Udinese – AS Řím 1:0 (kon.) | Juventus – Spal 2:0 (kon.) | Inter – Frosinone 3:0 (kon.)
konec
Udinese Calcio
1:0 (0:0)
AS Řím
Sobota 24.11.2018, 15:00 • Dacia Arena (Udine) • Italská Serie A • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 5:14. Rohy: 0:11. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 6:10. (16:58:46)
     
    Sedm nastavených minut je minulostí a Udinese překvapivě poráží v domácím prostředí AS Řím 1:0.

    AS Řím téměř po celý první poločas diktovalo tempo zápasu. Ze zdlouhavé kombinace se ale nemohli hostující útočná esa dostat do zakončení. Hned třikrát sice pálil Stepan El Shaarawy, ale ani jeden jeho pokus nemohl Juana Mussu zaskočit. Domácí se snažili bránit co to jen šlo, ale několikrát se vydali i do útoku. De Paulova hlavička ze závěru první půle ale nebyla z nejpřesnějších. Po změně stran se nic nezměnilo. Římané tlačili do pevné obrany, ale zničehonic se prosadil na druhé straně Rodrigo De Paul. Následně mohl přidat ještě jeden zásah domácích Pussetto, ale jeho branka nebyla uznána pro zpracování rukou. AS Řím se ještě snažil něco se zápasem udělat, ale šanci ani střely nepřicházely.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Ignacio Pussetto, přichází Marco D'Alessandro.
     
    90+6
    Domácí mohli zpečetit své vítězství. Z levé strany postupoval samostatně na Miranteho Ignacio Pussetto, ale jeho střelu dokázal hostující brankář zlikvidovat.
     
    90+5
    Juan Pussetto si poradil s i nadýchaným centrem z pravé strany. Naděje hostujícího týmu na bodový zisk se pomalu rozplývají.
     
    90+4
    S přízemním centrem si na přední tyči poradil Nuytinck a domácí se dokonce mohli pokusit o útok. Mandragora celou akci vzal na sebe, ale zamířil mimo.
     
    90+2
    Po rohovém kopu sice hlavičkoval Džeko, ale jeho pokus zamířil pouze nad domácí branku. AS Řím má ale stále dostatek času na vyrovnání.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned šest minut.
     
    90
    Nekončící kombinace hostujícího celku nikam nevede. Santon si sice narazil na pravé straně s Cristantem, ten následně našel El Shaarawyho, ale lehkou střelu dokázal Musso s klidem sebrat z trávníku.
     
    89
    Obrana Udinese zatím funguje na jedničku. Behrami si počkal na kličku NZonziho a odebral mu míč čistým způsobem. Udinese nakonec vybojovalo autové vhazování.
     
    88
    Římané se nadechují k závěrečnému tlaku. Ünderova pobídka do pokutového území však pouze prosvištěla kolem přední tyče mimo hrací plochu.
     
    87
    Domácí se snaží potvrdit své vítězství. Po centru z levého kraje se v pokutovém území vyšplhal nejvýše Pussetto, ale jeho hlavička se mezi tři tyče nepodívala.
     
    86
    Hosté se tlačí do zakončení co to jen jde, ale Džekova hlavička ze záklonu neměla šanci na úspěch. Juan Musso ještě hlídal letící balon, který nakonec zamířil jasně nad břevno.
     
    85
    Klička Edina Džeka byla pro Fofanu čitelná. Domácí se zmocnili balonu na vlastní polovině, ale tentokrát příliš času neušetřili.
     
    84
    Domácím se daří v posledních chvílích držet balon v dostatečné vzdálenosti od vlastní branky. Navíc se Udinese pokusilo i zakončit. Střídající Machís pálil jen do obránce před sebou.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro favorizované AS, které rozhodně přijelo do Udinese pro bodový zisk.
     
    82
    Pellegrini se pokoušel najít průnikovou přihrávkou Džeka, ale ten neměl potřebnou rychlost, aby míč na hrací ploše zachytil. Rozehrávat tak mohou domácí.
     
    80
    Římský celek pokračuje v nátlakové hře směrem dopředu. Na hranici vápna se dral do zakončení Džeko, ale těsně před ním sebral balon do bezpečí Trost-Ekong.

    Vít Schück

    Branky: 55. de Paul (Pussetto)

    Karty:   64. de Paul (UDI), 65. Behrami (UDI)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 5:14. Rohy: 0:11. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 6:10.
    Udinese Calcio: Musso – Nuytinck, Troost-Ekong, Samir (68. Gi. Pezzella) – ter Avest, Fofana, Behrami (C), Mandragora, Stryger Larsen – Pussetto (90+6. D'Alessandro), de Paul (79. Machís).
    Náhradníci: Scuffet, Nícolas – Opoku, Gi. Pezzella, Vizeu, Micin, Lasagna, Machís, Pontisso, D'Alessandro, Coulibaly.

    AS Řím: Mirante – Santon, Fazio (C), Juan Jesus, Kolarov – Cristante, N´Zonzi – Kluivert (63. Ünder), Lorenzo Pellegrini (78. Zaniolo), El Shaarawy – Schick (71. Džeko).
    Náhradníci: Fuzato – Florenzi, Karsdorp, Marcano, Luca Pellegrini, Ćorić, Zaniolo, Ünder, Džeko.

    Rozhodčí: Fabbri – Valeriani, Giovane
    thejrc.org