Písek – David Servis 5:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 4:0 (kon.) | Mor. Budějovice – Žďár n/S 3:1 (kon.)
Šumperk – Val. Meziříčí 2:1 (kon.) | SHK Hodonín – Nový Jičín 3:2 (kon.) | Orlová – Opava 5:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
HC Tábor
Středa 05.12.2018, 18:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod (kapacita: 4 000 míst). • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný dobrý večer.

    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    MIKULÁŠSKÝ VEČER V KOTLINĚ! KDO DOSTANE SLADKÉ BODY A NA KOHO ZBUDE JEN UHLÍ?

    Havlíčkobrodský zimní stadion bude svědkem utkání 23. kola 2. ligy, které připadá na den, kdy se děti klepou strachy, zda si je neodnese nabubřelý pan čert, či zda jim hodný strýček Mikuláš nadělí nějakou tu sladkou odměnu za vzorné chování. Aktuálně třetí tým jižní skupiny přivítá pátý Tábor. Co do bodového rozdílu mezi oběma celky je na tom výrazně lépe domácí soubor, který jich má na svém kontě 36, což je přesně o polovinu více, než dosud získali táborští kohouti.

    Oba celky také spojuje jeden fakt. Z posledních šesti zápasů dokázaly vyhrát pouze dvakrát. Havlíčkův Brod naposledy prolomil smůlu a po dvou porážkách s krajskými soupeři v nervy drásajícím duelu přetlačil Nový Jičín. Ďáblové v závěru sice zadělali na drama, ale bruslařská ekipa vše nakonec ustála. „Bylo to pro nás důležité vítězství. Po těch posledních výsledcích jsme rádi, že jsme se zvedli, a že jsme to ukopali,“ oddychl si po zápase útočník BK David Michálek, jenž zaznamenal rozhodující branku.

    Táborské hokejisty také stihla krutá porážka v derby, když na svém ledě celkem snadno podlehli Písku. V následujícím kole se však k Jordánu vydal vedoucí tým sdružené skupiny Jih a Východ. Proti Šumperku se ekipa okolo před sezonou jmenovaného kouče Arpáda Györiho předvedla v poměrně slušném světle a i přes porážku 0:3 panovala v trenérském štábu spokojenost s předvedenou hrou. „Bohužel se nám vymstilo, že jsme neproměnili své vyložené šance. Myslím si, že v naší hře byla vidět solidní kvalita, a že se bylo na co dívat. Bez gólu ale prostě uspět nejde,“ řekl po zápase asistent trenéra Miloslav Čech.

    V obou dosavadních vzájemných zápasech se radovali z výhry hokejisté z Vysočiny. V rámci čtvrtého kola si zapsali bruslaři zatím jediný zápas bez inkasované branky a i díky dvěma Kulhánkovým zásahům uhráli "kontumační výsledek" 5:0. Hned tři trefy domácích padly v početní převaze. Premiérový gól v seniorském hokeji zaznamenal osmnáctiletý brodský obránce Nepokoj.
    Na jihu Čech se vedla o poznání vyrovnanější bitva. Kohouti se po trefách Hraly s Pechánkem dostali v první části do vedení, na nějž ale zareagoval Šmíd, který ještě před sirénou snížil. V polovině zápasu vrátil týmu od Jordánu klid kapitán Matušík. Jenže ve třetí třetině přišel táborský kolaps a Milfait s Voříškem dokázali vyrovnat. Hořkou tečku pro jihočeské mužstvo poté napsal Kuchta, který šest minut před koncem dokonal obrat.

    Oba týmy posílily, výsledky však stále váznou...

    V brodské sestavě se toho za poslední kola mnoho nezměnilo. Výraznou posilou se ale stal obránce Patrik Kadeřávek, jenž za sedm zápasů nasbíral již šest kanadských bodů. Tři z toho si zapsal do statistik v duelu s Moravskými Budějovicemi. Ani tento počin však bruslařům nestačil a tito prohráli 5:7. V poslední době se také začal častěji objevovat v brankovišti rezervní brankář David Marek. Trenér Čelanský občas sáhne pro žolíka mezi dorostence. Naposledy se ve zmíněném střetnutí s žihadly objevili ve hře Dominik Vacík.

