Novara – Pisa 3:2 (kon.) | Sassuolo – Catania 2:1 (kon.) | Chievo – Cagliari 1:2 (kon.)
konec
Novara Calcio
3:2 (1:1)
AC Pisa 1909
Středa 05.12.2018, 15:00 • Stadio Silvio Piola, Novara • Italský pohár • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (16:59:30)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:11.
     
    Je dobojováno! Utkání mezi dvěma třetiligovými celky nabídlo celkem pět branek. První z nich dala Pisa, která měla v úvodní půli herně navrch. Peralta z první šance Novary ale vyrovnal na 1:1 a po změně stran otočil stav jeho spoluhráč Bove. Pisa v 72. minutě vyrovnala na 2:2 zásluhou Lisiho, jenže na začátku nastaveného času inkasovala rozhodující direkt od Manconiho. Ten se pro dnešek stal hrdinou Novary, která slaví cenný postup do osmifinále.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Menší závar před Benedettinim ukončil hvizd rozhodčího. Gaetano Masucci byl odkopávajícím protihráčem nastřelen do ruky.
     
    90+4
    Dlouhý nákop k útočníkům Pise nevyšel. Z dalšího souboje resultuje aut pro domácí fotbalisty.
     
    90+3
    Hostům moc času na reakci už nezbývá. U míče je navíc Novara, která je blízko blizoučko postupu do další fáze národního poháru.
    90+1. Jacopo MANCONI - 3:2
     
    90+1
    Novara právě vstřelila branku!
    V první z pěti nastavených minut padá dost možná rozhodující gól! Tommaso Bianchi v nenápadné situaci nakopl míč ze středu hřiště před JACOPA MANCONIHO. Ten se protlačil přes značně unavenějšího Brignaniho a rázem už byl před malým vápnem. Skákající míč trefil pravačkou a křižnou střelou vrátil Novaře vedení.
     
    90
    Pietro Visconti si v poklidu připravil míč na malou domů. Za jeho zády ale číhal Zammarini, před kterým musel Benedettini rychle zareagovat.
     
    89
    Hostující nákop z půlící čáry se rovněž neujal. Míč si sebral Elia Benedettini a dlouhým výkopem ho poslal až ke svému brankářskému protějšku.
     
    88
    Nardiho dlouhá kolmice byla zachycená. Hosté to vzali po levé straně, ale prudký centr propadl jen k obráncům Novary.
     
    86
    Střídání v týmu AC Pisa 1909: ze hřiště odchází Andrea Meroni, přichází Daniele Liotti.
    86. Marco Chiosa (NVR)
     
    86
    Marco Chiosa vysvobodil míč z několika urputných soubojů a bez váhání napřáhl z dálky. Na první pohled to nevypadalo nebezpečně, ale střela nakonec prosvištěla jen kousek vedle Goriho brány.
     
    85
    Pietro Visconti po nepovedeném centru z rohového kopu zleva vracel míč do ohně, ovšem defenziva Pisy byla opět připravená.
     
    84
    Sciaudone zpomalil postup Novary proti rozhozené obraně. Jeho kolega centroval z pravé strany a získal pro domácí tým aspoň roh.
     
    83
    Střídání v týmu Novara Calcio: ze hřiště odchází Nicolas Fonseca, přichází Nicolás Schiavi.
     
    82
    A další hvizd. Tentokrát kvůli faulu Marca Chiosy na Marconiho, za který si vysloužil už osmou žlutou kartu tohoto zápasu.
     
    81
    Sciaudone na půlící čáře zablokoval míč rukou. Hlavní sudí nejprve mlčel, ale s menší prodlevou přece jenom přiřkl rozehrávku Pise.
     
    80
    Francesco Lisi skluzem sestřelil Nardiho. Naštěstí to nebylo v pohybu, takže se domácí záložník rychle zvedl a může pokračovat.
     
    79
    Daniele Sciaudone vyslal několikátý pokus z velké dálky. Goriho ani teď neohrozil, protože jeho branku minul o několik metrů.
     
    78
    Tommaso Bianchi trefil kolíky napřed jednoho ze soupeřů a rovněž neutekl žluté kartě.
     
    77
    Oba týmy jsou stejně daleko od postupových oslav. Pomalu a jistě se blíží půlhodinové prodloužení, po kterém mohou přijít na řadu i penalty.
     
