Eibar – Real Madrid 3:0 (kon.) | Valencia – Rayo Vallecano 3:0 (kon.) | Huesca – Levante 2:2 (kon.)
Atlético – Barcelona 1:1 (kon.)
konec
SD Eibar
3:0 (1:0)
Real Madrid
Sobota 24.11.2018, 13:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španělská LaLiga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že trpaslík vyzrál na obra španělského fotbalu se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (14:57:38)
     
    Sen se stává skutečností a Eibar poprvé v historii poráží bílý balet! Nutno říct, že domácí hráči vítězí zcela zaslouženě a posouvají se v tabulce na sedmou příčku, dva body za Real. Na Eibaru bylo vidět, že víc chce. čemuž dopomohla i úvodní branka. Hráči SD si potom více věřili a byli nebezpeční, na konec míč do branky dokutáleli třikrát. Naopak Real dál pokračuje v nevyrovnaných výkonech a ve španělské lize prohrává letos už popáté. Bílý balet je hodně za očekávám a potřebuje v zimním čase několik změn.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    K postranní čáře opět přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Bílému baletu už moc času na vstřelení alespoň čestného zásahu nezbývá. Zpoza šestnáctky zakončoval Vinícius Júnior, jehož slabé zakončení mířilo jen vedle branky domácího celku.
     
    88
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Kike García, přichází Pablo De Blasis.
     
    86
    Vypadá to nebo je už téměř jisté, že si Real připíše ve španělské nejvyšší soutěži již pátou porážku. Pokud si opravu Eibar připíše tři body, bude sedmý – právě za Realem.
     
    85
    Za obranu si naběhl Kike García, jehož v pokutovém území doběhl Raphaël Varane. Bílý balet se opět dostal k míči, ale opět u něj moc dlouho nevydržel.
     
    83
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází José Ángel Valdés, přichází Sergio Álvarez.
     
    82
    Šesté ofsajdové postavení Karima Benzemy je na světě. To je hrůzostrašné postavení pro útočníka Realu. Kolik útočných akcí díky ofsajdům Madridu nevyšlo.
     
    81
    Francouzský reprezentant vysunul za obranu střídajícího Viníciuse Júniora, který svého kolegu z útoku napodobil. Praporek pomezního rozhodčího totiž okamžitě vyletěl nad hlavu, ofsajd.
     
    80
    Madridští se opět dostali na útočnou polovinu, kde se opět v ofsajdu nacházel Karim Benzema. To je minimálně pátý ofsajd pro francouzského útočníka.
     
    77
    Aktuálně se pojďme podívat na střelecké pokusy, které mířily na branku. Eibar si do této statistiky zapsal sedm ran, naopak Real pouze tři. To je na bílý balet bídné číslo.
     
    75
    Tak ještě pro upřesnění, Marcelo při útoku Realu míří doprostřed hrací plochy a při bránění se stahuje zpátky do strany. Tentokrát musel brazilský reprezentant bránit a povedlo se mu to.
     
    74
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Sergi Enrich, přichází Charles.
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Marco Asensio, přichází Vinícius Júnior.
     
    73
    Marcelo se v posledních minutách posunul z kraje obrany doprostřed zálohy. Brazilský obránce roztáhl hru, ovšem Karim Benzema se opět nacházel v ofsajdu.
     
    71
    Real utahuje šrouby a začíná si připisovat šance. Mezi stopery si naběhl Karim Benzema, jenž se dostal do šestnáctky. Francouzský reprezentant se snažil o kličku, ale už měl pod nohama Asiera Riesgu.
     
    70
    Dvojice Gareth Bale – Karim Benzema je v posledních chvílích hodně nebezpečná. První jmenovaný se prohnal kolem soupeře a centroval před branku, kam si nabíhal Francouz. Bohužel pro Real na míč nedoskočil.

    Michal Luxa

    Branky: 17. Escalante, 52. Enrich (Cucurella), 57. Kike García (Enrich)

    Karty:   33. Cucurella (EIB), 36. Jordán (EIB) – 44. Bale (REA)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:11. Fauly: 17:8.
    SD Eibar: Riesgo – Peña, P. Oliveira, Ramis (C), Ángel Valdés (83. S. Álvarez) – Orellana, Escalante, Jordán, Cucurella – Enrich (74. Charles), Kike García (88. De Blasis).
    Náhradníci: Areitio – Bigas, S. Álvarez, Cardona, De Blasis, Charles, Milla.

    Real Madrid: Courtois – Odriozola Arzallus (54. Carvajal), Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić (63. Isco), Kroos, D. Ceballos – Asensio (74. Vinícius Júnior), Benzema, Bale.
    Náhradníci: Casilla – Carvajal, Valverde, L. Vázquez, Isco, Vinícius Júnior, Sánchez.

    Rozhodčí: Juan Martínez – Diego Barbero, César Noval
    thejrc.org