Liberec – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Pardubice – Olomouc 1:4 (kon.) | Chomutov – K. Vary 1:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 2:3 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 4:5 (2:3 po s.n.) | Plzeň – Třinec 1:4 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 02.12.2018, 15:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že derby zvládla lépe Energie se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek první adventní neděle. (18:03:16)
     
    Poslední dvacetiminutovka byla spíše vyrovnanou, a tak se z vítězství raduje Energie. Ta na severu Čech předvedla bojovný výkon a dokráčela za třemi body. Naopak Chomutovští od soupeře dostali lekci z produktivity a budou muset zabrat v dalších zápasech. Dlouho jsme čekali tlak souboru Vladimíra Růžičky, ten ale v poslední části nepřišel.

    Nejlepší hráči:

    Vladimír Růžička (CHM) – Tomáš Mikúš (KVA)

    Střely na branku: 23:21
     
    Konec zápasu.
    59:45 Jakub FLEK - 1:3
     
    59:45
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto! Vyhození na útočné modré čáře nezachytil Ronald Knot, a tak se ke snadné brance prodral JAKUB FLEK. Nejproduktivnější hráč Energie dává stavu zápasu konečnou podobu. Bez asistence.
     
    59:02
    Také Martin Pešout si bere oddechový čas, aby umožnil svým hráčům na chvíli si odpočinout. Následuje vhazování po levé ruce hostujícího gólmana.
     
    58:49
    Vladimír Růžička našel na druhé straně osamoceného Petra Koblasu, který okamžitě vypálil. Jenže jeho pokus vyrazil Filip Novotný k zadnímu mantinelu.
     
    58:25
    Energie chtěla rychle rozehrát, ale černá guma letí jen na zakázané uvolnění. Vladimír Růžička starší na situaci reaguje a bere si oddechový čas. Chomutovský lodivod nechává na střídačce Justina Peterse!
     
    57:58
    Juraj Valach se pokoušel o dlouhou přihrávku, ale ta mu vůbec nesedla. Nejprve se pískalo zakázané uvolnění, jenže rozhodčí vyhodnocení vzali zpátky a bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    57:20
    Tomáš Svoboda se pokusil prohodit obránce a dostat se před branku. Jenže Filip Novotný byl pozorný a kotouč schoval pod vyrážečku. Chomutovu už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    56:49
    Filip Novotný chtěl zastavit kotouč za brankou, ale nepodařilo se mu to. Od levého mantinelu okamžitě pálil Pavel Klhůfek, ovšem brankář Karlových Varů se do brány stihl vrátit.
     
    55:55
    V rohu hrací plochy získal černou gumu Bohumil Jank a okamžitě vyhazuje. Domácí celek tuto přesilovou hru přečká bez inkasovaného gólu.
     
    55:08
    Přes celé hřiště se rozjel Stanislav Dietz, jenž po překročení modré čáry vypálil. Ovšem jeho zakončení bylo přizvednuté do ochranné sítě.
     
    54:21
    Od modré čáry vystřelil švihem Michal Plutnar, jehož pokus někdo z hostů tečoval. Justin Peters opět zasahuje ramenem a Chomutov poté vyhazuje.
     
    54:06
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Juraj Valach – 2 min., podrážení).
     
    53:50
    Před branku si najížděl Vladimír Růžička, který přihrávku nezpracoval. Akce pokračovala dál, jenže Bohumil Jank se k zakončení přes bránícího hráče neodhodlal.
     
    52:56
    Vladimír Růžička přihrál na modrou čáru, kde už byl napřažený Ronald Knot. Chomutovskému obránci se kotouč postavil na hranu, a tak zakončení letělo vysoko nad branku. Následně se píská přihrávka rukou v podání Pirátů.
     
    52:18
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Petr Šenkeřík, jehož pokus byl přizvednutý do ochranné sítě.
     
    52:13
    Juraj Valach se snažil vyhodit o hrazení, ale kotouč po teči zamířil do ochranné sítě. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po pravé ruce Justina Peterse.
     
    51:52
    Podél mantinelu až před branku si najel Jan Havel, jenž předvedl dlouhou kličku, ale poté trefil gólmana Energie. Do brankoviště šli ještě dva domácí hráči, ale k dorážce se už nedostali.
     
