Club Brugge – Standard 3:0 (kon.) | Anderlecht – Genk 0:1 (kon.) | Eupen – Waasland-Beveren 1:0 (kon.)
konec
KAS Eupen
1:0 (1:0)
Waasland-Beveren
Neděle 02.12.2018, 20:00 • Stadion am Kehrweg, Eupen • Belgická liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (21:52:00)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 10:2. Rohy: 8:5.
     
    Je konec! Eupen zvládl nesmírně těžké utkání a poráží Waasland-Beveren 1:0! Domácí celek byl od úvodního hvizdu mnohem aktivnější, jenže dlouho nemohl najít recept na obranu soupeře. Až ve 33. minutě se dokázal hlavou prosadit Juta Tojokawa! Po změně stran už tempo hry pořádně opadlo a ani jeden z týmů se nikam netlačil. Waasland brzdily nepřesnosti v kombinaci. Hosté tak zůstávají na dně tabulky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Eupen zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, jenže nikdo v černém už se do zakončení nedostal.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Moren si v souboji na polovině hřiště pomohl faulem a dostává žlutou kartu.
     
    89
    Milan Massop zkusil vyslat přihrávku přes hlavu do pokutového území. Nikdo ve žlutém na jeho pobídku nedosáhl a pro míč si došel pozorný Hendrik Van Crombrugge.
     
    88
    Silas Gnaka si při dalším průniku po levé straně neporadil s kličkou a nechal se připravit o míč. Hosté tak mohou rozjet jeden z posledních útoků.
     
    87
    Eric Ocansey se s míčem u nohy prosmýkl do pokutového území, kde si míč přehodil na pravačku a jeho ránu musel brankář vytáhnout nad břevno.
     
    86
    Hostům se vůbec nedaří v kombinaci. Do pokutového území sice přilétla prudká přízemní přihrávka, ale nikdo ve žlutém za míčem neběžel.
     
    85
    Střídající David Pollet se zapojil do výpadu domácího celku. Nováček na hřišti se dostal do zakončení, ale střela levou nohou mu vůbec nesedla.
     
    84
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Jean Thierry Lazare Amani, přichází Jordan Lotiès.
     
    83
    Valtteri Moren si v pokutovém území troufl na zpracování nepovedeného centru. Moren si poté troufl na roztažení hry, ale jeho spoluhráči jej zrovna nepodpořili.
     
    82
    Hosté se usadili v blízkosti pokutového území Eupenu, jenže kombinace hostujícího celku zatím nevede k zakončení. Obrana Eupenu hraje skvěle.
     
    81
    Apostolos Vellios zůstává po souboji ležet v blízkosti pokutového území. Střídající fotbalista Waaslandu se drží za levou nohu.
     
    80
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Juta Tojokawa, přichází David Pollet.
     
    79
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Djihad Bizimana, přichází Denzel Jubitana.
     
    78
    Nana Ampomah se uvolnil na levém křídle, skvěle si pokryl míč tělem a Jean Thierry Lazare Amani jej musel faulovat. Tentokrát se vše obejde bez karetního trestu.
     
    77
    Apostolos Vellios zastavil nedovoleným zákrokem rozvíjející se akci Eupenu a dostává žlutou kartu.
     
    76
    Louis Verstraete rozehrával přímý kop hostujícího celku z pravé strany. Fotbalista Waaslandu odcentroval do pokutového území, ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    75
    Eupen v posledních minutách zcela kontroluje dění na trávníku a nepouští fotbalisty Waaslandu do blízkosti domácí branky.
     
    74
    Domácí zahrávali další rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na malé vápno, kde se Sulayman Marreh provinil útočným faulem.
     
    73
    Jean Thierry Lazare Amani se z levého křídla prosmýkl do pokutového území, kde se krásnou kličkou uvolnil, ale další obránce jeho ránu zablokoval.
     
    72
    Právě Tojokawa se nyní na polovině hřiště dopustil nedovoleného zákroku, což neuniklo zraku hlavního arbitra. Japonský útočník by si na podobné souboje měl dávat pozor.
     
    71
    Eric Ocansey si tentokrát v pokutovém území krásně zasekl míč a odcentroval na vzdálenější tyč. Japonec Tojokawa tentokrát nedokázal vypálit.
     
    70
    Eric Ocansey si řekl o přihrávku do volného prostoru na levé straně, jenže přihrávka byla nakonec příliš prudká a skončila v zámezí.
     
    69
    Juta Tojokawa trefil loktem jednoho ze soupeřů a dostává žlutou kartu.
     
    68
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Mamadou Fall, přichází Nils Schouterden.
     
    67
    Daam Foulon podpořil útok hostujícího Waaslandu náběhem po levém křídle. Krajní obránce hostujícího celku byl u míče pozdě a nepovedlo se mu odcentrovat.
     
