Bordeaux – Saint-Étienne 3:2 (kon.) | Caen – Nîmes 1:2 (kon.) | Dijon – Guingamp 2:1 (kon.)
Lyon – Rennes 0:2 (kon.) | Nantes – Marseille 3:2 (kon.) | Remeš – Toulouse 0:1 (kon.)
Štrasburk – PSG 1:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
0:2 (0:2)
Stade Rennes
Středa 05.12.2018, 19:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Olympique Lyon a Stade Rennes FC.
     
    Olympique Lyon

    Fotbalisté Lyonu zatím prožívají celkem povedenou sezónu, neboť se po patnácti kolech nachází na průběžné třetí pozici, avšak manko na vedoucí PSG je už čtrnáctibodové. Olympique se v posledních týdnech opírá o vynikající formu, neboť neprohrál posledních šest ligových zápas. Poslední ztráta bodů ale přišla v minulém kole, ve kterém Lyon remizoval na půdě Lille, které dokonce vedlo už o dvě branky. Lyon se v tabulce domácích celků řadí do té lepší poloviny, konkrétněji na pátou pozici, přičemž z osmi zápasů zvítězil v pěti případech. Olympique tak bude chtít navázat na vynikající formu z posledních zápasů, proti bude nevyzpytatelné Rennes.
     
    Stade Rennes FC

    Na opačné straně stojí Stade Rennes, které prožívá tak trochu jiné pocity. Rennes momentálně okupuje až čtrnáctou pozici, přičemž na sestupové pásmo má náskok pouze čtyř bodů. Hostující celek dnešního zápasu se narozdíl od svého soupeře potýká s mizernou formou, naposledy vyhrál před čtyřmi zápasy. Od té doby následuje třízápasová šňůra bez porážky, přičemž Rennes v minulém kole doslova vyhořelo, na domácím stadionu totiž podlehlo Štrasburku vysoko 1:4. Rennes se na hřištích soupeřů daří podstatně lépe, získalo zde už devět bodů, což stačí na osmou pozici. Poslední venkovní porážka přišla koncem měsíce září.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Denayer, Marcelo, Morel – Tete, NDombèlé, Aouar, F. Mendy – B. Traoré, Fékir, Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Cheikh Diop, Dembélé, Terrier, Tousart, Marçal, Solet.

    Stade Rennes FC: Diallo – Da Silva, Bensebaini, Mexer, H. Traoré – Grenier, André – Sarr, Ben Arfa, Bourigeaud – Siebatcheu.
    Náhradníci: Koubek – Niang, Siliki, Zeffane, Johansson, Hunou, Del Castillo.

    Rozhodčí: Hamel – Pignatelli, Berthomieu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se domácí Tete dostal k centrované nabídce, kterou stačil odvrátit Bensebaini. Posléze musel zasahovat také brankář Diallo.
     
    4
    Na druhé straně se Siebatcheuovi nepodařilo kloudně vrátit míč na kopačku Da Silvy, Olympique se tak dostane k autovému vhazování z levé strany.
     
    5
    Na dalekonosný pas si nabíhal hostující Siebatcheu, avšak velmi dobře si počínal Morel, jenž odstrčil protihráč hodně daleko od hracího předmětu.
     
    6
    Lyon se usadil u opačné šestnáctky, načež se Traoré pokoušel najít kolegu Depaye, nicméně před ním včas zasáhl obránce Mexer.
     
    6
    Je tu pokutový kop pro Lyon!
     
    7
    Tak nakonec úplně jinak, hlavní sudí se totiž šel podívat na video, podle kterého usoudil, že jeden z hráčů Rennes jako první zasáhl balón.
    7. Hlavní sudí nakonec penaltu odvolal.
     
    8
    Na opačné straně operoval s míčem Ben Arfa, který se ale dostal pouze k hranici pokutového území, načež se na zemi ocitl domácí Marcelo.
     
    9
    Nakonec se jednalo o Ndombélého, který se ještě nyní válí na zeleném pažitu. K domácímu středopolaři se okamžitě seběhl lékařský personál.
     
    10
    Ndombélé nakonec samovolně opustil hrací plochu, domácí budou hrát chvíli v početní nevýhodě. Domácí záložník by ale měl pokračovat ve hře.
     
    11
    Už se opět pokračuje ve hře, hosté se dostali k autovému vhazování, které nebylo rozehráno dle představ. Bensebaini totiž nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    12
    Rennes se dostalo k zdlouhavé kombinaci, po které Mexer vyvezl míč ke středu hrací plochy, kde se ho zmocnil spoluhráč jménem Grenier.
     
    13
    Také domácí si vyzkoušeli autové vhazování, postaral se o něj levý obránce Mendy, který spolupracoval s Lopesem, jenž přenesl hru na pravou stranu.
     