    V táborském brankovišti se začal usazovat slávistický junior Daniel Vecka, který odchytal poslední kohoutí zápas. V kleci Jihočechů se rovněž etabloval také bývalý gólman Žďáru či jihlavské Dukly Milan Řehoř. Pozadu ale nezůstaly ani útočné linie. Tábor posílil aktuálně stále ještě neproduktivnější hráč Orlové Lukáš Sladkovský. Sparťanský odchovanec se zkušenostmi ze zámoří zatím stihl odehrát dva duely. Spolu s ním přišel i českobudějovický junior Aleš Řezáč, který si hned při své premiéře proti Písku připsal asistenci.

    Kapitáni s nejlepší kvalifikací! Třetina i Matušík vládnou statistikám.

    Co se týče statistického souhrnu, tak kanadskému bodování domácích vévodí kapitán Miroslav Třetina s devětadvaceti body, jenž je také nejlepším nahrávačem týmu. Střeleckému pořadí pak táhne své mužstvo Luboš Voříšek, jenž se prosadil již dvanáctkrát. Mezi obránci je na špici stálice Tomáš Semrád se sedmnácti bodovými zápisy.
    Táborskému bodování vévodí dvojice Jakub Matušík – Radim Heřman. Jihočeští patrioti jsou pravými tahouny svého týmu. Vedoucí Matušík, který jakožto nejlepší střelec i nahrávač, zaznamenal již 25 bodů, je oporou kohoutů již třináct let v řadě, přičemž devátým rokem nosí kapitánské céčko. Bývalý reprezentant Heřman ale letos odehrál o čtyři zápasy méně a chyběl i v tom posledním proti drakům. V defenzivě se nejlépe daří dvanáctibodovému Tomáši Hajičovi, jenž se do Tábora vrátil z chomutovské juniorky.

    První prosincový středeční večer, kdy se po celé zemi prohání Mikuláš, čerti a andělé, nabízí ve městě, které je Cimrmanovým středem Evropy, zajímavé menu. Ačkoliv tabulkové postavení hovoří poměrně jasně pro domácí, není radno posílené kohouty podceňovat. V Kotlině se tedy dá očekávat solidní hokejová vřava!
     
    Dle předzápasových informací z tábora hostů budou v obraně kvůli různé indispozici chybět obránci Raiterman s Tesařem. Mimo hru zůstává i druhý neproduktivnější hráč Radim Heřman a další útočníci, k nimž se nově přidali i Drda s Točíkem. V brance by se měl objevit opět sešívaný junior Vecka.

    Domácí sestava by měla opět přivítat juniory Vojtěcha Holendu s Martinem Nepokojem. V brance by se měl dle úvodních predikcí objevit Čeněk Novák.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Marek) – Semrád, Nepokoj, Vala, Kulhánek, Kadeřávek, Šmíd, Kopic – Přidal, Třetina (C), Michálek, Chlubna, Voříšek (A), Milfait (A), Blinka, Ludvík, Beneš, Kuchta, Holenda, Kozlík.
    Trenér:: Jiří Čelanský, Richard Cachnín.

    Hockey Club Tábor: Vecka (M. Novák) – Havran (A), Skočovský, Dvořák, Duben, Hajič, Kachyňa, R. Pechánek (A) – Komma, Syrovátka, Řezáč, Blažek, Březina, Matušík (C), Zayml, Hrala, Prášek, Sladkovský.
    Trenér: Arpád Györi.

    Rozhodčí: Libor Veinfurter – Aleš Roischel, Ondřej Bohuněk..
     
    Jednou čerstvou novinkou z kádru kohoutů je příchod Davida Skočovského. Devětadvacetiletý odchovanec brněnské Komety přichází z Kobry Praha, v níž v loňské sezóně nasbíral rovných dvacet bodů, což je na beka slušné číslo!
     
    V Kotlině za sebou máme rozbruslení. Podle sázkových kanceláří jsou jasnými favority domácí. I sestavy tomu nasvědčují. Hokej je však nevyzpytatelná hra, tak se nechme překvapit!
     
    Hráči jsou připraveni na zahájení zápasu. Začínat budeme každým momentem...
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    David Michálek ve středním pásmu našel Tomáše Semráda, který si vybruslil až na pravý kruh, odkud vypálil střelu dvacet čísel nad ledem. Daniel Vecka vykopl puk reflexivně betonem. Dorážející hráč domácích pak přestřelil poloodkrytou klec!
     
