Buffalo – San Jose 3:2 (po pr.) | Philadelphia – Ottawa 3:4 (kon.) | Tampa – Anaheim 1:3 (kon.)
Montreal – Carolina 1:2 (kon.) | Nashville – Colorado 2:3 (kon.) | Minnesota – Arizona 3:4 (kon.)
Chicago – Vegas 3:8 (kon.) | Winnipeg – Pittsburgh 3:4 (kon.) | Edmonton – Dallas 1:0 (po pr.)
Vancouver – Los Angeles 1:2 (po pr.)
konec
Winnipeg Jets
3:4 (1:1, 2:1, 0:2)
Pittsburgh Penguins
Středa 28.11.2018, 02:10 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Pittsburgh si připisuje další venkovní vítězství se s vámi loučím a přeji vám příjemný středeční den. (04:39:34)
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) 1 bod (0+1), 3 střely, 15:40 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Mark Scheifele (WPG) 2+0
    2. Derek Grant (PIT) 1+1
    3. Sidney Crosby (PIT) 1+0
     
    Viděli jsme nádhernou bitvu, v níž zvítězil Pittsburgh. Hostující celek byl v utkání mírně lepším celkem, ale doplácel v prvních čtyřiceti minutách na špatnou koncovku. Jenže v poslední periodě Winnipeg soupeři doslova daroval vítězství, když nejprve chyboval Connor Hellebuyck a poté Blake Wheeler.

    Střely na branku: 27:30.
    Střely na branku v této třetině: 8:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Je nejspíše rozhodnuto! Z levého kruhu vypálil Blake Wheeler, jehož pokus těsně nad ledem vyrazil Casey DeSmith do ochranné sítě. Následuje ještě jedno vhazování po pravé ruce hostujícího gólmana.
     
    59:20
    Domácí trenér využije oddechového času k tomu, aby si jeho nejlepší hráči odpočinuli a mohli jim na závěrečné vteřiny udělat další taktické pokyny.
     
    59:15
    Sidney Crosby zabojoval v rohu hrací plochy, odkud se štěstím poslal puk do středního pásma. Poté se Winnipeg chtěl před branku Penguins rychle vrátit, ale zastavil ho ofsajd.
     
    58:28
    Brian Dumoulin si před vlastní brankou dostal ke kotouči, který okamžitě letí na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po levé ruce Caseye DeSmitha.
     
    57:52
    Connor Hellebuyck míří z brankoviště na střídačku a Winnipeg bude hrát se šesti bruslaři v poli!
     
    57:00
    Od modré čáry vystřelil Jack Johnson, který nabízel kotouč na teč. Před brankou se nacházel Riley Sheahan, jehož clonění brankáři nenadělalo žádné potíže.
     
    56:09
    Po překonání útočné modré čáry vystřelil z pravé strany Derick Brassard, jehož slabý pokus vyrazil Connor Hellebuyck. Zbytek hostujících hráčů střídal, a tak zakončení bylo jedinou volbou.
    54:48 Zach ASTON-REESE - 3:4
     
    54:48
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci poprvé v utkání vedou! Phil Kessel dobruslil situaci za brankou Tryskáčů a následně přihrál mezi kruhy. V tomto prostoru se nacházel Blake Wheeler, jenž ukázkově narazil kotouč na ZACHA ASTONA-REESEHO. Jeho zakončení bylo přesné a zamířilo do šibenice. Asistence: Phil Kessel a Kris Letang.
     
    53:13
    Přihrávku mezi kruhy dostal Kyle Connor, jehož při zakončení vyrušil Kris Letang. Hostující obránce situaci dobruslil a při zakončení soupeře vložil do jeho zakončení hůl.
     
    Střely na branku: 25:28.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:58
    Od modré čáry vypálil Joe Morrow, jehož pokus skončil ve výstroji Caseye DeSmitha. Následuje komerční přestávka, po které se bude vhazovat před brankou Pittsburghu.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 8. B. Tanev (Chiarot, Lowry), 21. Scheifele (Wheeler, Ehlers), 36. Scheifele (Wheeler, Ehlers) – 19. Crosby (Simon, Guentzel), 25. Sheahan (D. Grant, Oleksiak), 46. D. Grant (G. Wilson, Määttä), 55. Aston-Reese (Kessel, Letang)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Trouba, Morrissey, Byfuglien (A), Chiarot, T. Myers, Morrow – Wheeler (C), Scheifele (A), Ehlers – Laine, Little, Connor – B. Tanev, Lowry, Perreault – Petan, Roslovic, Lemieux.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, Oleksiak, J. Johnson – Simon, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Pearson – Rust, Brassard, Aston-Reese – G. Wilson, D. Grant, Sheahan.

    Rozhodčí: L’Ecuyer, Rooney – Pancich, Mach

    Diváci: 15 321
    thejrc.org