Litvínov – Liberec 6:2 (kon.) | Zlín – Chomutov 3:2 (3:1 po s.n.) | Mountfield HK – Plzeň 2:4 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 3:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
6:2 (2:0, 3:2, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 30.11.2018, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký páteční podvečer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět česká extraliga a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a Bílí Tygři Liberec.
     
    HC VERVA Litvínov

    Domácí hokejisté jsou v tabulce na desátém místě. Úvod sezóny jim vyšel dokonale, drželi se v nejvyšších patrech, ale postupně začali padat dolů a nyní je z toho pozice pro předkolo play-off. Na svém kontě má VERVA jednatřicet bodů. Na své konto zapsala jedenáct výher a dvanáctkrát z ledu odešla jako poražený tým. Litvínovští mají nyní za sebou černou sérii čtyř zápasů v řadě, kdy nezískali ani bod. A už by tedy rádi zase začali veledůležité body sbírat. Ovšem dnes je na vlastním ledě nečeká vůbec nic lehkého.

    Nejproduktivnější hráči

    Jakub Petružálek – 17 bodů (3+14)
    František Lukeš – 16 bodů (7+9)
    Viktor Hübl – 14 bodů (6+8)
    Lukáš Kašpar opustil Kometu Brno a po čtrnácti letech oblékne litvínovský dres. Nastoupit by měl už v dnešním utkání.
     
    Bílí Tygři Liberec

    Na jejich led totiž přijedou liberečtí Bílí Tygři. Ti jsou na druhé pozici se čtyřiceti body. Třináctkrát dokázali zvítězit a devětkrát prohráli. Celek z města pod Ještědem v posledních dvou duelech odehrál zápasy, které došly do nastavené doby. Nejprve Bílí Tygři padli na ledě Olomouce 2:3 po nájezdech. Naposledy na svém ledě dokázali srovnat v závěru třetí třetiny nepříznivý stav a nakonec rozhodli v prodloužení, ve kterém si připsali výhru 4:3. Na tu by chtěli navázat i dnes na litvínovském ledě. Který ze severočeských celků se bude radovat z výhry, nám napoví až samotný duel.

    Nejproduktivnější hráči

    Marek Kvapil – 33 bodů (11+22)
    Libor Hudáček – 20 bodů (9+11)
    Radan Lenc – 20 bodů (8+12)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se už v letošní sezóně jednou utkaly. V říjnu se na domácím ledě z výhry radoval Liberec, jenž Litvínov porazil 5:0. Domácí tak mají dnes svému soupeři co vracet.

    Liberec – Litvínov 5:0
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
    Šestnáctiletý Jan Myšák zatím získal v extralize letos čtyři body.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Porseland, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Romančík, Suchánek, Březák – Petružálek, J. Mikúš, Kašpar – Válek, V. Hübl, F. Lukeš – Myšák, Gerhát, Jurčík – D. Tůma, J. Kloz, Matoušek.

    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Šmíd (A), Doherty, Derner, Stříteský, Ševc, T. Hanousek, Maier – Birner, Redenbach, L. Hudáček – M. Kvapil, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Valský – M. Zachar, J. Vlach, Ordoš.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Adam Kika – Jakub Frodl, Vít Komárek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    K utkání je vše připraveno a jdeme na to.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí hokejisté vyhráli úvodní vhazování a už se ženou do prvního útoku.
     
    00:25
    Ščotka nahodil kotouč do útočného pásma a odchází se spoluhráči střídat. Mezitím se do útoku dostali hosté a Marek Kvapil vyslal střelu, která však končí mimo tři tyče.
     
    00:52
    Bílí Tygři se dostali zpět do útočného pásma. Filippi číhal před brankou Januse, ale jeho pokus domácí brankář pokryl. Následně pak také přerušil hru.
     
    01:22
    Další přerušení hry, na Januse mířila střela opět z hole Filippiho a ten tak donutil domácího brankáře k dalšímu zákroku.
     
    01:41
    Ševc z otočky namazal puk na hokejku domácího hráče, který střílel na branku. Ovšem Roman Will byl mezi třemi tyčemi pozorný.
     
    02:12
    Lukáš Kašpar, posila litvínovského celku, nyní zahrozil střelou z dálky, se kterou Will neměl žádný problém. Následně pak jdou hosté do další akce.
     
    03:01
    Libor Hudáček si sjížděl do prostoru mezi kruhy, puk mu chtěl poslat Lukáš Derner, ale nepovedlo se. Na druhé straně otočili hru domácí a Válkova rána málem ohrozila Willa. Ten se stihl přesunout a betonem kotouč vyrazil.
     
