Liberec – Plzeň 1:1 (kon.) | Dukla Praha – Teplice 1:0 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
1:0 (1:0)
FK Teplice
Pátek 23.11.2018, 18:00 • Na Julisce, Praha-Dejvice • FORTUNA:LIGA • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dukla si připisuje důležité tři body po vítězství nad Teplicemi 1:0, které zařídil brankou z volného kopu Djuranović už v sedmnácté minutě zápasu.


    Teplice během druhého poločasu postupně přišly o vyloučené Jindráčka s Jeřábkem a ve dvojnásobném oslabení nedokázali brankáře Radu výrazněji ohrozit.

    Dukla se po změně stran spokojila s údržbou těsného náskoku a pořádnou šanci si vypracovala až v samém závěru, kdy ale Brandner selhal proti brankáři Divišovi a skóre se tak už nezměnilo. (19:55:54)
     
    Ke zlosti hostujících hráčů rozhodčí Ginzel ukončil utkání okamžitě s uplynutím avizovaného nastavení před autovým vhazováním Kroba, ten už poté jen z frustrace zahodil míč daleko na tribunu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nápor hostů ukončil útočný faul Vaněčka na brankáře Radu.
     
    90+3
    Hosté zatím nedokázali dostat míč do předbrankového prostoru, vybojovali ale ještě jeden rohový kop.
     
    90+2
    Teplice získaly standardní situaci ve středu pole a brankář Diviš běží přes celé hřiště do pokutového území Dukly.
     
    90+1
    Rozhodčí Ginzel oddaluje závěrečný hvizd o čtyři nastavené minuty.
    90. Brandner odmítl skórovat. Tohle lze neproměnit?
     
    90
    Domácí vtrhli do otevřené obrany, Ivan Schranz připravil absolutní tutovku pro naprosto osamoceného Patrika Brandnera, ten ale ztroskotal na brankáři Divišovi, jenž Brandnerovu střelu vykopl do vzduchu a poté ještě vyrazil z brankové čáry padající míč!
     
    89
    Brandnerův centr zprava našel jen osamoceného Kučeru, Teplice už přesunuly hru do středu hřiště.
     
    87
    Brandner se hned po příchodu na hřiště dostal za hostující obranu, v souboji s Hyčkou si ale míč od kopačky ukopl a po pádu na trávník si ani nevymodlil pokutový kop.
     
    85
    Po rohovém kopu Podaného pak Ivan Ostojić u přední tyče hlavičkoval do připraveného teplického brankáře.
    84. Parádní hlavičku Tetoura vytáhl Diviš!
     
    84
    Schranzův centr Král promáchl, Podaný pak přesným centrem posadil míč na hlavu Tetoura a domácího středopolaře parádním zákrokem vychytal Jakub Diviš!
     
    83
    Po Krobově centru se do vzduchu zavěsil Alexander Král, v záklonu ale hlavičkoval výrazně mimo domácí branku, přesto jsme po desítkách minut viděli alespoň střelecký pokus.
     
    82
    Patrik Žitný na pravém křídle vybojoval další rohový kop ve prospěch Severočechů.
     
    80
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Frederik Bilovský, přichází David Breda.
     
    78
    Útočný výpad Dukly končí Podaného ofsajdem, navíc blíže k míči měl brankář Diviš.
     
    77
    Kučerův nepovedený centr se k hostujícímu fotbalistovi vrátil, ani druhý pokus dostat míč před branku se ale Kučerovi nepovedl a Hyčka poté byl v souboji pozdě a za podražení soupeře vidí žlutou kartu.
     
    77
    Hosté po zisku míče vybojovali rohový kop a stěhují dění před brankáře Radu.
     
    76
    Domácí pozvolna rozehrávají na vlastní polovině, proti výrazně oslabenému soupeři se zatím dopředu neženou.
     
    74
    Dukla zamířila na chvíli k pokutovému území Teplic, následně se ale domácí vrátili zpět k vlastnímu brankáři Radovi.
     
    72
    Dnešní ligový souboj na Julisce sleduje 728 diváků.
     
    71
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází David Bezdička, přichází Ivan Schranz.
    69. Jeřábek nakopl Tetoura jak pytel brambor a dostal červenou.
     
    69
    Teplice budou dohrávat v devíti! Michal Jeřábek ve středu hřiště bez míče hrubě podkopl Tetoura zcela bez šance hrát balón, rozhodčí Ginzel mu po druhé žluté ukazuje červenou a teplický stoper míří předčasně do sprch.
     