    75
    Gaetano Masucci strčil do vyskakujícího Chiosy a jako další si prohlédl žlutou kartu. Fotbalisté to rozhodčímu Illizzimu rozhodně neusnadňují.
     
    74
    Manconi přenášel balón k pravému kraji velkého vápna, kde byl Cattaneo poměrně volný, jenomže centr vůbec nezpracoval a odrazil jej do autu.
     
    73
    Nicolas Fonseca se dostal do menšího konfliktu s protihráčem. Emoce planou a my se můžeme těšit na nesmírně dramatický boj o postup do osmifinále.
    72. Francesco LISI - 2:2
     
    72
    Pisa právě vstřelila branku!
    Velká radost na hostující střídačce, která dvacet minut před koncem druhé půle slaví vyrovnání! I další centr zleva mířil k přední tyči. Následovalo několik krkolomných doteků od hostujících fotbalistů, až se míč dostal k FRANCESCU LISIMU a ten střelou k tyči propálil bezmocného Benedettiniho.
     
    71
    Cattaneo podrazil Di Quinzia. Marius Marin chtěl po rozhodčím kartu a paradoxně ji dostal on sám. Nic to nemění na hostující standardní situaci.
     
    70
    Davide Di Quinzio skončil s bolestivým šrámem na trávníku. Tartaglia byl v souboji s ním pozdě a za svůj zákrok dostal žlutou kartu.
     
    69
    Střídání v týmu Novara Calcio: ze hřiště odchází Diego Peralta, přichází Tommaso Bianchi.
     
    69
    Ani další vybojovaný roh Pisa nezužitkovala. Elia Benedettini centr zleva vyrazil a navíc byl faulován.
     
    68
    Nakonec se kopaly rohy hned tři. Po tom posledním hostující fotbalisté reklamovali hru rukou v pokutovém území, ovšem rozhodčí zůstali v klidu.
     
    67
    Prudký centr hostů Chiosa odvrátil na rohový kop. Ten se bude ještě jednou opakovat po zásahu domácího hráče u přední tyče.
     
    66
    Znovu se Novara poměrně nenápadně dostala až do pokutového území. Luca Cattaneo v něm byl uhlídán a Gori opět rozehrává.
     
    65
    Nardiho střela z otočky z levého kraje pokutového území minula Goriho branku. Pisa pak o míč rychle přišla a zůstává pod tlakem.
     
    64
    Střídání v týmu AC Pisa 1909: ze hřiště odchází Samuele Birindelli, přichází Gaetano Masucci.
     
    64
    I na druhé straně brankáře zaměstnal před malou chvíli příchozí hráč. Dalekonosný pokus Manconiho nemohl Goriho nijak překvapit.
     
    63
    Nákop Alberta Masiho byl ve vzduchu až moc dlouho a Elia Benedettini si ho v poklidu stáhl ze vzduchu do rukavic.
     
    62
    Herní pohoda Pisy z prvního poločasu je nenávratně pryč. Po další nepřesnosti v podání Marconiho bude Benedettini vykopávat.
     
    61
    Angelo Tartaglia byl cílem přenesení míče na pravou stranu. Přihrávku však vystihl Francesco Lisi, jenž po změně stran naprosto vymizel ze hry.
     
    60
    Další centr do šestnáctky Pisa zvládla ubránit. Sama chtěla rychle přejít do útoku, ale míč skončil u Elii Benedettiniho.
     
    59
    Držení míče: 41% – 59%.
     
    57
    Nacvičený signál Pisy po jednom z faulů absolutně nevyšel. Obrana Novary se nenechala překvapit a vhazovat může Visconti.
     
    56
    Střídání v týmu Novara Calcio: ze hřiště odchází Daniele Cacia, přichází Jacopo Manconi.
     
    55
    A vypadá to, že rychlostní souboj odnesl i druhý zúčastněný. Po Buschiazzovi odkulhal ze hřiště také domácí útočník Daniele Cacia.
     
    54
    Fabrizio Buschiazzo si tedy vypil kalich hořkosti až do dna. Za faul dostal žlutou kartu, utrpěl při něm zranění a jeho tým z nařízené standardky inkasoval.
    53. Davide BOVE - 2:1
     
    53
    Novara právě vstřelila branku!
    Domácí v pětatřicáté minutě otáčí skóre! Filippo Nardi hlavou prodloužil centr z levého křídla k zadní tyči, u které celou situaci uzavíral DAVIDE BOVE a z bezprostřední blízkosti doklepl míč do sítě. Úplně všichni okamžitě upřeli zrak na asistenta rozhodčího, jenž nechal praporek dole.
     