    01:15
    A další rána, která mířila na maskovaného muže hostů! Ten ale znovu skvěle zakročil. Kohouti se následně osvobodili dlouhým výhozem přes celé kluziště.
     
    01:45
    Bruslaři začali ve vysokém tempu a opět se vařily body před táborským brankářem. Karlovarský rodák Daniel Vecka ale zvládl i další ránu z pravého kruhu, kterou vyrazil do ochranné sítě.
     
    02:23
    Poprvé se v útočném pásmu objevil také táborský celek. Tomáš Syrovátka výtečně forčekoval a nakonec i vybojoval kotouč. Po odraženém puku ale dříve skočil Čeněk Novák, jenž přerušil hru.
     
    02:41
    Domácí defenziva nyní propadla a David Blažek za obráncem jemně tečoval puk do protipohybu brankáře Havlíčkova Brodu, který na poslední chvíli vymrštil beton a zachránil svůj tým od pohromy!
     
    03:26
    Do hry se stále více dostávají i kohouti. Ve středním pásmu převzal touš Tomáš Hajič, jenž po přejetí do útočné třetiny i vypálil, leč Čeněk Novák jeho pokus pokryl na hrudi.
     
    03:34
    Čerstvá posila hostů hned po buly zahrozila. Střela Lukáše Sladkovského ale zaplula jen do lapačky maskovaného muže bruslařů.
     
    03:50
    První přesilovku v utkání mají k dispozici domácí. Dvaadvacetiletý útočník Tábora Lukáš Sladkovský (TAB) je vyloučen za hru vysokou holí, které se dopustil v útočném pásmu.
     
    04:24
    Jenže domácím radost z výhody jednoho muže v poli moc dlouho nevydržela. Než se stihli dostat ke střele, tak se podrážením provinil Luboš Voříšek (HBR). Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    05:05
    Jan Milfait objel branku a hledal ještě lépe postaveného Davida Michálka, před kterým ale vykryl situaci pohotovým pádem Daniel Vecka. Následný pokus Kadeřávka od modré čáry byl posléze zablokován táborskou obranou.
     
    05:34
    Hlavní rozhodčí má znovu pravici nahoře a na trestnou lavici vykazuje Ondřeje Kachyňu. Rodák z Hodonína se provinil podrážením.
     
    06:08
    Miroslav Třetina se ocitl v zajímavé pozici před brankou, ale zblízka trefil jen připravenou lapačku Daniela Vecky! Kmenový junior pražské Slavie, jenž má do táborské družiny vyřízené střídavé starty, zatím chytá velmi jistě.
     
    07:10
    Bruslařům nevyšel přechod přes střední pásmo a kohouti se snadno osvobodili. Puk prošel až za Novákovu branku.
     
    07:55
    Miroslav Třetina se cpal mezi kruhy k zakončení, ale na poslední chvíli mu jeden z bránících hráčů kohoutů vysekl čistým způsobem kotouč z hokejky.
     
    08:07
    Rychlý brejk zakončil střelou z levého kruhu Jan Březina, ale jeho polovysoká střela skončila v připravené lapače Čeňka Nováka.
     
    08:16
    Ondřej Kachyňa pálil po buly od modré čáry. Jeho zakončení bylo v chumlu hráčů na kruhu tečované a vypadlo jen těsně vedle levé tyče domácí svatyně!
     
    08:50
    Táborité dostávají k dispozici přesilovou hru. Na levém kruhu obranného pásma se provinil hákováním David Kozlík (HBR).
     
    09:11
    Bruslařům se povedlo rychle po buly vyhodit a kohoutí skvadra tak musí absolvovat nepopulární bazének.
     
    09:43
    Domácí navíc dobře brání střední pásmo a nepouštějí svého soupeře na dostřel Novákovy branky. Téměř minuta z Kozlíkova trestu je tak fuč.
     
    10:23
    Série soubojů u mantinelu nakonec vyzněla lépe pro Havlíčkův Brod. Puk vypadl za branku k hokejce Patrika Kadeřávka, který jej odpálil přes celou šíři kluziště.
     
    11:07
    Lukáš Prášek nahodil puk na Novákovu branku. Domácí gólman srazil touš do rohu, odkud jej bruslaři trochu zbrkle poslali na zakázané uvolnění.
     
