Kazaň – Jaroslavl 5:3 (kon.) | Viťaz – HC Slovan 3:2 (po pr.)
konec
Ak Bars Kazaň
5:3 (1:0, 1:1, 3:2)
Lokomotiv Jaroslavl
Pátek 30.11.2018, 17:00 • TatNeft Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (19:34:05)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jiří Sekáč (KZN)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 14:31
    Jakub Nakládal (JAR) 0+1, 9 střel, čas na ledě 22:00.
     
    Střely na branku: 20 – 44.
     
    Je dobojováno! Utkání dvou týmů hrajících ve vynikající formě končí vítězstvím domácí Kazaně, která obrala Lokomotiv o všechny body poprvé od podzimu 2013. Bars tahal za delší konec provazu od šesté až do poslední minuty. Ve třetí třetině si vybudoval náskok 4:1, po laciném faulu Zaripova sice snížil Iljenko a pak i Loktionov, ale místo vyrovnání přišla Klinkhammerova pojistka do prázdné branky. Kazaň tak vyhrává už sedmý zápas v řadě a na donedávna suverénní Jekatěrinburg ztrácí už jen dva body. Jaroslavl naopak přišla o šňůru tří vítězství a zůstává v Západní konferenci čtvrtá.
     
    Konec zápasu.
    59:46 Rob KLINKHAMMER - 5:3
     
    59:46
    Kazaň vstřelila branku!
    Senzační vyrovnání už se konat nebude! Arťom Iljenko hrubě pokazil přihrávku z rohu útočného pásma k modré čáře. Kotouč vystihl ROB KLINKHAHMMER a z velké dálky trefy přesně do prázdné klece. Bez asistence.
     
    59:06
    Ilja Konovalov odjel na střídačku a Jaroslavl to ještě bude zkoušet v šesti proti pěti!
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
    58:54 Andrej LOKTIONOV - 4:3
     
    58:54
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tak pozor! Hosté znovu snižují a minutu před koncem jsou zpátky ve hře! Nakládal se po zablokované střele rozhodl pro pas k levému mantinelu. Denis Alexejev z něj vykouzlil senzační křižný pas na ANDREJE LOKTIONOVA a ten se ve své několikáté šanci už nemýlil. Střelou bez přípravy trefil odkrytou polovinu branku a zdramatizoval závěr zápasu! Asistence: Denis Alexejev, Jakub Nakládal.
     
    58:14
    Domácí dostali puk jen do středního pásma, ale vzápětí ho opět vybojovali a vrátili do místa, odkud přišel.
     
    57:24
    Nakládal přenesl hru doleva na Kronwalla, který si sjel do křídelního prostoru, jenomže přihrávka před branku neprošla.
     
    56:24
    Lokomotiv to ještě rozhodně nezabalil. Aktuálně se však nemůže dostat s pukem do smysluplné kombinace a čas mu rychle utíká.
    55:06 Arťom ILJENKO - 4:2
     
    55:06
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Zaripov si na trestné lavici dlouho neposeděl a po zbytečném faulu může zpytovat svědomí. Jurtajkin před brankovištěm pohotově prodloužil Alexejevovu přihrávku z pravé strany k zadní tyči, kde byl úplně volný ARŤJOM ILJENKO a neměl problém zamířit do odkryté branky. Asistence: Danil Jurtajkin, Denis Alexejev.
     
    54:59
    Hosté tak mají poslední šanci, jak se vrátit do zápasu. Na začátku přesilovky ale nezabránili vyhození přes všechny čáry.
     
    54:38
    Naprosto zbytečný faul Denise Zaripova, jenž neustál souboj v rohu útočného pásma a vleže hokejkou sekl odjíždějícího protihráče.
     
    54:24
    Od posledního gólu utekly už tři minuty a Jaroslavl se ještě nedostala do útočného pásma. Případný bodový zisk je pro ni v nedohlednu.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 6. Manuchov (Svitov), 25. A. Michejev (A. Potapov, Manuchov), 50. Tkačov (Klinkhammer), 52. Azevedo, 60. Klinkhammer – 39. Kajumov (Kovalenko), 56. Iljenko (Jurtajkin, Alexejev), 59. Loktionov (Alexejev, Nakládal)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (Podjapolskij) – Markov, Jarullin, Abrosimov, Batyršin, Postma, Manuchov – Zaripov, Azevedo, Sekáč – A. Potapov, A. Michejev, Lukojanov – Galijev, An. Popov, M. Gluchov – Klinkhammer, Svitov (C), Tkačov – Kara.
    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Salák) – Nakládal, Afanasjev, Kronwall (C), Jelesin, N. Averin, M. Osipov, Čerepanov – J. Averin, Kontiola, Loktionov – Kartajev, Iljenko, Apalkov – Kudrjavcev, Alexejev, Jurtajkin – Kovalenko, Ivanov, Kajumov – Slepec.

    Rozhodčí: Vasiljev, Fraňo – Judin, Berseňjov

    Diváci: 6 804
    thejrc.org