Sparta – Třinec 1:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Chomutov 3:1 (kon.)
Liberec – Mountfield HK 4:3 (po pr.) | Plzeň – Olomouc 1:2 (1:3 po s.n.) | Litvínov – Kometa Brno 2:3 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
HC Kometa Brno
Neděle 25.11.2018, 17:20 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Zdravím všechny příznivce toho nejlepšího hokeje v Česku! Zhruba za tři a půl hodiny se odehraje v Litvínově velmi třaskavý souboj mezi týmy, kterým se nyní tolik nedaří a jsou si navzájem tabulkovými sousedy. Na jedné straně HC VERVA Litvínov, která po skvělém startu začíná pomalu ztrácet, na druhé straně trápící se HC Kometa Brno. Příjemnou zábavu!
     
    HC Kometa Brno
    6. místo, 32 bodů, skóre 54:53, bilance 8-3-2-7
    Kometa není v optimální formě, nemálo fanoušků pak připomíná tradiční období okolo Vánoc, kdy Brno ztrácí body. Z posledních deseti zápasů Brno vyhrálo čtyři, šest pak prohrálo. Domácí prohru s Libercem a venkovní prohranou bitvu na Spartě vyvážila série tří výher. Nejprve Brno vybojovalo dva body proti Zlínu, s prázdnou odjel Chomutov a ani na západu Čech si trápící se Plzeň neudělala z Komety soupeře pro zisk bodů. Překvapivá porážka však přišla v 17. kole na ledě Mladé Boleslavi, ta položila základ k výhře 2:1 v prvních dvou třetinách, které dohromady vyhrála 2:0. Období po reprezentační pauze však Kometu nezastihlo v ideální formě. Sice porazila Pardubice, ale od té doby je to s výhrami vše. Nejprve brala bod v obrozeném Třinci, poté vyšla naprázdno v Hradci Králové a nahecovaných Karlových Varech. Posledních pět zápasů tedy značí zisk pouhých čtyř bodů a propad na průběžné 6. místo.

    Od posledního mistrovského titulu se toho hodně změnilo, v týmu nepokračuje Martin Nečas či Martin Erat. Zato přišel Petr Holík nebo Peter Mueller. A oba Petrové jsou jasnými tahouny týmu. Holík má 21 bodů za pět gólů a šestnáct nahrávek, Mueller bodů sedmnáct za bilanci 8+9. Góly však střílí Martin Zaťovič, se svým jedenáctigólovým příspěvkem je nejlepší střelec týmu. V obraně se daří Ondřeji Němcovi s Janem Štencelem. Němec má gól a devět asistencí, Štencel pak tři góly a šest nahrávek. Brankářský post patří Karlu Vejmelkovi, za 12 zápasů má procento úspěšnosti 91,76. Ale dá se čekat, že více prostoru dostane Libor Kašík, který přišel z mise v Chabarovsku a vybral si Brno, proti vůli zlínských fanoušků. Poslední utkání ve Varech chytal on, prohře 4:5 ale nezabránil.
     
    HC VERVA Litvínov
    7. místo, 31 bodů, skóre 51:55, bilance 9-2-0-11
    Oproti minulé sezoně, kdy se Verva zachránila až v posledním kole baráže, ač základ položila již výhře na ledě Karlových Varů, musí být fanoušci o dost spokojenější. Vstup do sezony byl od Litvínova famózní, po šesti utkáních byl jako jediný tým neporažen. Vše ale zlomila domácí porážka s tehdy matným Třincem. Sice pak hned přišla výhra 2:1 proti Hradci Králové, avšak následné čekání na bod v podobě čtyř zápasů Litvínov z trůnu svrhlo. Navázat na úvod sezony se povedlo až v předehrávce 24. kola, kdy Litvínov oplatil Spartě domácí porážku před třemi dny a vyhrál 2:1. Z posledních osmi utkání vyhrála Cheza jenom dvě. V pětidenním šílenství tří utkání a svátečního víkendu vyšel Litvínov naprázdno, což pak vyvážil sice výhrou v derby proti Chomutovu a demolicí Karlových Varů, od 14. listopadu však na další tři body čeká. Venkovní trip Olomouc – Třinec – Hradec Králové nevyšel bodově ani jednou. V posledním utkání navíc kapitán Trávníček tvrdě narazil na mantinel v čase 59:57 hradeckého Pichého a dostal jednozápasový stop od disciplinární komise. Dnešní bitva se tak musí obejít bez něj.