    50:36
    Z ostrého úhlu vystřelil Jan Stránský, který trefil jen prostor, kde už byl připravený Filip Novotný. Poté ještě zpoza branky mezi kruhy přihrával Vladimír Růžička, ale nikoho v bílém nenašel.
     
    50:04
    Domácí si neporozuměli při rozehrávce, a tak je odpískán další icing. Následuje vhazování po pravici kanadského gólmana.
     
    49:22
    Od mantinelu až na osu hřiště si najel Ronald Knot, který mířil do horní poloviny branky. Ovšem kotouč ještě tečoval Radek Duda, jenž jej přizvedl nad horní tyčku.
     
    48:11
    Chomutovští výborně napadali rozehrávku soupeře a donutili ho vyhodit na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravé ruce hostujícího gólmana.
     
    47:37
    Další útok Karlových Varů končí ofsajdem, po kterém se střeli dva hráči hostujícího celku. Hra se vrátí do neutrální zóny.
     
    46:47
    Černá guma se po odrazu od hostujícího hráče dostala až mezi diváky, nasleduje vhazování po pravé ruce Filipa Novotného.
     
    46:19
    Po vyhraném vhazování vystřelil Sabahudin Kovačevič, jehož pokus vyrazil kanadský gólman do rohu hrací plochy. Hra se otočila, ale Tomáš Svoboda v přečíslení nenašel spoluhráče.
     
    45:51
    Karlovy Vary zamkly domácí celek v jeho pásmu a hostující kotel si žádá branku. Ovšem místo střely jsme viděli dlouhou přihrávku, po které se píská zakázané uvolnění Chomutova.
     
    43:39
    Energie dobře brání střední pásmo a sama se vydala do útoku! Jakub Flek si najel před branku, kde jej vychytal Justin Peters. K odraženému puku se dostal ještě Dávid Gríger, před nímž zívala prázdná branka, ale hostující útočník trefil jen brankovou konstrukci.
     
    42:41
    Dva pokusy vyslali Chomutovští od modré čáry. Podruhé vypálil Juraj Valach, jehož zakončení bylo sražené do ochranné sítě. Po přerušení se strhla na ledové ploše mela, ale vylučovat se nebude.
     
    41:31
    Od modré čáry vypálil Bohumil Jank, do jehož pokusu vložil hůl spoluhráč. Ovšem černá guma zamířila jen vedle pravé tyče, Filip Novotný toho nyní moc neviděl.
     
    40:18
    Od modré čáry zakončoval Stanislav Dietz, jehož dělovka mezi tři tyče nezamířila. Následně se cpal do koncovky na druhé straně Dávid Gríger, ale také on branku netrefil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé periodě byl chomutovský celek lepším týmem na ledové ploše, ovšem spokojenější odcházejí do kabin Karlovy Vary. O vyrovnání se postaral Vladimír Růžička, jenže v závěru třetiny se i díky Justinu Petersovi zapsal mezi střelce Tomáš Mikúš. Pokud Piráti chtějí brát body, musí najít recept na skvěle chytajícího Filipa Novotného, jelikož produktivita soubor Vladimíra Růžičky dnes velmi trápí.

    Střely na branku: 19:16.
    Střely na branku v této třetině: 7:7.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Po střele od modré čáry se kotouč odrazil před Marka Tomicu, před nímž byla odkrytá branka. Jenže chomutovskému kapitánu kotouč opět přeskočil hůl.
    38:20 Tomáš MIKÚŠ - 1:2
     
    38:20
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Justin Peters nechápavě máchá rukama, když si kotouč hokejkou srazil za brankovou čáru! TOMÁŠ MIKÚŠ nahodil kotouč, který mířil vedle branky, ale kanadský brankář už zbytek práce dokonal za něj. Asistence: Roman Vlach.
     
    37:59
    Místo čárového rozhodčího vstoupil do hry hlavní. Útok Karlových Varů tak končí jasným ofsajdem.
     
    37:15
    Radek Duda našel mezi kruhy Jana Stránského. Útočník třetí domácí formace se obtočil kolem soupeře a zamířil vedle levé tyče.
     