    14
    Na zemi se sice ocitl Mendy, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Rennes se k ničemu nedostalo, naopak přišla rychlá ztráta balónu.
     
    15
    Posléze se ke střeleckému pokusu dostal obránce Mendy, který ale mířil pouze doprostřed branky. Diallo si i nyní připsal úspěšný zákrok.
     
    16
    Celkem nenápadný Sarr si chtěl vymodlit nedovolený zákrok, nakonec u hlavního sudího nepochodil. Nakonec se bude konat odkop od domácí branky.
     
    17
    Střelecký pokus také na opačné straně. K ráně z velké vzdálenosti se dostal Bourigeaud, jehož navštívenka ale směřovala daleko vedle brány.
     
    18
    Domácí si vypracovali standardní situaci zhruba ze třiceti metrů. K míči se nakonec postavil Fékir, jehož rána ale neměla dobré parametry.
     
    19
    Aby toho nebylo málo, tak to o pár vteřinek znovu zkoušel Fékir, který si vedl o poznání lépe. I přesto jeho projektil prosvištěl daleko vedle brány.
     
    20
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Tanguy NDombèlé, přichází Pape Cheikh Diop.
     
    21
    Domácí se dožadovali autového vhazování, nakonec z toho bude aut pro Rennes. Jako poslední se totiž dotkl míče domácí Mendy.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Zatím sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, o něco aktivnější je ale Olympique.
     
    23
    Rennes to zkoušelo po pravé straně, nakonec se uvolnil prostor kolem Andrého, jenomže záhy k němu přiběhla smečka hladových protihráčů.
     
    24
    Poprvé se dostal k míči střídající Diop, který si na pravé straně vybral volného Traorého. Druhý jmenovaný byl vytlačen na obrannou polovinu.
     
    29
    Ani o pár minutek později nesledujeme zrovna pohlednou podívanou. Naopak si na zemi ustlal hostující Bensebaini, faulem se provinil napadající Denayer.
     
    30
    Rennes rozehrálo nakrátko, což přineslo zisk autového vhazování. Da Silva si vybral rychlonohého Sarra, kterého dokázal čistým způsobem ubránit Denayer.
     
    31
    Do útočení se zapojil také Grenier, který u postranní čáry vybojoval rohový kop. K oné rozehrávce se nakonec postavil Bourigeaud, jehož centr byl odklizen.
     
    32
    Lopes se prostřednictvím dalekonosného nákopu snažil najít útočné kolegy, nicméně nejvýše do vzduchu se dostal Mexer, jenž odvrátil možné nebezpečí.
     
    33
    Lyon se poklidným způsobem dostával na druhou stranu, jenomže napadající Grenier dokázal vytlačit Diopa, který raději přihrál za sebe.
     
    34
    Před Sarrem se zjevilo dostatek prostoru, nakonec si ještě narazil s Ben Arfou, jenomže v dobré pozici ho dokázal vyrušit domácí Marcelo.
     
    35
    Olympique je v posledních minutách celkem pasivní, naopak hosté výrazně zpřesnili hru. To se nedá říct o kolmici na Bourigeauda, jenž skončila u Morela.
     
    36
    Po delší době se domácí dostali až k hranici pokutového území, jenomže kolmice v podání Fékira našla kopačku jednoho z protihráčů.
     
    37
    Obrovská šance pro Rennes! Bourigeaud výborně načasoval kolmici na Sarra, který uháněl sám na bránu. Technickou střelou ale poslal úplně vedle brány.
    37. Sarr selhal v šanci.
     
    38
    Na druhé straně se k centru dostával Tete, nicméně do dráhy letu míče se postavil Da Silva. Domácí celek bude ještě alespoň vhazovat.
     
    39
    Zničehonic také šance na domácí straně! Hostující obrana naprosto zaspala, do šance se dostával Depay, jehož ránu srazil Mexer do nohy Dialla.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme úvodní branku dnešního zápasu! Rennes se opět usadilo na útočné polovině, k míči se dostal HATEM BEN ARFA, který se tak dlouho chystal ke střele, až z hranice pokutového území zamířil ke vzdálenější tyči. Lopes zůstal pouze stát, jednalo se o velice přesnou střelu.
    41. Hatem Ben Arfa - 0:1
     
    42
    Tohle bude pro domácí celek hodně složitý úkol, branku totiž inkasoval před odchodem do kabiny. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
     
    43
    Rennes právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, hosté se během krátkého časového sledu dostávají do dvoubrankového vedení! Rennes tentokráte podniklo rychlý protiútok, Traorému se na pravé straně podařilo najít Sarra, který nezazmatkoval, naopak přihrávkou našel naběhnuvšího THEOSONA SIEBATCHEUA, který měl snadnou práci.
    43. Theoson Jordan Siebatcheu - 0:2
     
    44
    Lyon okamžitě rozjel kombinaci, po které se Aouar odhodlal k přenesení hry na pravou stranu, kde v tuto chvíli operuje s kulatým nesmyslem Tete.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Z ochozů se začíná ozývat pískot, domácím fanouškům se nelíbí předváděná hra Lyonu. Domácím zatím chybí jakýsi moment překvapení.
     