    52
    Zranění ramena u uruguayského obránce je natolik vážné, že musí být na nosítkách odvezen mimo hrací plochu. Do hry neplánovaně vbíhá Alberto Masi.
     
    51
    Daniele Cacia se i v pětatřiceti letech pokusil přesprintovat Buschiazza. Ten ho fauloval za žlutou kartu a navíc si sám poranil levé rameno.
     
    49
    I na startu druhé půle je k vidění atraktivní útočný fotbal. Novara se znovu probila do vápna, ale Stefano Gori střelu Tartaglii u levé tyčevyrazil.
     
    48
    Filippo Nardi prošel jako nůž máslem až do vápna, ve kterém ještě pouštěl míč na Peraltu. Ten jeho akci znegoval neškodnou střelou do připraveného Goriho.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestáhl do sestavy, a tak na obou stranách pokračujeme v základních jedenáctkách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní rozhodčí Illuzzi nenastavil ani minutu a ukončil první poločas, který měl pozvolnější úvod, ale postupně se z něj vyklubala poměrně atraktivní podívaná. Začalo to Marconiho gólem z šestnácté minuty, na který Novara rychle odpověděla ze své první střely na branku z kopačky Peralty. Pisa se z vyrovnání nesložila a až do pauzy byla jasně lepší. Nejvíce hrozila střelami zpoza šestnáctky, po rohovém kopu těsně minul Zammarini a Marconi trefil tyč.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Luca Cattaneo je rozhodně nejviditelnějším hráčem Novary. Nyní dostal míč před šestnáctku, ovšem střela levačkou mu vůbec nesedla a balón se sotva došoural za koncovou čáru.
    44. Michele Marconi (PSA)
     
    44
    Nechybělo moc a na světě byl další krásný gól v hostujícím podání! Opět u toho byl Michele Marconi, který napřáhl z dobrých pětatřiceti metrů a krásnou ranou nastřelil brankovou konstrukci!
     
    43
    Benedettini si dobře postavil zeď, která zablokovala pokus Di Quinzia. Dost možná se jednalo o ruku, kterou autor střely reklamoval a dostal za to žlutou kartu.
     
    42
    Davide Bove zastavil průnik Guchera jednoznačným podražením pár metrů před pokutovým územím. Je z toho žlutá karta a velmi zajímavý přímý kop pro Pisu!
     
    41
    Oba týmy rezignují na mezihru a o střelecké pokusy tak rozhodně není nouze. Zammarini z dálky tentokrát zamířil mezi tyče, ale před nimi v pohodě zasáhl Benedetinni.
     
    40
    Cattaneo sebral míč Birindellimu a rychle přepínal do útoku. Stefano Gori však zůstal v klidu, protože přihrávka na vysunutého Caciu byla hodně nepřesná.
     
    39
    Tartaglia centroval mimo dosah Cattanea. Balón skončil u Sciaudoneho, který znovu natáhl z dálky a i v tomto případě vůbec netrefil branku.
     
    38
    Po menší odmlce zaútočila také Novara. Po odvráceném centru zprava zkoušel střílet z voleje Daniele Sciaudone, jenže míč přitom vůbec netrefil.
    37. Roberto Zammarini (PSA)
     
    37
    Prakticky všichni hráči se stáhli do malého vápna. Rozehrávka rohového kopu překvapivě putovala před šestnáctku a úplně volný Zammarini hodně lituje toho, že ze střední vzdálenosti o kousek minul Benedetinniho levou tyč.
     
    36
    Po vyrovnávajícím gólu se hra vrátila do zajetých kolejí z úvodu zápasu. Pisa má herně navrch a po centru Lisiho bude zahrávat rohový kop.
     
    34
    Zammarini uloupil míč u rohového praporku. Centr jeho kolegy Benedettini vyboxoval na Guchera a tomu se nevydařila nepřesná střela z první.
     
    33
    Michele Marconi si naběhl do volného křídelního prostoru pro Lisiho přihrávku. Centr k vzdálenější tyči opět směřoval k Birindellimu, ale ten ani tentokrát pořádně nevystřelil.
     
