Žďár n/S – Havlíčkův Brod 6:3 (kon.) | Tábor – Písek 2:6 (kon.) | David Servis – Pelhřimov 7:2 (kon.)
Nový Jičín – Šumperk 2:3 (po pr.) | Val. Meziříčí – Kopřivnice 3:2 (kon.)
konec
HC David Servis Č. Budějovice
7:2 (3:0, 2:0, 2:2)
HC Lední Medvědi Pelhřimov
Středa 28.11.2018, 18:002. liga - Jih a Východ (ČR) • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, v Hokejovém centru Pouzar se dnes odehraje utkání mezi David Servisem a Pelhřimovem. Půjde o souboj předposledního celku tabulky s tím posledním. Právě Jihočeši určitě budou chtít náskok před soupeřem v tabulce uhájit, ba dokonce ještě navýšit. Zápas startuje v 18:00!
     


    HC David Servis České Budějovice

    Servismanům se v uplynulé době nedaří zřejmě úplně podle představ. Českobudějovický tým z posledních pěti zápasů odešel jako poražený hned čtyřikrát. V jihočeském derby proti Táboru si ale připsal cennou výhru 6:4. I díky tomu se udržel na předposlední příčce a nespadl až na dno tabulky. Mezi hráči tohoto celku se bodově nejvíce daří zkušenému Tomáši Vakovi. Ten si připsal ve čtrnácti zápasech povedených čtyřiadvacet bodů. Daří se také Romanu Šulčíkovi, jenž zaznamenal třináct branek a deset asistencí. V brance Jihočechů se nejvíce objevuje Tomáš Klestil, který naskočil již do dvanácti duelů.
     


    HC Lední Medvědi Pelhřimov

    S vývojem sezóny zatím nemohou být spokojeni ani v Pelhřimově. Lední Medvědi si prozatím odnesli ze všech zápasů jen dvě výhry ze základní hrací doby. Dvě pak přišly také po prodloužení. Tyto výsledky vynesly Pelhřimovu poslední místo v tabulce a pouhých dvanáct bodů. V jihočeské metropoli tak Medvědi mohou a určitě budou chtít předskočit tamní David Servis, který má prozatím jednobodový náskok. Kanadskému bodování Pelhřimova vévodí Martin Vysloužil, který má na kontě dvacet jedna bodů. Za ním se pak těsně drží Martin Hadrava, jenž posbíral bodů dvacet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC David Servis Č. Budějovice: Němec (Klestil) – Kubeš, Grauer. Procházka, Dudáček, Radoš, Škopek, L. Kříž – Silný, Tejko, Krcho – Bárta, Šulčík, Hřebejk – Ferebauer, Kronus, Bárta – Sumerauer

    HC Lední Medvědi Pelhřimov: Urban (Holík) – Kříž, Vjačka, Krtek, Vrátný, Hráček, D. Kasalý – Kaminski, Kopic, Votápek, Doležal, Siřiště, Buchta, Mrázek, Šulák, F. Kasalý, Šafránek, Kuba

    Rozhodčí: Hornáček – Vavruška, Oudes.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Pelhřimov vypíchl kotouč tak, že se do úniku málem dostal Stanislav Kaminski. Naštěstí pro domácí se ale jmenovaný pelhřimovský hráč ocitl v těsné ofsajdové pozici.
     
    01:19
    Hostující brankář si musel hned na startu dnešního utkání připsat jeden z těžších zákroků. Proti střele Lukáše Sumerauera ale zastavil včas, kotouč konkrétně zastavil za pomoci vyrážečky.
     
    02:27
    Domácí celek zakládá další útočnou akci. Napoprvé se mu sice nepodařilo usadit v útočné třetině, napodruhé už byl ale David Servis úspěšnější. Holík si dokonce musel připsat další zákrok. A i nyní úspěšný.
     
    03:02
    Domácí kapitán Roman Šulčík se vymanil ze soupeřova sevření a vytočil se až před Holíkovu svatyni. Zde zkusil zasunout kotouč k vzdálenější tyči, ovšem bez úspěchu. Hostující strážce svatyně zasáhl svou holí.
     