    12:02
    Po úvodním tlaku se domácí trochu zatáhli. Nyní si ale kombinací přes celé hřiště vydobyli pozici v útočném pásmu. Lehká střela Tomáše Semráda od modré čáry ale zaplula přesně do lapačky Daniela Vecky.
     
    12:59
    Tábor se nyní tlačí v útočném pásmu do zakončení, avšak dobrý forčeking bruslařů u mantinelu nedovoluje jihočeské ekipě zisk střelecké pozice.
     
    13:50
    Havlíčkobrodští hokejisté jsou zatlačeni do svého obranného pásma a omezují se jen na snadná vyhození do středního pásma. Kohouti se však k další střele nedostali.
     
    14:27
    Bruslařům už se povedlo vymanit z drobného náporu hostů a dokonce z pravého křídla vystřelili. Lehké zakončení ale v klidu pokryl táborský gólman.
     
    15:02
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se dostávají do vedení! Předcházela tomu ale infarktová situace před vlastním brankovištěm, kdy po Hralově nahrávce zakončoval zblízka Lukáš Prášek, který ale nepropálil připravenou vyrážečku Čeňka Nováka. Havlíčkův Brod se poté oddal brejku přes celé kluziště a po Chlubnově pasu na pravý kruh se z první trefil JIŘÍ KOPIC. Dvacetiletý obránce domácích ranou do poloodkryté klece zaznamenal svou první trefu v sezóně! Asistence: Tomáš Chlubna a Jiří Kopic.
     
    16:12
    Na obou stranách byl k vidění nepovedený brejk. Oba pokusy skončily špatnou přihrávkou, kterou posléze jistě zpacifikovaly obrany.
     
    16:58
    Tomáš Syrovátka se probil do rohu pásma, odkud zpětnou přihrávkou hledal Kryštofa Hralu, který v tísni z hrany brankoviště těsně minul Novákovu klec!
     
    17:35
    Nyní již znovu útočí domácí a opět musí zasahovat Daniel Vecka. Po jím vyraženém puku pak došlo k faulu a Brodu bude hrát přesilovku.
     
    17:46
    Na trestnou lavici už míří Tomáš Syrovátka (TAB), který je potrestán za faul vysokou holí.
     
    18:49
    Bruslaři dlouho kombinovali, ale kotouče jim neustále uskakovaly od hokejky. Nakonec se odhodlal ke střele Vojtěch Šmíd, ale jeho zakončení od modré čáry bylo hodně nepřesné.
     
    19:21
    Miroslav Třetina dělal dlouhý oblouk v útočném pásmu. Na zádech měl nalepeného bránícího hráče Tábora, který mu vypíchl puk až do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část je za námi. Bruslaři měli v jejím úvodu mírný tlak, který ale nedokázali využít. Do hry se tedy začali více dostávat hosté, ale ani jim nebylo přáno. Nakonec se prosadil v šestnácté minutě ranou z pravého kruhu Jan Milfait, který dal Havlíčkovu Brodu aktuální těsný náskok.
     
    Prostřední dějství se začne dít cca v 18:46.
     
    EDIT: úprava střelce a asistentů gólu domácích na 1:0.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Havlíčkův Brod: 15
    Tábor: 9
     
    Věděli jste, že hostující celek vyhrál v Kotlině naposledy v roce 2016, když ve čtvrtém zápase čtvrtfinále play-off 2. ligy rozmetali bruslaře v poměru 6:2?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Bruslaři se dostali hned na úvod třetiny ke střele z levého kruhu, kterou ale snadno pokryl Daniel Vecka. Hosté posléze vyvezli touš.
     
    21:13
    Na jedné straně netrefil z levého kruhu bránu Patrik Zayml, do brejku se pak hnal Miroslav Třetina, jehož zakončení ale skončilo jen na betonu táborského muže s maskou.
     
    22:03
    Po nepříliš záživné anabázi ve středním pásmu se nakonec před brankou dostal k nátlaku Luboš Voříšek, kterému se ale nepovedlo propasírovat puk za klečícího Daniela Vecku.
     
