Washington – New Jersey 6:3 (kon.) | Florida – Buffalo 3:2 (po pr.) | Carolina – Anaheim 1:2 (po pr.)
Colorado – St. Louis 2:3 (po pr.) | Calgary – Los Angeles 4:1 (kon.) | Ottawa – San Jose 6:2 (kon.)
Vancouver – Dallas 1:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
6:2 (0:0, 3:1, 3:1)
San Jose Sharks
Sobota 01.12.2018, 19:15 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a zároveň vás srdečně zvu k dalším zápasům NHL, které se odehrají ještě dnes v noci. (22:05:23)
     
    Československá stopa v utkání

    Christián Jaroš (OTT) žádný bod, žádná střela, 13:09 čas na ledě

    Tomáš Hertl (SJS) žádný bod, 2 střely, 16:42 čas na ledě
    Lukáš Radil (SJS) žádný bod, 1 střela, 9:07 čas na ledě
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mikkel Bødker (OTT) 1+2
    2. Craig Anderson (OTT) 36 zákroků, 2 inkas. góly
    3. Thomas Chabot (OTT) 0+2
     
    Návrat do Ottawy si určitě Erik Karlsson představoval jinak, ale opak je pravdou a z vítězství se radují Sens. Ve třetí části se Žraloci snažili snížit na rozdíl jediné branky, ale místo toho přišel čtvrtý gól Senators, jenž definitivně rozhodl o tom, že dva body zůstanou v Kanadě. Výborné střetnutí odchytal Craig Anderson jenž střelce San Jose mnohdy dostával k zoufalství. Utkání se dá taky popsat slovy, že Sharks dostali lekci z produktivity.

    Střely na branku: 27:38
    Střely na branku v této třetině: 10:14.
     
    Konec zápasu.
    59:01 Bobby RYAN - 6:2
     
    59:01
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak ještě jedna branka v tomto krásném střetnutí! Mikkel Bødker si pohrál se soupeřem a poté přihrál na modrou čáru, odkud vypálil Cody Ceci. Jeho pokus těsně před brankářem tečoval BOBBY RYAN, jenž dává výsledku definitivní podobu. Asistence: Cody Ceci a Mikkel Bødker.
    58:00 Barclay GOODROW - 5:2
     
    58:00
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Po vyhraném vhazování přišla střela od modré čáry. Do té vložil mezi kruhy hůl BARCLAY GOODROW, jenž odčaroval kouzlo Craiga Andersona. Domácí brankář na změnu směru už nemohl reagovat. Asistence: Brenden Dillon a Joakim Ryan.
     
    57:55
    Kevin Labanc se obtočil u mantinelu kolem svého strážce a přihrával před branku. Tam se nacházel Lukáš Radil, jehož teč zamířila jen vysoko nad bránu.
     
    56:24
    Přihrávku do druhé vlny dostal Mikkel Bødker, který z mezikruží vystřelil do horní části branky. Jenže Martin Jones si připsal skvělý zákrok ramenem.
     
    55:59
    Ottawa byla opět pod tlakem a raději obloučkem vyhodila do středního pásma. Troufám si říct, že o osudu zápasu je rozhodnuto.
     
    55:24
    Od levého mantinelu si mezi kruhy najel Kevin Labanc, jenž se po drzé kličce dostal k zakončení. Ovšem Craig Anderson proti němu skvěle vyjel a opět zasáhl.
    54:52 Magnus PÄÄJÄRVI - 5:1
     
    54:52
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Erik Karlsson nezvládl přihrávku od mantinelu a přihrál na MAGNUSE PÄÄJÄRVIHO. Ten z vlastní třetiny dává už pátou branku Senators. Bez asistence.
     
    54:39
    San Jose se v komerční přestávce rozhodlo k odvolání brankáře, a tak má šest bruslařů na ledové ploše.
     
    54:39
    Před branku Ottawy si najížděl Joe Pavelski, který byl atakován, a tak se k zakončení neprocpal. Brankář Senators hru raději přerušuje a nabízí spoluhráčům šanci k vystřídání.
     
    53:27
    Mezi kruhy si o puk poklepal Marc-Édouard Vlasic, jenž přihrávku také dostal. Ovšem kotouč do branky nedopravil, akce pokračovala dál. Craig Anderson už se v brankovišti převaloval, ale zakončení Anttiho Suomely se štěstím zlikvidoval.
     
    52:38
    Celá akce se opakuje, ovšem s rozdílem, že tentokrát Senators vyhodili na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravé ruce Craiga Andersona.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 28. Dzingel (Chabot, Duchene), 33. Harpur (Z. Smith, Pääjärvi), 34. Bødker (Tierney, B. Ryan), 45. Mark Stone (Bødker, Chabot), 55. Pääjärvi, 60. B. Ryan (Ceci, Bødker) – 30. J. Thornton (Pavelski, Burns), 58. Goodrow (Dillon, J. Ryan)


    Ottawa Senators: C. Anderson (McKenna) – Chabot, DeMelo, Ceci, Falk, Harpur, Jaroš – Dzingel, Duchene, Batherson – B. Tkachuk, White, Mark Stone – Bødker, Tierney, B. Ryan – Pyatt, Z. Smith, Pääjärvi.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Dillon, E. Karlsson, Vlasic, Braun – E. Kane, Pavelski, Donskoi – Hertl, Couture, Labanc – Sörensen, J. Thornton, Goodrow – Radil, Suomela, M. Karlsson.

    Rozhodčí: Watson, O'Halloran – Miller, Nansen

    Diváci: 17 531
    ocianews.com