    04:02
    A hned na to jel sám na Januse Hudáček, ale domácí brankář zapisuje další dobrý zákrok, kterým svůj tým podržel. Na obou stranách jsme tak viděli dvě velmi dobré akce.
     
    04:39
    Taylor Doherty spěchal za pukem za vlastní branku. Ten dojel a hned ho poslal směrem dopředu. Liberec jde do útoku.
     
    05:08
    Jan Kloz sjel na levou stranu, kam dostal přihrávku a jeho pohotová střela končí na boční síti hostující branky. Domácí tak měli další šanci, která však gólem nekončí.
     
    05:22
    Jaroslav Vlach na opačné straně střílel na domácí klec, ale jeho pokus byl z kategorie těch nepřesných.
     
    05:45
    Po ofsajdové pasti Litvínova se hra přestěhovala zpět do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    06:08
    Agilní domácí hráči měli další dobrou šanci. Válek našel najíždějícího Viktora Hübla, ten před Romanem Willem neuspěl.
     
    06:30
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nyní se to už domácímu týmu povedlo a Litvínov jde do vedení. Z levé strany našel přihrávkou Gerhát LUKÁŠE VÁLKA v prostoru mezi kruhy. A ač před ním byl Ladislav Šmíd, dokázal nakonec propálit Romana Willa – 1:0. Asistence: František Gerhát a Jakub Březák.
    06:30 Lukáš VÁLEK - 1:0
     
    07:12
    Následuje první komerční přestávka tohoto severočeského duelu.
     
    07:14
    Po vhazování v útočném pásmu Vervy Matoušek přihrál Janu Klozovi, jenž znovu pohotově vypálil. Ale bylo to pouze do připraveného Romana Willa.
     
    07:31
    Kapitán Liberce Petr Jelínek málem zaskočil svou střelou Januse, brankář Litvínova však dostává kotouč do své moci a hned ho posílá mezi své spoluhráče.
     
    08:08
    Z vrcholu pravého kruhu střílel Juraj Mikúš, jeho projektil ale orazítkoval jen zadní mantinel.
     
    08:41
    Na druhé straně byl vysunut do akce Libor Hudáček, jenž stejně jako před malou chvílí domácí Kloz, nastřeluje boční síť litvínovské svatyně.
     
    09:14
    Tygři znovu zahrozili před brankou Jaroslava Januse, Radan Lenc však kotouč za jeho záda nedostal. K vyrovnání se tak hosté nedostali.
     
    09:50
    To byla dobrá šance Liberce. Jan Ordoš po pěkné souhře vystřelil, kotouč však příliš zvedl a ten skončil těsně nad brankou litvínovského celku!
     
    10:40
    Následně pak Ordoš fauloval a domácí mají ponechanou výhodu. Pokud nevstřelí branku, budou jako první hrát přesilovou hru.
     
    10:55
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jan Ordoš – 2 min., hákování).
     
    10:57
    Hosté se hned po vhazování v jejich obranném pásmu dostali ke kotouči a ten okamžitě posílají až před domácí branku. Verva tak musí zakládat akci od vlastní branky.
     
    11:16
    Z levého kruhu napřáhl ke střele Lukáš Kašpar, jenž nechal vyniknout Romana Willa, který jeho pokus kryje a pozastavuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    11:48
    Kašpar našel v prostoru mezi kruhy Porselanda, ten ale pouze promáchl. Poté se hosté opět chopili puku a poslali ho až před Jaroslava Januse.
     
    12:26
    Další osvobození Liberce, který šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    12:55
    Liberečtí Bílí Tygři ustáli své první oslabení, Jan Ordoš skáče na ledovou plochu a hosté jsou tedy v plném počtu.
     
    13:11
    Další komerční přestávka.
     
    13:36
    Marek Kvapil vybruslil zpoza domácí branky před Januse, zakončit se mu ale nepovedlo. Hned na to se domácí dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Januse.
     
    13:43
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Ščotka – 2 min., podrážení).
     
    14:10
    Tomáš Filippi svou střelou trefil boční konstrukci domácí branky. Poté se hosté jali k další střele, tu ale chytá Janus a hra je přerušena.
     
    14:31
    Domácí hokejisté získali v obranném pásmu puk a hned ho poslali až před Romana Willa. Hosté tak musejí další akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    14:55
    Jaroslav Janus nyní podržel tým, když po střele Tylera Redenbacha sklapl včas své betony a kotouč za svá záda nepustil. Hra je opět přerušena.
     
