Leganés – Alavés 1:0 (kon.)
konec
CD Leganés
1:0 (1:0)
Deportivo Alavés
Pátek 23.11.2018, 21:00 • Estadio Municipal de Butarque • Španělská LaLiga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:13. (22:50:55)
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec nabídlo jedinou branku, o kterou se v koncovce prvního poločasu postaral domácí Nasjrí. Ve druhém poločase jsme sledovali velice bojovné představení, přičemž jsme se žádné přesné trefy už nedočkali. Deportivo se dlouhou dobu herně hledalo, naopak domácí vycházeli ze zajištěné obrany. Diváci se tak nedočkali téměř žádných vyložených šancí, na druhou stranu sledovali celou řadu nedovolených zákroků. I tak platí, že Leganés zvítězil, díky čemuž se dostal mimo sestupové příčky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Jenomže na zemi zůstal ležet domácí Omeruo, což naprosto ignoroval Ibai, který to nemyslel špatně. Táhlá rána se snesla kousek nad horní konstrukci.
     
    90+1
    Důležitý zákrok předvedl Nyom, který jako první reagoval na centr do pokutového území. Alavés se konečně usadil na útočné polovině.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Deportivu se stále nedaří sevřít soupeře, naopak domácí čekají na rychlé protiútoky.
     
    88
    Velice chytrým zakončením hlavou to zkoušel Carrillo, jehož celkem přesná střela skončila u Pacheca, kterému určitě pomohly dlouhé horní končetiny.
     
    87
    Do ofsajdové postavení se dostal domácí Merino, který tak nemohl pokračovat v akci. Opakovaný záběr skutečně potvrdil snad metrový ofsajd.
     
    86
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Júsuf Nasjrí, přichází Sabin Merino.
     
    85
    Na druhé straně jsme sledovali teprve druhý rohový kop Deportiva. Burgui ho rozehrál cvičeným signálem na Ibaie, jehož dělovka prosvištěla nad břevnem.
     
    84
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Óscar Rodríguez, přichází Javi Eraso.
     
    84
    Domácí měli k dispozici rohový kop z levé strany, který si vzal na starost Silva. Samotný centr nepřinesl nic nebezpečného, posléze ale sympaticky zakončoval Pérez.
     
    83
    Máme před sebou něco málo přes deset minut. Druhý poločas nám stále nabízí bojovné představení, které doplňuje velká řada nedovolených zákroků.
     
    82
    Zdánlivě nenápadná akce hostujícího celku mohla přinést vyloženou šanci pro Bastóna, jenomže Lunin si pro poskakující balón v poklidu doběhl.
     
    81
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Víctor Laguardia, přichází John Guidetti.
     
    80
    Také Alavés si konečně vybojoval rohový kop, který se ale zrovna nepovedl. Lunin musel daleko z branky, načež ho jeden z protihráčů tvrdě atakoval.
     
    79
    Dalekonosný pas v podání Óscara měl na levém křídle najít Silvu, který ale na prudkou přihrávku nedosáhl. Deportivo bude začínat s akcí od své branky.
     
    78
    Na pořadu dne byl volný kop pro Leganés. Pacheco vyběhl daleko z branky, jenomže neposedný míč dlouho nemohl sevřít do svých rukavic, nakonec se mu to ale povedlo.
     
    77
    Do kombinace se zapojil také střídající Bastón, kterému se ale nepodařilo kloudně přihrát do strany. Naopak je tu další faul z hostující strany.
     
    76
    V posledních minutách se hra hodně často přerušuje. Tentokráte si nedovoleným zákrokem pomohl Brašanac, který se žlutou kartou hodně zariskoval.
     
    75
    Naopak jsme sledovali standardní situaci na druhé straně, ke které se postavil Silva. Míč se snášel směrem od branky, nakonec ho odvracel Laguardia.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Borja Bastón (Deportivo Alavés).
     
    74
    Servítky si nyní nebral domácí zadák Siovas, který raději poslal míč do bezpečnějšího prostoru. Alavés se stále nemůže dostat ke kloudnějšímu zakončení.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Víctor Laguardia (Deportivo Alavés).
    69. Pacheco měl plné ruce práce.
     
    69
    To nebylo špatné. Óscar se dostal k tvrdé ráně, kterou Pacheco dokázal nadvakrát sevřít do náruče. Po delší době jsme sledovali sympatické zakončení.
     
    68
    Hlavní sudí nakonec ukázal, že se bude pouze vhazovat. I tak to domácím moc nepomohlo, soupeř totiž kulatý nesmysl razantně poslal až k Luninovi.
     
