Liberec – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Pardubice – Olomouc 1:4 (kon.) | Chomutov – K. Vary 1:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 2:3 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 4:5 (2:3 po s.n.) | Plzeň – Třinec 1:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Neděle 02.12.2018, 14:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Liberce přeji pěkný zbytek víkendu, někdy příště se těším znovu na počtenou! (16:31:09)
     
    Liberec jednoznačně a zaslouženě vítězí! Také po dnešku tedy setrvá na druhém místě ligové tabulky.

    Hned v úvodu poslední části potvrdil Martin Zaťovič, že se mu proti Tygrům střelecky daří, a zblízka snížil na 2:4 z pohledu Brna. To se nadále snažilo s výsledkem něco udělat, leč šance zapisovali spíše domácí. Libor Kašík dlouho odmítal kapitulovat, avšak když jej propálil Tomáš Filippi, bylo rozhodnuto. Severočeši tedy také druhý vzájemný zápas ovládli poměrem 5:2!

    Střely na branku v zápasu:
    Liberec 31:25 Brno.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Libor Hudáček ukončil zřejmě poslední hostující snahu o nápor. Zápas se dohrává ve střední třetině, poslední minuta se pomalu chýlí ke konci.
     
    58:53
    Radan Lenc se snažil dostrkat puk do branky u pravé tyčky. Libor Kašík byl připraven, Moravané se ještě ženou kupředu.
     
    58:20
    Utkání už se víceméně pouze dohrává, hosté drží puk, ale nemohou se dostat do žádné šance. Fanoušci Liberce už svému týmu začínají děkovat za výkon.
     
    57:38
    Vojtěch Střondala bez přípravy práskl odražený puk směrem k brance, ale její rozměry mu byly malé. Roman Will nemusel zasahovat.
     
    57:20
    Po dalším tvrdším souboji malinko stouply emoce. Roman Will nakonec přerušuje hru, vše se tak chystá na buly po jeho levé ruce.
     
    56:23
    Další krásná kombinace Liberce následovaná zákrokem Kašíka! Po ose Martin Ševc – Jaroslav Vlach puk doputoval před bránu na volného Petra Jelínka, který zakončoval z prvního doteku, jenže nepřekonal přemisťujícího se gólmana.
     
    55:56
    Kometa předvedla sérii trošku hraničních zákroků. Vzhledem k tomu, že žádný nebyl posouzení jako faul, mířil do brejku Luboš Horký. Přihrávku nicméně adresoval pouze do bruslí Lukáše Dernera, který nevěděl, kde je puk, leč vše pro Tygry dobře dopadlo.
     
    55:21
    Radan Lenc se sám dostal až na pravý kruh, odkud vystřelil. Klec se mu ale trefit nepodařilo, mířil příliš vysoko.
     
    54:41
    Za hlasitého povzbuzování tribun vyčkává Brno za svoji bránou. Teď už se vydalo dopředu, jenže dobrou práci odvedl Tomáš Hanousek.
     
    54:03
    Petr Jelínek se hnal s Jakubem Valským do brejku. Snažil se jej najít z otočky, jenže přihrávka Valskému mířila za brusle.
    53:25 Tomáš FILIPPI - 5:2
     
    53:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Home Credit Arenou se rozléhá hit "Ne pětku ne!" TOMÁŠ FILIPPI využil příhodného odrazu puku ze souboje za bránou, kde úřadoval opět Marek Kvapil, a zblízka zakončil nekompromisně k tyči. 5:2! Asistence: Marek Kvapil.
     
    Střely na branku – 28:24.
     
    52:55
    Kometa mohla hned trestat! Po chybě Tomáše Hanouska se vydal do brejku Martin Zaťovič, dostal se až na levý kruh, leč Roman Will uzavřel mezírku mezi rukou a tělem včas.
     
    52:30
    Neskutečný zákrok Libora Kašíka! Lukáš Krenželok už na něj s Jakubem Valským najížděli prakticky sami, druhý jmenovaný dostal přihrávku před prázdnou svatyni, avšak vzduchem senzačně prosvištěla lapačka! Následnou dorážku zastavil jeden z obránců, Brno stále žije.
     
    51:37
    Libor Hudáček se rychle vytočil zpoza klece, a ačkoliv si Libor Kašík dával s přesunem trošku načas, nakonec se k tyčce přimáčkl včas.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 8. Valský (L. Krenželok, T. Hanousek), 11. Doherty, 23. Lenc (Birner, M. Kvapil), 29. Stříteský (Redenbach, L. Hudáček), 54. Filippi (M. Kvapil) – 27. Bartejs (Štencel), 41. Zaťovič (R. Zohorna, Mallet)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Havlín – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Valský, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, J. Vlach, M. Zachar.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (21. Kašík) – O. Němec (A), Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – Mallet, Hruška, R. Zohorna – Plášek ml., L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Střondala, L. Horký.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Gerát, Hynek.

    Diváci: 6 935
    thejrc.org