Tampa – New Jersey 5:2 (kon.) | Nashville – Anaheim 5:2 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 5:2 (kon.)
konec
Nashville Predators
5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Anaheim Ducks
Pondělí 26.11.2018, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Austin Watson (NSH) (3+0)
    Nick Bonino (NSH) (1+1)
    Colton Sissons (NSH) (0+2) (04:57:18)
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (1+0, 2 střely, čas na ledě 16:07)
    Andrej Šustr (ANA) (0+0, 0 střel, čas na ledě 11:05)
     
    Střely na branku v zápase

    Nashville Predators: 33

    Anaheim Ducks: 19
     
    Utkání v Bridgestone Areně sledovalo 17 167 diváků.
     
    Po druhé třetině to ještě vypadalo na dramatický závěr, ale ten se nekonal. Nashville Predators uhájili své vedení, které ještě během třetího dějství o dvě branky navýšili. Dá se říci, že domácí vyhráli spravedlivě. Měli totiž celý zápas herně navrch a až na výjimky Ducks do moc šancí nepouštěli. Duel mimochodem poznamenala řada trestů, však taky padly tři branky z přesilových her. Dva body za výhru 5:2 zůstávají Predátorům, kteří tím pádem zůstávají na špici Západní konference. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek týdne.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Ještě jedno přerušení pro ofsajd, to už se hraje poslední minuta zápasu. Nic velkého už se asi nestane.
    58:54 Austin WATSON - 5:2
     
    58:54
    Nashville právě vstřelil branku!
    Čepice letí na led a je jich hodně. Domácí hokejista AUSTIN WATSON totiž pečetí trefou do prázdné branky hattrick a pojišťuje svému týmu vítězství v základní hrací době. Waston vyhrál bruslařský souboj se svým soupeřem ve středním pásmu a už neměl moc velký problém prázdnou klec trefit. Asistence: Ryan Ellis, Roman Josi.
     
    58:45
    Getzlaf se s pukem dostal do útočného pásma a vystřelil. Zakončení hostující kapitána ale minulo klec. Predators potom vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    58:26
    John Gibson odjel na střídačku a Anaheim Ducks zkoušejí hru se šesti hráči v poli.
     
    58:05
    Jsou tu poslední dvě minuty základní hrací doby. Stejně jako několikrát předtím, Predators odpálili puk od své klece do bezpečí.
     
    57:30
    Možná to nebude už dlouho trvat a hosté zkusí hru bez brankáře.
     
    57:04
    Po dlouhé době dobrá možnost pro Ducks. Ritchie se najednou zjevil sám před Rinnem. Jeho pokus ale neprošel na branku, na poslední chvíli ho zblokoval domácí obránce.
     
    56:32
    A zase špatná rozehrávka Ducks, která končí zakázaným uvolněním. Takhle se hosté k možnosti vyrovnat výsledek dostanou jen těžko.
     
    56:14
    Ryan Getzlaf se pokusil rozehrát na Ritchieho, ale jeho pas nebyl vůbec přesný. Skončil sražený na střídačce, vhazovat se bude v hostujícím obranném pásmu.
     
    55:36
    Co je pro Anaheim problém, zatím netvoří žádný závěrečný tlak, brankář Rinne je poslední okamžiky prakticky bez práce.
     
    55:03
    A zase jednoduše. Nashvillští obránci opět počkali, až se uklidní situace a pak v klidu nahodili puk do středního pásma. Odtud mají Ducks problém se dostat.
     
    54:54
    Montourovu pecku od modré čáry někdo přizvedl do ochranné sítě. Je tu poslední komerční přestávka zápasu, pak budeme pokračovat v jeho zbytku.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 12. Watson (Bonino, Sissons), 26. Bonino (Sissons), 39. Watson (Josi, Fiala), 43. C. Smith (F. Forsberg, Ekholm), 59. Watson (Ellis, Josi) – 23. Henrique (Rakell, Montour), 40. O. Kaše (M. Pettersson)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ellis, Hamhuis, Ekholm, Y. Weber, Irwin – F. Forsberg, Johansen, Fiala – Järnkrok, Bonino, C. Smith – Sissons, Watson, Hartman – Salomäki, F. Gaudreau, Grimaldi.
    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Ja. Larsson, Manson, Montour, M. Pettersson, Dotchin, Šustr – Rakell, Getzlaf, O. Kaše – Åberg, Henrique, Silfverberg – Cogliano, Kesler, Sherwood – N. Ritchie, Kossila, Gibbons.

    Rozhodčí: Kozari, Rooney – Gibbs, Murray

    Diváci: 17 167
    thejrc.org