    04:28
    O kotouč se bojovalo ve středním pásmu. Na své holi ho chvíli měl Vojtěch Krcho, nicméně vzápětí o něj přišel. Dokázal ho ale v rychlosti ještě poslat na své spoluhráče, jenž se poté dostávají do ofsajdu.
     
    05:03
    Daniel Dudáček dostal nabito na modrou čáru. Kotouč si zpracoval ke střele. Ta ale neměla gólové parametry. Trefila totiž jen prvního clonícího hráče.
     
    05:51
    Martin Kříž vystihl soupeřovu rozehrávku. Nakonec se dostal až ke střele z poměrně výhodné pozice, konkrétně z mezikruží. Odtud zkusil Klestolovu svatyni ohrozit, ale právě domácí brankář zasahuje vyrážečkou.
     
    06:30
    David Servis právě vstřelil branku!
    Servismané se ujímají vedení! České Budějovice rychle otočily hru. Kotouč na holi měl konkrétně Jiří Ferebauer. Ten s ním nabruslil do útočného pásma, kde jej poslal na vzdálenější tyč. Tam už stál LUKÁŠ SUMERAUER, který z první rozvlnil síťku za gólmanovými zády. Asistence: Jiří Ferebauer, Jiří Bárta.
     
    07:31
    Vyloučení v týmu HC Lední Medvědi Pelhřimov (Kříž – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    07:39
    Lukáš Kříž dostal ihned po vhazování nabito na modrou. Odtud vypálil, ovšem rozezvučel jen zadní mantinel. Střela šla totiž mimo.
     
    07:55
    David Servis právě vstřelil branku!
    Českobudějovičtí hokejisté se dostávají do dvoubrankového vedení! Po Šulčíkově přihrávce se tentokrát již LUKÁŠ KŘÍŽ se svou střelou nezmýlil a navýšil vedení svého celku. Asistence: Roman Šulčík.
     
    08:57
    Jan Radoš se dostal s kotoučem do útočného pásma. Z jeho rohu se pak pokusil nacpat před branku, odkud také střílel. Rozhodčí ale píská postavení útočícího hráče v brankovišti, a tak se hra přesune do pásma neutrálního.
     
    09:36
    Michal Silný zavezl kotouč do pásma. Puk se pak dostal až k Pavlu Grauerovi. Ten zkusil své štěstí z větší vzdálenosti, nicméně trefil jen prvního clonícího hráče.
     
    10:22
    Pelhřimov se také pokusil i jeden z útočných výpadů. Ten mu ale nicméně vůbec nevyšel. Českobudějovická obrana zareagovala včas a jednoho z hostí nechala kotouč jen nahodit. O ostatní se domácí již postarali.
     
    11:25
    Tomáš Klestil dostal kotouč na svou hůl. S rozehrávkou dlouho vyčkával, čímž nechal odjet všechny dotírající soupeře. Následně rozehrává na jednoho ze svých obránců.
     
    12:15
    Jan Bárta už se dostával do útočného pásma. Dokonce by býval mohl střílet z velmi povedené pozice, nicméně rozhodčí jej na poslední chívli přistihl v ofsajdovém postavení.
     
    12:15
    Vyloučení v týmu HC Lední Medvědi Pelhřimov (Kříž – 2 min., hákování).
     
    12:39
    Po vhazování se ke střeleckému pokusu z větší vzdálenosti dostal Petr Škopek. Českobudějovický obránce nevyslal ze své hole vůbec špatný střelecký pokus, ovšem trefil jen prostor za Holíkovou svatyní.
     
    13:05
    Vyloučení v týmu HC Lední Medvědi Pelhřimov (Krtek – 2 min., nedovolené bránění + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    13:40
    Jiří Bárta stál příhodně před soupeřovu brankou. Z její těsné blízkosti ale Holíka překonat nedokázal. Právě pelhřimovský brankář totiž předvedl poměrně pohotový zákrok, kterým uchránil svůj tým od inkasování.
     
