Real Betis – Real Sociedad 1:0 (kon.) | Girona – Atlético 1:1 (kon.) | Barcelona – Villarreal 2:0 (kon.)
Alavés – Sevilla 1:1 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
1:1 (1:0)
Sevilla FC
Neděle 02.12.2018, 20:45 • Estadio de Mendizorroza • Španělská LaLiga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Deportivo Alavés a Sevilla FC.
     
    Deportivo Alavés

    Fotbalisté Alavésu letos předvádějí hodně sympatické výkony, které momentálně stačí na čtvrtou pozici. Deportivo si vedlo mnohem lépe, avšak ve dvou z posledních tří zápasů přišly porážky. Nejprve Alavés nestačil na Eibar, kterému podlehl 1:2. V minulém kole přišla další porážka, tentokráte proti Leganésu, které zvítězilo 1:0. Alavés má na svém kontě třiadvacet bodů, na vedoucí Sevillu ztrácí pouze tři body, které by se v případě dnešního vítězství mohly vymazat. Alavés v letošní sezóně na domácím stadionu ještě neprohrál, ztratil body pouze ve dvou případech, pokaždé se ale jednalo o nerozhodný výsledek.
     
    Sevilla FC

    Na opačné straně stojí Sevilla, která si rovněž počíná velice dobrým dojmem. Sevilla totiž celkem překvapivě okupuje vedoucí příčku své domácí soutěže, na druhou Barcelonu má náskok pouze jednoho bodu. Hostující tým dnešního utkání drží čtyřzápasovou šňůru bez porážky, ta poslední se uskutečnila v souboji právě proti Kataláncům, kteří zvítězili poměrem 4:2. Sevilla se v letošním ročníku opírá o velmi dobře hrající ofenzívu, která je druhá nejlepší v celé soutěži. Na druhou stranu pracuje velmi dobře také obrana, která inkasovala méně branek než Barcelona nebo také Real Madrid. Sevilla ale nezvládla poslední dva venkovní zápasy, dnes se bude pokoušet o restart.
     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín, Laguardia, Navarro, R. Duarte – García (C), Pina, Wakaso – I. Gómez, Calleri, Jony.
    Náhradníci: Sivera – Brašanac, Bastón, Guidetti, Marín, Maripán, Sobrino.

    Sevilla FC: Vaclík – Carriço (C), Kjaer, Sergi Gómez – Mercado, Banega, Roque, F. Vázquez, Escudero – André Silva, Ben Yedder.
    Náhradníci: Soriano – Amadou, Arana, Muriel, Gnagnon, Promes, Sarabia.

    Rozhodčí: Sánchez – Alonso, Gallego.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Po levém křídle se řítil za míčem Ben Yedder, jenomže už předtím se kulatý nesmysl objevil v zámezí. Martín bude moci vhazovat od pravé autové čáry.
     
    4
    Poprvé si s míčem pohrál český brankář Vaclík, který odkopával na pravou stranu, kde Mercado podskočil míč. Posléze se k balónu dostal také Pacheco.
     
    5
    Martín měl na pravé straně dostatek prostoru na centr, na který si naskakoval Calleri. Kostrbatá hlavička nakonec skončila vedle brány.
     
    6
    Domácí reklamovali Vaclíkovo hraní rukou mimo pokutové území. Opakovaný záběr tuto skutečnost nepotvrdil, Sevilla se tak žene kupředu.
     
    7
    Silva se dostával do hlavičkového souboje proti Navarrovi, míč se mu podařilo prodloužit za sebe, tam se ale nenacházel nikdo v červeném.
     
    8
    Obrannou povinnost si splnil obránce Kjaer, který Callerimu nevěnoval téměř žádný prostor. Alavés si i přesto vybojoval autové vhazování.
     
    9
    S míčem si zahrál také Vaclík, který musel urychleně odkopávat, jenomže míč skončil daleko v zámezí. Duarte se tak zmocní autového vhazování.
     