    36:13
    Do útočného pásma vletěl Ondřej Beránek, jenž mířil pod horní tyč. Jenže Justin Peters kotouč schoval do lapačky a velmi rychle rozehrál.
     
    35:25
    Piráti jsou opět v plném počtu, a tak začíná jejich další přesilová hra. Aktuálně jsou Chomutovští nastěhováni před brankou soupeře.
     
    35:07
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Michal Plutnar – 2 min., podrážení).
     
    34:49
    Na vrcholu kruhů zůstal osamocený Jakub Flek, jehož pokus proletěl jen vedle pravé tyče. následně si Marek Tomica obhodil soupeře a poté zamířil jen do betonů gólmana Karlových Varů.
     
    34:11
    Právě začala přesilová hra Energie, ovšem kotouč měl Ronald Knot, jenž ušetřil několik cenných vteřinek.
     
    33:46
    Petr Koblasa zavezl puk do pásma, kde viděl ve druhé vlně najetého Bretta Flemminga. Pumelice kanadského obránce skončila jen na výstroji Filipa Novotného.
     
    33:19
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Lukáš Vantuch – 2 min., sekání).
     
    33:09
    Pirátům se hra v početní výhodě moc nedaří a navíc půjde do čtyř. Síly na ledové ploše se tak vyrovnají.
     
    32:21
    Tomáš Svoboda přihrával přes celou šířku na Vladimíra Růžičku, ale kotouč byl tečován do středního pásma. Chomutovští tak musejí založit další útočnou akci.
     
    31:56
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Dávid Gríger – 2 min., držení).
     
    31:35
    od levého mantinelu přihrával před branku Tomáš Rachůnek, který viděl před brankou spoluhráče. Ovšem výborně zapracoval Brett Flemming, od něhož puk zamířil do ochranné sítě.
     
    30:52
    od modré čáry zakončoval kanadský obránce Brett Flemming, jehož pokus proletěl jen kolem branky a zamířil do zadního mantinelu.
     
    30:24
    Aktivita domácích stoupá a Energie byla nucená vyhodit na další zakázané uvolnění.
     
    29:47
    Karlovarští obránci chybovali v předbrankovém prostoru a ke kotouči se dostal Radek Duda. Zkušený matador udělal dlouhou kličku, ale poté trefil bekhendem jen dobře postaveného Filipa Novotného.
     
    28:51
    Z levé strany vypálil přes obránce Pavel Klhůfek, jenž mířil na zadní tyč. Jenže branku minul a následně Chomutovští vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    28:04
    Jan Stránský nahazoval puk před branku, kde operoval urostlý Lukáš Vantuch. Jeho teč změnila dráhu letu kotouče a jen těsně se nevešla do prostoru tří tyčí.
     
    27:50
    Po jednom z výpadů zůstal ležet na ledové ploše Tomáš Svoboda a s chomutovským útočníkem to nevypadá zatím vůbec dobře.
     
    27:30
    Sabahudin Kovačevič neměl rychlost ani šanci někomu přihrát, a tak nahodil kotouč na branku Chomutova. Kanadský brankář ve službách Pirátů si opět poradil.
     
    27:04
    Po vyhraném vhazování se od modré čáry do kotouče opřel Sabahudin Kovačevič. Ovšem Justin Peters jeho střelu viděl a chytá.
     
    26:36
    Opět z levé strany vystřelil Lukáš Vantuch, jehož pokus vyrazil před sebe gólman Energie. K dorážce se ještě dral Jan Stránský, který černou gumu ve slibné pozici netrefil.
     
    Dnešní utkání sleduje 3647 diváků.
     
    26:05
    Další akce Chomutova končí zákrokem hostujícího brankáře. Přihrávku od mantinelu mezi kruhy dostal Lukáš Vantuch, jenž mířil mezi ruku a tělo hostujícího gólmana. Jenže Filip Novotný mezeru rychle zavřel.
     
    25:16
    Velkou rychlost nabral na pravé straně Jan Havel, jenž obešel soupeře a poté se snažil zasunout kotouč za první tyč. Jenže kotouč nasměřoval jen do oblouku branky Filipa Novotného.
     
