W. Brémy – Bayern 1:2 (kon.) | Dortmund – Freiburg 2:0 (kon.) | Hannover – Hertha 0:2 (kon.)
Stuttgart – Augsburg 1:0 (kon.) | Hoffenheim – Schalke 1:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
2:0 (1:0)
SC Freiburg
Sobota 01.12.2018, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Děkuji za pozornost a přeji Vám hezký zbytek víkendu. (17:31:42)
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:11.
     
    Sérii ligové neporazitelnosti v podání BVB trvá, vedoucí tým Bundesligy zvládl zápas třináctého kola proti Bundeslize a zvítězil 2:0. Domácí byli lepší od úvodních minut, do vedení se však dostali až ve čtyřicáté minutě, když penaltu proměnil Marco Reus. Největší šanci Freiburgu měl nedlouho nato Gondorf, jenž z přímého kopu mířil do břevna. Po přestávce už svěřenci Luciena Favreho soupeře k ničemu nepustili. Rozhodnout mohl už Piszczek, jenže také on trefil jen horní tyč. Druhý gól si tak Borussia schovala až do nastaveného času, krásnou kombinační akci přesně zakončil střídající Paco Alcácer, jenž se s deseti brankami osamostatnil na čele tabulky střelců.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+1. Paco ALCÁCER - 2:0
     
    90+1
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hotovo, vymalováno! Borussia Dortmund předvedla parádní kombinační akci, a přidává tak pojistku nad svým dalším ligovým vítězstvím. Sancho opět prokázal brilantní techniku, poradil si s několika hráči a posunul míč k Piszczekovi. Zkušený obránce se neukvapil a celou situaci ještě vyšperkoval pasem na PACA ALCÁCERA, kterým se vstřelením své desáté branky v této sezoně neměl problém.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90
    Po závaru v šestnáctce BVB míč alespoň na chvíli do bezpečí odkopl Diallo. Posléze se jej sice ujal Stenzel, zamířil ale vysoko nad branku.
     
    89
    Následný roh se anglickému mladíkovi příliš nevyvedl, rodící se brejk Freiburgu pak jen za cenu faulu a žluté karty zastavil Piszczek.
     
    88
    Heintz chyboval v rozehrávce, a nabídl tak soupeři rychlou protiakci. Sancho krásně obešel Kocha, právě vracející se Heintz ale jeho centr do vápna nepustil.
     
    87
    Nakonec se Borussia dostala k rohovému kopu. Hakimímu se sice podařilo prodrat k hlavičce, ta však Alexandera Schwolowa vůbec neohrozila.
     
    86
    Axel Witsel neměl ve středu hřiště s kým kombinovat, udělal to ale velmi chytře, když si míč pokryl tělem a po faulu od Hölera získal pro domácí přímý kop.
     
    85
    Hosté měli k dispozici další roh, pro míč si tentokráte vyskočil Roman Bürki a razantně jej vyboxoval mimo vlastní šestnáctku.
     
    84
    Ten obrana BVB ubránila. Těžké to dnes má Piszczek, který se nyní hlavou srazil s Toprakem a znovu vypadá velice otřeseně. Domácí ale už střídat nemohou.
     
    83
    Po souboji Hakimího s Ravetem se hosté dožadovali nařízení pokutového kopu, sudí ale na puntík správně neukázal. Freiburg bude zahrávat alespoň roh.
     
    82
    Jannik Haberer předvedl nepochopitelnou rozehrávku přes střed vlastního vápna, míč se poté málem odrazil do branky, jenže Schwolow stačil rychle zareagovat.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Maximilian Philipp.
     
    80
    Jadon Sancho předvedl v šestnáctce krásný první dotek a poté hledal před branku sprintujícího Alcácera, toho ale k zakončení nepustil Heintz.
    79. Dortmund mohl rozhodnout, Piszczek ale trefil jen břevno.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 40. Reus (pen.), 90+1. Alcácer (Ł. Piszczek)

    Karty:   89. Ł. Piszczek (DOR) – 45. Haberer (FRE)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:11.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Zagadou (37. Toprak), A. Diallo, Hakimí – Delaney, Witsel – Sancho, Reus (C) (81. Philipp), Bruun Larsen – M. Götze (70. Alcácer).
    Náhradníci: Hitz – Alcácer, Guerreiro, Dahoud, Philipp, Weigl, Toprak.

    SC Freiburg: Schwolow – Gulde, Koch, Heintz – Stenzel, Haberer, Frantz (C) (68. Ravet), Gondorf (77. Kleindienst), Günter – Waldschmidt, Petersen (78. Höler).
    Náhradníci: Frommann – Höler, Terrazzino, Ravet, Kübler, Kleindienst, Okoroji.

    Rozhodčí: Frank Willenborg – Aarne Aarnink, Markus Schüller
    ocianews.com