    14:19
    David Servis právě vstřelil branku!
    Nyní už to ale je o tři přesné trefy! David Servis tak dlouho kombinoval, až se ke kotouči dostal JIŘÍ FEREBAUER, a ten se se svou střelou nezmýlil, Holík se natahoval jen marně. Asistence: Jiří Bárta, Lukáš Sumerauer.
     
    15:29
    Jan Bárta vypálil od modré čáry. Jeho pokus sice neměl nejlepší parametry, Martin Holík na něj ale neměl vůbec dobrý výhled. Přesto ale dokázal zasáhnout.
     
    16:17
    Jiří Ferebauer dostal povedenou přihrávku při přechodu útočné modré čáry. Málem se dostal do nájezdu, ovšem kotouč mnu na poslední chvíli uskočil od hole až k Holíkovi, který jej tak vrací do držení pelhřimovského celku.
     
    17:52
    Martin Holík si vyjel pro kotouč, který k němu pomalu klouzal. Holí ho zpracoval za svou branku, kde už se k němu dostávají Lední Medvědi. Uvidíme, zda ještě do konce třetiny Klestila ohrozí. Domácí brankář zatím moc práce neměl.
     
    18:45
    Roman Šulčík si se svým spoluhráčem najížděl do útoku. Vypadalo to na přečíslení dva na jednoho. Domácí kapitán ale dostal přihrávku v době, kdy už byl za modrou čárou, tedy ofsajd.
     
    19:12
    Českobudějovický tým je zatím výrazně lepší. Martin Holík mu nyní ale nedovolil přidat čtvrtou branku. Připsal si totiž dobrý zákrok proti střeleckému pokusu zblízka.
     
    19:53
    Martin Kříž dostal přihrávku na modrou čáru, načež se pokusil o rychlý střelecký pokus. Ten ovšem končí mimo svatyni. Klestil se tak nemusel vzrušovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    David Servis byl v první třetině jasně lepším týmem, což se promítlo i v kolonce gólů. Českobudějovičtí vedou o tři góly, a to zaslouženě. Naopak Tomáš Klestil v první třetině příliš zasahovat nemusel a mohl být relativně v klidu. Uvidíme, jestli se obraz hry v dalších dějstvích změní, nebo zůstane minimálně podobný.

    Druhá perioda začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    David Servis se pokusil o ohrožení útočného pásma. Napoprvé se mnu to ale nevydařilo. Napodruhé už se ale drží v pásmu a snaží se o obstřelování hostující klece.
     
    21:42
    Lukáš Kříž poté, co přejel útočnou modrou čáru, měl prostor v útočné třetině. Střílel zhruba z vrcholku kruhu, nicméně za přispění clonícího hráče prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    22:43
    Pelhřimovu se podařilo obrátit hru na druhou stranu ledové plochy. Nicméně Klestil nikterak zasahovat nemusel, střela na něj totiž nešla.
     
    23:32
    Petr Votápek dostal přihrávku do jízdy, načež se pokusil udělat si prostor a ohrozit Klestilovu svatyni. Nicméně bez úspěchu. Sice vystřelil, jeho pokus ale neměl gólové parametry a Klestil vyráží.
     
    24:46
    Martin Holík se musel natáhnout ve své brance, aby zastavil jeden z nebezpečnějších pokusů, které na něj letěly. Počínal si ale úspěšně, kotouč dostal mimo nebezpečí.
     
    25:13
    Na opačné straně byl úspěšný také Tomáš Klestil. Vhazovalo se v jeho pásmu, hra se ale vzápětí obrátila a servismané jsou natlačeni v útoku.
     
    25:29
    Vyloučení v týmu HC Lední Medvědi Pelhřimov (Vjačka – 2 min., držení).
     
    26:04
    Petr Procházka dlouho kombinoval se svým spoluhráčem na modré čáře. Poté se odhodlal ke střeleckému pokusu. Ten mu ale obětavě zablokoval jeden z protihráčů, jenž ochotně zaklekl.
     