    10
    Posléze se na zemi ocitl domácí García, nedovoleným zákrokem se prezentoval vracející se Ben Yedder. Následovat bude standardní situace.
     
    11
    K ní se postavil křídelník Jony, který kroutil míč do velice nebezpečného prostoru. Nakonec z toho byl ofsajd, ve kterém se zjevil Laguardia.
     
    12
    Vázquez měl ve středu hrací plochy hodně práce, nakonec to proti napadající smečce protihráčů zvládl na jedničku, navíc ještě šikovně roztáhl do strany.
     
    13
    Jenomže na pořadu dne byl protiútok Deportiva, centrovaný balón od Martína skončil pouze v rukavicích brankáře. Posléze si faulem pomohl Silva.
     
    14
    Domácí celek se dožadoval žluté karty pro Silvu, který doslova zboural protihráče. Na druhé straně si ostrým šlapákem pomohl domácí García.
     
    15
    Nedovolených zákroků přibývá. V krátkém časovém sledu opět fauloval García, který tentokráte poslal k zemi Mercada. Další standardka pro hosty.
     
    16
    K rozehrávce se postavil záložník Banega, který kroutil míč do malého vápna. Tam se k míči natlačil Pina, který odklidil balón do bezpečí.
     
    17
    Ben Yedder si podržel míč a poté si počkal na náběh svého útočného kolegy Silvy, který mel k dalekonosnému pasu skutečně hodně daleko.
     
    18
    Laguardia si nebral žádné servítky, naopak neposedný míč nekompromisním způsobem poslal na druhou stranu, kde zasahoval Gómez.
     
    19
    Sevilla se po kratší době podívala zpět na útočnou polovinu, Escudero si ale nepohlídal svoje postavení, pomezní sudí byl opět velice pozorný.
     
    20
    K samotné rozehrávce se postavil brankář Pacheco, po jehož odkopu se jeho spoluhráči usadili na druhé straně. Na zemi ale zůstal ležet Calleri.
     
    21
    Hlavní sudí byl donucen k přerušení hry, opakovaný záběr potvrdil, že Calleri schytal úder loktem do hlavy. Hodně nešťastný moment.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Zatím se aktivněji jeví Deportivo, které výhradně útočí přes křídelní prostor.
     
    23
    Právě jednu z centrovaných nabídek přichystal obránce Duarte, nicméně zakončující Ibai vůbec netrefil balón. Nyní hostující obrana trochu zaspala.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Manuel García (Deportivo Alavés).
     
    24
    Na opačné straně se Ben Yedderovi podařilo vybojovat autové vhazování, jenomže Escudero ho poslal zpět na vlastní obrannou polovinu.
     
    25
    Calleri se řítil do otevřené obrany, kterou se pokoušel překonat vzdušnou nabídku na Wakasa, kterou z hranice šestnáctky dokázal odklidit Kjaer.
     
    26
    Po delší době se dostal k zákroku brankář Vaclík, avšak nejednalo se o nic složitého. Český brankář ihned vyhodil míč k pravé autové čáře.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Roque (Sevilla FC).
     
    27
    Momentálně nesledujeme zrovna pohlednou podívanou. Ani jedno z mužstev se nemůže dostat za obranu soupeře, oba brankáři jsou bez práce.
     
    28
    Duartemu se s trochou štěstí podařilo obejít Mercada, posléze ale přišel nedovolený zákrok domácího hráče. Domácí budou rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    29
    Vaclíkova nabídka opět směřovala na Ben Yeddera, který i v tomto případě vyhrál souboj. Český brankář se o několik vteřin později musel protihráči vrhat pod nohy.
     
    34
    Deportivo se celkem v poklidu dostalo za půlící čáru, nákop v podání Navarra sice směřoval na Jonyho, včas ale dokázal zasáhnout Carrico.
     
