Tampa – New Jersey 5:2 (kon.) | Nashville – Anaheim 5:2 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 5:2 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Edmonton Oilers
Pondělí 26.11.2018, 04:40 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Dustin Brown dosáhl pátého hattricku v NHL se s vámi loučím a přeji vám příjemný pondělní den. (07:24:35)
     
    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Anže Kopitar (LAK) 1+2
    2. Dustin Brown (LAK) 3+0
    3. Alex Chiasson (EDM) 2+0
     
    Vítězství Králů řídila dvojice Anže Kopitar a Dustin Brown. Druhý jmenovaný se dočkal pátého hattricku v NHL. Ve vyrovnaném duelu dostal Edmonton lekci z produktivity. Zejména ve třetí části bylo Los Angeles nebezpečnější a po zákroku Connora McDavida odskočilo do dvoubrankového vedení a bylo hotovo.

    Střely na branku: 32:34.
    Střely na branku v této třetině: 8:7.
     
    Konec zápasu.
    59:33 Matt LUFF - 5:2
     
    59:33
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Edmonton pokračoval ve hře bez brankáře, čehož ještě využil MATT LUFF. Pro jednadvacetiletého mladíka je to čtvrtá branka ve čtvrtém utkání. Bez asistence.
    59:06 Dustin BROWN - 4:2
     
    59:06
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Čepice na led, DUSTIN BROWN se právě dočkal hattricku! Jeff Carter už mohl zakončovat ze středního pásma, ale to by nesměl být na ledové ploše ještě v ten moment dvougólový hráč. Dustin Brown střelou přes Krise Russella poslal černou gumu pod břevno. Asistence: Jeff Carter a Drew Doughty.
     
    58:39
    Střela od modré čáry byla mezi kruhy tečovaná. Na teč Ryana Nugenta-Hopkinse brankář vůbec nereagoval, ale puk letěl nad branku. V tom samém momentu opouští Cam Talbot branku.
     
    58:16
    V důležitých chvílích se Edmonton bude muset obejít bez své největší hvězdy. Connor McDavid totiž neměl rychlost a musel si pomoci faulem. Domácí celek reaguje a bere si oddechový čas.
     
    58:16
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Connor McDavid – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:20
    Cam Talbot ještě zůstává v brance, ale sleduje, jak se na něj valí další střela Králů. Z druhé vlny ale nepřesně zamířil Anže Kopitar, a tak hostující brankář zasahovat nemusel.
     
    57:07
    Oilers se dožadují trestu za vyhození puku mezi diváky, ovšem všichni rozhodčí rozpažují. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po levici domácího brankáře.
     
    56:03
    Ve druhé vlně byl najetý Ryan Spooner, jenž mířil do horní části branky. Ovšem jeho pokus z hranice levého kruhu vyrazil Cal Petersen. Elitní formace Edmontonu z ledu téměř neslézá.
     
    54:54
    Zakázaných uvolnění jsme s tomto utkání moc neviděli, ale tentokrát si jedno do statistiky přidají hráči Los Angeles.
     
    53:30
    Aréna je na nohou, když Cal Petersen vytáhl opravdu neuvěřitelný zákrok. Za vyraženým pukem mířili Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid, ovšem dorážku domácí brankář opět zneškodnil.
     
    52:47
    Po přihrávce z modré čáry v kruhu pro vhazování s kotoučem ještě Leon Draisaitl zamíchal. Ovšem poté poslal černou gumu jen do nohy bránícího hráče.
     
    52:05
    V oslabení se Dustin Brown dostal k zakončení z pravé strany, které hostující brankář vyrazil. Při dotažení trefil autor dvou gólů do obličeje Oscara Klefboma. Hlavní rozhodčí přerušil hru pro trest, jenže při poradě s kolegy ho zase odvolal.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 8. D. Brown (Kopitar, Forbort), 25. D. Brown (Kopitar), 45. Kopitar (Forbort, N. Thompson), 60. D. Brown (J. Carter, Doughty), 60. Luff – 14. Chiasson (McDavid, Klefbom), 23. Chiasson (Klefbom, Nugent-Hopkins)


    Los Angeles Kings: Petersen (Budaj) – Doughty, Forbort, Martinez, Muzzin, LaDue, Phaneuf – D. Brown, Kopitar, Iafallo – Toffoli, J. Carter, Clifford – Luff, Kempe, Wagner – N. Thompson, Amadio, Kovalčuk.
    Edmonton Oilers: Talbot (Koskinen) – A. Larsson, Klefbom, K. Russell, Nurse, Ch. Wideman – Draisaitl, McDavid, Spooner – Chiasson, Nugent-Hopkins, Caggiula – Kassian, Brodziak, Lucic – Puljujärvi, P. Russell, Khaira.

    Rozhodčí: Chmielewski, Rehman – Cormier, Nansen

    Diváci: 17 581
    thejrc.org