    45+2
    Mohlo být sníženo! Tete si počkal na náběh Traorého, který z blízkosti orazítkoval pouze pravou konstrukci hostující branky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, ve kterém jsme viděli hned dvě přesné trefy. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, nicméně o něco aktivnější byli hosté. Hned v úvodu jsme se málem dočkali pokutového kopu pro Lyon, hlavní sudí svůj verdikt nakonec přehodnotil. Vyložené šance se uskutečnily až ke konci poločasu, nejprve sám na bránu uháněl hostující Sarr, posléze se před brankáře natlačil Depay, který ale rovněž neuspěl. Rennes se přeci jenom dostalo do vedení, které po pár minutách ještě navýšil Siebatcheu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Pape Cheikh Diop, přichází Lucas Tousart.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu se k autovému vhazování dostal domácí Tete, který ho ihned poslal na hrací plochu. Lyon se dostává k velice nebezpečné kombinaci.
     
    49
    Ta je nakonec rychle u konce, neboť střídající Tousart nedokázal prudkou přihrávkou najít Mendyho. Míč skončil v zámezí, vhazovat tak bude Rennes.
     
    50
    Na jistotu zasahoval hostující Bensebaini, který se vrhl Morelovi pod nohy. Na pořadu dne byl rohový kop, jehož centr skončil na hlavě Depaye, jenomže za ním zasáhl protihráč.
     
    51
    Na útočnou polovinu zavítal obránce Marcelo, kterého ale zezadu fauloval Ben Arfa. Lyon se okamžitě dostal k bleskové rozehrávce po zemi.
     
    52
    Jenomže po ní si zkušeně počínal hostující Bourigeaud, který vydoloval nedovolený zákrok. Rennes bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    53
    S míčem si zahrál také brankář Lopes, kterého neúnavně napadal Siebatcheu. Prvně jmenovaný tak musel s rozehrávkou hodně spěchat.
     
    54
    Lopes si vyzkoušel další rozehrávku od své svatyně, tu poslal na naběhnuvšího kolegu Marcela, který nakonec vybojoval autové vhazování.
     
    55
    Traoré si nechtěl komplikovat, proto oslovil vedle stojícího Mexera, který odkopl míč na druhou stranu, kde Morel zasahoval skluzem do autu.
     
    56
    Jenomže na zemi zůstal ležet aktivní Sarr, který by ale brzy měl být v pořádku. Mezitím se jeden z jeho kolegů dostane k autu z pravé strany.
     
    57
    Najednou měl Fékir kolem sebe hodně prostoru, jeho centr směřující na Traorého dokázal akrobatickým zákrokem odvrátit hostující Mexer.
     
    58
    Nakonec se jako poslední dotkl míče domácí křídelník Depay, budeme sledovat odkop od hostující svatyně, se kterým si Diop určitě dá načas.
     
    59
    Po delší době se musel činit brankář Diallo. Obrana Rennes se totiž trochu otevřela, posléze Traoré přenechal Depayovi, který pořádně prověřil brankáře.
     
    60
    Přišel nedovolený zákrok, o který se postaral Bourigeaud. Domácí naznačili rychlou rozehrávku, nicméně tento úmysl si nakonec rozmysleli.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Marcelo (Olympique Lyon).
     
    61
    Naopak se na druhou stranu dostával Sarr, který si počkal na náběh Siebatcheua, jenž ale na míč nedosáhl. Naopak rychle z branky vystartoval Lopes.
     
    62
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Theoson Jordan Siebatcheu, přichází M'Baye Niang.
     
    63
    Mendyho centr s trochou štěstí prolétl až k Traorému, který si levačkou zpracoval míč, načež vypálil. Jednalo se o velice nepovedené zakončení.
     
    64
    Rennes se po delší době dostalo k rozehrávce standardní situace, která ale nepřinesla nic nebezpečného. Na opačnou stranu se tak žene soupeř.
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Hosté si i nadále střeží dvoubrankové vedení, přičemž se soupeř stále nemůže dostat k ničemu nebezpečnému.
     
    66
    Nakonec jsme sledovali další nedovolený zákrok. Tentokráte se k míči postavil Ben Arfa, jehož centr doplachtil pouze na kopačku Morela.
     