    67
    Bezdička parádně obelstil Vondráčka u rohového praporku, následně pronikl k pokutovému území, finální přihrávka se mu ale nepovedla.
     
    66
    I nadále se bojuje výhradně ve středu hřiště, oběma týmům při útočných akcích schází potřebná kvalita již v jejich zárodku.
     
    64
    Tempo utkání je nyní velmi volné, Dukla má díky početní převaze míč častěji na svých kopačkách, dopředu se ale moc nežene.
     
    62
    Hosté měli míč ve svém držení, postupně ale byli zatlačeni až k brankáři Divišovi, ten poté dlouhým výkopem míč jen odevzdal Dukle.
     
    60
    Domácí kombinaci po teplické polovině zakončil David Bezdička velmi nepřesnou střelou z ostrého úhlu.
     
    59
    Žluté karty na teplickém kontě neustále přibývají, tentokrát si ji prohlíží Jakub Hora za nafilmování pádu u pokutového území Dukly.
     
    58
    Znovu v akci Uroš Djuranović, ten se uvolnil u pokutového území Teplic, následně ale ze střední vzdálenosti výrazně minul hostující branku.
     
    57
    Milošević průnikovou přihrávkou vysunul za teplickou obranu Djuranoviće, tomu ale nevyšel krok a místo samostatného úniku padl k zemi.
     
    56
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Alois Hyčka.
     
    53
    David Vaněček i z lehké frustrace dohrál souboj s Raspopovićem atakováním soupeřova kotníku, rozhodčí Ginzel ale tentokrát nebude karetně trestat.
     
    51
    Domácí podnikli rychlý útočný výpad po teplické polovině, jedovatá střela Tetoura ale mířila jen do Divišova postavení.
     
    50
    Po Jindráčkově zákroku se strhla mela ve středovém kruhu, kterou rozhodčí řeší žlutými kartami pro Miloševiće a Jeřábka.
    50. Červená karta po 2. žluté
     
    50
    O několik momentů později byl podobný souboj ve středu hřiště, po nedovoleném zákroku Jindráčka rozhodčí Ginzel ukázal hostujícímu útočníkovi druhou žlutou a potažmo červenou kartu!
     
    49
    Kučera ve středu hřiště ostře naskočil do Bilovského a jelikož už má žlutou kartu, dostává se mu důrazného napomenutí z úst sudího Ginzela.
     
    49
    Také následnému rohovému kopu Kroba se Dukla dokázala ubránit.
     
    48
    Krobův centr z levé strany před domácí brankou nedokázal zády k brance zasáhnout Vaněček, míč pak odhlavičkoval Raspopović.
     
    46
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Siim Luts, přichází David Vaněček.
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Daniel Soungole, přichází Patrik Žitný.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hosté budou dvakrát střídat, u postranní čáry jsou připraveni Vaněček s Žitným, na trávník už se navrátí Luts a Soungole.
     
    Pražská Dukla vede po prvním poločase utkání šestnáctého kola nad Teplicemi 1:0, když o jedinou branku dosavadního průběhu zápasu se postaral povedenou střelou z volného kopu Uroš Djuranović.

    Oba týmy poté měly několik nadějně vyhlížejících příležitostí, žádná další se ale neujala a na další trefy si musíme počkat do druhého dějství.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Po Krobově centru si Trubač zpracoval odražený míč a poté z dobrých pětadvaceti metrů střílel pravačkou, jeho skákavá střela si sice našla cestu skrz klubko těl na hranici pokutového území, zamířila ale vedle domácí branky.
     
    45
    Rozhodčí Ginzel k prvnímu poločasu přidává jednu nastavenou minutu.
     
    44
    Zajímavá situace před brankou Dukly, po Krobově centru Kučera hlavou přehodil brankáře Radu a zdálo se, že vyrovnal na 1:1, rozhodčí ale přísně posoudili postavení Jindráčka u domácího brankáře jako aktivní ofsajd.
     
    42
    Domácí mají míč ve svém držení, zatím ale jen pozvolna kombinují od obranného kvarteta, které si pomáhá i rozehrávkou s brankářem Radou.
    39. Blikanec Krále zachraňoval Diviš!
     