    Litvínovu vyrábí produktivitu osvědčené trio Jakub Petružálek, František Lukeš, Viktor Hübl. Petružálek má nejvíce bodů, celkem šestnáct. Ale góly od něj moc nečekejte, jeho příspěvek činí pouze tři trefy, zbytek bodů má za nahrávky. O bod za ním je pak Lukeš, ten má šest gólů a devět asistencí. Osm asistencí má poté Hübl, gólově je na tom stejně. Nejvíce gólů přináší Litvínovu právě duo Lukeš, Hůbl, pak je doplňuje i Michal Trávníček, ten má bilanci 6+4. V obraně je na tom nejlépe Jan Ščotka s pěti body, dobře se jeví i nová posila Mathias Porseland, který za 4 zápasy nastřádal tři body. V brance nejvíce odchytal Jaroslav Janus, za 21 zápasů má procento úspěšnosti 91,46.
     
    Vzájemné zápasy tuto sezonu

    9. kolo Tipsport Extraligy 2018/2019, pátek 12. října 2018, HC Kometa Brno – HC VERVA Litvínov 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
    Vyrovnané utkání otevřela jako první Kometa, gólem v 9. minutě, když využil Štencel přesilovku. Verva se snažila srovnat, vždy ale narazila na Vejmelku, který Kometu několikrát podržel. Když to vypadalo na stále otevřenou třetí třetinu, tak se v čase 39:57 prosadil domácí Mallet a navýšil již na 2:0. Třetí třetinu mělo Brno ohromný tlak a přetavilo ho v gól v 54. minutě, střelcem byl Michal Barinka. Litvínov sice ještě snížil zásluhou Černého, více ale již nestihl a prohrál 1:3.

    Branky a nahrávky: 9. Štencel (P. Holík, Zaťovič), 40. Mallet (Hruška), 54. Barinka (R. Zohorna, O. Němec) – 56. J. Černý (M. Hanzl, Petružálek). Rozhodčí: Mrkva, Hribik – Lederer, Lučan. Vyloučení: 4:6, navíc Baránek (LIT) 10 min osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7700 (vyprodáno). Střely na branku: 25:22. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Ščotka, Porseland, L. Doudera, Hunkes, Suchánek, Březák, Romančík – Válek, J. Mikúš, Petružálek (C) – F. Lukeš, V. Hübl (A), Myšák – Korkiakoski, J. Kloz, D. Tůma – Matoušek, M. Hanzl, M. Havelka.

    HC Kometa Brno: Kašík – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Schaus – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – Kašpar, L. Čermák (C), R. Zohorna – Mallet, Hruška, Dočekal – Köhler, Střondala, L. Horký.

    Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Gerát, Hynek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Zápas bude za chvíli začínat a dnes to bude boj i na tribunách. Hostující fanoušci přijeli v hojném počtu a zaplnili svůj sektor. Ten domácí se plní taktéž velice dobře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Úvodní buly pro hosty, Barinka se dostal na kotouč a nahodil ho za branku. Zde si ho vzal domácí Porseland a zahajuje útok.
     
    00:44
    Petružálek se dostal ke střele, Kašík vyrazil na hůl Válka, který měl však těžkou pozici na dorážku.
     
    01:12
    První přerušení hry, domácí obránce byl natlačen na Januse, který upadl, a proto byla přerušena hra všemi sudími na ledě. Po krátkém vysvětlení můžeme pokračovat.
     
    01:35
    Souboj u mantinelu v útočném pásmu vyšel lépe pro hosty a Mallet se dostal sám před Januse, v tísni ale zakončil přímo do domácího brankáře!
     
    02:18
    Ščotka nahazoval na hostující branku a zdánlivě snadný zákrok pro Kašíka se změnil v hotové peklo, když mu puk šel přes lapačku a usadil se na vrchní síti brány! K prvnímu gólu moc nechybělo.
     
    02:51
    Mikúš nasadil do útoku a zprava najel do útočného pásma, proti obránci se dostal ke střele, Kašík předvedl lepší zákrok a vyrazil do ochranné sítě.
     
    03:01
    Suchánek zpoza branky Kašíka nahrával na modrou, ale jeho přihrávku zachytila brněnská obrana a Kašpar prokličkoval na druhé straně přes dva hráče, rázem se dostal sám před Januse, ale trefil střed branky!
     
    03:16
    Korkiakoski si zapsal první dotyk s pukem, zavezl ho do útočného pásma a nahodil jej. Tůma se pak snažil ještě celou akci zakončit, nicméně byl zblokován.
     