    66
    Mamadou Fall se po levém křídle prohnal na hranici pokutového území, ale jeho přízemní centr skončil na noze obránce. Bude z toho roh.
     
    65
    Luis García vymyslel zajímavý oblouček za obranu hostujícího celku. Zadáci Waaslandu ale stáli blízko u sebe a nebezpečnou rozehrávku zastavili.
     
    64
    Mamadou Fall dostal moře volného prostoru na levé straně, jenže jeho průnik zastavil hned první obránce ve žlutém dresu Waaslandu.
     
    63
    Davy Roef vystartoval ven z branky a došel si pro centr z levé strany hrací plochy. Hostující brankář nepříjemný centr raději vyškrábl ven ze šestnáctky.
     
    62
    Vukotic vyslal oblouček na polovinu soupeře, ale nikdo ve žlutém dresu na jeho přihrávku nedosáhl. Waasland nemůže najít recept na domácí obranu.
     
    61
    Milan Massop prošel s míčem u nohy až do pokutového území, kde se dostal k odcentrování před branku, ale jeho pobídka skončila na noze obránce.
     
    60
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Jur Schryvers, přichází Apostolos Vellios.
     
    59
    Sulayman Marreh uspěl v souboji na polovině hřiště, jenže jeho následná rozehrávka na pravé křídlo byla příliš prudká.
     
    58
    Jean Thierry Lazare Amani uspěl v hlavičkovém souboji na vlastní poloviny a pomohl si přihrávkou na vlastního brankáře.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Xavi Molina (KAS Eupen).
     
    56
    Exekuce rohového kopu se domácím vůbec nepovedla. Centr přiletěl na přední tyč, kde hlídkoval pozorný obránce Schryvers.
     
    55
    Eric Ocansey dostal krásnou přihrávku do pokutového území, jenže levou nohou trefil jen Morena, od nějž šel míč na rohový kop.
     
    54
    Aleksandar Boljević dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže vinou špatného zpracování musel přihrát na dlouhou nohu a odevzdal míč domácím.
     
    53
    Luis García zahrával rohový kop domácího Eupenu. Jeho centr přiletěl na malé vápno, kde byli dva hráči v černém, jenže na balón dosáhl jen obránce.
     
    52
    Mohlo být vyrovnáno! Forte střílel z hranice pokutového území, ale Hendrik Van Crombrugge jeho ránu levou rukou vytěsnil na rohový kop!
     
    51
    Domácí brankář Hendrik Van Crombrugge pořádně riskoval při rozehrávce. Napadat se jej vydali hned dva soupeři, ale domácí gólman přesto rozehrál.
     
    50
    Juta Tojokawa se ujal rozehrávky přímého kopu Eupenu. Jeho nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, ale Siebe Blondelle zády k brance nezamířil přesně.
     
    49
    Hostující obránce Schryvers trefil Falla šlapákem a dostává žlutou kartu.
     
    48
    Silas Gnaka vyslal zajímavou přihrávku do pokutového území, kde si Mamadou Fall obhodil brankáře, jenže z ostrého úhlu nezamířil mezi tři tyče.
     
    47
    Siebe Blondelle vybojoval míč pro domácí celek, hnal se s ním do pokutového území, ale přesila obránců ve žlutém mu nedovolila zakončit.
     
    46
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Eupen se ihned vydal do útoku, ale prudkou přihrávku zneškodnil Moren.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté domácího Eupenu. Domácí celek byl od úvodního hvizdu mnohem aktivnější, jenže dlouho nemohl najít recept na obranu soupeře. Až ve 33. minutě se dokázal hlavou prosadit Juta Tojokawa! Hosté poté zvýšili svou aktivitu, ale další branku už nepřidali.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Domácí zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde se do zakončení dostal Siebe Blondelle, ale jeho hlavička byla nepřesná.
     
    44
    Hostující obránci kombinují s míčem na polovině hřiště a hledají recept na aktivní napadání Eupenu. Domácí záloha se však pohybuje opravdu skvěle.
     
    43
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Raffidine Abdullah, přichází Louis Verstraete.
     
    42
    Jean Thierry Lazare Amani vymyslel další zajímavý centr do pokutového území. Pozorný obránce Vukotic ale stál na správném místě a odvrátil nebezpečí.
     
    41
    Francesco Forte zůstal po hlavičkovém souboji ležet na trávníku a musí být ošetřen. Hostující celek tak bude nějakou dobu hrát jen v deseti.
     
    40
    Mamadou Fall sprintoval za dlouhou přihrávkou na polovinu soupeře. Domácí křídelník míč dohnal na poslední chvíli, jenže jeho centr byl nepřesný.
     