    35
    Posléze musela být hra přerušena, neboť další tvrdý zákrok předvedl hostující Mesa, který už jednu žlutou má. To byl pořádný risk.
     
    36
    Vaclík si konečně připsal zákrok. Z velké vzdálenosti se ho pokoušel překvapit Duarte, nicméně český brankář dokázal míč vyrazit vedle sebe.
     
    37
    Obrovská šance na druhé straně! Sám na bránu se hnal Ben Yedder, jehož píchnutí do míče nakonec skončilo kousek vedle brány. Pacheco si určitě oddychl.
    37. Ben Yedder mířil kousek vedle.
     
    37
    Martín se vydal po pravém křídle odkud zkoušel odcentrovat. Hosté správně reklamovali hraní rukou, čímž se provinil aktivní Calleri.
     
    37
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Vaclík odkopával míč na levou stranu, kde se v hlavičkovém souboji prosadil Martín, který sice přihrával do ofsajdu, avšak jako poslední se dotkl míče Gómez. Od jeho hlavy se kulatý nesmysl dostal ke Callerimu, po jeho přihrávce skóroval do prázdné brány JONY.
    37. JONY - 1:0
     
    38
    Hostující tábor se snaží reklamovat ofsajdové postavení, avšak nutno dodat, že se míče skutečně dotkl obránce Gómez, branka tak byla správně uznána.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Pablo Sarabia (Sevilla FC).
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Na druhé straně se Banega dostal k rozehrávce standardní situace, která nebyla zrovna povedená. Míč nakonec proletěl až za brankovou čáru.
     
    42
    Další tvrdý zákrok tentokráte snesl Silva, kterého v hlavičkovém souboji fauloval Pina. Sevilla se zmocní dalšího volného kopu, avšak z velké vzdálenosti.
     
    43
    Na hranici šestnáctky se ještě dostával k míči Escudero, který ale nevyzrál na Wakasa. Posledně jmenovaný razantním způsobem odkopl míč do zámezí.
     
    44
    Opět se nehraje, po jednom ze soubojů skončil na zemi Wakaso, který se drží za hrudník. Na nic vážného to nevypadá, domácí záložník by měl pokračovat ve hře.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Jony. Dlouhou dobu jsme sledovali vyrovnanou podívanou, která nenabízela nic moc zajímavého. Diváci sledovali celou řadu nedovolených zákroků, avšak první vyložená šance přišla až po půl hodině hry. Selhal v ní Ben Yedder, což posléze mělo ještě větší následky. Alavés se totiž dokázal prosadit, díky čemuž je zatím blíže k vítězství. Sevilla bude muset pořádně zabrat, její herní projev zatím není optimální.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Roque, přichází Ibrahim Amadou.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Dalekonosný nákop z kopačky Duarteho se snášel k hranici pokutového území, kde dokázal zasáhnout Gómez. Posléze si důrazně počínal Banega.
     
    49
    Nedovolené zákroky i nadále pokračují, opět se na zemi ocitl hostující Silva, kterého do nohy trefil Duarte. Chvíli se určitě hrát nebude.
     
    50
    Posléze se Banega nejlépe zorientoval u středového kruhu, načež jeho přenesení hry našlo Mercada, který vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    51
    Sevilla se v úvodu druhého poločasu drží častěji u míče, nicméně stále to nevede k ničemu nebezpečnému. Nyní se Vázquezovi nepodařilo přihrát vzduchem.
     
    52
    Jony se po levém křídle dostal až do šestnáctky, odkud zkoušel střílenou nabídku najít kolegy, nicméně míč pouze proletěl pokutovým územím.
     
    53
    Následoval nedovolený zákrok v podání Banegy, který si v souboji s Martínem pomáhal rukama. Deportivo má k dispozici standardní situaci.
     
    54
    Nadýchaná nabídka směřovala k zadní tyči, kde dokázal důrazně zasáhnout Vázquez. Domácí budou i přesto vhazovat z levé strany.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Tomás Pina (Deportivo Alavés).
     