    39
    Poněkud komická situace, když Královy katastrofální malé domů se před brankářem Divišem ujal Djuranović, okolo nějž široko daleko nebyl žádný soupeř, černohorský útočník ale byl ve vyložené příležitosti příliš zbrklý a střílel jen do Jakuba Diviše.
     
    37
    Žluté karty na kontě teplických fotbalistů začínají přibývat, Tomáš Kučera ve středu hřiště podrazil Davida Bezdičku a je také karetně varován, což se mu evidentně vůbec nelíbí, na rozhodnutí sudího Ginzela jeho hněv ale nic nezmění.
     
    35
    Rohový kop Teplic skončil značným nedorozuměním, když Krobova přihrávka mířila do pokutového území zcela mimo dosah jeho spoluhráčů a míče při odkopu od branky se tak ujme Filip Rada.
     
    33
    Rychlý přechod domácích na útočnou polovinu, Bezdička se ale ošklivě ukopl při centru, který nasměroval daleko za teplickou branku a obecenstvo na Julisce si pouze povzdechlo.

    V přerušení vidí žlutou kartu Daniel Soungole za podražení soupeře ve středovém kruhu, po čemž rozhodčí Ginzel ponechal výhodu, později se ale k tomuto zákroku vrátil.
     
    32
    Martin Jindráček v osobním souboji příliš ostře povalil k zemi Nikolu Raspopoviće a stává se prvním žlutě napomenutým fotbalistou.
     
    32
    Domácí zadáci ponechali před svoji "šestnáctkou" obrovské množství prostoru Trubačovi, jenž si míč posunul na levačku a ze střední vzdálenosti okamžitě střílel, vysoko ale přestřelil branku Filipa Rady.
     
    31
    Zajímavá kombinace Dukly na jeden dotyk u rohu pokutového území soupeře, Podaný ale nepochopil úmysl Bezdičky a zpomalil svůj pohyb, na míč už poté nedosáhl.
     
    29
    Sporný souboj u pokutového území domácích, Kučera si posunul míč do volného prostoru, následně přepadl přes nohu kapitána Miloševiće, rozhodčí ale počínání domácího kapitána neposoudil jako nedovolené.
     
    28
    Povedená akce hostů, Hora se uvolnil na levém křídle, přesným centrem našel na hranici pokutového území zcela osamoceného Trubače, ten z voleje míjí domácí branku.
     
    27
    Kučera na levém křídle potáhl kolem bránícího Douděry, následný centr před branku odhlavičkoval Raspopović.
     
    25
    Domácí po zisku míče rozehráli rychlý brejk, Djuranović se uvolnil na pravém křídle, ovšem zapomněl vystřelit, vyhnal se tím z dobrého úhlu a následná přihrávka před branku už letěla do prostoru, kde nebyl žádný z domácích fotbalistů.
     
    23
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Uroš Djuranović, přichází Patrik Brandner.
     
    23
    Lutsova hlavička z hranice pokutového území postrádala razanci i přesnost, mířila těsně vedle domácí branky, přesto se Filip Rada pokusil míč zachytit a nakonec se mu to přes lehké problémy podařilo.
     
    23
    Miloševićův nákop letěl do území nikoho, domácí kapitán se poté spoluhráčům omlouvá.
     
    22
    Fotbalisté Dukly se rozestavili po útočné polovině a kombinovali okolo pokutového území Teplic, hosté se ale ubránili a už mají míč ve svém držení.
     
    20
    Teplice získaly rohový kop, Kučerův centr se domácí defenzivě podařilo odvrátit do středu hřiště.
     
    19
    Luts se u postranní čáry pokusil obhodit Douděru, ten mu ale včas padl do cesty a estonskému reprezentantovi poté utekl míč do zámezí.
     
    18
    Teplice se pokusily o rychlou odpověď, Kučera se prohnal po levé straně hřiště, před brankou byl ale pokryt Martin Jindráček a autor hattricku z pohárového utkání zde na Julisce před týdnem se do zakončení dnes zatím nedostal.
    17. Uroš DJURANOVIĆ - 1:0
     
    17
    Dukla právě vstřelila branku!
    A byl to právě UROŠ DJURANOVIĆ, jenž zatočil svoji střelu k bližší tyči, brankář Diviš si na míč sáhl, vytěsnit mimo branku jej ale nedokázal a Dukla se raduje z úvodní trefy zápasu!
     