    15:31
    Jelínek po přihrávce od Stříteského nepropálil Januse a následně pak se domácí opět osvobozují.
     
    15:43
    Litvínov je v plném počtu.
     
    16:28
    Lukeš udělal kličku na modré, sjel blíže k Willovi, jeho zakončení ale skončilo mimo hostující branku.
     
    16:48
    Martin Ševc poslal puk z obranného pásma Krenželokovi, ten si sjel směrem k brance Litvínova, ale akce Liberce skončila velmi rychle. Takže se do zakončení hosté nedostali.
     
    17:49
    Jurčík na druhé straně také nebyl úspěšný. Obrana Liberce se pak dostala ke kotouči a Liberečtí šli do útoku. Jenže v jejich rozletu je zastavil ofsajd. Hra se tak stěhuje do středního pásma.
     
    18:04
    Šmíd jen nahodil puk až k zadnímu mantinelu v pásmu Litvínova. Ten si poté sám dojel, ale ke střele před Janusem se nedostal.
     
    18:30
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hned z dalšího protiútoku jde Verva do dvoubrankového náskoku. Lukáš Válek poslal puk na pravý kruh, kde k pořádně tvrdé ráně napřáhl FRANTIŠEK LUKEŠ a svou dělovkou pak propálil Willa. Puk umístil pod víko jeho branky – 2:0. Asistence: Lukáš Válek.
    18:30 František LUKEŠ - 2:0
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:50
    Lukáš Válek to ještě zkusil před hostující brankou, jeho pokus šel ale mimo tři tyče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. V ní jsme viděli dvě branky a obě do sítě libereckých Bílých Tygrů. V sedmé minutě otevřel účet duelu Lukáš Válek, který prostřelil Willa z prostoru mezi kruhy. V závěru třetiny měli šanci hosté, tu ale neproměnili a hned z následného rychlého protiútoku zvýšil náskok Litvínova František Lukeš, jenž dal domácím klid na hokejky. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 18:25.
     
    Střely na branku: 12 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Hned po osmi vteřinách druhé třetiny je hra pozastavena a vhazovat se bude před Romanem Willem.
     
    20:25
    Birner našel hůl Ščotky, hosté se tak před domácí branku nedostali a Litvínovští míří opět před Romana Willa.
     
    20:50
    Redenbach přenechal puk v prostoru mezi kruhy pro Birnera, střela druhého jmenovaného ale branku domácího celku minula.
     
    21:15
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Derner – 2 min., podrážení).
     
    21:20
    Ščotka nahodil puk před branku Liberce, kde ho dojel Porseland, ale jeho nápřah a následná střela se také mezi tři tyče nevešly. Nicméně domácí stále drží útočné pásmo.
     
    21:55
    Jakub Valský zasekl obránci puk, obtočil se a hledal přihrávkou spoluhráče, ten ale kotouč minul. Další náznak akce libereckého týmu končí zmarem.
     
    22:42
    Na druhé straně operovali před brankou hostů domácí, ale další jejich střela nekončí úspěchem. Záhy se hosté osvobozují.
     
    23:15
    Liberec je v plném počtu.
     
    23:23
    Radan Lenc byl přišpendlen na mantinel a domácí hráči ho nepustili blíže vlastní brance. Znovu se tak může Litvínov dostat do akce před libereckou klecí.
     
    23:58
    Ladislav Šmíd se snažil protlačit puk mezi Janusovy betony, nepovedlo se a domácí brankář připisuje další důležitý zákrok.
     
    24:05
    Po vhazování v útočném pásmu Liberce střílel Tyler Redenbach, skákavý kotouč však do své moci dostal Jaroslav Janus. Ten udržel dvoubrankový náskok Litvínova a také své dosavadní čisté konto.
     
    24:48
    Marek Baránek se napřáhl na modré čáře, vyslal pumelici a zasahovat musel opět Roman Will.
     
    25:21
    Postavení útočícího libereckého hráče v brankovišti. Hra je vykázána zpět do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    25:41
    Doherty poslal směrem k domácí brance přízemní střelu, tu ale zachytila obrana Vervy, která tak nedopustila, aby hosté jakkoli ohrozili litvínovskou branku.
     
    26:52
    Další Šmídovo nahození před branku, kde nikdo nebyl. Hostům se nepodařil další útok a toho využili domácí k rychlé akci na druhé straně.
     