    67
    Posléze Nyom podnikl rychlý protiútok, který také sám řešil. Jeho centr pravou nohu skončil pouze na protihráči, což znamená zisk rohového kopu.
     
    66
    Alavésu se aut vůbec nezdařil, naopak se jako první dostal k míči napadající Pérez, který ale nedokázal kolmicí najít kolegu Nasjrího.
     
    65
    Obrannou povinnosti si před malým momentem splnil Siovas, který zahrál na jistotu do zámezí. Autového vhazování se tak ujme hostující Martín.
     
    64
    Lunin si dával s rozehrávkou od své branky hodně načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Ukrajinský brankář i přesto odkopl mimo dosah všech kolegů.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Leganés si i nadále drží hubené vedení o jednu branku, které zároveň je hodně ošidné.
     
    62
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Jony, přichází Borja Bastón.
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Rubén Sobrino, přichází Burgui.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Allan Nyom (CD Leganés).
     
    61
    V těchto momentech utkání nesledujeme nic záživného. Oba celky se nemohou dostat k ničemu vážnějšímu, aktivnější je ale outsider tohoto zápasu, tedy Leganés.
     
    60
    Záhy se do zakončení dostal Vesga, který to zkoušel slabší levou nohou. To bylo na provedení znát, míč totiž prosvištěl hodně vedle hostující branky.
     
    59
    O autové vhazování se postaral domácí obránce Silva, který dlouho váhal. Nakonec si vybral Carrilla, který mu míč vrátil, avšak poté dobře zasáhl Navarro.
     
    58
    Volného míče se sice zmocnil hostující Sobrino, jenomže kolem sebe měl lavinu protihráčů, která ho čistým způsobem obrala o hrací předmět.
     
    57
    Posléze si ukrajinský strážce tyčí počínal o poznání zkušeněji, neboť ze vzduchu stáhl vzdušnou nabídku soupeře. Leganés to zřejmě zkusí dalekonosným pasem.
     
    56
    Ven z brány musel brankář Lunin, který naprosto nepochopitelně zariskoval na hranici velkého vápna, napadající Sobrino ale nedokázal protlači míč kolem brankáře.
     
    55
    K rozehrávce volného kopu se postavil obránce Siovas, který to zřejmě zkusil cvičeným signálem. Jeho polovysoká nabídka ale nenašla Péreze.
     
    54
    V úvodu druhého poločasu sledujeme celou řadu faulů. Jeden z nich nyní vytasil hostující García, který zezadu fauloval aktivního Vesgu.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Darko Brašanac (Deportivo Alavés).
     
    52
    Nakonec to bylo úplně jinak, neboť jako první fauloval právě Martín, následné dohrání sudí už nezaregistroval. Následovat bude standardní situace.
     
    51
    Přetahovanou nakonec nejlépe zvládl domácí Óscar, avšak poté si nedovoleným zákrokem pomohl Pérez. Deportivo se tak vrací zpět k míči.
     
    50
    Přenesení hry našlo na levém křídle Jonyho, který posléze oslovil Martína, po jehož centru skončil na zemi Calleri, o faul se ale v žádném případě nejednalo.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Rubén Duarte (Deportivo Alavés).
     
    48
    Ihned v úvodu to střeleckým pokusem zkoušel Nasjrí, který trefil pouze před sebou stojícího protihráče. Odraženého míče se zmocnil hostující Ibai.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku, o kterou se postara domácí Nasjrí. Sledovali jsme ale celkem vyrovnanou podívanou, přičemž v úvodu měl navrch hostující celek. Postupem času se do hry začal zapojovat také Leganés, který si přichystal několik slibných zakončení. V dnešním utkání je rovněž k vidění celá řada nedovolených zákroků, navíc domácí museli vynuceně střídat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    Po delší době se k míči podíval brankář Lunin, který si narazil s Siovasem, načež jeho polovysoká nabídka zamířila přesně na nohu obránce Silvy.
    42. Júsuf NASJRÍ - 1:0
     
    42
    Leganés právě vstřelili branku! Domácí se dostávají do vedení! Nyom si přichystal centru pravou nohou, na který si na zadní tyči naběhl Silva, který z první vracel branku branku, kde se nacházel volný JUSÚF NASJRÍ, který propálil brankáře Pacheca.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Z druhé vlny se k míči dostal Siovas, jehož velice pohotová dělovka skončila zhruba metr nad brankou. V opačném případě by měl Pacheco nemalé starosti.
     
    39
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Recio, přichází Mikel Vesga.
     
