Parma – Sassuolo 2:1 (kon.) | Bologna – Fiorentina 0:0 (kon.) | Empoli – Atalanta BC 3:2 (kon.)
Neapol – Chievo 0:0 (kon.) | Lazio – AC Milán 1:1 (kon.) | Janov – Sampdoria 1:1 (kon.)
konec
SSC Neapol
0:0 (0:0)
Chievo Verona
Neděle 25.11.2018, 15:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 19:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:12. (16:56:15)
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas Neapole s Veronou končí bezbrankovou remízou!

    První půle příliš fotbalové krásy nenabídla. Neapolští sice drželi většinu času míč pod kontrolou, ale Stefana Sorentina příliš nezaměstnali. Po pádu Josého Callejóna v šestnáctce si domácí přáli penaltu, ale hlavní rozhodčí lehký dotek jako faul neposoudil. Až těsně před přestávkou se domácí hnali do přečíslení, ale Mertesnova střela neměla potřebnou přesnost. Po změně stran se nic nezměnilo, Neapol držela míč na útočné polovině, ale Stefano Sorentino příliš práce neměl. Až s přibývajícím časem se domácí dostali i k nebezpečným střelám. Ta Mertensova skončila jen na tyči, následně Koulibaly zakončoval těsně vedle a tak Neapol přišla v zápase s posledním týmem tabulky o dva body.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté už se uchýlili jen k obranným odkopům. Ze střední vzdálenosti zkoušel pálit Zielinski. Sorentino míč pouze vyrazil před sebe, ale než stačil přiběhnout dotírající Insigne, tak už měl balon v rukavicích.
     
    90+2
    Také Mertens si nabíhal na povedený centr na zadní tyč, ale Bani ho dokázal na poslední chvíli vyrušit a tak šla Mertensova hlavička jen vedle branky.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    90. Kalidou Koulibaly pálil v krkolomné pozici těsně vedle pravé tyče
     
    90
    Koulibaly se dostal do velké šance. Zničehonic putoval míč od Allana do středu vápna, kde měl Koulibaly sice na zádech nalepeného Rossettinoho, ale i tak se dostal do zakončení a tak tak že zápas nerozhodl.
     
    89
    Domácí celek je stále příliš daleko od vápna Verony. Callejón sice cpal míč do šestnáctky, ale Milik byl obsazen a Insigneho stačil předskočit Barba.
     
    88
    Stefano Sorentino vykopával od vlastní branky až ke svým útočníkům. Birsovi se podařilo míč udržet na delší čas na útočné polovině, ale Bani nakonec vycestoval do zámezí.
     
    87
    Malcuit byl na pravé straně podražen, ale hlavní rozhodčí nechal hru plynout. Hosté se mohli na krátkou chvíli podívat s míčem také na útočnou polovinu.
     
    86
    Neapol neúnavně pokračuje v tlaku. Mertensův centr proskotačil celým vápnem a skončil až v náručí hostujícího brankáře. Milik byl od zakončení daleko.
     
    85
    Domácí celek je i nadále usazen na útočné polovině, ale přes zhuštěný prostor před vápnem se namůže dostat. Navíc nyní fauloval ve středu pole Rui, kterého potrestal hlavní rozhodčí žlutou kartou.
     
    84
    Při vysokém nákopu do vápna hostů si šel pro balon Sorentino, ale Milik ho nechtěl pustit a tak je pískán útočný faul. Velké osvobození pro Veronu.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Neapol v posledních minutách mačká soupeře, ale kromě střely Mertense do tyče si nic dalšího nevytvořila.
     
    81
    Také Allan byl faulován Barbou a domácí měli k dispozici nadějnou standardní situaci. Po Callejónově centru však hlavičkoval v nouzi obránce Bani.
     
    80
    Neapol se nadechuje k závěrečnému tlaku. Nyní si míč posouvali Mertens s Callejónem, právě druhý jmenovaný ještě centroval více do vápna, ale jako první byl u balonu jen Bani.
     
    78
    Hetemaj nedovoleně zastavil ve středu pole unikajícího Insigneho a rozhodčí celou situaci vyřešil udělením žluté karty.
    77. Mertensova střela skončila na tyči

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   22. Diawara (NEA), 85. Rui (NEA) – 59. Barba (CHV), 78. P. Hetemaj (CHV)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 19:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:12.
    SSC Neapol: Karnezis – Malcuit, Albiol, Koulibaly, Hysaj (75. Rui) – Callejón, Diawara (61. Allan), P. Zieliński, Ounas (60. Milik) – D. Mertens, L. Insigne (C).
    Náhradníci: Meret, Ospina – Allan, Rui, Ruiz, Luperto, Hamšík, Nikola Maksimović, Rog, Ghoulam, Milik.

    Chievo Verona: Sorrentino – Bani, Rossettini, Barba – Depaoli, P. Hetemaj, Radovanović, Obi (66. Stępiński), Pellissier (C) (62. Kiyine) – Birsa, Meggiorini (76. Cacciatore).
    Náhradníci: Šemper – Tanasijević, Stępiński, Léris, Kiyine, Djordjević, Burruchaga, Grubac, Cacciatore.

    Rozhodčí: Chiffi – Fiorito, Galetto
    thejrc.org