Vancouver – Dallas 1:2 (kon.) | Minnesota – Toronto 3:5 (kon.) | Boston – Detroit 2:4 (kon.)
Florida – Tampa 4:5 (po pr.) | Montreal – NY Rangers 5:2 (kon.) | NY Islanders – Columbus 3:2 (kon.)
Pittsburgh – Philadelphia 2:4 (kon.) | New Jersey – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Arizona – St. Louis 6:1 (kon.)
Nashville – Chicago 5:2 (kon.) | Edmonton – Vegas 2:1 (kon.) | Washington – Anaheim 5:6 (kon.)
konec
New York Islanders
3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
Columbus Blue Jackets
Neděle 02.12.2018, 01:10 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Casey Cizikas (NYI) 1+0
    2. Anders Lee (NYI) 1+0
    3. Scott Mayfield (NYI) 0+2 (03:44:32)
     
    Československá stopa

    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, 0 střel, čas na ledě 9:32
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 30:30.
    Zblokované střely – 13:13.
    Vyloučení – 3:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 0/3.
    Vhazování – 24:26.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím New Yorku Islanders, se kterým to sice nevypadalo zrovna nejlépe, nakonec ale svého soupeře porazil poměrem 3:2. Poslední perioda nám nabídla celkem vyrovnanou podívanou, přičemž se o jedinou branku postaral Cizikas, který zároveň vstřelil rozhodující branku tohoto zápasu. Posléze se Columbus dostal k slušnému náporu, avšak k vyrovnávací brance se už nedostal. Dva body tak bere domácí celek, naopak Columbus promrhal dvoubrankové vedení, což nepřináší žádný bodový zisk.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Domácí se provinili icingem, hra se tak stěhuje zpět před Greisse.
     
    59:20
    Columbus se až po několika vteřinách usadil v pásmu, načež to zakončením od pravého kruhu zkoušel Jenner, jenomže Greiss dokázal zasáhnout. Mezitím došlo k pošťuchování mezi Hickeyem a Andersonem, vylučovat se ale nebude.
     
    59:02
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:33
    Nelson se zkusil prodrat přehuštěným prostorem, nakonec mu to ale nevyšlo. Další útočná akce domácích putovala přes Martina, který vybojoval cenné vteřinky u zadního mantinelu.
     
    58:20
    Hosté to zkouší v šesti!
     
    57:21
    Směrem dopředu se vydal Leddy, který nahazoval puk za branku soupeře. Tam se pokoušel pracovat s kotoučem Filppula, dvojice protihráčů byla důraznější.
     
    56:12
    Atkinson měl mezi kruhy hodně času na zakončení, místo střely ale ještě hledal kolegu, což bylo špatné řešení. Posléze se do akce dostal také Greiss, který nejprve vychytal Atkinsona, posléze také Duboise.
     
    55:34
    Sedlák pouze protečoval puk do útočného pásma, kde se ale nacházel pouze jeden z protihráčů. Následně to nevyšlo ani Werenskimu, který byl důrazně odstaven od kotouče.
     
    54:28
    Nutivaara si počkal na odraz puku od matinelu, posléze se do útočného pásma vydal Foligno, který od pravého kruhu úplně minul branku. Domácí ale nevyhodili do bezpečí.
     
    53:48
    Zničehonic se před branku obtočil Jenner, který ale nezametl puk ke vzdálenější tyči. Columbus zvýšil stupeň aktivity, domácí hráči se pouze brání.
     
    53:21
    Po delší době si připsal zákrok také brankář Greiss, nejednalo se o nic vážného. Atkinson to totiž zkošuel z velkéhú úhlu, domácí brankář raději pul zalehl vyrážečkou.
     
    52:24
    Hlavní sudí signalizoval hraní vysokou holí, aby toho nebylo málo, tak se směrem dopředu vydal domácí Nelson, nicméně práce s kotoučem mu nevyšla dle představ. Režie si vybrala moment z předchozí třetiny, Boychuk totiž parádním hitem poslal k zemi Nashe.
     
    51:29
    Na vhazování dokázal uspět domácí Barzal, jenomže jako první se k puku dostal jeden z protihráčů, po jehož akci skončil na zemi Dubinsky, o faul se ale nejednalo.
     
    50:23
    Tak to byla neskutečná akce, po které následoval fantastický zákrok v podání Bobrovskiho! Domácí rozjeli nesmírně přesnou kombinaci, ve finální fázi ještě Filppula zadovkou našel volného kolegu, jehož střelu dokázal Bobrovskij zastavit ramenem. Puk pak padal za jeho záda, avšak zvednutním betonu ho vychýlil mimo bránu.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 32. Lee (Eberle, Mayfield), 36. Beauvillier (Mayfield, Jo. Bailey), 48. Jo. Bailey (Eberle, Pulock) – 27. Hännikäinen (S. Jones), 29. Dubois (Atkinson)


    New York Islanders: Greiss (Lehner) – Boychuk, Leddy, Pulock, Hickey, Mayfield, Pelech – Eberle, B. Nelson, Lee (C) – Jo. Bailey (A), Barzal, Beauvillier – Komarov, Filppula, Kühnhackl – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, Nutivaara, R. Murray, D. Savard, Harrington – Atkinson, Dubois, Panarin – J. Anderson, Jenner (A), N. Foligno (C) – Bjorkstrand, Wennberg, Dubinsky – Hännikäinen, Riley Nash, Sedlák.

    Rozhodčí: Hebert, Walsh – Gibbons, Nowak
    ocianews.com