    16
    Dukla získala zajímavou standardní situaci díky nebojácnému průniku Djuranoviće, jenž byl nedovoleně atakován Soungolem před pokutovým územím.
     
    15
    Siim Luts si u rohu pokutového území posunul míč do střeleckého prostoru, pravačkou poté ale mířil příliš vysoko.
     
    14
    Teplice disponovaly volným kopem na útočné polovině, Kučera posunul míč po zemi Krobovi, jeho pas ze středu hřiště propadl v pokutovém území, nikdo v modrém se ale ke střeleckému zakončení neprobojoval.
     
    13
    Na dlouhý nákop Miloševiće si za hostující obranu nabíhal Djuranović, byl ale dobře pokryt teplickými stopery.
     
    11
    Milošević potáhl míč od postranní čáry k ose hřiště, poté pálil svoji slabší levačkou a teplickou branku vysoko přestřelil.
     
    10
    Rohový kop pro Duklu, zpoza pokutového území se pokusil opřít do odraženého míče Douděra, balón ale takřka vůbec netrefil.
     
    9
    A výraznou šanci měly okamžitě i Teplice! Krob si našel volný prostor na levém křídle, přesnou přihrávkou vyzval k zakončení Trubače, jenž už se skoro běžel radovat, míč ale narazil do tyče domácí branky!
    8. Nebezpečný Ostojič! Zadák Dukly těsně minul tyč
     
    8
    Ve středu hřiště byl nedovoleně atakován Douděra, následný nákop Miloševiće našel před brankou Ostojiće, jehož hlavička jen těsně míjí vzdálenější tyč teplické branky!
    7. Dukla se nebojí, Bezdičku vychytal Diviš
     
    7
    Dukla zaútočila po levé straně a první střelecký pokus zapsal do statistik Bezdička, jeho prudkou střelu z ostrého úhlu brankář Diviš vyráží před sebe, kde ale nedobíhal žádný z domácích hráčů.
     
    6
    Rychlého přechodu na útočnou polovinu nedokázali fotbalisté Teplic využít k ohrožení domácí branky, zadáci Dukly hosty do pokutového území nepustili.
     
    6
    Douděra se po pravém křídle probil k přízemnímu centru před branku, Tetour ale v tísni jen prodloužil míč k Jakubu Divišovi.
     
    4
    Na levé straně hřiště se otevřel prostor pro Součka, ten ale nedokázal obejít pozorně bránícího Vondráška a protože se míč odrazil za teplickou branku, rozehrávat bude brankář Diviš.
     
    2
    V úvodních desítkách sekund drží míč na svých kopačkách převážně hosté, jejich jediná útočnější akce ale skončila postavením mimo hru.
     
    1
    Rozehráno! Dukla oblékla tradiční rudo-žluté dresy, hosté bojují v modré sadě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Na Julisce je pět minut před úvodním výkopem jen hrstka diváků, dnešní utkání bohužel nebude mít kulisu důstojnou nejvyšší soutěži.

    Věřme, že ty, kteří se v chladném podzimním počasí vypravili na stadión, potěší fotbalisté kvalitním fotbalem. Však také ve vzájemných zápasech padá množství branek, což je tou nejlepší pozvánkou pro sledování tohoto přenosu.
     
    Oba celky v posledním ligovém kole před reprezentační přestávkou uhrály bezbrankové remízy. Domácí trenér Skuhravý oproti zápasu v Mladé Boleslavi připravil dvě změny, když kromě potrestaného Ďuricy nehraje ani Bezpalec, to hostující trenér Hejkal pořádně zamával sestavou, která uhrála remízu s Olomoucí, když v základní jedenáctce najdeme hned pět nových tváří.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević (C), Ostojić, Raspopovič, D. Souček – Douděra, Daniel Tetour, Bezdička, Bilovský, Podaný – Djuranović.
    Náhradníci: M. Hruška – Brandner, D. Breda, Doumbia, Chlumecký, Krunert, Schranz.

    FK Teplice: Jakub Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob (C) – Soungole, Kučera – Hora, Trubač, Luts – Jindráček.
    Náhradníci: Grigar – Čmovš, Hošek, Hyčka, Moulis, Žitný, Vaněček.

    Rozhodčí: Ginzel – Fišer, Černý.
     
    FK Teplice

    Tepličtí loni i přes velmi špatný závěr sezóny dosáhli na umístění v horní polovině tabulky a podobný počin by jistě chtěli zopakovat i v aktuálním ročníku. Po patnácti kolech jim patří desátá příčka se ziskem šestnácti bodů, na osmou Opavu ztrácejí jediný bod.