    22:31
    Vojtěch Šmíd byl dvakrát v akci! Jeho první zakončení od modré letělo jen mimo. Po rychlém přejezdu na vrchol levého kruhu pak vystřelil znovu. Daniel Vecka se prezentoval parádním semaforem!
     
    23:19
    Táborskou kombinaci uťala domácí skvadra až faulem. Na trestnou lavici si jede oddychnout Jiří Kopic (HBR), jemuž jest vyměřen trest za nedovolené bránění.
     
    23:48
    Bruslaři se dokázali osvobodit. Ve středním pásmu pak ještě dobře napadal Petr Kuchta, který vybojoval kotouč a pošetřil další vteřinky.
     
    24:27
    Krátkou kombinaci kohoutů přerušili domácí hokejisté dlouhým odpalem, který doklouzal až za Veckovu bránu.
     
    25:02
    Jakub Matušík dostal nabito zpoza branky a z pravého kruhu vypálil. Jeho ránu vyrazil přesouvající se Čeněk Novák k jednomu z bránících hráčů, který dlouhým výhozem opět uklidnil domácí defenzivní posty.
     
    25:55
    Sotva jeden potrestaný hráč naskočil na led, už jede na lavici pro hříšné muže ledové plochy další. Jan Milfait (HBR) se v útočném pásmu provinil zcela zbytečným hákováním.
     
    26:14
    Bruslaři brzy po vhazování vyhodili kotouč až k Veckově hájemství.
     
    26:43
    Havlíčkův Brod zatím zvládá oslabení skvěle! Davidu Valovi se dokonce povedlo vypálit od modré, leč jeho zakončení chybělo pár centimetrů k tomu, aby trefilo prostor branky.
     
    27:48
    Kohouti se poprvé usadili v útočném pásmu, ale nic nedokázali vymyslet. Navíc, Patrik Přidal vypíchl kotouč a ujížděl s Filipem Benešem do situace dva na dva. Beneš mu poté předkládal přihrávku před brankoviště, do které sáhl Martin Havran.
     
    28:29
    Jan Milfait se prokličkoval na levý kruh, odkud si dobrým naznačením našel přímou cestu k brance. Jeho zakončení zblízka ale fantasticky vytáhl svou lapačkou Daniel Vecka!
     
    29:07
    Znovu ukázal své šikovné ruce Jan Milfait. Tentokrát se z území nikoho prodal až na pravý kruh. Jeho střelu ale nadvakrát zkrotil na své hrudi strážce táborské svatyně.
     
    29:53
    Patrik Kadeřávek předskočil chybujícího obránce Tábora, potáhl puk do rohu a hledal Tomáše Ludvíka, který se nakonec dostal ke kotouči, ale zblízka minul odkrytou branku. Ležící gólman hostů už byl ve své podstatě překonán, což se projevilo i na zbrklosti brankového rozhodčího, který už rozsvěcel červené světlo.
     
    30:16
    Bruslaři mají nyní ohromný nápor! Petr Kuchta si zcela sám sjížděl z levého kruhu do blízkosti branky Daniela Vecky, kterého se snažil překonat střelou na zadní tyč. Kadaňský odchovanec se ale parádně roztáhl na brankovišti a předvedl parádní zákrok betonem!
     
    31:43
    Nápor Havlíčkova Brodu graduje a nyní bude mít domácí ekipa k dispozici dokonce přesilovou hru. Hákováním se totiž provinil Patrik Zayml (TAB).
     
    32:28
    Eskalace tlaku bruslařů se ale zatím nekoná. Táborským se dvakrát po sobě povedlo vyhodit do bezpečných vod, což donutilo k mlčení i prořídlé tribuny zimního stadionu v Kotlině.
     
    33:18
    Další nepovedený přesilovkový útok domácích nakonec skončil vyvezením touše od Ondřeje Kachyni, který poté ještě nepřesně vypálil z levého kruhu.
     
    33:50
    Táborští hokejisté jsou v plném počtu a díky icingu Havlíčkova Brodu se bude moci oddat útočným choutkám. Bruslařům se početní převaha vůbec nepovedla.
     
    34:21
    Kohouti se zapřeli a nepouštějí svého soupeře do útočného pásma. Obranný val jihočeského mančaftu funguje na jedničku!
     