    27:29
    Juraj Mikúš sebral puk ve středním pásmu a chtěl se dostat do blízkosti Romana Willa. Lukáš Derner ho ale obral o puk a hned n to jdou hosté do útoku.
     
    27:48
    Následuje další komerční přestávka.
     
    28:06
    Válek zachytil kotouč ve středním pásmu, ten poté nahodil před Romana Willa, ale také on tam neměl nikoho ze spoluhráčů.
     
    28:30
    Hudáček pálil kousek od pravého kruhu, puk však poslal jen do rohu kluziště. Liberečtí se stále drží v útočném pásmu a snaží se o kontaktní branku.
     
    29:02
    Po další střele hostů úřadoval Jaroslav Janus a po svém zákroku opět nechal hru přerušit. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    29:40
    Jan Myšák dostal přihrávku na pravou stranu, jeho pokus ale nakonec srazil Valský, který tak zabránil další velké šanci litvínovského celku.
     
    30:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to je úvod pro litvínovského útočníka jako hrom. V prvním utkání za Vervu se prosazuje LUKÁŠ KAŠPAR, který si sjel před Willa, poté potáhl puk a zleva už zakončoval do jeho odkryté klece – 3:0. Asistence: Juraj Mikúš a Jakub Petružálek.
    30:19 Lukáš KAŠPAR - 3:0
     
    31:12
    Nyní už to s hosty nevypadá dobře. Jsme za polovinou základní hrací doby a domácí mají zatím bezpečný, už třígólový náskok.
     
    32:39
    Další nepřesná střela Liberce a následoval další protiútok Litvínova. Ten si v útočném pásmu vykoledoval faul a je ponechána výhoda.
     
    32:51
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Taylor Doherty – 2 min., hákování).
     
    32:51
    Následuje další komerční přestávka.
     
    32:59
    Hosté se brzy dokázali osvobodit a puk poslali před domácí branku. Litvínovští se už ale vrací zase zpátky a zakládají první přesilovkovou akci.
     
    33:44
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A Litvínovští svou přesilovou hru využívají po pěkně sehrané kombinaci. Na jejím konci byl JAN ŠČOTKA, jenž z prostoru mezi kruhy propálil Romana Willa – 4:0. Ten tak musí lovit puk ze své sítě dnes už počtvrté. Asistence: Mathias Porseland a Jakub Petružálek.
    33:44 Jan ŠČOTKA - 4:0
     
    34:33
    Marek Kvapil se dostal ke střele z pravé strany, ale ta neměla takovou razanci, aby nadělala Janusovi problémy.
     
    34:48
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Destrukce libereckých Tygrů pokračuje i nadále. Kloz šikovně našel najíždějícího ONDŘEJE JURČÍKA, který poté zblízka nedal Willovi šanci – 5:0. A následně také vyhnal libereckého brankáře z brankoviště. Asistence: Jan Kloz a David Tůma.
    34:48 Ondřej JURČÍK - 5:0
     
    34:48
    Střídání v týmu Bílí Tygři Liberec: ze hřiště odchází Roman Will, přichází Marek Schwarz.
     
    35:12
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Lukáš Kašpar – 2 min., hákování).
     
    35:48
    Marek Kvapil vyslal nebezpečnou střelu na domácí branku, po ní zasahoval Janus a jelikož na něho dotírali útočníci Liberce, přerušil hru.
     
    35:58
    Do rychlé akce se dostali domácí, kteří ve vlastním oslabení ujeli, ale Schwarz neinkasoval.
     
    37:08
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí využívají svou přesilovou hru v jejím samotném závěru a berou Janusovi čisté konto. K odraženému puku se na levém kruhu dostal MAREK KVAPIL, který pak nedal domácímu brankáři šanci – 5:1. Bez asistence.
    37:08 Marek KVAPIL - 5:1
     
    37:54
    Tygři ožili a hned v další šanci se ocitl Valský, jenže puk mu sjel z čepele a do přesnějšího zakončení se tak nedostal.
     