    39
    Siebe Blondelle si poradil s nepřesnou rozehrávkou soupeře a zpracoval si odražený míč. Zadák domácího Eupenu zapojil do hry také brankáře van Crombruggeho.
     
    38
    Jur Schryvers dostal přihrávku na levou stranu, zpracoval si míč a nakopl jej na polovinu soupeře. Nikdo ve žlutém dresu na jeho přihrávku nedosáhl.
     
    37
    Djihad Bizimana dostal přihrávku na levou stranu, kde si míč zpracoval hrudí a pohotově jej přenesl na opačnou stranu hrací plochy.
     
    36
    Jean Thierry Lazare Amani nabral rychlost na levém křídle a odcentroval do pokutového území. Hostující brankář tentokrát vyrazil ven z branky a došel si pro míč.
     
    35
    Aleksandar Boljević zůstává po jednom ze soubojů ležet na polovině domácího celku a drží se za obličej. Rozhodčí nyní musí krotit emoce.
    33. Juta TOJOKAWA - 1:0
     
    33
    Eupen právě vstřelil branku!
    Domácí celek přetavuje svůj dobrý výkon ve vedoucí branku! Eric Ocansey dostal krásnou přihrávku na pravou stranu, odcentroval do míst, kde byl JUTA TOJOKAWA, jež hlavou zakončil do protipohybu brankáře!
     
    32
    Milan Massop se při napadání rozehrávky domácího celku dopustil faulu na polovině hřiště. Sudí měl souboj přímo před očima a odpískal faul.
     
    31
    Sulayman Marreh si efektně poradil se zpracováním odraženého míče, srovnal si jej na levačku, jenže v záklonu už nezamířil mezi tři tyče.
     
    30
    Nakonec z toho penalta nebude! Po půlhodině hry se tedy stále hraje bez branek. Nadále navíc čekáme na úvodní šanci dnešního střetnutí.
     
    29
    Tak pozor! Hlavní rozhodčí ještě komunikuje s kolegou u videa o jednom ze soubojů, který se po rohovém kopu odehrál v pokutovém území.
     
    28
    Eupen tentokrát zahrával rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, kam si pro balón došel brankář Roef.
     
    27
    Jean Thierry Lazare Amani se krásnou kličkou zbavil svého strážce na levé straně hřiště a okamžitě odcentroval do šestnáctky. Jeho pobídku schoval brankář do rukavic.
     
    26
    Eupen napadá hodně vysoko a dostává hostující obránce pod tlak. Waaslandu se tak vůbec nedaří při rozehrávce a hosté ztrácejí balóny.
     
    25
    Domácí brankář Hendrik Van Crombrugge nakopl míč na pravou stranu hrací plochy, jenže jeho pobídka skončila na hlavě obránce ve žlutém dresu.
     
    24
    Juta Tojokawa se v pokutovém území natahoval po dalším vysokém centru z pravé strany. Proti urostlým stoperům neměl japonský útočník šanci.
     
    23
    Sulayman Marreh se stáhl pro míč hluboko na vlastní polovinu. Středopolař Eupenu se poté rychle otočil a rozjel další obléhání soupeřovy šestnáctky.
     
    22
    Další akce domácího celku vyšuměla do prázdna. García prošel s míčem do blízkosti pokutového území, ale nedokázal přesně roztáhnout hru.
     
    21
    Po dalším přímém kopu Eupenu se do zakončení v pokutovém území natahoval Rocky Bushiri, jenže na dlouhou nohu na balón nedosáhl.
     
    20
    Po delší době se do útoku dostali také hosté. Nana Ampomah měl prostor na levém křídle, nicméně kolem dobře se pohybujícího Moliny neodcentroval.
     
    19
    Eupen zahrával další přímý kop na polovině Waaslandu. Vysoký centr tentokrát přiletěl na značku pokutového kopu, kde zasáhla obrana Waaslandu.
     
    18
    Eric Ocansey se z levé strany prosmýkl do pokutového území a pohotově odcentroval na malé vápno. Nikdo v černém na jeho následný centr nedosáhl.
     
    17
    Zadáci domácího celku nyní uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo z fotbalistů Waaslandu jejich rozehrávku neatakují.
     
    16
    Raffidine Abdullah tentokrát dostal prudkou přihrávku do těžké pozice. Hostující středopolař měl proti sobě přesilu domácích hráčů, kteří jej nenechali rozehrát.
     
    15
    Jur Schryvers sprintoval za dlouhou přihrávkou na pravou stranu, jenže obránce Silas Gnaka se před něj stačil natlačit a nepustil jej k odcentrování.
     
    14
    Aleksandar Boljević se dostal k centru z pravé strany. Jeho přízemní pobídku na hranici pokutového území zastavil první obránce v černém dresu.
     