    56
    S míčem si pohrál také brankář Pacheco, který ho ihned poslal na druhou stranu. Tam se k centru dostal Ibai, který opět našel hlavu protihráče.
     
    57
    Nakonec to z velké vzdálenosti zkoušel střelou Calleri, nicméně jeho pokus se vynesl vysoko nad branku. Vaclík nemusel ani v tomto případě zasahovat.
     
    58
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Gabriel Mercado, přichází Quincy Promes.
     
    59
    Jony se rychlostně dostával přes Amadoua, kterého nakonec zahodil na zem. Jednoznačný faul, prvně jmenovaný hráč se ale výroku sudího hodně diví.
     
    60
    Posléze to dalším střeleckým pokusem zkoušel Wakaso, kterému rána absolutně nesedla. Míč vystoupal opět hodně vysoko nad branku soupeře.
     
    61
    Vaclík si hodil míč daleko od nohy, napadající Calleri mu dokázal odkop zablokovat, avšak kulatý nesmysl skončil v moci českého brankáře.
     
    62
    Posléze se na zemi ocitl domácí García, který se dožadoval pokutového kopu. Hlavní sudí gestem ruky naznačuje, že se jednalo o čistý zákrok.
     
    63
    Gómez musel hodně spěchat, neboť ho při rozehrávce napadal aktivní Duarte. Prvně jmenovaný nakonec dalekonosným pasem oslovil Promese.
     
    64
    Tohle už byla šance! Průniková přihrávka našla na pravé straně volného Promese, jehož zakončení pravou nohou dokázal Pachecho vyrazit.
     
    65
    Po delší době zakončení ze strany Sevilly. Promes svým centrem našel volného Silvu, jehož okamžitá rána neměla dobré parametry, míč skončil nad.
     
    66
    Alavés si v posledních minutách koleduje! Ben Yedder přihrával do tandemu na Vázqueze, který trefil pouze vyběhnuvšího brankáře Pacheca.
    66. Vázquez nevyzrál na Pacheca.
     
    67
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Domácí si i nadále drží hubené vedení, naopak Sevilla bude muset zvýšit stupeň aktivity.
     
    68
    García se hnal za míčem, což bylo naprosto zbytečné. V době přihrávky se totiž nacházel v ofsajdu, což posléze potvrdil opakovaný záběr.
     
    69
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Simon Kjaer, přichází Pablo Sarabia.
     
    73
    Banega tak dlouho signalizoval přihrávku na Promese, až jí nakonec skutečně zrealizoval. Druhý jmenovaný otřel centr od Duarteho, následovat bude roh.
     
    74
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Mubarak Wakaso, přichází Darko Brašanac.
     
    75
    Jenomže ten nepřinesl nic nebezpečného, posléze si nedovoleným zákrokem pomohl nevýrazný Vázquez, který ramenem poslal k zemi Garcíu.
     
    76
    U vlastního pokutového území si obrannou povinnost splnil domácí Duarte, který odkop ještě otřel o nohu napadajícího protihráče. Aut pro Deportivo.
     
    77
    I na druhém pólu hrací plochy jsme sledovali centrovanou nabídku, jenomže ani tentokráte si domácí celek nevymodlil pokutový kop.
     
    78
    Posléze se do vzduchu dostával Ben Yedder, který pro svůj celek vybojoval alespoň autové vhazování, kterého se brzy ujme střídající Promes.
     
    78
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Je tu zasloužená vyrovnávací branka! Hosté rozjeli akci středem hrací plochy, načež přihrávku obdržel Sarabia, jehož nebezpečný přízemní centr dokázal usměrnit do brány WISSAM BEN YEDDER. To byla ukázková akce, navíc domácí obrana celkem zaspala při bránění.
    78. Wissam Ben Yedder - 1:1
     
    79
    Nakonec si hráči Sevilly připsali další rohový kop, který přinesl střelecký pokus v podání Gómeze. Rána pravou nohou ale skončila daleko vedle brány.
     