    24:33
    Energie nahodila černou gumu za branku Pirátů, kde celou akci dojela. Následně střílel nepřesně z pravého kruhu Roman Vlach.
     
    23:53
    Tomáš Rachůnek od mantinelu přihrával před branku, kam si najížděl Dávid Gríger. Hostující útočník vložil do dráhy kotouč hůl, ale poslal jej jen vedle pravé tyče.
     
    22:53
    Radek Duda přihrával na modrou čáru, kde ale nebyl Bohumil Jank, a tak se sám Chomutov připravuje o pásmo.
     
    22:30
    Po zaváhání autora vyrovnávací branky jel sám na brankáře Jakub Flek, jehož doháněl obránce, a tak jeho zakončení zprava zamířilo jen do výstroje Justina Peterse.
     
    21:14
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Ondřej Šafář – 2 min., podrážení).
    21:14 Vladimír RŮŽIČKA - 1:1
     
    21:14
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tři vteřiny před vypršením trestu si VLADIMÍR RŮŽIČKA udělal z karlovarské obrany den otevřených dveří! Elitní centr Chomutova vjel neohroženě mezi obránce a tváří v tvář poslal kotouč za Filipa Novotného. Asistence: Jakub Sklenář.
     
    20:53
    Hra se opět přerušuje, když branka Filipa Novotného není ve správném postavení. Chomutovu zbývá ještě čtyřiadvacet vteřin v početní výhodě.
     
    20:25
    Radek Duda přihrával nepřesně na levou stranu, následně Karlovy Vary vyhazují o mantinel až za branku domácího mužstva.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla spoustu šancí, ale z gólů se radovaly pouze Karlovy Vary, když Vladimír Sičák využil přesilovou hru. Jinak ale sledujeme rychlý hokej, který se přelévá ze strany na stranu. Chomutovští dlouho sahali po vyrovnání, ovšem jejich snažení končí na skvělém Filipu Novotném. Uvidíme, co nám hráči předvedou v následující periodě.

    Střely na branku: 12:9.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:18
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Stanislav Balán – 2 min., hákování).
     
    19:12
    Radek Duda našel mezi kruhy najetého Marka Tomicu, jenž okamžitě pálil. Chomutovskému kapitánu dnes asi není přáno, jelikož jeho pumelice skončila na masce hostujícího gólmana.
     
    18:40
    Vladimír Růžička dlouho vymýšlel co s kotoučem za brankou udělá. Nakonec vyjel až mezi kruhy, ale jeho nedůrazné zakončení po ledě skončilo pod lapačkou Filipa Novotného.
     
    17:55
    Chomutovští pouze odevzdali kotouč a jdou střídat. Následná akce Karlových Varů končí ofsajdem, hra se vrací do neutrální zóny.
     
    16:56
    Od modré čáry vystřelil Jan Stránský, jehož pokus tečoval mezi kruhy Lukáš Vantuch. Jeho teč zamířila jen těsně vedle branky Energie. Ovšem tlak Chomutova je v těchto chvílích obrovský.
     
    15:33
    Do útočné třetiny jako uragán vlétl Pavel Klhůfek, jenž mířil mezi ruku a tělo gólmana. Ten celou akci vyřešil. Následně tlak Chomutova pokračoval, jenže Radek Duda ve vyložené pozici nepřehodil Novotného beton.
    14:21 Vladimír SIČÁK - 0:1
     
    14:21
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie využívá přesilovou hru a dostává se do vedení! Střelou přes obránce se prezentoval VLADIMÍR SIČÁK, jenž vymetl šibenici chomutovské svatyně. Justin Peters zasahovat nemohl, jelikož toho asi moc neviděl. Asistence: Tomáš Mikúš a Sabahudin Kovačevič.
     
    13:56
    Po rychlé souhře střílel od modré čáry Sabahudin Kovačevič, jehož pokus zastavila chomutovská jednička betonem. Následuje vhazování po levici kanadského gólmana.
     
    13:27
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Brett Flemming – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    13:19
    Nejprve před branku Karlových Varů přihrával Lukáš Vantuch, jenž hledal finského spoluhráče. Ten kotouč netrefil, a tak se po zaváhání obránců dostal do samostatného úniku Jakub Flek. Ovšem ani on na Justin Peters nevyzrál.
     
