Spal – Empoli 2:2 (kon.) | Fiorentina – Juventus 0:3 (kon.) | Sampdoria – Bologna 4:1 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
0:3 (0:1)
Juventus FC
Sobota 01.12.2018, 18:00 • Stadio Artemio Franchi (Firenze) • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:8. (19:57:34)
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Juventus si po vynikajícím výkonu odváží z trávníku Fiorentiny další tři body do ligové tabulky.

    Fiorentina byla úvodních deset minut jasně aktivnější, poté se ale dostala ke slovu "stará dáma". Juventus zlepšil pohyb směrem dopředu a po půlhodině byl odměněn vedoucí brankou. Paulo Dybala našel Rodriga Bentancura, který parádní střelou překonal bezmocného Lafonta. Také domácí se poté více odvážili útočit, ale míč do sítě nedopravili v prvním poločase ani jednou. Po změně stran Filky přidaly v aktivitě směrem do útoku, ale branky padaly pouze na druhé straně. Giorgio Chiellini se štěstím dostal míč do sítě po na krátko rozehraném rohovém kopu. Poslední slovo měl Cristiano Ronaldo, který proměnil nařízenou penaltu suverénním kopem do středu pod břevno.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zkušená obrana Juventusu drží balon v kombinaci daleko od napadajících protihráčů. Bonucci si několikrát vyměnil míč s Chiellinim, následně přišel nákop do útoku, ale Juventus už se zaměřuje více na obranu. Veretout je ještě potrestán žlutou kartou za přidržení protihráče.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Mario Mandžukić, přichází Moise Kean.
     
    90
    Žlutou kartou vyfasoval od hlavního rozhodčího také střídající Cyril Théréau. Ve středu pole totiž sestřelil zezadu Bentancura.
     
    89
    Už ani útočná aktivita Fialek není taková jako v úvodu poločasů. Fernandes sice hledal dobře postaveného Simeoneho, ale ten si zpracovával míč příliš dlouho a toho využil Bonucci.
     
    88
    Z velké dálky napřáhl ke střele Jordan Veretour. Balon byl zblokován hned prvním bránícím hráčem Juventusu. Domácí však mohou pokračovat alespoň v mírném nátlaku.
     
    86
    Hostům se daří držet balon daleko od vlastní branky. Bernadeschi ale nyní přihrával na Mandžukiće nepřesně, Fiorentina však zisku nedokázala využít.
     
    85
    Před Simeonem odklidil míč do bezpečí Bonucci. Klid si ale hostující obrana příliš dlouho neužila. Po nahrávce Veretoura ale přišel o balon těsně před vápnem Chiesa.
     
    84
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Juan Cuadrado, přichází Douglas Costa.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. O třech bodech už je nejspíše rozhodnuto, ale Fiorentina se rozhodně bude pokoušel alespoň o čestný zásah.
     
    82
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Gerson, přichází Cyril Théréau.
     
    81
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Cristiano Ronaldo, přichází Federico Bernardeschi.
     
    81
    Za odkopnutí balonu po vstřelené brance dostává Ronaldo také žlutou kartu.
    81. Cristiano RONALDO - 0:3
     
    81
    Juventus právě vstřelil branku!
    Balon si na značku pokutového kopu postavil sám CRISTIANO RONALDO. Portugalec nic nevymýšlel, rychle se rozběhl k míči a napálil ho do středu branky pod břevno.

    Vít Schück

    Branky: 32. Bentancur (Dybala), 69. Chiellini, 81. Ronaldo (pen.)

    Karty:   44. E. Fernandes (FIO), 52. Hugo (FIO), 64. Milenković (FIO), 72. Pezzella (FIO), 90. Théréau (FIO), 90+2. Veretout (FIO) – 12. Mandžukić (JUV), 51. Bentancur (JUV), 81. Ronaldo (JUV)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:8.
    ACF Fiorentina: Lafont – Milenković, Pezzella (C), Hugo, Biraghi – Benassi (66. Pjaca), Veretout, E. Fernandes – Chiesa, Simeone, Gerson (82. Théréau).
    Náhradníci: Drągowski – Laurini, Ceccherini, Nörgaard, Eysseric, Pjaca, Mirallas, Bryan Dabo, Hancko, Sottil, Vlahović, Théréau.

    Juventus FC: Szczęsny – De Sciglio, Bonucci, Chiellini (C), Cancelo – J. Cuadrado (84. Costa), Bentancur, Matuidi – Dybala, Mandžukić (90. Kean), Ronaldo (81. Bernardeschi).
    Náhradníci: Pinsoglio, Perin – Benatia, Pjanić, Costa, Barzagli, Kean, Rugani, Bernardeschi, Spinazzola.

    Rozhodčí: Orsato – Magnanelli, Schenone
    thejrc.org