    80
    Deportivo zahrávalo standardní situaci zhruba ze čtyřiceti metrů od branky soupeře. K míči se postavil Jony, jenomže včas z branky vystartoval Vaclík.
     
    81
    Český brankář ihned rozjel akci po pravém křídle, kde se Promesovi nepodařilo vyzrát na Duarteho. Bude z toho další aut pro hostující mužstvo.
     
    82
    Také Sevilla měla k dispozici volný kop. Banega ho rozehrál cvičeným signálem, po jeho přihrávce se pokusil odcentrovat Gómez, jenomže vzorně zakročil Navarro.
     
    83
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Ibai Gómez, přichází Rubén Sobrino.
     
    84
    Dalekonosný pas se snášel do míst, kam se vydával domácí forvard Calleri. Míč nakonec doskákal do náruče Vaclíka, který opět rychle vyhodil do strany.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Franco Vázquez (Sevilla FC).
     
    85
    Sarabia si i tentokráte vybral Ben Yeddera, který si naváděl míč na střelu, jenomže nakonec vypálil pouze do boční sítě. Pacheco bude vykopávat.
     
    88
    Směrem dopředu se nyní vydal Navarro, který ještě v pokutovém území skončil na zemi. Penalta z toho nebude, nýbrž pouze rohový kop.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Na tabuli stále svítí nerozhodný výsledek, v těchto momentech je aktivnější Deportivo.
     
    89
    Sevilla mohla opět prohrávat! K hlavičkovému pokusu se dostal Brašanac, který orazítkoval pouze tyč, od které se míč odrazil přímo do rukavic Vaclíka.
    89. Brašanac hlavičkoval do tyče.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Jonathan Calleri, přichází John Guidetti.
     
    90+2
    Promes se jako první dostal k padajícímu míči, ten ale směřoval pouze do moci domácího celku. Jonymu se ale nepodařilo vybojovat ani aut.
     
    90+3
    Sevilla je s míčem na útočné polovině, na vedoucí branku ale nezbývá už moc času.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává John Guidetti (Deportivo Alavés).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1, což je zřejmě pro oba celky zasloužené. V prvním poločase měl navrch Alavés, který se nakonec dočkal kýžené branky. Ve druhém dějství byla o poznání aktivnější Sevilla, která si vytvořila několik slibných šancí, avšak dlouhou dobu nemohla najít recept na brankáře Pacheca. Vyrovnávací branka přeci jenom přišla, postaral se o ní Ben Yedder, který tak učinil konečnou podobnu konečného výsledku. Sevilla tak klesá na druhou pozici, naopak na vedoucí příčku zamířila Barcelona.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:10. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:13. (22:36:46)

    David Suchý

    Branky: 37. Jony (Calleri) – 78. Ben Yedder (Sarabia)

    Karty:   24. García (DAL), 55. Pina (DAL), 90+3. Guidetti (DAL) – 26. Roque (SEV), 39. Sarabia (SEV), 84. F. Vázquez (SEV)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:10. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:13.
    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín, Laguardia, Navarro, R. Duarte – García (C), Pina, Wakaso (74. Brašanac) – I. Gómez (83. Sobrino), Calleri (90+1. Guidetti), Jony.
    Náhradníci: Sivera – Brašanac, Bastón, Guidetti, Marín, Maripán, Sobrino.

    Sevilla FC: Vaclík – Carriço (C), Kjaer (69. Sarabia), Sergi Gómez – Mercado (58. Promes), Banega, Roque (46. Amadou), F. Vázquez, Escudero – André Silva, Ben Yedder.
    Náhradníci: Soriano – Amadou, Arana, Muriel, Gnagnon, Promes, Sarabia.

    Rozhodčí: Sánchez – Alonso, Gallego
    bahis siteleri