Žďár n/S – Havlíčkův Brod 6:3 (kon.) | Tábor – Písek 2:6 (kon.) | David Servis – Pelhřimov 7:2 (kon.)
Nový Jičín – Šumperk 2:3 (po pr.) | Val. Meziříčí – Kopřivnice 3:2 (kon.)
konec
HC David Servis Č. Budějovice
7:2 (3:0, 2:0, 2:2)
HC Lední Medvědi Pelhřimov
Středa 28.11.2018, 18:002. liga - Jih a Východ (ČR) • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání je za námi. David Servis dnes byl po celý zápas o něco lepším týmem. Gólově se prosadil hned sedmkrát, naopak soupeř reagoval v posledních dvaceti minutách jen dvěma zásahy. Na poslední příčce tabulky tak zůstává Pelhřimov, příčku před ním naopak uhájily České Budějovice. (20:00:42)
     
    Konec zápasu.
     
    59:06
    Lední Medvědi právě vstřelili branku!
    Pelhřimovští oplácejí stejnou mincí! Domácí tým to ale nemusí nikterak mrzet. Jiří Doležal střílel zblízka branky, načež se kotouč od Klestilova betonu odrazil k STANISLAVU KAMINISKÉMU, který se z dorážky nezmýlil. Asistence: Jiří Doležal, Petr Votápek.
     
    58:19
    David Servis právě vstřelil branku!
    Českobudějovičtí hokejisté dnes odehráli velmi povedený zápas, který ještě zpečeťuje sedmou přesnou trefou JIŘÍ FEREBAUER, který vystihl hostující rozehrávku a z mezikruží poslal kotouč o tyčku až za brankovou čáru! Bez asistence.
     
    57:26
    O chvíli později už ale Martin Holík zasahovat musí. Poradil si proti střele, která na něj vylétla z levého kruhu právě z Holíkova pohledu. Pelhřimovský brankář se včas odrazil a kotouč dokázal uschovat někde pod svou výstrojí.
     
    56:40
    Na ledové ploše se toho nyní moc nedělo. David Servis se dlouho pokusil přejít přes střední pásmo, až se mu to povedlo. Poté ale před Holíkem téměř nic nevymyslel a pelhřimovského brankáře k zákroku nepřinutil.
     
    54:42
    Petr Škopek se odvážil ke střele z větší vzdálenosti. Jeho pokus ale trefil jen prvního bránícího hráče. Škopek se pak ale stihl vrátit a případným peripetiím před Klestilem zabránit.
     
    53:42
    Lukáš Kříž si sjel až před branku, kde se ocitl v poměrně dobré šanci. Zblízka svatyně ale kotouč mezi tři tyče nenasměroval.
     
    52:55
    Daniel Dudáček společně se svými spoluhráči nemohl projít přes střední pásmo. Až právě českobudějovický bek nahazuje kotouč a odchází střídat. Puk je tedy za Holíkovou svatyní.
     
    52:00
    Jan Radoš zacílil od modré čáry. Jeho nahození nemělo potřebné parametry, aby nějak ohrozilo hostující svatyni. Holík nakonec bez obtíží proti kotouči vytasil svůj beton.
     
    50:40
    Českobudějovičtí hokejisté se opět usadili v útočném pásmu a pokusili se o ohrožení Holíkovy svatyně. To se jim povedlo, nicméně právě Holík byl opět pozorný a střelu zblízka vlastní branky lapil bez obtíží.
     
    49:42
    Lukáš Kříž založil společně se svými spoluhráči pohlednou útočnou akci. Kříž zakončoval z prostoru mezi kruhy, s razancí střely to ale přehnal. Kotouč končí vysoko nad horní tyčkou.
     
    48:33
    Jan Radoš měl na modré čáře hodně prostoru ke střele. A toho využil. Napřáhl ke střeleckému pokusu, ovšem zacílil jen doprostřed branky, kde neměl se zákrokem moc problémů Martin Holík.
     
    47:57
    Lední Medvědi právě vstřelili branku!
    Tak i pelhřimovští hráči se mohou radovat z první vstřelené branky. Ve velké rychlosti dostal přihrávku od Aleše Krtka JIŘÍ DOLEŽAL, který byl u pravé tyče Klestilovy svatyně neomylný. Asistence: Aleš Krtek, Petr Votápek.
     
    47:06
    Na modré čáře se ke střeleckému pokusu připravoval Daniel Dudáček. V době střely ale zlomil hůl, která vylétla až ke stropu Hokejové centra Pouzar. Dudáček je tak nucen jít střídat.
     
    46:12
    Lukáš Kříž zkusil své štěstí střelou z pravého křídla. Martin Holík se proti Křížově pokusu ale dokázal přemístit a rychle letící kotouč také vyrazit.
     
    45:45
    Jeden z domácích hráčů schytal za Holíkovou svatyní nepříjemný hit, ovšem po malé chvilce se zvedá a odjíždí na střídačku. Bude tedy v pořádku.
     
    45:11
    Miroslav Tejko se prezentoval povedenou útočnou akcí. Zbavil se obránců a dostal se až do dobré pozice. Odtud zkusil vystřelit, na pozorného Holíka si ale nepřišel. Kotouč nakonec končí mimo nebezpečí z pelhřimovského pohledu.
     
    44:13
    David Servis právě vstřelil branku!
    Máme tu šestou branku v pelhřimovské síti. Po Škopkově přihrávce se přesně trefil LUKÁŠ SUMERAUER, který tak v utkání zapisuje druhou branku. Asistence: Petr Škope, Jiří Bárta.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 7. Sumerauer (Ferebauer, Bárta), 8. Kříž (Šulčík), 15. Ferebauer (Bárta, Sumerauer), 28. Kříž (Hřebejk, Šulčík), 37. Bárta (Sumeauer, Procházka), 45. Sumerauer (Škopek, J. Bárta), 59. Ferebauer – 48. Doležal (Krtek, Votápek), 60. Kaminski (Doležal, Votápek)


    HC David Servis Č. Budějovice: Klestil (Němec) – Kubeš, Grauer. Procházka, Dudáček, Radoš, Škopek, L. Kříž – Silný, Tejko, Krcho – Bárta, Šulčík, Hřebejk – Ferebauer, Kronus, Bárta – Sumerauer
    HC Lední Medvědi Pelhřimov: Holík (Urban) – Kříž, Vjačka, Krtek, Vrátný, Hráček, D. Kasalý – Kaminski, Kopic, Votápek, Doležal, Siřiště, Buchta, Mrázek, Šulák, F. Kasalý, Šafránek, Kuba

    Rozhodčí: Hornáček – Vavruška, Oudes
    thejrc.org