    38:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    A hosté se podruhé v utkání trefují. MICHAL BIRNER si sjel před Januse, stáhl si kotouč do bekhendu a poté blafákem zakončuje do odkryté klece – 5:2. Hosté se tak pomalu vrací do hry. Asistence: Tyler Redenbach a Ladislav Šmíd.
    38:38 Michal BIRNER - 5:2
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:10
    Další tlak před brankou Januse domácí ustáli a kotouč má pod kontrolou právě domácí brankář, jenž raději pozastavuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    39:35
    Tomáš Filippi poslal puk na modrou čáru Šmídovi, ten svojí střelou ale Januse nepřekonal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je za námi, v ní padlo pět branek. Domácí Verva nadále útočila a postupně se dostala až do pětibrankového náskoku. Po páté inkasované brance vystřídal Willa Schwarz a poté hosté vsítili dvě branky. Domácí mají sice stále slibný náskok, ale hosté rozhodně zbraně nesloží a ještě se ve třetí třetině, která začne přibližně v 19:25, pokusí se zápasem něco udělat.
     
    Střely na branku: 20 – 22
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Tygři mají před sebou necelých dvacet minut na to, aby se zápasem něco udělali. Hned se dostali do útočného pásma, kde kombinují.
     
    40:43
    Birner vyslal nepřesnou přihrávku a Liberečtí ztratili kotouč. Následně do akce šli domácí, jenže ke střele před Schwarzem se nedostali.
     
    41:35
    Lukáš Kašpar sjel do útočného pásma a hned od modré čáry vyslal střelu, která Janusovi nenadělala příliš velký problém.
     
    41:49
    Z pravého křídla to zkoušeli Litvínovští, ovšem obrana hostů byla pozorná a nedovolila tak domácím, aby ohrozili Schwarzovu klec.
     
    42:30
    Tomáš Filippi se napřáhl na pravém kruhu, jeho střelecký pokus skončil jen na spojnici domácí branky.
     
    42:51
    Na druhé straně měli Litvínovští závar před libereckou brankou, ale i tuto situaci hosté ustáli a hned na to se derou do další útočné akce.
     
    43:31
    Jaroslav Janus měl čas, sjel za vlastní branku, aby pomohl domácí obraně a tak poté zakládá akci a domácí jdou do útoku.
     
    44:01
    Zachar si sjel do prostoru mezi kruhy, jeho zakončení ale mezi tři litvínovské tyče nezamířilo.
     
    44:22
    Akce střídala akci a v té další byli zase Litvínovští. Jakub Petružálek svou střelu z pravého kruhu poslal jen na hůl Marka Schwarze.
     
    44:39
    Janus zlikvidoval další šanci libereckého týmu a nyní hodně podržel svůj tým.
     
    44:51
    Ščotka se snažil odklidit hůl, která ležela vedle litvínovské branky a poslal ji k zadnímu mantinelu, sudí překvapivě nařizuje trestné střílení!
     
    44:51
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Ščotka – trestné střílení, hození hole nebo předmětu).
     
    44:51
    To ovšem Libor Hudáček neproměňuje. Pokud by se tak stalo, byl by Liberec zpátky ve hře o body v tomto utkání.
     
    45:30
    Domácí si tak mohli oddychnout a nyní se stěhují do útočného pásma, kde by rádi navýšili své vedení, aby měli od svého soupeře zase větší rozestup.
     
    46:07
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    46:09
    Šmíd nahodil puk za branku Litvínova. Poté ho sebrala obrana domácích a hned ho poslala do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    46:40
    Tomáš Filippi zakončoval z pravé strany, ale nepovedlo se mu dostat kotouč za Janusova záda. Poté to ještě zkoušel Birner, leč také bez úspěchu.
     
    47:33
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Taylor Doherty – 2 min., podrážení).
     
    47:36
    Hosté se nechali opět vyloučit a to jim rozhodně do karet nehraje. Verva má další přesilovou hru. Hostům tak začne velmi rychle utíkat čas.
     
    47:57
    Válek poslal puk žabkou na Viktora Hübla, ten na něj nedosáhl a hned na to se liberečtí hokejisté dostali k puku a vyhazují ho až před domácí branku.
     
    48:37
    Další nepřesná střela domácích a hosté posílají puk o mantinel znovu až před brankáře Jaroslava Januse.
     
    49:33
    Liberec je v plném počtu.
     
    49:47
    Liberec už v pěti hráčích zakládá další akci a spěchá do útočného pásma. Není na co čekat, pomýšlejí-li hosté o úspěchu, musí co nejdříve vsítit kontaktní branku, který by je mohla vrátit zpět.
     
    50:39
    Tyler Redenbach vystřelil zpoza levého kruhu, ale Janus v pohodě jeho pokus vyráží do rohu kluziště. Následně pak jdou do rychlého protiútoku domácí hráči.
     
