NY Islanders – Winnipeg 1:3 (kon.) | Columbus – Calgary 6:9 (kon.) | Pittsburgh – Colorado 6:3 (kon.)
Florida – Boston 5:0 (kon.) | Montreal – Ottawa 5:2 (kon.) | Detroit – Tampa 5:6 (1:2 po s.n.)
Buffalo – Toronto 3:4 (po pr.) | Vegas – Washington 5:3 (kon.) | Vancouver – Minnesota 2:3 (kon.)
Los Angeles – Arizona 1:2 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
6:9 (3:1, 2:5, 1:3)
Calgary Flames
Středa 05.12.2018, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Přeju hezký středeční den a u sledování online přenosů zase někdy na shledanou. (03:46:30)
     
    Česká stopa v utkání:
    Lukáš Sedlák: 0+0, 12:03
    David Rittich: 78,6%, 3 inkasované branky
     
    Střely na bránu. 30-28
     
    Sledovali jsme fantastické utkání mezi Columbusem Blue Jackets a Calgary Flames, který končí výhrou hostů 6:9. Jako první se prosadil hostující Gaudreau, jenže poté dali domácí čtyři branky díky Werenskiho, Andersona a Atkinsona, který se trefil dvakrát. Nicméně poté dalo Calgary pět branek. Střelnici otevřel Giordano, na kterého navázali Lindholm, Tkachuk, Hanifin a Brodie. V 35.minutě snížil na 5:6 Foligno a vykřesal naději. Tu ukončil v 43.minutě Monahan, na kterého navázal Gaudreau. V 49.minutě snížil na 6:8 Atkinson, který vstřelil svůj šestý hattrick v kariéře, jenže konečné slovo měli hosté, když se v 54.minutě prosadil Czarnik. Calgary rozhodlo hlavně v přesilových hrách, kde vstřelili tři branky ze čtyř příležitostí. Hlavní hvězdou domácích byl Atkinson za tři branky. Za hosty úřadoval Sean Monahan díky dvěma brankám a stejným počtem asistencím a Johnny Gaudreau za dvě branky a dvě asistence. Zajímavostí je, že jak David Rittich, tak Sergej Bobrovskij nedochytali celé utkání. Colombus nepřeskočí Capitals na prvním místě Metropolitní divize. Na druhé straně jde na první místo Pacifické divize Calgary, které přeskakuje Anaheim.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Zápas se již pouze dohrává. Calgary nahazuje všechny puky do útočného pásma, kde sbírají cenné sekundy.
     
    58:36
    Jediný domácí hráč co to ještě zkouší je Cam Atkinson, který celý zápas hýří aktivitou a je jednoznačnou první hvězdou Blue Jackets.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty základní hrací doby.
     
    57:34
    Kabátníkům se nadále nedaří překonat hráz Plamenů ve středním pásmu, kde ve třetí třetině operují velice dobře. Tohle už hosté zvládnou.
     
    56:58
    Domácí stadion Columbusu se pomalu vyklízí. Minimálně polovina fanoušků už to nemůže vydržet.
     
    56:38
    Již tři minuty se hraje bez přerušení. To vyhovuje hostujícímu celku, který už je velice blízko dvou vydřeným bodů.
     
    55:55
    Calgary dobře brání střední pásmo a nepouští Columbus na poslední steč.
     
    55:18
    Cam Atkinson se hnal za svou čtvrtou brankou v tomto utkání, jenže v dobré pozici těsně míjí bránu hostů.
     
    54:32
    Domácí mají pět a půl minuty na vstřelení tři branek. Po deváté inkasované brance ovšem nepůsobí moc dobře. Flames by si to už měli konečně pohlídat.
    53:11 Austin CZARNIK - 6:9
     
    53:11
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto? Autorem branky je AUSTIN CZARNIK, který se dobře natlačil před Nutivaaru a chytrou střelou dvacet centimetrů nad led k levé tyči překonává poprvé Korpisala. Asistence: Mikael Backlund.
     
    52:26
    Plameny v posledních střídáních hrají opět do obrany velmi dobře. Uvidíme, jak dlouho jim to vydrží.
     
    52:03
    Nationwide Arena j nadšená z gólových hodů. Obě střídačky jsou na nohou a sledují perfektní utkání, které musí hltat každý fanoušek.
     
    51:31
    Brandon Dubinsky se v obrovské rychlosti dostal do útočného pásma, kde vypálil z mezikruží. Mike Smith musel předvést těžký zákrok lapačkou.

    Ondřej Klos

    Branky a nahrávky: 10. Werenski (Bjorkstrand, Wennberg), 16. J. Anderson, 20. Atkinson (Panarin, S. Jones), 21. Atkinson (Panarin, S. Jones), 35. N. Foligno (R. Murray), 49. Atkinson (Nutivaara, R. Murray) – 7. J. Gaudreau (Monahan, Hamonic), 22. Giordano (Monahan), 23. E. Lindholm (Hamonic, Monahan), 33. Tkachuk (E. Lindholm, J. Gaudreau), 34. Hanifin (Tkachuk, Jankowski), 35. Brodie (J. Gaudreau), 43. Monahan (Giordano, Tkachuk), 47. J. Gaudreau (Giordano, M. Smith), 54. Czarnik (Backlund)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (47. Korpisalo) – Werenski (A), S. Jones, Nutivaara, R. Murray, Harrington, D. Savard – Dubois, Atkinson, Panarin – J. Anderson, Jenner (A), N. Foligno (C) – Bjorkstrand, Wennberg, Dubinsky – Hännikäinen, Riley Nash, Sedlák.
    Calgary Flames: Rittich (21. M. Smith) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, Prout, R. Andersson – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – S. Bennett, Backlund (A), Tkachuk – Neal, D. Ryan, Mangiapane – Hathaway, Jankowski, Czarnik.

    Rozhodčí: Pochmara B. (Usa) – Hebert G. (Can)
    thejrc.org