    27:16
    Jan Bárta si najel do prostoru, odkud mohl pohotově vypálit. Ovšem trefil jen prostor u vzdálenější tyče. Tam byl připraven Holíkův beton.
     
    27:27
    David Servis právě vstřelil branku!
    Následně už ale pelhřimovská obrana kapituluje počtvrté. Hosté se ocitají již v poměrně nekomfortní situaci. Po Hřebejkově přihrávce nekompromisně zavěsil LUKÁŠ KŘÍŽ. Asistence: Štěpán Hřebejk, Roman Šulčík.
     
    28:27
    Jan Bárta si řekl o přihrávku. A také ji dostal. Jel po levém křídle, načež zkusil ohrozit hostující svatyni z bekhendu. Holík se proti němu ale skvěle přesunul a Bártův pokus bezpečně zlikvidoval.
     
    28:52
    Vzápětí musel pelhřimovský brankář opět zasahovat. Petr Procházka vystřelil od modré čáry, ovšem Holík včas zaklekl a i tento pokus bezpečně drží někde ve své výstroji.
     
    29:31
    Pelhřimov se po delší době také prezentoval poměrně povedenou akcí! Josef Vrátný ujel do přečíslení a vzápětí dostal přihrávku před branku. Z první ale nastřelil kotouč jen nad horní tyčku!
     
    30:08
    Rozhodčí byl v těžké pozici, ale ofsajdové postavení domácímu týmu nezapomněl odpískat. Hra se tedy přesune do středního pásma.
     
    31:10
    Lukáš Kříž se prezentoval velmi aktivním pohybem. Kotouč nejprve zavezl do pásma a pak se společně se spoluhráčem pokusil o kombinaci. Zřejmě ale zůstal nepochopen. David Servis se ale stále drží v útoku.
     
    32:03
    Martin Holík si po delší době připisuje další jistý zákrok. Tentokrát napoprvé drží střelu ze střední vzdálenosti. Až hráči obou mužstev vystřídají, bude se tedy vhazovat po jeho levici.
     
    33:01
    Jeden z domácích hráčů najel do útočného pásma, kde se následně objevil ve velmi výhodné střelecké pozici! Zkusil to na lapačku, ovšem Holík předvedl povedený zákrok, na první pokus drží kotouč bezpečně v rukavici!
     
    33:24
    Jiří Mrázek dostával přihrávku do středního pásma. K tomu útočnému byl ale otočen zády, a zřejmě i proto přihrávku nezpracoval. Puk tak končí až za Klestilovou svatyní.
     
    34:11
    Aktivní Lukáš Sumerauer se z pravého křídla natlačil až před branku. U své tyčky stál ale pevně postavený Holík, který si protihráčova útočníka pohlídal bez větších problémů.
     
    35:01
    Vojtěch Krcho dostal přihrávku do prostoru mezi oběma kruhy. Neměl ale příliš prostoru ke střele. Martin Holík tedy mohl být v klidu, navíc kotouč záhy končí až u Klestila.
     
    36:37
    Jan Bárta ujel do zajímavé šance. Najížděl si po pravé straně útočné třetiny, když dostal ideální pas. Následně zacílil z první, nicméně Holík si připsal pohotový zákrok, puk vyrazil betonem.
     
    36:58
    David Servis právě vstřelil branku!
    A máme to o rovných pět zásahů! Procházka vstřelil od modré čáry, načež se ke kotouči dostal Sumerauer. Ten ho pak posunul na JIŘÍHO BÁRTU, který se u vzdálenější tyče Holíkovy branky nekompromisně prosazuje. Asistence: Lukáš Sumerauer, Petr Procházka.
     
    37:54
    Tomáš Vjačka nabral dobrou rychlost, načež přejel střední pásmo. Pokusil se dostat také do toho útočného, jenže se ocitl v ofsajdovém postavení, které rozhodčí záhy odpískal, a jeho střelecký pokus už byl tedy navíc.
     