    12:45
    Domácí fanoušci se bouří, jelikož se ve hře objevilo několik sporných zákroků. Ovšem hlavní rozhodčí zůstávají v klidu a vylučovat se rozhodně nebude.
     
    12:02
    Hezkou akcí se prezentoval Tomáš Svoboda, který nejprve trefil rameno hostujícího gólmana a následnou dorážkou zamířil jen do jeho betonů.
     
    11:08
    Mezi kruhy si najel Ondřej Beránek, který poslal kotouč pouze do brankáře Chomutova. Utkání se hraje ve výborném tempu a neustále se přelévá ze strany na stranu.
     
    10:00
    Od modré čáry ještě vystřelil Jakub Trefný, jehož pokus od mantinelu proletěl jen těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    09:05
    Vladimír Růžička v krátkém sledu dvakrát ohrozil branku soupeře. Nejprve elitní centr Chomutova zkoušel kličku do forhendu, ale Filip Novotný zasáhl. Poté ještě tečoval černou gumu nahozenou od modré čáry, ale hostující gólman byl opět ve střehu.
     
    08:56
    Přihrávku k mantinelu dostal Jan Stránský, který se okamžitě otočil a vypálil. Jeho zakončení ale skončilo pouze v lapačce hostujícího gólmana.
     
    08:10
    Radek Duda si vyměnil kotouč se spoluhráčem a okamžitě pálil z levého kruhu. Jeho pokus na první tyč vyrazil hostující gólman k zadnímu mantinelu.
     
    07:28
    Po vyhraném vhazování vypálil od modré čáry Michal Plutnar, jehož pokus vykopl Justin Peters betonem do rohu hrací plochy. Ovšem akce Energie stále trvá.
     
    07:13
    Pavel Klhůfek zvedl hlavu a viděl před brankou osamoceného Marka Tomicu. Ten si hodil kotouč na forhend, jenže Filip Novotný vytáhl fantastický zákrok. Domácí kapitán tak stále čeká na první zásah v sezóně!
     
    06:08
    Chomutovští odevzdali kotouč soupeři a jdou střídat. Následná akce Karlovarských vypadala nebezpečně, ale kotouč z mezikruží zamířil jen vedle brány.
     
    05:24
    Z ostrého úhlu vystřelil zleva Lukáš Vantuch, jenž se snažil nachytat Filipa Novotného. Ovšem ten byl přitisknut u bližší tyče a opět zasahuje.
     
    04:54
    Hostující jednička vyjela za branku a sama vyhodila puk do středního pásma. Kotouč se od rozhodčího vrátil do třetiny, a tak se píská ofsajd Chomutova.
     
    03:40
    Tomáš Svoboda se obtočil kolem brány a dostal se až mezi kruhy, odkud po ledě vypálil. Jenže jeho pokus trefil jen beton Filipa Novotného.
     
    03:00
    Karlovarští se dostali do přečíslení! Celou akci vzal na sebe Stanislav Balán, jehož pokus z pravého kruhu pro vhazování vyrazil fantasticky Justin Peters ramenem.
     
    02:45
    Martin Kohout se hnal za kotoučem, jenž mu utekl. Celou akci jistil jeden z domácích obránců, jenž soupeře od černé gumy odstavil.
     
    01:58
    Justin Peters chtěl spoluhráčům pomoci s rozehrávkou, ovšem puk letěl jen po prknech a skončil u hostujících hráčů. Ti se aktuálně usadili před brankou Pirátů.
     
    01:23
    Přes celé kluziště projel do útočného pásma Pavel Klhůfek, jenž poté přihrával za branku. Akce Chomutova pokračovala, ale zakončení Juraje Valacha bylo sražené do ochranné sítě.
     
    00:34
    Na modré čáře zůstal chvíli sám Dávid Gríger, jemuž před branku najížděl spoluhráč. Ovšem předním zapracoval Ronald Knot, a tak se Chomutovští ubránili.
     