    03:57
    Havelka dojížděl Hanzlovu žabičku v útočném pásmu a povedlo se to, stejně tak jako vystřelit, Kašík ale pokryl jak střelu, tak i pokus o dorážku.
     
    04:44
    Mueller přistrčil k Schausovi, který od mantinelu našel volného Zaťoviče, hostující střelec si ale dobře nezpracoval a domácího gólmana neohrozil.
     
    05:20
    První vyloučení v dnešním zápase. Lukeš lehce mimo hru podrazil nohama hostujícího Holíka a dostává dvě trestné minuty za podrážení. Kometa má tak první přesilovku, celkem 78. v této sezoně.
     
    05:30
    Kombinaci na první dotyk zakončoval Kašpar u levé tyče, Janus ale vyrazil a zároveň i vyhodil hosty z útoku.
     
    05:56
    V oslabení Kometa propadla a vepředu si vyměnili puk Mikúš s Válkem, na druhého jmenovaného zívala od pravého kruhu prázdná branka a puk tam i mířil, nicméně Němec výborným obranným zákrokem holí poslal touš do ochranné sítě!
     
    06:25
    Porseland se srazil s Hruškou u trestných lavic a kotouč šel mimo kluziště. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    06:40
    Posledních 40 sekund Komety v přesilovce, Litvínov se zatím brání bez potíží.
     
    07:00
    Muellerova prudká střela se odrazila od zadního mantinelu a Kašpar chtěl dorážet od druhé tyče, trefil však jenom boční síť.
     
    07:34
    Litvínov přečkal první oslabení, stejně tak jako pokus hostí o rychlý útok, který byl však ofsajdový. Máme tu první komerční přestávku.
     
    07:56
    Dočekal zavezl puk do útočného pásma, ale zde si ho odebral domácí obránce a poslal dopředu Hübla, ten sám proti dvěma obráncům Komety pouze trefil Kašíka a získal pásmo.
     
    08:39
    Horký na pravé straně zavezl do útočného pásma a nahrál na Köhlera, který měl hodně prostoru zblízka před Janusem. Měl snad čtyři pokusy na dorážku, zatímco litvínovská obrana obhlížela situaci, Janus se pořádně zapotil. Ale zvládl to a uchránil domácí od gólu!
     
    09:27
    Lukeš míří opět na trestnou lavici. Při vybojování kotouče v rohu vlastního pásma poslal puk přímo do ochranné sítě a po krátké diskuzi se sudími je vyloučen za zdržování hry.
     
    09:51
    Holíkova brněnská formace udržela pásmo po půl minuty, Doudera získal následně kotouč a vyhodil ho až ke Kašíkovi.
     
    10:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa využívá druhou přesilovku v zápase a jde do vedení! Parádní přesunutí hry předvedl z oblasti pravého kruhu Holík, napříč brankovištěm poslal puk na PETERA MUELLERA, ktrý se neunáhlil, počkal si a přesnou střelou nad Janusovo rameno rozjásal početný hostující kotel! Asistence: Petr Holík, Martin Zaťovič.
    10:26 Peter MUELLER - 0:1
     
    10:48
    Litvínov kontroval pokusem o rychlý útok, Kloze však dojel jeden z hostujících obránců a trochu tvrdším způsobem ho zastavil. Nevylučuje se a hra pokračuje dále.
     
    11:31
    Válek z mezikruží po boji nahodil před brankoviště, kde se tlačil do zakončení Petružálek, toho však výborně vykryl Němec a Kašík již neměl tolik problémů se zásahem.
     
    12:08
    Myšák počkal na Porselanda a poslal mu i od mantinelu puk, ten byl však nepřesný a Kometa otočila hru. Avšak Myšák napravil své zaváhání, poslal kotouč do útočného pásma Vervy, Litvínov vytěžil vhazování před Kašíkem. Komerční přestávka.
     
    12:50
    První útočná formace Komety opět zlobí, tentokrát Mueller dojel Holíkův dlouhý pas a nahrál na Zaťoviče, ten však místo puku trefil nohu Januse.
     
    13:42
    Kašparova přihrávka byla zachycena Suchánkem, který ale další nepřesnou přihrávkou dal šanci na reparát Schausovi. Ten na tom byl již o něco lépe a Kometa tlačí v útoku.
     
    14:29
    Schausův kotouč získal Holík, ale nedokázal s ním více vymyslet. Ale i Litvínov dostane přesilovou hru.
     
    14:43
    Březák velice dobře prodal nedovolenou hru od hostujícího Čermáka, čehož si všimli i sudí a posílají dlouholetého brněnského kapitána na trestnou lavici za sekání.
     