    38:44
    Jan Bárta mohl opět zakončovat téměř osamocen před brankou. Tentokrát to zkusil z bekhendové strany hole, ovšem Holík byl v tomto minisouboji úspěšnější, kotouč vyrazil mimo nebezpečí.
     
    39:47
    A v akci opět Jan Bárta! Protentokrát pálil z vrcholku kruhu na vzdálenější tyč. Tam se ale objevila také lapačka Martina Holíka. Pelhřimovský brankář tedy opět pozorný.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhých dvacet minut je za námi. Druhá perioda byla velmi svižná. David Servis v ní byl opět týmem, který měl o něco navrch. Hlavně v úvodních minutách hrozil také Pelhřimov, českobudějovická obrana je ale zatím pozorná a hlavně bezchybná.

    Poslední třetina začne přibližně v 19:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Jiří Doležal se pokusil o povedený průnik středním pásmem až před brankáře. Ke kýžené střele se ale nedostal, českobudějovická obrana ho vzápětí od kotouče totiž odstavila.
     
    41:14
    Pelhřimovští hokejisté se provinili zakázaným uvolněním, které vrátí hru před Holíkovu pravici. Uvidíme, zda následně domácí hostující klec ohrozí.
     
    42:01
    Petr Procházka stál na modré čáře, kam také vzápětí dostal přihrávku. Kotouč si srovnal ke střele a zkusil své štěstí. Zacílil ale jen do jednoho z clonících hráčů před brankou.
     
    42:57
    Jan Radoš najížděl na pravém křídle. Následně dostal dobrou přihrávku do jízdy. I jeho následný pokus nebyl z těch nejhorších. Mířil na vzdálenější tyč, tam se ale objevila také Holíkova vyrážečka.
     
    43:21
    V útočném pásmu dostal přihrávku Jonáš Kronus. Nebyl ve vůbec špatné střelecké pozici, ovšem jeho střela až za brankovou čáru nezapadla. Holík nakonec zasahovat nemusel.
     
    44:13
    David Servis právě vstřelil branku!
    Máme tu šestou branku v pelhřimovské síti. Po Škopkově přihrávce se přesně trefil LUKÁŠ SUMERAUER, který tak v utkání zapisuje druhou branku. Asistence: Petr Škope, Jiří Bárta.
     
    45:11
    Miroslav Tejko se prezentoval povedenou útočnou akcí. Zbavil se obránců a dostal se až do dobré pozice. Odtud zkusil vystřelit, na pozorného Holíka si ale nepřišel. Kotouč nakonec končí mimo nebezpečí z pelhřimovského pohledu.
     
    45:45
    Jeden z domácích hráčů schytal za Holíkovou svatyní nepříjemný hit, ovšem po malé chvilce se zvedá a odjíždí na střídačku. Bude tedy v pořádku.
     
    46:12
    Lukáš Kříž zkusil své štěstí střelou z pravého křídla. Martin Holík se proti Křížově pokusu ale dokázal přemístit a rychle letící kotouč také vyrazit.
     
    47:06
    Na modré čáře se ke střeleckému pokusu připravoval Daniel Dudáček. V době střely ale zlomil hůl, která vylétla až ke stropu Hokejové centra Pouzar. Dudáček je tak nucen jít střídat.
     
    47:57
    Lední Medvědi právě vstřelili branku!
    Tak i pelhřimovští hráči se mohou radovat z první vstřelené branky. Ve velké rychlosti dostal přihrávku od Aleše Krtka JIŘÍ DOLEŽAL, který byl u pravé tyče Klestilovy svatyně neomylný. Asistence: Aleš Krtek, Petr Votápek.
     
    48:33
    Jan Radoš měl na modré čáře hodně prostoru ke střele. A toho využil. Napřáhl ke střeleckému pokusu, ovšem zacílil jen doprostřed branky, kde neměl se zákrokem moc problémů Martin Holík.
     
    49:42
    Lukáš Kříž založil společně se svými spoluhráči pohlednou útočnou akci. Kříž zakončoval z prostoru mezi kruhy, s razancí střely to ale přehnal. Kotouč končí vysoko nad horní tyčkou.
     