    00:10
    Úvodní vhazování utkání vyhrál Vladimír Růžička, a tak Piráti mají právo prvního útoku.Ovšem snažení Chomutova končí ve středním pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Karlovy Vary již jsou na ledové ploše, kde byly přivítání početnou skupinou fanoušků Energie. Nyní ale ROCKNET ARÉNA bouří podruhé, když nastupují Piráti z Chomutova.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný, Seemann – T. Svoboda, V. Růžička, Sklenář – Duda, Klhůfek, Tomica – J. Stránský, Vantuch, Marjamäki – J. Havel, Hanták, Koblasa.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Kozák, Sičák, Šafář – Flek, Gríger, T. Rachůnek – O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš – Gorčík, Skuhravý, Stloukal – Kohout, Balán, Lapšanský.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Bryška, Klouček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu. Na ledové ploše ROCKNET ARÉNY právě probíhá rozbruslení. Pojďme si představit zápasové sestavy.
     
    Vzájemné zápasy:

    Od postupu Energie mezi tuzemskou elitu odehrály oba kluby pouze jedno utkání. Dne 19. říjná zajížděli Piráti do Karlových Varů, kde vysoko prohráli. Parta kolem Václava Skuhravého nasázela mladým brankářům Chomutova hned šest kousků.

    2018 Karlovy Vary – Chomutov 6:3
    2017 Chomutov – Karlovy Vary 3:1
    2016 Karlovy Vary – Chomutov 4:5 po nájezdech
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Piráti i přes zlepšené výkony mají obrovský problém se získáváním bodů na hřištích soupeřů, a tak se stále krčí na posledním místě. Svěřenci Vladimíra Růžičky získali osmnáct bodů a v případě vítězství nad Karlovými Vary by pod sebe mohli posunout Pardubice. Klid do mužstva přinesl zkušený brankář Justin Peters, jenž odchytal za tým ze severu Čech už sedm duelů. Chomutovští mají dále obrovský problém se střílením gólů, hůře už je na tom jen východočeské Dynamo. Ovšem tým postavený kolem kapitána Marka Tomici v posledních pěti duelech před vlastními příznivci nasázel soupeřům sedmnáct branek.

    Zlín – Chomutov 3:2 po nájezdech
    Mladá Boleslav – Chomutov 3:1
    Chomutov – Pardubice 6:1

    Nejproduktivnější hráči:

    Vladimír Růžička 18 bodů (6+12)
    Jan Stránský 11 bodů (4+7)
    Ronald Knot 10 bodů (4+6)
     
    HC ENERGIE KARLOVY VARY

    Před sezónou se předpokládalo, že Karlovy Vary budou adeptem na baráž. Ovšem opak je pravdou a soubor postavený kolem kapitána Václava Skuhravého předvádí nadějné výsledky. Vždyť Západočechy najdeme na jedenácté příčce se třiceti body, což je o devět více něž mají předposlední Pardubice. Energii čeká náročný víkend, jelikož hrála naposledy v sobotu s pražskou Spartou a o pár hodin později odehraje utkání právě s Chomutovem.

    Karlovy Vary – Sparta 1:3
    Karlovy Vary – Vítkovice 2:3
    Karlovy Vary – Kometa 5:4

    Nejproduktivnější hráči:

    Jakub Flek 15 bodů (7+8)
    Petr Šenkeřík 14 bodů (4+10)
    Tomáš Rachůnek 12 bodů (4+8)
     
    Vítám vás u podrobného textového přenosu, jelikož Tipsport extraliga má na programu čtyřiadvacáté kolo, v němž se pod vrcholky Krušných hor odehraje malé derby, v němž se představí Piráti Chomutov a HC Energie Karlovy Vary.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 22. V. Růžička (Sklenář) – 15. Sičák (T. Mikúš, Kovačevič), 39. T. Mikúš (R. Vlach), 60. Flek


    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný, Seemann – T. Svoboda, V. Růžička, Sklenář – Duda, Klhůfek, Tomica – J. Stránský, Vantuch, Marjamäki – J. Havel, Hanták, Koblasa.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Kozák, Sičák, Šafář – Flek, Gríger, T. Rachůnek – O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš – Gorčík, Skuhravý, Stloukal – Kohout, Balán, Lapšanský.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Bryška, Klouček

    Diváci: 3647
    thejrc.org