    13
    Raffidine Abdullah si zpracoval prudkou přihrávku z levé strany, krásně se s míčem otočil, ale už jej nedokázal přenést na kopačky svého spoluhráče.
     
    12
    Mamadou Fall vybojoval odražený míč na pravé straně hrací plochy, krásně se s míčem otočil, ale přízemním centrem neoslovil spoluhráče.
     
    11
    Jur Schryvers dostal přihrávku na pravou stranu, jenže míč před ním skočil tak vysoko, že už jej hostující obránce neudržel na hrací ploše. Vhazovat bude Eupen.
     
    10
    Nana Ampomah dostal krásnou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže vinou špatného zpracování se vytlačil k čáře, odkud už nenašel cestu ven.
     
    9
    Juta Tojokawa se hnal za centrem z pravé strany, jenže po souboji s obráncem upadl. Domácí útočník se dožadoval odpískání penalty, ale sudí hru nepřerušil.
     
    8
    Juta Tojokawa si naběhl na přihrávku za obranu hostujícího celku, jenže radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    7
    Francesco Forte se znovu dral za dlouhou přihrávkou na polovinu domácího celku. Tentokrát se mu do cesty postavil stoper Molina, který jej nepustil k míči.
     
    6
    Francesco Forte dostal prudkou přihrávku na polovinu domácího celku, nicméně vinou špatného zpracování mu míč utekl a brankář Hendrik Van Crombrugge jej stačil odkopnout.
     
    5
    Sulayman Marreh získal odražený míč na polovině hrací plochy. Domácí středopolař poté přenesl hru na levou stranu, kde stačil zasáhnout Schryvers.
     
    4
    Eric Ocansey obdržel pěknou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže jeho centr do pokutového území letěl příliš dlouho. Hostující obrana se stačila srovnat.
     
    3
    Domácí zahrávali přímý kop. Nadýchaný centr se snesl na značku pokutového kopu, kde se do zakončení dostal Molina, ale jeho pokus schoval Roef do rukavic.
     
    2
    Eric Ocansey dostal přihrávku na pravé křídlo, ale ihned k němu přistoupil důrazný Schryvers, který jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Raffidine Abdullah okamžitě přenesl hru na pravé křídlo, kde byl Forte.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Gnaka, Bushiri, Molina, Blondelle – Fall, S. Marreh, Lazare Amani – García, Tojokawa, Ocansey.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Lotiès, Mulumba, Pollet, Castro-Montes, Milićević, Schouterden.

    Waasland-Beveren: Roef – Schryvers, Moren, Massop, Vukotić, Foulon – Boljević, Abdullah, Bizimana, Ampomah – Forte.
    Náhradníci: Debaty – Lulič, Badibanga, Jubitana, L. Verstraete, Vellios, Caufriez, Heymans.

    Rozhodčí: Lambrechts – Vanyzere, Hutsebaut.
     
    KAS Eupen

    Domácí Eupen na tom není o mnoho lépe. Dnešní domácí celek v šestnácti duelech vybojoval šestnáct bodů a patří mu dvanáctá pozice ligové tabulky. V minulém kole navíc prohrál na půdě Standardu Lutych. Velkým problémem je pro Eupen střílení branek. Dosud jich nasázel pouze devatenáct.
     
    Waasland-Beveren

    Dnešní hostující celek zatím prožívá hroznou sezónu. Waasland má po šestnácti kolech pouze jedenáct bodů a je na samotném dně belgické ligy. Na předposlední Lokeren ale zaostávají jen ve skóre. V posledním kole však Waasland na domácí půdě prohrál s Mouscronem.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání belgické ligy mezi Eupenem a Waasland-Beveren. Výkop je stanoven na 20 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 33. Tojokawa

    Karty:   57. Molina (EUP), 69. Tojokawa (EUP) – 49. Schryvers (WAS), 77. Vellios (WAS), 90. Moren (WAS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 10:2. Rohy: 8:5.
    KAS Eupen: Van Crombrugge – Gnaka, Bushiri, Molina, Blondelle – Fall (68. Schouterden), S. Marreh, Lazare Amani (84. Lotiès) – García, Tojokawa (80. Pollet), Ocansey.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Lotiès, Mulumba, Pollet, Castro-Montes, Milićević, Schouterden.

    Waasland-Beveren: Roef – Schryvers (60. Vellios), Moren, Massop, Vukotić, Foulon – Boljević, Abdullah (43. L. Verstraete), Bizimana (79. Jubitana), Ampomah – Forte.
    Náhradníci: Debaty – Lulič, Badibanga, Jubitana, L. Verstraete, Vellios, Caufriez, Heymans.

    Rozhodčí: Lambrechts – Vanyzere, Hutsebaut
    thejrc.org