    Věděli jste, že jediný hattrick domácích zaznamenal v 11. kole proti Žďáru Tomáš Semrád? Hosté mají třígólové hrdiny hned tři. Duel proti Moravským Budějovicím rozhodl hattrickem Lukáš Květoň, který ale v Táboře z osobních důvodů skončil. Třígólový večer pak prožil i Radim Heřman, který pomohl sejmout David Servis, a kapitán Jakub Matušík, díky jehož příspěvku přetlačil jihočeský tým Pelhřimov.
     
    35:22
    Po nudné pasáži hry, kdy se její těžiště přesunulo do prostřední třetiny, se dostal ke střele od modré čáry Tomáš Semrád, avšak ten trefil jen prvního před sebou stojícího hráče.
     
    36:01
    Miroslav Třetina se na spodku levého kruhu dostal ke střele, ale na betony Daniela Vecky nevyzrál. Brodský kapitán posléze objel klec a hledal Jana Milfaita, leč puk pohotově přikryl hostující hrdina v masce.
     
    37:07
    Nyní ale Daniel Vecka zachyboval a při rozehrávce za brankou jej předskočil Petr Kuchta. Ten se ale nakonec do zakončení nevymotal, anžto vznikající požár uhasil skvěle reagující Marek Duben. Táborité se poté uklidnili výhozem přes všechny čáry.
     
    37:45
    Miroslav Třetina ukázal skvělý přehled a mravenčí prací na malém prostoru se zbavil hned tří bránících hráčů. Z velkého úhlu poté pálil David Michálek, ale Daniel Vecka bryskně přirazil svůj beton k tyči.
     
    38:03
    Aby nakonec ještě bruslařskou ekipu nemrzely zbytečné útočné fauly. Nyní se jej dopustil David Michálek (HBR), který je vykázán za podražení.
     
    38:30
    V oslabení napálil kotouč na Veckovu klec Tomáš Chlubna. Kohoutí obrana mu dala prostor i pro dorážku z levého kruhu, proti níž měl svou hruď připravenou hostující gólman.
     
    39:30
    Kohouti se ne a ne pořádně usadit v pásmu. Havlíčkobrodský celek se poměrně snadno brání a dostává kotouče přes svou obrannou modrou.
     
    39:57
    V samotném závěru byl v obrovské šanci před brankou zezadu faulován Kryštof Hrala. V signalizované výhodě ještě pálil David Skočovský, ale jeden z domácích beků jeho zakončení obětavě srazil.
     
    40:00
    Na trestnou lavici putuje Vojtěch Šmíd (HBR), který je vyloučen za podražení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou prostřední třetinu, která ale branku nepřinesla. Domácí celek byl jednoznačně aktivnější, avšak Daniel Vecka v kleci kohoutů dnes prostě chytá tak, že při jeho zákrocích diváci na tribunách zimního stadionu jen smutně vzdychají.
     
    Třetí perioda roztočí svá kola cca v 19:30.
     
    Střely na branku v této třetině (celkem):

    Havlíčkův Brod: 16 (31)
    Tábor: 7 (16)
     
    Do závěrečného dějství nastoupí domácí tým oslaben o dva hráče. Po třech vteřinách vyprší trest Davidu Michálkovi a kohouti budou mít k dispozici klasickou početní převahu.
     
    Hráči obou týmů i trojice rozhodčích již nastupují na ledovou plochu. Jaké bude mít tento duel rozuzlení? To se dozvíme za dvacet minut hracího času.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Domácí tým po zisku buly udržel Tábor na chvíli mimo dostřel své branky. Nyní jsou již kohouti nastěhovaní před Čeňkem Novákem. Ostrá střela od modré ale letěla jen nad.
     
    41:18
    Kohouti si vytvořili zajímavý nápor maskovaný muž domácích musel likvidovat střelu z pravého kruhu. Následně to ještě zkoušel z opačné strany Jakub Matušík, ale jen těsně minul!
     
    41:53
    Oslabení bruslařů se chýlí ke konci a kotouč je u branky Daniela Vecky, kam jej domácí ekipa po lítém boji vyvezla.
     
    42:04
    Kohouti se nakonec provinili zakázaným uvolněním. Domácí tým je kompletní. Oslabení přežil bez úhony a dál drží těsné vedení.
     
    43:02
    Havlíčkův Brod honil v útočném pásmu kotouče po mantinelech a díky forčekingu kohoutů se nedokázal dostat k zakončení. Tábor poté trochu zbrkle vyhodil na icing.
     
