Liberec – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Pardubice – Olomouc 1:4 (kon.) | Chomutov – K. Vary 1:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 2:3 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 4:5 (2:3 po s.n.) | Plzeň – Třinec 1:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Neděle 02.12.2018, 14:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:23
    Další krásná kombinace Liberce následovaná zákrokem Kašíka! Po ose Martin Ševc – Jaroslav Vlach puk doputoval před bránu na volného Petra Jelínka, který zakončoval z prvního doteku, jenže nepřekonal přemisťujícího se gólmana.
    53:25 Tomáš FILIPPI - 5:2
     
    53:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Home Credit Arenou se rozléhá hit "Ne pětku ne!" TOMÁŠ FILIPPI využil příhodného odrazu puku ze souboje za bránou, kde úřadoval opět Marek Kvapil, a zblízka zakončil nekompromisně k tyči. 5:2! Asistence: Marek Kvapil.
     
    52:55
    Kometa mohla hned trestat! Po chybě Tomáše Hanouska se vydal do brejku Martin Zaťovič, dostal se až na levý kruh, leč Roman Will uzavřel mezírku mezi rukou a tělem včas.
     
    52:30
    Neskutečný zákrok Libora Kašíka! Lukáš Krenželok už na něj s Jakubem Valským najížděli prakticky sami, druhý jmenovaný dostal přihrávku před prázdnou svatyni, avšak vzduchem senzačně prosvištěla lapačka! Následnou dorážku zastavil jeden z obránců, Brno stále žije.
     
    50:03
    Vojtěch Střondala obdržel pěknou přihrávku zpoza brány a střílel zápěstím. Ačkoliv stál mezi kruhy, Roman Will parádním zákrokem nepřipustil změnu stavu!
     
    46:18
    Lukáš Krenželok se z pravého křídla protlačil až před branku. Snažil se zakončit pod Kašíkovy betony, ty však zůstaly položeny pevně na ledě, kotouč neměl kudy projít!
     
    42:19
    Tak to je hodně zbytečné vyloučení! Kapitán Petr Jelínek (LIB) trefil před Kašíkem jednoho z protihráčů vysokou holí, čeká nás přesilovka hostů.
    40:34 Martin ZAŤOVIČ - 4:2
     
    40:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ideální vstup Brna do třetiny! Tomáš Zohorna poslal z pravého křídla před branku střílenou přihrávku, kterou dokázal zblízka přesně usměrnit za Romana Willa MARTIN ZAŤOVIČ. Asistence: Tomáš Zohorna, Alexandre Mallet.
     
    39:54
    Libor Kašík chyboval a vyrazil neškodné nahození z rohu přímo mezi kruhy. Tam se snažil rychle zakončit Lukáš Krenželok, jenže strážce brněnského chrámu své zaváhání napravil úspěšným zákrokem!
     
    36:03
    Martin Ševc (LIB) chyboval v rohu svého obranného teritoria. Peter Mueller se tedy dostal k puku, Ševc řešil situaci hákováním.
     
    34:19
    Tomáš Filippi nabízel přes brankoviště žabičku Marku Kvapilovi. Ten se svému parťákovi ještě snažil kotouč vrátit. To se nepodařilo, leč Jan Štencel si puk málem kopl do vlastní branky! Ve spolupráci s ležícím Kašíkem hosté velkou šanci přežili.
     
    32:41
    Peter Mueller dostal nabito na osu kluziště. Vypálil velice pěkně z voleje, nicméně Roman Will instinktivně máchl lapačkou a vyškrábl projektil amerického forvarda až do ochranné sítě!
     
    31:49
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Taylor Doherty – 2 min., podrážení).
     
    30:36
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Alexandre Mallet – 2 min., hrubost).
    28:58 Matěj STŘÍTESKÝ - 4:1
     
    28:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    A máme tu další premiérovou trefu! Tyler Redenbach přihrál zpoza klece na MATĚJE STŘÍTESKÉHO, jehož rána bez přípravy prosvištěla z pravého kruhu skrz Kašíkův postoj až do brány. Úspěšná přesilová hra, 4:1! Asistence: Tyler Redenbach, Libor Hudáček.
     