    67
    Na druhé straně se ocitl na zemi Depay, avšak hlavní sudí nakonec nechal pokračovat ve hře. To přineslo rychlý kontr, po kterém zakončoval do nohy soupeře Ben Arfa.
     
    68
    Aouar si tvrdým zákrokem řekl o žlutou kartu, která nakonec nepřichází. I tak z toho bude další standardní situace pro Stade Rennes.
     
    69
    Pochopitelně přímo na bránu to zkoušel Grenier, který mířil ke vzdálenější tyči. Míč se snášel metr vedle brány, Lopes nemusel zasahovat.
     
    73
    Lyon je i v posledních minutách o poznání aktivnější, avšak stále to nevede k ničemu nebezpečnému. Před malým momentem Fékir pálil doprostřed.
     
    74
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Jérémy Morel, přichází Moussa Dembélé.
     
    75
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Ramy Bensebaini, přichází Mehdi Zeffane.
     
    76
    Traorému se podařilo proniknout kolem dvojice protihráčů, poté se ale přeci jenom ocitl na zemi, což ale sudího nepřinutilo odpískat nedovolený zákrok.
     
    77
    Domácí rozehráli volný kop z vlastní poloviny, u postranní čáry si splnil obrannou povinnost obránce Da Silva, který odvrátil míč do zámezí.
     
    78
    Lyonu se stále nedaří dostat k ničemu vážnějšímu. Do operativní pozice se sice dostal Aouar, jeho prudkou přihrávku ale zablokoval jeden z protihráčů.
     
    79
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Benjamin Bourigeaud, přichází Romain Del Castillo.
     
    80
    Vzorně se na vlastní polovinu vrátil Depay, který navíc obral protihráče o balón. Navíc se Aouarovi podařilo dostat do vápna, kde ale nepochodil s centrem.
     
    81
    Snad první ofsajd tohoto zápasu. Zjevil se v něm nevýrazný Niang, který si nepohlídal náběh za obranu. Marcelo okamžitě přenesl hru na pravou stranu.
     
    82
    Jenomže přišel další zbytečný útočný faul, kterým se tentokráte prezentoval vracející se Fékir. Rennes zřejmě bude rozehrávat po zemi.
     
    83
    V pokutovém území Rennes se utvořil menší zmatek, který mohl potrestat Traoré. Jeho ránu srazil ještě jeden z protihráčů, následovat bude roh.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Lyonu se krátí čas, stále potřebuje vstřelit ještě dvě branky, což se zdá být nemožné.
     
    85
    Traoré nakrátko spolupracoval s Fékirem, načež rána druhého jmenovaného směřovala do míst, kde se nacházel brankář Diallo.
     
    88
    Da Silva si to chtěl namířit podél autové čáry, nakonec ho stačil zastavit Mendy, který odpálil míč do zámezí. Tohle Rennes určitě maximálně vyhovuje.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi se zdá být rozhodnuto, avšak ještě přijde na řadu nastavený čas.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    V posledních minutách se neděje nic moc zajímavého, jako by domácí vycítili, že to na body z dnešního utkání nebude.
     
    90+2
    Na druhé straně si chtěl vybojovat nedovolený zákrok Niang, což se mu sice nepovedlo, i tak budou hosté zahrávat autové vhazování.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Rennes, které svého soupeře porazilo poměrem 2:0. Ve druhém poločase jsme sice sledovali územní převahu Lyon, nicméně domácí hráči stále naráželi na pozornou obranu soupeře. Rennes skutečně vycházelo ze zajištěné defenzívy, která nepustila soupeře do ničeho vážnějšího. Koncovka zápasů nám nabízela řadu nepřesností, na druhou stranu tady byly také rychlý protiútoky hostů, které ale třetí branku nepřinesly.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:12. (20:51:50)

    David Suchý

    Branky: 41. Ben Arfa (Sarr), 43. Siebatcheu (Sarr)

    Karty:   61. Marcelo (LYO)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:12.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Denayer, Marcelo, Morel (74. Dembélé) – Tete, NDombèlé (20. Cheikh Diop, 46. Tousart), Aouar, F. Mendy – B. Traoré, Fékir, Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Cheikh Diop, Dembélé, Terrier, Tousart, Marçal, Solet.

    Stade Rennes: Diallo – Da Silva, Bensebaini (75. Zeffane), Mexer, H. Traoré – Grenier, André – Sarr, Ben Arfa, Bourigeaud (79. Del Castillo) – Siebatcheu (62. Niang).
    Náhradníci: Koubek – Niang, Siliki, Zeffane, Johansson, Hunou, Del Castillo.

    Rozhodčí: Hamel – Pignatelli, Berthomieu
    thejrc.org