    51:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A hned je z toho další branka v liberecké síti, která dost možná uhasila i ty poslední naděje. ONDŘEJ JURČÍK dostal přihrávku mezi kruhy a jeho prudká střela končí za Schwarzovými zády – 6:2. Asistence: Jakub Petružálek a František Gerhát.
    51:32 Ondřej JURČÍK - 6:2
     
    52:38
    Špatná přihrávka od Vlacha v útočném pásmu znamenala další přečíslení Vervy. Jurčík mohl atakovat hattrick, ale Doherty ho včas a čistě zastavil.
     
    53:23
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Martin Ševc – 2 min., hákování).
     
    53:23
    Nyní ještě přichází reklamní přestávka.
     
    53:30
    Tyler Redenbach získal kotouč na svoji hůl a hned poté ho vyhazuje přes celé kluziště až před domácí branku. Litvínovští se tak vrací zpátky a založí akci od vlastního brankáře.
     
    54:11
    Jakub Petružálek si sjel těsně před branku hostů a po své střele pak orazítkoval tyčku liberecké branky! Domácí tak nebyli daleko od sedmého gólu.
     
    54:41
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., sekání).
     
    54:41
    Vlach zbytečně sekl Mikúše a posílá Liberec do tří.
     
    54:41
    Litvínovská lavička si bere oddechový čas.
     
    54:59
    Mikúš se snažil dorážet puk před brankou hostů, ale to se nepovedlo. Nicméně Verva se stále drží před libereckou klecí.
     
    55:23
    Hosté jsou ve čtyřech.
     
    55:29
    Válek od modré čáry poslal puk před branku Liberce, tam u něho dříve byla obrana hostů a poslala ho hned až před domácí klec.
     
    56:05
    Hanousek nepustil Válka do zakončení a poté od vlastní branky poslal puk zase až před Janusovu branku. Tohle oslabení Liberec už zvládne.
     
    56:41
    Liberec je v plném počtu.
     
    57:07
    Zápas se pomalu, ale jistě jen dohrává. Hosté už vědí, že čtyřbrankové manko jen těžko smažou, naopak domácí už hru jen kontrolují a nikam se neženou.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:14
    Ondřej Jurčík poslal puk Gerhátovi, ale druhý jmenovaný neprošel přes Martina Ševce, který mu vystavil stopku čistým obranným zákrokem.
     
    58:52
    Doudera zachytil puk před libereckou klecí, ke střele se ale nedostal a puk tak končí v moci libereckých hokejistů, kteří ještě míří před domácí branku.
     
    59:24
    Ofsajd nyní zastavil hosty v jejich další akci a hra se přestěhovala do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    59:40
    Fratnišek Gerhát při zakončení před libereckou brankou neudržel rovnováhu a tu svým tělem posunul. Je v pořádku, ale branka Liberce je vychýlena ze svého postavení a bude tak muset dojít k jejímu uchycení.
     
    59:52
    Zachar se neprotlačil před Januse přes obranu domácích a zakončení se tak nekonalo. Je konec všem nadějím, Verva je v tomto utkání vítězem.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině přidali domácí hráči ještě jednu přesnou trefu a stanovili tak nakonec konečný účet utkání na 6:2 a poráží tak favorita zápasu. Bílí Tygři se ještě dvěma góly ve druhé třetině málem dostali zpět do zápasu, po neproměněném trestném střílení Hudáčka v průběhu třetí třetiny zhasly další naděje.
     
    Střely na branku: 27 – 29
     
    Utkání sledovalo 4 645 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:08:14)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 7. Válek (Gerhát, Březák), 19. F. Lukeš (Válek), 31. Kašpar (J. Mikúš, Petružálek), 34. Ščotka (Porseland, Petružálek), 35. Jurčík (J. Kloz, D. Tůma), 52. Jurčík (Petružálek, Gerhát) – 38. M. Kvapil, 39. Birner (Redenbach, Šmíd)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Porseland, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Romančík, Suchánek, Březák – Petružálek, J. Mikúš, Kašpar – Válek, V. Hübl, F. Lukeš – Myšák, Gerhát, Jurčík – D. Tůma, J. Kloz, Matoušek.
    Bílí Tygři Liberec: Will (35. Schwarz) – Šmíd (A), Doherty, Derner, Stříteský, Ševc, T. Hanousek, Maier – Birner, Redenbach, L. Hudáček – M. Kvapil, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Valský – M. Zachar, J. Vlach, Ordoš.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Adam Kika – Jakub Frodl, Vít Komárek
    thejrc.org