Atlético – Monaco 2:0 (kon.) | Lok. Moskva – Galatasaray 2:0 (kon.) | Dortmund – Club Brugge 0:0 (kon.)
Porto – Schalke 3:1 (kon.) | Neapol – CZ Bělehrad 3:1 (kon.) | PSG – Liverpool 2:1 (kon.)
Eindhoven – Barcelona 1:2 (kon.) | Tottenham – Inter 1:0 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
1:2 (0:0)
FC Barcelona
Středa 28.11.2018, 21:00 • Philips Stadion • Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 8:8. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:11. (23:00:27)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Barcelony, která si díky dnešní výhře 2:0 zajišťuje první místo ve skupině. Výhra španělského celku se nerodila vůbec lehkým způsobem, PSV dnes mělo obrovskou smůlu. Domácí tým si vytvořil hned několik stoprocentních šancí, avšak nakonec dokázal vsítit pouze jednu branku, a sice tu kontaktní. Barcelona měla v dnešním utkání velké starosti v obraně, navíc jí hned dvakrát pomohla branková konstrukce. Nakonec byl rozdílovým faktorem Lionel Messi, který první branku sám vstřelil, naopak na druhou asistoval.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Gerard Piqué (FC Barcelona).
     
    90+3
    To bylo naprosto nepochopitelné řešení akce. Rosario totiž zkoušel přenést hru na dobrých čtyřicet metrů, Angelino na míč ale vůbec nedosáhl.
     
    90+2
    Domácí se dožadovali pokutového kopu, jenomže píšťalka českého sudího zůstává němá. Nutno dodat, že Dumfries svému pádu hodně přidal.
     
    90+2
    Důležitý souboj ve středu hrací plochy zvládl Busquets, jenomže jeho celek se musel záhy bránit. Nakonec to byl Lenglet, který blokoval další zakončení.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Mohlo být rozhodnuto! Barcelona spěchala proti jedinému obránci, Messi oslovil Malcoma, který pravačkou úplně přestřelil. Zoet opět ihned rozehrál.
     
    89
    Ter Stegen si připisuje další zákrok, avšak se nejednalo o nic těžkého. Malen totiž zamířil přímo doprostřed branky. Krátce poté Lenglet blokoval další střelu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Barcelona se v závěru snaží tahat čas, čímž tak hraje na nervy domácím fanouškům.
     
    88
    Dumfries našel dlouhým pasem Romera, jenomže Malen přišel v souboji s protihráčem o balón. Nakonec z toho bude odkop od hostující branky.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Jordi Alba (FC Barcelona).
     
    86
    Menší závar v šestnáctce španělského celku se pokoušel vyřešit Lozano, který trefil pouze protihráče do nohy. Eindhoven bude zahrávat rohový kop.
     
    85
    Semedo si dával s provedením autového vhazování hodně načas, nakonec si vybral naběhnuvšího Malcoma, který nevyzrál na dvojici protihráčů.
     
    84
    Dalekonosný pas měl směřovat na Malcoma, avšak i tentokráte se jednalo o příliš dlouhou přihrávku. Zoet okamžitě rozehrál od své branky po zemi.
     
    83
    Hlavní sudí udělil hned dvě žluté karty domácím hráčům. Nelíbilo se jim posouzení sporné situace, po které mohlo PSV jít do brejku.
    83. Luuk de Jong - 1:2

    David Suchý

    Branky: 83. L. de Jong (Angeliño) – 61. Messi (O. Dembèlé), 70. Piqué (Messi)

    Karty:   25. Hendrix (PSV), 83. L. de Jong (PSV), 83. É. Gutiérrez (PSV) – 86. Alba (BAR), 90+3. Piqué (BAR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 8:8. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:11.
    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño – Rosario, Hendrix (71. É. Gutiérrez) – Lozano, Pereiro (71. Malen), Bergwijn (79. Romero) – L. de Jong (C).
    Náhradníci: Room – Mauro Júnior, Behich, É. Gutiérrez, Malen, Romero, Sainsbury.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Arturo Vidal – O. Dembèlé (80. Denis Suárez), Messi (C), Coutinho (70. Malcom).
    Náhradníci: Pena – Aleñá, Brandáriz, Munir, Malcom, Denis Suárez, Miranda.

    Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Hájek (všichni Česko)
    thejrc.org