    38
    Nyní na zemi zůstal ležet domácí Recio, který si vyžádal lékařské ošetření. Na nic vážného to nevypadá, nicméně i přesto se začal rozcvičovat jeden z případných náhradníků.
     
    37
    Óscar si navedl míč na pravou nohu a poté posílal do šestnáctky ostrý centr, jehož dráhu letu Pacheco kontroloval. Bude z toho odkop od branky.
    36. Siovas mířil doprostřed.
     
    36
    A ten nebyl vůbec špatný. V přehuštěném prostoru se k hlavičce dostal Siovas, jehož zakončení hlavou směřovalo přímo do míst, kde se nacházel Pacheco.
     
    35
    Po delší době zakončení ze strany Leganés. U penaltového puntíku se do hlavičky dral Carrillo, který nakonec vybojoval rohový kop z pravé strany.
     
    34
    Po nedovoleném zákroku Calleriho, se k výkopu dostal brankář Lunin, který sice našel Nasjrího, tomu ale uskočil míč daleko od kopačky.
     
    33
    Alavés to posléze zkoušel průnikovou přihrávkou na Ibaie, kterou ale dokázal zastavit Siovas. Domácím se ale nedaří proniknout na útočnou polovinu.
     
    32
    Za pokutovým územím napřáhl ke střele aktivní Ibai, jehož ránu ještě lehce tečoval Sobrino. Lunina to i tak nevylekalo, domácí brankář neměl moc práce.
     
    31
    Po ní se do vzduchu dostával Ibai, jehož slaboučká hlavička skončila v náruči brankáře Lunina. V těchto okamžicích sledujeme záživnější podívanou.
     
    30
    Posléze si o něco lépe počínal obránce Silva, který rovněž přenášel hru křížem, tentokráte ale zasahoval pozorný Duarte, který navíc rozjel protiakci.
     
    29
    Dostatek času měl na přihrávku hostující García, jeho přenesení hry ale absolutně minulo všechny spoluhráče. Míč tak skončil až za postranní čárou.
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. O něco aktivnější jsou hosté, avšak ani jeden z celků si nepřipsal žádnou větší šanci.
     
    23
    Deportivo se ještě dožadovalo rohového kopu, avšak nakonec se odkopávalo od domácí branky. Krátce poté se musel činit Lunin, jenž vychytal Jonyho.
     
    22
    K rozehrávce standardní situace z pravé strany se postavil technicky dobře vybavený Ibai, jehož centr skončil na hlavě Navarra, který prodlužoval vedle brány.
     
    21
    Na pravém křídle se pokoušel zbavit protihráče Martín, kterému hodně ostře naložil Pérez. Hlavní sudí mu musel udělit důraznou domluvu.
     
    20
    Aby toho nebylo málo, tak o pár desítek vteřin později jsme sledovali další faul, tentokráte ze strany domácího celku. Deportivo okamžitě rozehrálo.
     
    19
    Následně hlavní rozhodčí uviděl útočný faul domácího Silvy, který v hostující šestnáctce fauloval Martína. Rozehrávky se ujme brankář Pacheco.
     
    18
    Leganés rozjel kombinaci v blízkosti středového kruhu. Krátce poté se do operativní pozice dostal Carrillo, který přenášel hru na pravou stranu.
     
    17
    U postranní čáry si patřičně důrazně počínal domácí Nyom, který za sebe nepustil Sobrino. Nakonec se vše obešlo bez nedovoleného zákroku.
     
    16
    Posléze se do zakončení tlačil domácí forvard Nasjrí, který si ale nepohlídal náběh za obranu. Pomezní sudí správně odmával ofsajdové postavení.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Óscar Rodríguez (CD Leganés).
    15. Carrillo hlavičkoval vedle brány.
     
    15
    Na druhé straně se povedeným centrem prezentoval Nyom, který našel volného Carrilla, jehož následná hlavička skončil zhruba metr vedle brány.
     
    14
    Druhý z centrů byl o poznání povedenější, opět se do vzduchu dostával Sobrino, který v záklonu hlavičkoval vysoko nad domácí svatyni.
     
    13
    Alavés rozjel další velice pozvolnou kombinaci od vlastní šestnáctky. Následně se k centru dostal Duarte, kterému se málem podařilo najít Sobrina.
     
    12
    S míčem si zahrál také brankář Pacheco, který odkopl přesně Sobrina. Druhý jmenovaný chtěl roztáhnout hru doleva, Jony ale na míč nedosáhl.
     
    11
    Zničehonic měl Martín na pravém křídle hodně prostoru, místo útoku vpřed se ale rozhodl pro zpětnou přihrávku, Deportivo to tak zkusí pomalou kombinací.
     