    Letošní ročník Teplice rozehrály třemi zápasy bez prohry, následoval domácí výprask od Sparty, která na severu Čech vstřelila čtyři branky hned v prvním poločase a po dalších dvou prohrách bez vstřelené branky se Teplice začaly tabulkou nebezpečně propadat. Po říjnové reprezentační přestávce ale Teplicím vyšly skvěle zápasy na hřištích soupeřů, když dokázaly vyhrát 2:0 na Slovácku a 3:2 v Ďolíčku nad Bohemians.

    Také Teplice už během podzimu měnily trenéra, po domácí prohře 0:3 se Slavií byl odvolán Daniel Šmejkal, kterého nahradil Stanislav Hejkal.

    Ten může navázat na výborné výkony proti Dukle v loňské a letošní sezóně. Loni totiž Teplice vyhrály vzájemné zápasy 3:1 doma a 2:0 na Julisce, v úvodu letošní sezóny pak Duklu zdolaly vysoko 5:2 a jak už bylo zmíněno, minulý týden Teplice v pohárovém souboji díky hattricku Martina Jindráčka postoupily po výhře 3:1.
     
    FK Dukla Praha

    Fotbalisté Dukly aktuální sezónu rozehráli pod vedením trenéra Drska, v prvních sedmi kolech ale nezískali ani bod a během první letošní reprezentační přestávky byl Pavel Drsek odvolán a na jeho místo přišel Roman Skuhravý. V té době navíc Duklu posílili dva kvalitní stopeři Ján Ďurica a Nikola Raspopović.

    Po změně trenéra se Dukla rozehrála k výborným výkonům a v prvních pěti kolech po nástupu Romana Skuhravého uhrála cenných deset bodů (3-1-1). Následně ale Dukla inkasovala deset branek ve dvou zápasech na Slavii (1:4) a doma s Jabloncem (2:6), dosud naposledy hrála bez branek v Mladé Boleslavi. Během reprezentační přestávky pak Dukla byla vyřazena z domácího poháru svým dnešním soupeřem.

    Do dnešního utkání Dukla vstupuje z poslední příčky ligové tabulky, ve vyrovnané dolní polovině ale na desáté Teplice ztrácí jen pět bodů.

    V domácím prostředí na Julisce Pražané získali sedm bodů z dosavadních jedenácti, po úvodních třech domácích prohrách porazili Liberec 2:0, Opavu 1:0 a remizovali se Zlínem 1:1. O posledním výprasku od Jablonce už byla řeč.

    Duklu letos nesmírně trápí ofenziva, v patnácti kolech vstřelila jen třináct branek, nejlepším klubovým střelcem je čtyřgólový Ivan Schranz, po dvou brankách vstřelili Uroš Djuranović a Ján Ďurica.
     
    Hezký podvečer z pražské Julisky, kde startuje druhá polovina základní části Fortuna ligy, přesně po týdnu se zde střetnou Dukla s Teplicemi.

    Oba týmy se utkaly minulý pátek v rámci osmifinále domácího poháru a Teplice slavily postup po výhře 3:1, potvrdily tak skvělou bilanci proti Dukle v posledních dvou sezónách.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 17. Djuranović

    Karty:   50. Milošević (DUK) – 32. Jindráček (TEP), 33. Soungole (TEP), 37. Kučera (TEP), 50. Jeřábek (TEP), 59. Hora (TEP), 77. Hyčka (TEP)   50. Jindráček (TEP), 69. Jeřábek (TEP)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:8. Rohy: 3:6.
    FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević (C), Ostojić, Raspopovič, D. Souček – Douděra, Daniel Tetour, Bezdička (71. Schranz), Bilovský (80. D. Breda), Podaný – Djuranović (23. Brandner).
    Náhradníci: M. Hruška – Brandner, D. Breda, Doumbia, Chlumecký, Krunert, Schranz.

    FK Teplice: Jakub Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob (C) – Soungole (46. Žitný), Kučera – Hora, Trubač (56. Hyčka), Luts (46. Vaněček) – Jindráček.
    Náhradníci: Grigar – Čmovš, Hošek, Hyčka, Moulis, Žitný, Vaněček.

    Rozhodčí: Ginzel – Fišer, Černý
    thejrc.org