PSG – Toulouse 1:0 (kon.) | Caen – Monaco 0:1 (kon.) | Dijon – Bordeaux 0:0 (kon.)
Nantes – Angers 1:1 (kon.) | Remeš – Guingamp 2:1 (kon.) | Štrasburk – Nîmes 0:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
1:0 (1:0)
Toulouse FC
Sobota 24.11.2018, 17:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:9. (18:56:57)
     
    PSG vítězí i ve čtrnáctém utkání od startu Ligue 1! Tentokrát si Pařížané poradili "pouze" 1:0 s Toulouse.

    PSG nastoupilo na svého soupeře ve velkém stylu. Netrvalo dlouho a domácí se radovali také z první branky. Po Di Maríově střele dokázal ještě Reynet zasáhnout, ale po skvělé akci Edinsona Cavaniho už lovil míč ze sítě. Následně vsítil Cavani ještě jednu branku, ale ta nebyla pro ofsajd uznána. Po změně stran se pokračovalo v nastaveném trendu. Tuchelova parta tlačila hosty, ale Toulouse se dlouho statečně bránilo. Naopak po příchodu Jimmyho Durmaze se i hosté dostali k několika šancím, ani jednu ale Buffon za svá záda nepustil.

    Velký návrat prožil Dani Alves. Zkušený krajní obránce se objevil na trávníku po těžkém zranění kolene poprvé po více než sedmi měsících.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté si aktivním napadáním vybojovali míč na útočné polovině. Po dlouhém autovém vhazování se dostal k balonu Durmaz, ale tomu je následně pískán faul.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    90+1. Nkunku neproměnil stoprocentní šanci před Reynetem
     
    90+1
    Teď se ofsajd nepískal! Alves skvěle našel Nkunka, ale ten sám proti Reynetovi neuspěl. Střela z blízkosti vylétla jen nad břevno hostující branky.
     
    90
    Eric Choupo-Moting sice dostal míč do sítě, ale při přihrávce byl ofsajdovém postavení. Reyneta si skvěle obhodil a v zakončení mu nezabránil ani Moreira.
     
    89
    Dani Alves se postavil k rozehrávce volného přímého kopu.Brazilcova pobídka do pokutového území neměla šanci na úspěch. Balon přeletěl všechny hráče v šestnáctce.
     
    88
    Di María poslal nebezpečnou nahrávku na Cavaniho. Ve vápně se odhodlal k riskantnímu skluzu Moreira, ale byl úspěšný. Následně ale na třiceti metrech fauloval Bostock.
     
    87
    Z nepřipravené pozice to zkusil z velké dálky Presnel Kimpembe. Reynet mohl míč jen kontrolovat, protože Kimpembeho dělovka prosvištěla vysoko na tribunu.
     
    86
    Baptiste Reynet chyboval dlouhým výkopem jen do zámezí. Domácí se tak rychle dostali zpět k balonu a mohou se znovu zaměřit na útok.
     
    85
    Bostock podrazil na středové lajně Rabiota. Domácí bleskurychle rozehráli, ale Di María nestačil zastavit míč na hrací ploše.
     
    84
    Střdající Nkunku předvedl svou rychlost. V protiútoku se hnal do vápna, ještě přistrčil míč Di Maríovi, ale ten tentokrát zazdil nadějnou akci mizernou zpětnou přihrávkou.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Toulouse, které se snaží s pařížským velkoklubem srovnat krok.
     
    82
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Christopher Nkunku.
     
    82
    Silva teď chtěl až příliš. Před vápnem soupeře ztratil míč a nadějnou akci Toulouse musel hasit jen za cenu faulu Dani Alves.
     
    81
    U Alvese začala i další útočná akce PSG. Před Cavaniho doputoval míč na pravou stranu k Rabiotovi. Domácím se podařilo stabilizovat kombinaci ve střední části trávníku.
     
    80
    Manu García se pokoušel projít středem trávníku před Rabiota, ale míč mu odskočit ke spoluhráči. Toulouse cítí šanci na srovnání stavu.

    Vít Schück

    Branky: 10. Cavani (Rabiot)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:9.
    Paris Saint-Germain: Buffon – Meunier (71. Dani Alves), Marquinhos, Silva, Kimpembe – Rabiot, Verratti (72. Choupo-Moting), Diaby – Di María, Cavani, Draxler (82. Nkunku).
    Náhradníci: Aréola – Kehrer, Dani Alves, Choupo-Moting, Kurzawa, Diarra, Nkunku.

    Toulouse FC: Reynet – Amian, Moreira, Jullien, Moubandje – Sylla, Sidibé (74. Bostock) – Dossevi (66. Durmaz), García, Gradel – Leya Iseka (77. Mubele).
    Náhradníci: Goicoechea – Jean, Bostock, Durmaz, Bodiger, Mubele, Diakité.

    Rozhodčí: Ben El Hadj – Aube, Pasqualotti
    thejrc.org