvrtý největší počet hitů (225).

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Vladimír Růžička – 19 zápasů, 13 bodů (5+8)
    Jan Stránský – 19 zápasů, 10 bodů (4+6)
    Masi Marjamäki – 13 zápasů, 9 bodů (5+4)
     
    HC DYNAMO PARDUBICE

    Východočeský celek se po slibném startu dostal až na předposlední místo, kde jeho náskok může být stáhnut na čtyři body, pokud dnes Dynamo nebude bodovat. Pardubice prohrály poslední čtyři duely v řadě, naposledy doma padly s Mladou Boleslaví, která jim tak v tabulce odskočila na šest bodů.

    Dynamo má druhou nejhorší přesilovku extraligy (10,47% využití), kraluje ovšem na vhazování, kde mají úspěšnost 52,25% a řadí se na čtvrtý flek celé soutěže.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Rostislav Marosz – 20 zápasů, 12 bodů (7+5)
    Miloš Bubela – 20 zápasů, 10 bodů (4+6)
    Petr Sýkora – 19 zápasů, 9 bodů (5+4)
     
    Krásný den všem fanouškům extraligového hokeje! V rámci jednadvacátého kola Tipsport extraligy budeme sledovat souboj bodově dvou nejhorších celků soutěže. Poslední Chomutov přivítá předposlední Pardubice. Utkání v ROCKNET ARÉNĚ startuje v 17:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 9. Sklenář (V. Růžička), 18. T. Svoboda (Flemming, Štich), 30. Knot (T. Svoboda, V. Růžička), 51. Klhůfek (Duda, Štich), 54. T. Svoboda (V. Růžička), 56. V. Růžička (Knot, Dietz) – 47. Marosz (Vondráček, Hrabal)


    Piráti Chomutov: Peters (Stezka) – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Štich, Valach, Trefný – Sklenář, V. Růžička, T. Svoboda – Tomica, Klhůfek, Duda – Marjamäki, Vantuch, J. Stránský – Koblasa, Hanták, J. Havel.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Čáslava, Holland, Děrvuk, Hrabal, Wishart, Budík – Rolinek, Marosz, Skokan – Treille, Bubela, P. Sýkora – Perret, Dušek, Vondráček – Kusý, Welsh, Poulíček.

    Rozhodčí: Hodek, Veselý – Malý, Klouček

    Diváci: 3 876
    ocianews.com