Chelsea – Fulham 2:0 (kon.) | Arsenal – Tottenham 4:2 (kon.) | Liverpool – Everton 1:0 (kon.)
konec
Chelsea FC
2:0 (1:0)
Fulham FC
Neděle 02.12.2018, 13:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, děkuji za pozornost a přeji Vám hezký zbytek neděle. (15:00:39)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:17.
     
    Chelsea se dnes vrátila na vítěznou vlnu, když porazila Fulham 2:0. Svým výkonem ale rozhodě nenadchla, naopak hosté se za předvedenou hru nemusí vůbec stydět, pro příští zápasy mají na čem stavět. Do vedení se Blues dostali už ve čtvrté minutě, Seriho zaváhání ve středu hřiště využili přihrávající Kanté a přesně pálící Pedro. Ještě před přestávkou mohl náskok domácích navýšit Giroud, na Rica ale hned dvakrát nevyzrál. Rovněž dvě dobré příležitosti si v druhé půli vypracoval hostující Chambers, jenže Arrizabalaga byl pozorný. Uklidňující trefu přidala Sarriho družina až ve dvaaosmdesáté minutě, výhru pojistil střídající Ruben Loftus-Cheek.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    S výkonem střídajícího Kamary musí být Claudio Ranieri spokojen. Francouzský tvrďák ještě zkusil vypálit z uctivé vzdálenosti, míč ale poslal nad branku.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90
    Fulham se stále drží v těsné blízkosti doposud nepřekonaného Kepy Arrizabalagy, jenže Chelsea už bránění dvoubrankového vedení věnuje veškeré síly.
     
    89
    Po rohovém kopu Jeana Michaëla Seriho se do vzduchu pověsil Mitrović, přes stejně vysoko letícího Rüdigera se ale k zakončení z malého vápna nedostal.
     
    88
    David Luiz pod tlakem napadajícího Mitroviće raději zakopl balon do zámezí. Hosté se pokusí o vstřelení čestné branky, kterou by si dnes rozhodně zasloužili.
     
    87
    Azpilicuetův centr doběhl Kanté, který se protáhl mezi nepozornými beky, balon si ale poslal až příliš daleko od nohy, čehož okamžitě využil Chambers.
     
    86
    Álvaro Morata se vydal za dlouhým pasem od Jorginha, ve své snaze byl však dostatečně kontrolován vracejícím se Odoiem.
     
    84
    Hosté se nevzdávají a i nadále se prezentují sympatickým výkonem. Prudkou ránu ze střední vzdálenosti vypustil Seri, Arrizabalaga stále drží čisté konto.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Álvaro Morata (Chelsea FC).
    82. Ruben LOFTUS-CHEEK - 2:0
     
    82
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Do konce zápasu sice zbývá ještě necelých deset minut, troufám si však říci, že o vítězi je rozhodnuto. Na konci krásné kombinační akce domácího týmu stáli Eden Hazard a RUBEN LOFTUS-CHEEK, jenž po přihrávce belgického záložníka nekompromisně propálil Rica.
     
    81
    A byl to právě Eden Hazard, kdo rozehrál přímý kop z nadějné pozice. Jeho rána ale postrádala jak přesnost, tak razanci, Rico si tedy připsal rutinní zásah.
     
    80
    Hazard byl už poněkolikáté v dnešním utkání faulován. Nyní k nedovolenému zákroku, kterého se dopustil Odoi, navíc došlo kousek za vápnem.
     
    79
    Mawson hlavou prodloužil míč k Mitrovićovi, který se ukvapil, když zkusil Arrizabalagu zaskočit ranou z uctivé vzdálenosti, branku však o pořádný kus minul.
     
    78
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Marcos Alonso, přichází Davide Zappacosta.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 4. Pedro (Kanté), 82. Loftus-Cheek (E. Hazard)

    Karty:   69. Azpilicueta (CHE), 83. Morata (CHE) – 54. Odoi (FHM)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:17.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), David Luiz, Rüdiger, Alonso (78. Zappacosta) – Kanté, Jorginho, Kovačić (67. Loftus-Cheek) – Pedro, Giroud (70. Morata), E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Zappacosta, Christensen, Fàbregas, Loftus-Cheek, Willian, Morata.

    Fulham FC: S. Rico – C. Christie, Odoi, Mawson, Le Marchand – Chambers, Seri – Johansen (46. Ayité), Cairney (C) (76. Kebano), R. Sessegnon (46. Kamara) – A. Mitrović.
    Náhradníci: Bettinelli – Ream, Bryan, Ib. Cissé, Kebano, Ayité, Kamara.

    Rozhodčí: Craig Pawson – Ian Hussin, Richard West

    Diváci: 40551
    ocianews.com