    15:29
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Svoji první přesilovku Litvínov zhodnotil velice kvalitně a dorovnává stav zápasu! Střela Ščotky od modré udělala Kašíkovi menší problémy, respektive nedokázal udržet puk ve výstroji, čehož využil Petružálek, z dorážky sice neskóroval, ale LUKÁŠ VÁLEK si našel ve skrumáži odražený puk a zametl ho nad ležícího Kašíka! Asistence: Jakub Petružálek, Jan Ščotka.
    15:29 Lukáš VÁLEK - 1:1
     
    17:13
    Köhler se opět vydal do předbrankového prostoru na výlet a Horký mu tam z modré poslal dáreček, Janus přes jeho clonu úplně neviděl a Köhler se dostal k dorážce, Kometu však do vedení znovu neposlal! Brněnská devítka ještě reklamuje rozseklou bradu, trestat se ale nic nebude.
     
    17:44
    Domácí obrana střídala, zatímco Kometa jela v plné síle do útoku, jenže Barinka nepřesně přihrál a Chemopetrol otočil hru, Válek si stáhl puk více k sobě a z mezikruží mířil na pravý vingl, Kašík zachytil lapačkou.
     
    18:16
    Petružálek by byl v ofsajdu, kdyby pokračoval ve hře, proto Válek jednoduše nahodil do útočného pásma a odjel střídat, stejně jako jeho spoluhráči.
     
    18:53
    Dočekal si udělal prostor na modré čáře, ale nestřílel, nýbrž pouze nahodil na branku, Janus raději přidržel pokus a přerušil tak hru.
     
    19:09
    Ščotka nic moc nevymýšlel, projel napříč kluzištěm, nahodil na hostujícího gólmana. Šance žádná, ale pásmo získané.
     
    19:18
    Tůma udělal pořádný „bordel“ v předbrankovém prostoru, zpoza branky si vybruslil před Kašíka a dvakrát střílel zblízka, hostující gólman nakonec přikryl a uklidnil hru.
     
    19:45
    Holík se v samotném závěru dostal ještě do náznaku šance, střela přes dva obránce ale nemohla přinést žádný úspěch. A taky nepřinesla.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina dnešního zápasu je minulost. Nabídla nám útočný hokej vysoké kvality, který nabídl dva góly, šance a i nějaké ty emoce. Kometa svůj lepší vstup do třetiny zužitkoval přesilovkovým gólem v 11. minutě Peter Mueller. I Verva však dostala k dispozici přesilovou hru, kterou také využila bezezbytku, po závaru se prosadil Lukáš Válek. Stav je tak vyrovnaný, zhruba v 18:16 se vrátíme zpět do severních Čech.

    Střely na branku: 13 – 14
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    I druhé úvodní buly třetiny vyšlo lépe hostům a můžeme začít. Kometa zatím nepustila soupeři puk.
     
    20:34
    Holík se dostal ze své pozice centra do útočného pásma, přebruslil si na levé křídlo a křižně nahodil na Januse, který sebral do lapačky a raději přerušil.
     
    20:44
    Gulaši nezachytil zpětnou přihrávku a Hübl vybídl ke střele mladého Myšáka, ten si na pravém kruhu místo udělal, ale nezamířil ideálně.
     
    21:18
    Vyhodil Štencel puk přímo mimo kluziště v obranném nebo ne? Toť otázka. Ani jeden z rozhodčích si ale není moc jistý, podle jejich slov.
     
    21:21
    Hostující #77 je nakonec vyloučena na dvě minuty za zdržování hry. Pravdou je, že to bylo velice těsné, naší kompetencí ale není rozhodovat o trestech. Štencel jde tak jako druhý hráč Komety na trestnou.
     
    22:10
    Hübl nabil Hunkesovi na modrou, který se toho vůbec nebál a vystřelil, Kašík vyrazil betonem.
     
    22:42
    Hübl se dostal do potenciální šance, když se po lehkém přistrčení od Lukeše ocitl v nadějné pozici, Kašík mu ale holí vypíchl kotouč a zahnal Vervu do obranného pásma. A doslova, neboť se domácí dopustili zakázaného uvolnění.
     
    23:01
    Další vyhození Komety a vypadá to, že to již Brněnští zvládnou bez gólové úhony na kontě. Naopak ještě Mallet dojížděl kotouč a měl připraveného Štencela na brejk, oba však o sobě nevěděli.
     
