Toulouse – Dijon 2:2 (kon.) | Marseille – Remeš 0:0 (kon.) | Rennes – Štrasburk 1:4 (kon.)
Bordeaux – PSG 2:2 (kon.)
konec
Olympique Marseille
0:0 (0:0)
Stade de Reims
Neděle 02.12.2018, 17:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:12. (18:56:01)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a zápas Marseille s Reims končí bezbrankovou remízou.

    Marseille vstoupilo do utkání o poznání aktivněji. Hned šesté minutě pálil nebezpečně Luiz Gustavo, ale brankář Mendy dokázal míč vyrazit jen k nohám Ocampose, ale ten nedokázal rychle zareagovat. Hned dvakrát se domácí dožadovali odpískání penalty, ale zákrok na Ocampose ani na Sarra nebyli posouzeny jako nedovolené. Reims toho směrem dopředu v prvním poločase příliš nepředvedlo. Po změně stran se Marseille ještě více hnalo do útoku, ale stoprocentní šanci si nevypracovalo. Naopak v závěru mohli zahrozit hosté, ale střelu z volného přímého kopu dokázal Mandanda pokrýt.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sarr zkoušel po narážečce s Payetem obejít Engelse, ale krajní obránce Reims dokázal soupeři vypíchnout balon. Payet byl ale následně faulován a vše se tak přesunulo před Mendyho. Hostující obrana znovu obstála.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Payetův centr od rohového praporku propadl až na vzdálenější tyč. Hosté se ale dokázali ubránit následnému pokusu Sarra, navíc je posléze faulován při rozehrávce Foket.
     
    90
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Lucas Ocampos, přichází Kevin Strootman.
     
    89
    Hiroki Sakaj navíc ztratil míč v rozehrávce a celou situaci musel těsně před vápnem řešit až Luiz Gustavo nedovoleným zákrokem proti útočícímu Diovi.
     
    88
    Thauvin si zpracoval míč na levé straně, poté zapojil do hry také Sakaje, ale japonský obránce Marseille vycestoval s balonem u kopačky až do zámezí.
     
    87
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Oluwaseyi Ojo, přichází Suk Hjun-Čun.
    86. Mandandův zákrok na brankové čáře
     
    86
    Steve Mandanda musel rychle reagovat! Z volného putoval míč hned k přední tyči, Gustavo ještě tečoval balon, ale domácí brankář dokázal Marseille v závěru druhého poločasu podržet.
     
    85
    Teď už ale Thauvin bez trestu nevyšel. Těsně před vápnem totiž fauloval rozběhnutého Diu. Hosté budou míč navíc nadějnou situaci v blízkosti Mandandovy branky.
     
    84
    Spor Thauvina s Doumbiou musel řešit až hlavní rozhodčí. Thauvin fauloval hráče Reims, poté se lehce postrkovali, ale sudí nechal oba hráče bez žlutého trestu.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Marseille je sice po téměř celý zápas aktivnějším týmem, ale ke vstřelení branky má stále daleko.
     
    82
    Sakajův centr sice neměl šanci na úspěch, ale Engels odvrátil míč zcela osamocen na rohový kop. Ramiho hlavička se ale po pasu Payeta neujala.
     
    81
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Mathieu Cafaro, přichází Aly Ndom.
     
    80
    Payet vedl útočnou akci Marseille. Na pravé straně sice neměl příliš prostoru, ale ve spolupráci s Thauvinem dokázal vybojovat alespoň autové vhazování.
     
    79
    Už to vypadalo, že se Boulaye Dia dostane ke střele z hranice vápna, ale Luiz Gustavo dokázal přispěchat na poslední chvíli a čistým zákrokem získal míč.

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   59. Maxime López (OMA), 85. Thauvin (OMA) – 63. Cafaro (REI)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:12.
    Olympique Marseille: Mandanda – Rami, Rolando, Sakaj – B. Sarr, Maxime López (72. M. Sanson), Gustavo, Ocampos (90. Strootman) – Thauvin, Payet, Germain (70. Mitroglu).
    Náhradníci: Pelé – Kamara, M. Sanson, Mitroglu, Strootman, N'Jie, Ćaleta-Car.

    Stade de Reims: Mendy – Engels, Foket, Abdelhamid, Konan – Romao, Cafaro (81. Ndom) – Ojo (87. Suk Hjun-Čun), Chavalerin, Doumbia – Chavarría (73. Dia).
    Náhradníci: J. Carrasso – Dia, Disasi, Suk Hjun-Čun, Métanire, Ndom, Oudin.

    Rozhodčí: Rainvile – Boutry, Drouet
    ocianews.com