    10
    O další autové vhazování se postaral Duarte, který si nakonec vybral naběhnuvšího Garcíu, jenž mu ihned poslal míč zpět na levou nohu.
     
    9
    Následně se do vzduchu dostával Nasjrí, který ale neuspěl proti Duartemu. V krátkém časovém sledu sledujeme další autové vhazování pro Deportivo.
     
    8
    Byl to právě Nyom, který mohl odkopnout míč do bezpečí, místo toho trefil pouze nohu napadajícího Jonyho, od které se balón odrazil do zámezí.
     
    7
    Nedovoleným zákrokem si pomohl obránce Nyom, který u postranní čáry fauloval Duarteho. Alavés bude moci rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    6
    O autové vhazování z pravé strany se postaral Martín, který si vybral pouze jednoho z protihráčů. Posléze Jony nedokázal zachytit míč na hrací ploše.
     
    5
    Úvodní zakončení tohoto zápasu obstaral hostující Ibai, který měl za šestnáctkou dostatek prostoru. Technická rána ale skončila daleko vedle brány.
     
    4
    S míčem si zahrál také domácí brankář Lunin, který po krátké prodlevě poslal balón ke středovému kruhu, kde zasáhl pouze hostující García.
     
    3
    Hned v úvodu to nakopávaným míčem zkoušel Siovas, který na druhé straně hledal Carrilla, jenž se ale nedokázal prosadit ve vzdušném souboji.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CD Leganés: Lunin – Nyom, Tarín, Omeruo, Siovas, J. Silva – Recio, R. Pérez, Óscar Rodríguez – Nasjrí, Carrillo.
    Náhradníci: Serantes – El Zhar, Rolán, Juanfran, Merino, Vesga, Eraso.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín, Laguardia, Navarro, R. Duarte – I. Gómez, Brašanac, García, Jony – Sobrino, Calleri.
    Náhradníci: Burgui, Guidetti, Ely, Vigaray, Bastón, Wakaso, Diéguez.

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán.
     
    Deportivo Alavés

    Na opačné straně se nachází Alavés, který má úplně jiné starosti. Deportivu totiž prožívá nadmíru povedený vstup do letošního ročníku, v tuto chvíli totiž okupuje sympatickou čtvrtou pozici, což například znamená lepší postavení než Real Madrid. Alavés doposud nasbíral třiadvacet bodů, přičemž na vedoucí Barcelonu ztrácí jeden jediný bod. Hostující tým dnešního utkání ale z posledních tří venkovních zápasů hned dvakrát prohrál, ten poslední se uskutečnil na horké půdě Eibaru, kde Deportivo podlehlo poměrem 1:2. Alavés se ale v letošním ročníku opírá o celkem dobrou obranu, která si drží průměr jedné obdržené branky na zápas.
     
    CD Leganés

    Fotbalisté Leganés neprožívají zrovna vydařený vstup do letošního ročníku, po dvanácti kolech se totiž nacházejí až na osmnácté pozici, což znamená sestupové pásmo. Domácí celek dnešního utkání má na svém kontě pouze deset bodů, hůře už je na tom jen Vallecano a Huesca. Leganés letos vyhrálo pouze dva zápasy, ten poslední před více než dvěma měsíci, přičemž na domácí půdě porazilo právě předposlední Vallecano. Ostatně Leganés nasbíral většinu bodů právě na domácím stadionu, přesněji osm z deseti získaných bodů. Leganés naposledy doma prohrálo v září, přičemž jedinou brankou podlehlo Villarrealu.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi CD Leganés a Deportivo Alavés.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 42. Nasjrí (J. Silva)

    Karty:   15. Óscar Rodríguez (LGS), 62. Nyom (LGS) – 49. R. Duarte (DAL), 53. Brašanac (DAL), 73. Laguardia (DAL), 75. Bastón (DAL)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:13.
    CD Leganés: Lunin – Nyom, Tarín, Omeruo, Siovas, J. Silva – Recio (39. Vesga), R. Pérez, Óscar Rodríguez (84. Eraso) – Nasjrí (86. Merino), Carrillo.
    Náhradníci: Serantes – El Zhar, Rolán, Juanfran, Merino, Vesga, Eraso.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín, Laguardia (81. Guidetti), Navarro, R. Duarte – I. Gómez, Brašanac, García, Jony (62. Bastón) – Sobrino (62. Burgui), Calleri.
    Náhradníci: Burgui, Guidetti, Ely, Vigaray, Bastón, Wakaso, Diéguez.

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán

    Diváci: 9863
    thejrc.org