    28:30
    Liberec si zkusí další přesilovku, Alexandre Mallet (KOM) totiž usedá na nepopulární místo za podrážení.
    26:32 Tomáš BARTEJS - 3:1
     
    26:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Právě TOMÁŠ BARTEJS si nicméně zpravuje chuť! Opět kontroloval puk na modré čáře, zkusil jej nahodit přes slušný provoz před brankou a Roman Will ho našel až v momentě, kdy se třepotal v síti jeho klece. Asistence: Jan Štencel.
     
    24:36
    Lukáš Derner (LIB) si dvě minuty nezahraje, v předbrankovém prostoru totiž položil na led s pukem hrajícího soupeře. Inkasuje trest za držení protihráče.
    22:28 Radan LENC - 3:0
     
    22:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Libor Kašík hned z první střely inkasuje, domácí vedou 3:0 díky využité početní výhodě! Marek Kvapil předal puk za branku Michalu Birnerovi. Ten jej rychle poslal před brankoviště, kde přesně zakončil v obležení tří hráčů Komety pohotový RADAN LENC! Marek Kvapil boduje už ve dvacátém utkání za sebou. Asistence: Michal Birner, Marek Kvapil.
     
    21:44
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Malec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:44
    Marek Kvapil unikal po pravé straně. Libor Kašík trošku vyjel z branky, kterou Kvapil zkušeně objel a servíroval kotouč Stříteskému. Toho svalil Malec!
     
    20:01
    Střídání v týmu HC Kometa Brno: ze hřiště odchází Karel Vejmelka, přichází Libor Kašík.
     
    19:56
    Marek Kvapil získal puk za brankou, načež se jej Tomáš Filippi (LIB) neúspěšně snažil zasunout k tyčce. Poté se dostal do potyčky s Nicholasem Schausem (KOM). Oba jsou odesláni na trestnou lavičku za hrubost.
     
    17:44
    Tomáš Filippi měl další velkou příležitost. Puk se k němu příhodně odrazil přímo na pravý kruh, Karel Vejmelka ovšem další úpravu skóre nepřipustil!
     
    17:29
    Jan Ordoš na sebe získal dnes už druhý faul! Tomáš Bartejs (KOM) jej totiž při obléhání brněnské branky omezil hákováním.
     
    15:11
    Mohlo to být už 3:0! Tomáš Filippi totiž nabral rychlost a objevil se za zády všech. Před Vejmelkou už to měl trošku na dlouhou hůl, zakončení tedy mířilo pouze těsně mimo tři tyče.
    10:56 Taylor DOHERTY - 2:0
     
    10:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Velká střelecká premiéra pod Ještědem! Ze souboje za Vejmelkou se kotouč odrazil pro Kometu trošku nešťastně přímo na pravý kruh. Tam číhal TAYLOR DOHERTY, jehož rána bez přípravy proklouzla pod lapačkou gólmana až do sítě! Pro kanadského obra je to první gól v české nejvyšší soutěži. Bez asistence.
    07:21 Jakub VALSKÝ - 1:0
     
    07:21
    Liberec právě vstřelil branku!
    Šelmy se po nevyužité přesilovce ujímají vedení! Lukáš Krenželok přenechal na pravém kruhu kotouč do tandemu pro JAKUBA VALSKÉHO. Ten jej přebral, dostal se až za branku, a nachytal Karla Vejmelku u tyčky! Brankář Komety tam ponechal volné místečko, do kterého Valský vsunul touš. Asistence: Lukáš Krenželok, Tomáš Hanousek.
     
    05:05
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Barinka – 2 min., hákování).
     
    02:59
    Bedřich Köhler vystřelil z nápřahu na levém kruhu. Roman Will na jeho ránu nestihl zareagovat, ovšem zachránila jej branková konstrukce! Velké štěstí pro Tygry.
     
    01:12
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Marek Kvapil – 2 min., podrážení).
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 8. Valský (L. Krenželok, T. Hanousek), 11. Doherty, 23. Lenc (Birner, M. Kvapil), 29. Stříteský (Redenbach, L. Hudáček), 54. Filippi (M. Kvapil) – 27. Bartejs (Štencel), 41. Zaťovič (R. Zohorna, Mallet)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Havlín – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Valský, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, J. Vlach, M. Zachar.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (21. Kašík) – O. Němec (A), Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – Mallet, Hruška, R. Zohorna – Plášek ml., L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Střondala, L. Horký.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Gerát, Hynek.

    Diváci: 6 935
    thejrc.org