    23:47
    Tůma obral Čermáka v obranném pásmu o puk a dostal se až do útočného pásma. Zde šel opět kotouč mimo hřiště a opět je tu porada rozhodčích. Po chvíli však víme, že šel puk do ochranné sítě o plexisklo a další trest není potřebný.
     
    24:14
    Köhler byl v souboji u střídačky důraznější a dal šanci Horkému, ten se ale neukázal nejlépe, Hunkes mu puk sebral a přihrál Ščotkovi, který se z úhlu protlačila až před branku, ve finální fázi mířil na bližší tyč, Kašík mu tam ale nechal beton!
     
    24:51
    Hunkes ještě udržel pro domácí hráče pásmo, ale mělo to doslova jepičí život.
     
    25:24
    Petružálkovi se rýsovala možnost, ale střídání měl již dlouhé, a proto pouze nahodil na Kašíka a odjel střídat, stejně jako zbylá čtveřice.
     
    25:52
    Suchánek využil vlastní brněnské clony a od mantinelu poslal puk přímo na branku, Kašík si pohybem udělal dobrý výhled a zasáhl.
     
    26:30
    Litvínovu zřejmě sudí upřeli zakázané uvolnění, Brnu ho ale přiřkli, dlužno dodat, že Litvínov opravdu na icing vyhodil. Přesto jsou k vidění zase emoce. Ty však uklidňuje nařízená komerční přestávka.
     
    26:36
    Hostující fanoušci vytahují během komerční přestávky choreo, které sloganem: „Krušnohorské špacír“ jednak připomíná tradiční hantec, ale také dvoudenní trip, včera v Karlových Varech, dnes v Litvínově.
     
    26:50
    Havelka napoprvé udržel útok pro Vervu, napodruhé již ne a Schaus dává hostující obraně dočasný oddech.
     
    27:35
    Už to vypadalo, že bude buď ofsajd nebo puk za mantinelem. Nebylo však z toho ani jedno a Petružálek dostal šanci na střelu, z levého křídla ale moc nepřekvapil.
     
    28:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Devět zápasů čekal FRANTIŠEK LUKEŠ na gól! Povedlo se mu to zlomit až teď, v signalizované výhodě. Lukeš si od vlastní branky potáhl puk až před Kašíka, z vrcholků kruhů se napřáhl a přes obránce zaskočil Kašíka střelou k levé tyči – 2:1! Bez asistence.
    28:09 František LUKEŠ - 2:1
     
    28:36
    Třetí gól Litvínova byl na cestě! Prohraný souboj na středové čáře přinesl výhodu 2 na 1, Tůma přistrčil Březákovi, který z pravého kruhu vypálil na Kašíka z první, hostující gólman následně zalehl kotouč a přerušil hru.
     
    29:06
    Mohlo zapršet na druhé straně! Hruška se na modré přenesl přes tři obránce a nahrál do otevřeného prostoru Malletovi, kanadský útočník mu puk před prázdnou brankou vrátil, Hruškovi však ve finální fázi ujel puk z hole!
     
    29:44
    Zpoza branky přesnou nahrávkou našel Čermák Dočekala, který z mezikruží pálil natvrdo na branku, ale trefil se nad!
     
    30:31
    Tohle střídání bylo velmi výživné! Litvínov se totiž zamotal do vlastního střídání, čehož využil ideálně Schaus, který měl mnoho času na zakončení, Janus však situaci ustál a výborně zasáhl. Z toho těžil na druhé straně Petružálek, jenže ani on z levé strany Kašíka neprostřelil. A tak šla hra na druhou stranu, zde už zasáhl Janus a přerušil hru!
     
    31:00
    Korkiakoski nenápadnou střelou, která byla tečována, pořádně pozlobil hostujícího maskovaného muže, ten si ale holí poradil.
     
    31:18
    A jedeme dál! Kloz předvedl velice dobrou hru s pukem, od mantinelu si stáhl puk mezi kruhy a přenechal ho dojíždějícímu Douderovi, litvínovský obránce ale z první trefuje nad branku!
     
    32:10
    Mikúš nevěděl, kde má kotouč, čehož využila hostující letka a dostala se do náznaku přečíslení, ale vše zachránil Ščotka obětavým skokem pod nohy.
     
    32:50
    Suchánkova podpora útoku nepřinesla Benzině nic navíc, Březák následně pouze zpoza branky hledal někoho před ní, ale tam se nacházelo království modrobílé a Kometa střídá.
     
    33:36
    Kloz to bude mít v kabině možná trochu dražší. Ve svém historicky prvním extraligovém startu je po souboji s Horkým v obranném pásmu vyloučen za podrážení. Početní výhoda Brna se rozehraje až po komerční přestávce.
     