    43:17
    V dobré pozici se před brankou ocitl Luboš Voříšek, který ale zblízka pouze vyprášil výstroj Daniela Vecky. Ten následně reflexivně pokryl puk pod svým tělem, aby zamezil dorážkám.
     
    43:32
    Jakub Matušík vystřelil po přejetí modré čáry. Jeho lehký plachťák si našel teplé místečko v lapačce maskovaného muže domácích.
     
    43:46
    Lukáš Sladkovský se vymotal na pravém kruhu k zakončení. Sparťanský odchovanec ale narazil na připravenou vyrážečku Čeňka Nováka.
     
    44:28
    Filip Beneš se na pravém kruhu snažil o střelu, ale v tísni dvou hráčů byl nakonec zablokovaný a kohouti se jednoduchým obloučkem vymanili z brodského sevření.
     
    45:09
    Miroslavu Třetinovi utekl při snaze o přechod do útočného pásma puk. Díky tomu mu stihl přejet jeden ze spoluhráčů přes modrou čáru a vše vyústilo v odpískaný ofsajd.
     
    45:22
    Havlíčkův Brod se na chvíli usadil v útočném pásmu a vybojoval si početní převahu. Za nedovolené bránění je vyloučen Martin Havran (TAB).
     
    45:38
    Jako když posíláte syna na dovolenou přes půl Evropy. Asi tak nějak se profičel kotouč po dlouhém odpalu táborského týmu, který hned zkraje oslabení sbírá defenzivní úspěch.
     
    46:04
    Domácí se na pravém kruhu trochu kostrbatě dostali k zakončení, jejž ale vykryl vyrážečkou brankář kohoutů. Husitští potomci poté dostali puk mimo obranné pásmo.
     
    47:02
    Další vynikající počin zadních řad jihočeského týmu. David Skočovský získal u mantinelu aktivním forčekingem puk, který pak odpálil přes celé kluziště.
     
    47:40
    Mohlo být vyrovnáno! David Blažek již při plném počtu hráčů na ledové ploše sjel z levého kruhu blíže k brance a perfektní střelou zápěstím trefil spojnici břevna a tyče! Čeněk Novák se po kotouči jen ohlédl způsobem, jakým se muži lačně na ulici otáčení po sličných dámách.
     
    48:35
    Havlíčkobrodský celek je nyní pod mírným tlakem hostujícího celku. Petr Kuchta naposledy neměl jiné východisko, než odpálit touš přes celou šíři kluziště na zakázané uvolnění.
     
    49:07
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se probrali z drobné herní letargie a po parádním brejku se prosazují! Luboš Voříšek parádně potáhl puk až do těsné blízkosti Veckovy branky, odkud poslal perfektní pas do tandemu na hokejku JANA MILFAITA, který z pravého kruhu vyťal ostrou ránu. Ta se zastavila až o síťku v brance kohoutího mančaftu. Pro Milfaita je to osmý zásah v tomto ročníku. Asistence: Luboš Voříšek.
     
    50:17
    Bruslaři mohli přidat další uklidňující trefu. Ve velkém závaru na brankovišti se ale nakonec nepovedlo nikomu došťouchat touš za záda ležícího Daniela Vecky!
     
    51:16
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je krutý zásah pro hostující tým, leč s přihlédnutím k průběhu zápasu zasloužený pro bruslaře. Jan Milfait se probíjel obranou, ale atakován obránci nakonec nechal puk za sebou. Tam se jej chopil Tomáš Chlubna, který našel LUBOŠE VOŘÍŠKA, který si na brankovišti počínal famózně. Nejprve si položil Daniela Vecku a za dozoru přihlížejících defenzivních hráčů hostů jej v klidu objel a bezpečně zakončil. Nejlepší střelec ekipy z Vysočiny tak dává svou třináctou trefou v sezóně na brodské hole klid. Asistence: Tomáš Chlubna a Jan Milfait.
     
    52:18
    Havlíčkův Brod bude mít k dispozici početní převahu. V útočném pásmu se hákováním provinil Jakub Matušík (TAB).
     
    52:47
    Domácím ale výhoda jednoho muže v poli nevydržela ani půl minuty. K trestoměřičům je vykázán Martin Nepokoj (HBR) za nedovolené bránění.
     