    50:40
    Českobudějovičtí hokejisté se opět usadili v útočném pásmu a pokusili se o ohrožení Holíkovy svatyně. To se jim povedlo, nicméně právě Holík byl opět pozorný a střelu zblízka vlastní branky lapil bez obtíží.
     
    52:00
    Jan Radoš zacílil od modré čáry. Jeho nahození nemělo potřebné parametry, aby nějak ohrozilo hostující svatyni. Holík nakonec bez obtíží proti kotouči vytasil svůj beton.
     
    52:55
    Daniel Dudáček společně se svými spoluhráči nemohl projít přes střední pásmo. Až právě českobudějovický bek nahazuje kotouč a odchází střídat. Puk je tedy za Holíkovou svatyní.
     
    53:42
    Lukáš Kříž si sjel až před branku, kde se ocitl v poměrně dobré šanci. Zblízka svatyně ale kotouč mezi tři tyče nenasměroval.
     
    54:42
    Petr Škopek se odvážil ke střele z větší vzdálenosti. Jeho pokus ale trefil jen prvního bránícího hráče. Škopek se pak ale stihl vrátit a případným peripetiím před Klestilem zabránit.
     
    56:40
    Na ledové ploše se toho nyní moc nedělo. David Servis se dlouho pokusil přejít přes střední pásmo, až se mu to povedlo. Poté ale před Holíkem téměř nic nevymyslel a pelhřimovského brankáře k zákroku nepřinutil.
     
    57:26
    O chvíli později už ale Martin Holík zasahovat musí. Poradil si proti střele, která na něj vylétla z levého kruhu právě z Holíkova pohledu. Pelhřimovský brankář se včas odrazil a kotouč dokázal uschovat někde pod svou výstrojí.
     
    58:19
    David Servis právě vstřelil branku!
    Českobudějovičtí hokejisté dnes odehráli velmi povedený zápas, který ještě zpečeťuje sedmou přesnou trefou JIŘÍ FEREBAUER, který vystihl hostující rozehrávku a z mezikruží poslal kotouč o tyčku až za brankovou čáru! Bez asistence.
     
    59:06
    Lední Medvědi právě vstřelili branku!
    Pelhřimovští oplácejí stejnou mincí! Domácí tým to ale nemusí nikterak mrzet. Jiří Doležal střílel zblízka branky, načež se kotouč od Klestilova betonu odrazil k STANISLAVU KAMINISKÉMU, který se z dorážky nezmýlil. Asistence: Jiří Doležal, Petr Votápek.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi. David Servis dnes byl po celý zápas o něco lepším týmem. Gólově se prosadil hned sedmkrát, naopak soupeř reagoval v posledních dvaceti minutách jen dvěma zásahy. Na poslední příčce tabulky tak zůstává Pelhřimov, příčku před ním naopak uhájily České Budějovice. (20:00:42)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 7. Sumerauer (Ferebauer, Bárta), 8. Kříž (Šulčík), 15. Ferebauer (Bárta, Sumerauer), 28. Kříž (Hřebejk, Šulčík), 37. Bárta (Sumeauer, Procházka), 45. Sumerauer (Škopek, J. Bárta), 59. Ferebauer – 48. Doležal (Krtek, Votápek), 60. Kaminski (Doležal, Votápek)


    HC David Servis Č. Budějovice: Klestil (Němec) – Kubeš, Grauer. Procházka, Dudáček, Radoš, Škopek, L. Kříž – Silný, Tejko, Krcho – Bárta, Šulčík, Hřebejk – Ferebauer, Kronus, Bárta – Sumerauer
    HC Lední Medvědi Pelhřimov: Holík (Urban) – Kříž, Vjačka, Krtek, Vrátný, Hráček, D. Kasalý – Kaminski, Kopic, Votápek, Doležal, Siřiště, Buchta, Mrázek, Šulák, F. Kasalý, Šafránek, Kuba

    Rozhodčí: Hornáček – Vavruška, Oudes
    thejrc.org