    33:40
    Po čtyřech sekundách hry je opět přerušeno, puk šel z důvodů neznámých na hostující střídačku. Vhazuje se ale ve středním pásmu.
     
    34:09
    Hunkes dojel puk mířící podél mantinelu, rozhlédl se, podržel kotouč a vyhodil přes všechny čáry.
     
    34:51
    Kometa právě vstřelila branku!
    Druhá brněnská využitá přesilovka = 2:2! A byla to opět krásná přesilovková souhra. Němec od modré přistrčil napravo k Holíkovi, který využil ohromné Zaťovičovy práce, když brněnská #26 výborně navázala obránce Vervy, pro LUKÁŠE KAŠPARA u levé tyče už to tak bylo jednoduché, stejně jako pro Holíka. Přihrávce neměl kdo zabránit, stejně tak jako gólu. Máme srovnáno! Asistence: Petr Holík, Ondřej Němec.
    34:51 Lukáš KAŠPAR - 2:2
     
    35:59
    Korkiakoski ukázal něco ze své technické dílny, mezi kruhy si ve skrumáží těl našel puk, lehce si povyjel na pravý kruh a bekhendem zamířil do vrchní části branky, kterou měl Kašík bez potíží pokrytou.
     
    36:29
    Malec se připomněl ranou od modré, kterou Janus pouze kontroloval, Myšák pak zvládl souboj za brankou a dodal domácím chvíle klidu. Ty jsou využity na střídání.
     
    37:10
    Petružálek vyhrál souboj a našel v předbrankovém prostoru Válka, který chtěl zasunout za pololežícího Kašíka, ale puk mu sjel z hole!
     
    37:44
    Verva vyvinula velký tlak, Suchánek lehce přibrzdil otočením hry na špatnou stranu, za pár sekund bylo ale vše jinak, hra je přerušena po nějaké chvíli. Důvodem je zásah holí Muellera do Suchánkova obličeje.
     
    38:04
    Mueller zasáhl Suchánka holí do obličeje a dostává tak dvě minuty.
     
    38:14
    Přesilovka Vervy se rozjíždí, Doudera střílel z modré, avšak velice nepřesně. Hunkes zpětně na modré zachytil a domácí pokračují v tlaku.
     
    38:48
    Hanzl mezerou mezi postojem obrany vybídl ke střele na druhé straně Lukáše Douderu, ten měl hůl přes ruku vůči své pozici, chvíli tedy trvalo, než si zpracoval puk. Střela tak nebyla nijak zvlášť povedená.
     
    39:17
    Porseland dostal prostor, nerozpakoval se a pustil střelu, Kašík vyráží.
     
    39:34
    Už to vypadalo, že Petružálek vypálí, ale rychlá přihrávka na Porselanda změnila vývoj, švédský obránce pálil bez přípravy, Kašík musel jít na zem a zasáhnout.
     
    39:58
    Závěrečný tlak Litvínova mohl přinést vedoucí gól! Válek rozdal dvě přesné přihrávky a z obou hráči těžili, Petružálek se dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti, avšak Kašík stále drží!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Tohle musí diváky bavit. I ve druhé třetině jsme mohli sledovat zápas vysoké kvality, který nabídl neskutečné množství šancí a taktéž dva góly. Litvínov nejprve otočil vedení v 29. minutě, když se po individuální akci prosadil František Lukeš. Jenže síla Komety spočívá především v první přesilovkové formaci, zatímco první gól zařídil Mueller, tentokrát v tom prsty vůbec neměl. Opět v tom byl ale namočen Holík, tentokrát využil práce Zaťoviče a přesnou přihrávkou zařídil srovnávací gól na 2:2, střelcem byl Lukáš Kašpar. Třetí třetina začne zhruba v 19:19.

    Střely na branku: 31 – 22 (18 – 8)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Ihned po startu třetí třetiny se Kometa dostala do plného počtu a Mueller se hned zapojil do útočné kombinace.
     
    40:35
    Barinka si převzal obranu Petružálka, domácímu špílmachrovi nezbylo nic jiného, než vystřelit z nulového úhlu, Kašík byl ale naprosto jistý a přerušil hru.
     
    40:56
    Myšák pronásleduje Gulašiho, ale žádnou větší šanci nebo drama z toho neudělal, Gulaši zkušeně objel a bez problémů zavezl do útočného pásma.
     
    41:27
    Diváci na tribuně mají dnes suvenýr, srážka dvou hráčů na modré čáře vynesla puk nad led. Zřejmě si kotouč dal nějaký ten Red Bull, který mu dodal pověstná křídla.
     