    53:05
    Vlnu emocí způsobilo na prořídlých tribunách zimního stadionu v Kotlině, kam dnes zavítalo pouhých 378 diváků, špatně posouzené zakázané uvolnění domácích. Nutno ale dodat, že se jedná o první přehmat pruhované trojice, která dnes jinak řídí duel velmi jistě a bezchybně. Palec nahorů!
     
    54:20
    Hosté jsou kompletní a měli hned zajímavou šanci. Kryštof Hrala ale v tísni před brankou neodkázal zkrotit puk a ten doskákal jen vedle levé Novákovy tyče.
     
    54:56
    Dalším potrestaným hráčem je Jan Březina (TAB), jehož hákování bylo o ceněno dvěma minutami. Je to dnes již patnáctý menší trest v zápase.
     
    55:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Destrukce hostujícího mužstva pokračuje! Je až s podivem, že první přesilovkový gól přišel až nyní. Čeněk Novák rozehrál puk od své brány na hokejku Patrika Přidala, který našel ve středním pásmu rozjetého MIROSLAVA TŘETINU. Ten si ukázkově vyměnil puk s Lubošem Voříškem a u levé tyče chladnokrevně zakončil. Osmatřicetiletý kapitán bruslařů tak podtrhuje kolaps jihočeského mančaftu. Asistence: Luboš Voříšek a Patrik Přidal.
     
    56:48
    Tomáš Chlubna ujížděl sám na Daniela Vecku, kterého se snažil překonat blafákem na forhend, avšak maskovaný muž domácích předvedl parádní zákrok betonem!
     
    57:48
    Havlíčkův Brod si kontroluje náskok, který si nad sympaticky hrajícím Táborem vypracoval až v posledních okamžicích. Nyní se dostal ke střele z pravého kruhu, kterou ale Daniel Vecka pokryl.
     
    57:56
    Druhý trest v tomto zápase si připisuje Jiří Kopic (HBR), který je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    58:39
    Havlíčkovu Brodu se povedlo osvobodit a po dobré anabázi u modré čáry dokonce i vybojovat buly ve středním pásmu.
     
    Věděli jste, že Čeněk Novák si zatím jedinou nulu v sezóně připsal právě v prvním vzájemném duelu s kohouty? Dnes zdařile směřuje k dalšímu čistému zápasu. Naopak hosté zatím inkasovali v každém duelu.
     
    59:13
    Útočný záchvěv hostů vyřešila defenziva Havlíčkova Brodu jednoduchým výhozem přes celé kluziště. Závěr oslabení i konec zápasu se mílovými kroky blíží.
     
    59:52
    David Blažek se probil před branku Čeňka Nováka, který jeho zakončení nadvakrát pokryl. Zároveň s tím je ještě na dvě minuty za držení vyloučen David Vala (HBR).
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Bruslaři díky třem trefám z poslední třetiny vítězí 4:0 a připisují si druhou výhru v řadě. Výrazně se pod výsledek podepsali tříbodoví Jan Milfait a Luboš Voříšek.
     
    Ode mne je to z Kotliny vše. Hezký zbytek večera přeje a na počtenou se těší Richard Wagner. (20:10:10)

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 16. Kopic (Chlubna, Milfait), 50. Milfait (Voříšek), 52. Voříšek (Chlubna, Milfait), 56. Třetina (Voříšek, Přidal)


    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Marek) – Semrád, Nepokoj, Vala, Kulhánek, Kadeřávek, Šmíd, Kopic – Přidal, Třetina (C), Michálek, Chlubna, Voříšek (A), Milfait (A), Blinka, Ludvík, Beneš, Kuchta, Holenda, Kozlík.
    Trenér:: Jiří Čelanský, Richard Cachnín.

    HC Tábor: Vecka (M. Novák) – Havran (A), Skočovský, Dvořák, Duben, Hajič, Kachyňa, R. Pechánek (A) – Komma, Syrovátka, Řezáč, Blažek, Březina, Matušík (C), Zayml, Hrala, Prášek, Sladkovský.
    Trenér: Arpád Györi.

    Rozhodčí: Libor Veinfurter – Aleš Roischel, Ondřej Bohuněk.

    Diváci: 378
    thejrc.org