    41:50
    Kašpar vyřešil složitou situaci ve svém pásmu vyhozením, které musel rychle dojíždět Kloz, nebot se Kašpar za ním ihned řítil. Přesto má Verva stále puk.
     
    42:31
    Janus si nedělal zbytečné problémy, dálkové nahození od Barinky obloukem shrábl domácí gólman do náručí a nehodlal dále rozehrávat.
     
    42:53
    Mueller protáhl puk přes střed a nahrál za sebe Holíkovi, elitní centr Komety ale nic nevymyslel a hra se tak stěhovala na druhou stranu. Myšák se zde dostal k zajímavému pokusu, který Kašík ramenem vyhodil a Mueller vyhazoval. Ale hrál při tom vysokou holí.
     
    43:40
    Březák prudkou přihrávkou skoro vysunul Lukeše, ale nakonec Lukešovi pár decimetrů do jízdy chybělo.
     
    44:14
    Malec chvíli odložil svoji střelu, nakonec se k pokusu odhodlal a Januse tím lehce zaskočil, domácí gólman se spíše do toho položil tělem než nějakým zákrokem.
     
    45:10
    Doudera stínoval rychlého Kašpara na levé straně, Kašparovi nezbylo nic jiného než střela z nijaké pozice, Janus ramenem vyrazil pouze do mantinelu.
     
    46:06
    Schaus postrčil puk do zóny, kde Kometě nehrozí nebezpečí a dal pokyn k hromadnému střídání. Což bylo asi to nejzajímavější na celé třetině. Oba týmy spíše pouze brání svůj bod.
     
    46:57
    Další přesilovka přijde pro Litvínov po komerční přestávce. Mallet zezadu podsekl Korkiakoskiho, sudí Úlehla to měl přímo před sebou a kanadského štírka posílá na dvě minuty za katr.
     
    47:03
    Ščotka si po přistrčení kotouče nebral servítky a od modré tvrdě napálil puk, odnesl to chudák Dočekal, který to koupil někam zezadu na lýtko. Rozhodně méně příjemné momenty pro Dočekala.
     
    47:50
    Litvínov stále kombinuje v útočném pásmu, Ščotka opět střílel, Mikúš tečoval mimo tři tyče a Brno díky tomu vyhodilo.
     
    48:23
    Po zakázaném uvolnění se Litvínov stěží dostal do útočného pásma, nakonec se to nějakou cestou povedlo, ale pouze na chvíli, Kometa znovu vyhazuje.
     
    49:06
    Hanzl táhl rychlý útok středem hřiště, nicméně se nemohl dostat přes obránce. Jenže následující momenty Kometa tolik nezvládla, Mallet vzal puk a poslal ho přímo na icing.
     
    49:46
    Tůma objel branku, vybruslil si na pravý kruh a švihem pustil puk na branku, Kašík přikryl těsně před dojíždějícím Klozem a přerušil hru.
     
    50:17
    Mueller v souboji o kotouč nasadil menší hrazdu Korkiakoskimu, který upadl a o kotouč přišel, na druhé straně z toho těžil Horký, sám proti dvěma obráncům ale moc nezmohl.
     
    51:28
    Propad Suchánka na obranné modré a Zohorna mohl důrazně překlopit zápas na brněnskou stranu, jeho klička do forhendu přinesla pouze zatlačení Januse do branky a žádný gól!
     
    51:33
    Lukeš je dnes potřetí na trestné, podruhé za zdržování hry. Nemá na to dnes litvínovský špílmachr jednoduché...
     
    52:23
    Přesilová hra se však Kometě nedaří. Kloz natřikrát výborně přerušil a zastavil hru ještě v obranném pásmu Brna.
     
    53:02
    Doudera zpoza branky nevyhodil a ani Hanzl to nezvládl, nakonec to na sebe vzal Hübl, Brnu se tato výhoda vůbec nedaří.
     
    53:37
    Čtyři sekundy po vypršení Lukešova trestu přichází trest další, tentokrát na straně druhé. Vyloučeným hráčem je Nicolas Schaus, který zasáhl Petružálkův obličej. Opakované záběry však ukázaly, že zase tak horké to se zásahem do obličeje nebylo...
     
    53:57
    Litvínov má tedy k dispozici přesilovou hru, přistrčení Ščotky na Petružálka skončilo pádem domácí #88 a vyhozením z pásma Brňany.
     
    54:40
    57 sekund do konce přesilové hry, Hübl z pravé strany poslal tvrdou střelu, Kašík kryje.
     
    55:26
    Čitelná přihrávka od Hunkese na Douderu byla zastavena Muellerem, který však i přes velkou snahu nedokázal vyhodit.
     
    55:48
    Lukeš mohl rozhodnout! Ze skrumáže těl vyplaval puk mezi kruhy přímo na jeho hůl, ležící Kašík by gólu rozhodně nezabránil, domácí hráč však přestřeluje branku. A nepovedlo se ani dorazit Douderovi přesně, ten pro změnu promáchl.
     
    56:09
    Suchánek se po odpískání ofsajdu srazil s Malletem, nejprve mu odhodil hůl, podruhé pak ještě měl zájem o konfrontaci, vše se vyřešilo odtrhnutím od sebe a domluvou hlavních sudích.
     
    57:21
    Kometa právě vstřelila branku!
    Totální šok pro Chemopetrol! Ten měl totiž tutovou šanci na třetí gól, ale tyč zachránila hosty od pohromy. A tak z toho vzniklo přečíslení 2 na 1, které táhl Dočekal, v poslední chvíli přehrál na LEOŠE ČERMÁKA, který procedil puk pod Janusovými betony! Asistence: Martin Dočekal.
    57:21 Leoš ČERMÁK - 2:3
     
    57:55
    Lukeš našel zpoza branky mezi kruhy volného Hübla, ten ale z první posílá nad branku! Verva má teď pech.
     
    58:15
    Litvínov jde do šesti hráčů v poli!
     
    58:39
    Němec je navíc bez hole, Verva tlačí, Lukeš dvakrát tvrdě pálil, ani jednou ale Kašíka neprostřelil.
     
    58:57
    Očekávaný oddechový čas pro Litvínov přichází, ten má tedy 30 sekund na poradu!
     
    59:03
    Kometa vyhazuje do středního pásma a konsoliduje se do obrany.
     
    59:25
    Petružálek byl zatlačen Zaťovičem do rohu a Verva se nemůže dostat do pořádné šance.
     
    59:47
    Porseland nahodil, Čermák ale bez problémů odrazil kotouč a Mueller vyhodil přes všechny čáry na icing. Zbývá 1,2 sekundy do konce zápasu!
     
    60:00
    Čermák nakonec ještě dostal menší trest za neúmyslné seknutí Mikúše po buly mezi nohy.
     
    Konec zápasu.
     
    Čermák sice vyhrál buly pod sebe, ale zasáhl zároveň Mikúše holí mezi nohy. Nebylo to nicméně úmyslné, hostující kapitán obdržel pouze dvě trestné minuty za sekání. Dnešní utkání je tak u konce. Zejména první dvě třetiny byly reklamou na hokej. Šance, nasazení, tempo a góly. Po dvou třetinách byl stav 2:2, nejprve šla Kometa do vedení, ve 29. minutě však obrátil vývoj zápasu domácí Lukeš. V přesilovce o šest minut později Kometa znovu dorovnala krok, když se prosadil Kašpar. Třetí třetina již trpěla notnou dávkou taktiky a opatrnosti, přesto se ještě jeden gól urodil, když po ohromných šancích, které domácí v závěru měli, ujeli do brejku 2 na 1 Dočekal s Leošem Čermákem, který si zkušeně poradil a přiřknul Kometě tři body. Ta tady z daleké cesty nepojede rozhodně s prázdnou a může slavit s početnou skupinou fanoušků.

    Z mé strany je to dnes taktéž vše. Bylo mi neskutečnou ctí vás dnešním utkáním provázet. Přeji vám příjemný zbytek víkendu a třeba někdy přiště u extraligy napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 345 diváků.
     
    Střely na branku: 40 – 27 (9 – 5)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 16. Válek (Petružálek, Ščotka), 29. F. Lukeš – 11. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 35. Kašpar (P. Holík, O. Němec), 58. L. Čermák (Dočekal)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Ščotka, Porseland, L. Doudera, Hunkes, Suchánek, Březák, Romančík – Válek, J. Mikúš, Petružálek (C) – F. Lukeš, V. Hübl (A), Myšák – Korkiakoski, J. Kloz, D. Tůma – Matoušek, M. Hanzl, M. Havelka.
    HC Kometa Brno: Kašík – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Schaus – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – Kašpar, L. Čermák (C), R. Zohorna – Mallet, Hruška, Dočekal – Köhler, Střondala, L. Horký.

    Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Gerát, Hynek

    Diváci: 5 345
    thejrc.org