    32
    Nardi načal rychlý přechod Novary, ovšem hosté Peraltovi kousek za půlící čarou míč ukopli do zámezí.
     
    30
    Peraltův dlouhý pas do šestnáctky směřoval mimo dosah jeho spoluhráčů. Po půlhodině hry bude vykopávat dvaadvacetiletý gólman Pisy.
     
    29
    Samuele Birindelli si zaběhl za jednoho z obránců a položil se do hlavičky, kterou nevměstnal míč mezi tři tyče domácí branky.
     
    28
    Daniele Sciaudone těžil z podařené akce Cattanea a hranice šestnáctky vystřelil do připraveného Stefana Goriho.
     
    27
    Pisa to rozehrála do kombinace, ovšem rychle byla vytlačena zpět na vlastní půlku. Meroni to zkusil vzduchem, nicméně nenašel nikoho ve žlutém.
     
    26
    Michele Marconi vybojoval faul na svou osobu a hosté tak budou moci rozehrávat z okraje středového kruhu.
     
    25
    Pisa to zkusila po levé straně, kde operoval Lisi, ale tomu byl odpískán nedovolený zákrok na Angela Tartagliu.
     
    24
    Luca Cattaneo po přihrávce Perralty napřáhl z dálky a solidní střelou bez přípravy jen o kousek minul ze svého pohledu levý horní roh Goriho brány.
    22. Diego PERALTA - 1:1
     
    22
    Novara právě vstřelila branku!
    Ve dvaadvacáté minutě už zase platí remízový stav! Daniele Cacia snadno vyhrál hlavičkový souboj o nákop Tartaglii a sklepl míč před DIEGU PERALTU. Bývalý hráč Pisy předběhl svého strážce a zblízka prostřelil Goriho, který se marně natahoval k pravé tyči.
     
    21
    Za necelou minutu se domácí vůbec neposunuli a stále si přihrávají jen okolo půlící čáry. Pisa vysoko brání a nepouští soupeře před Goriho.
     
    20
    Filippo Nardi si řekl o faul na obranné polovině. Marin se mu ihned omluvil a hra pokračuje kombinací Novary.
     
    19
    Rychlý posun Pisy zazdil nepřesný centr Birindelliho, jenž překopl vzdálenější tyč a Marconi neměl šanci míč zachytit.
     
    18
    Uvidíme, zda pro domácí tým tento moment zafunguje jako budíček. Novara před svými fanoušky zatím vůbec nic nevymyslela a trápí se jen na vlastní půlce.
    16. Michele MARCONI - 0:1
     
    16
    Pisa právě vstřelila branku!
    Další střela už je gólová a hosté se v šestnácté minutě dostávají do vedení! Lisi poslal krátký centr před pokutové území, kde byl MICHELE MARCONI. Ten neztrácel čas se zpracováním a trochu netradičním volejem placírkou překvapil Benedetinniho, kterému míč zapadl k pravé tyči.
     
    15
    Robert Gucher se na ose hřiště uvolnil hezkou otočkou. Udělal pár kroků blíže domácí brance a nepříjemnou skákavou střelou z třiceti metrů poprvé protáhl brankáře Benedettiniho.
     
    14
    Francesco Lisi je hodně aktivní, teď však čelil na levém křídle dvojici protihráčů a přes velkou snahu ji nedokázal obejít.
     
    13
    Cacia byl faulován u pravé autové čáry. Centr ze standardky skončil právě jeho nepřesnou hlavičkou z pokleku.
     
    12
    Luca Cattaneo se vrhl do ofenzivy, ale byl na všechnu práci úplně sám, takže byl hostujícími obránci před vápnem odzbrojen.
     
    11
    Pisa má zatím více ze hry. Další nákop nicméně putoval do náruče sanmarinského brankáře domácího mužstva.
     
    10
    Michele Marconi byl stažen k zemi. Hlavní rozhodčí Illuzzi to zblízka viděl, ale faul v neprospěch Novary neodpískal.
     
    9
    Ani na druhé straně se nic neurodilo. Nepřesné hlavičce totiž předcházel útočný faul před Benedettinim.
     
    8
    Protiakci Novary táhl po levé straně Visconti, jenomže centrovaný balón se stal snadnou kořistí pro Goriho.
     
    7
    Tartaglia fauloval Lisiho. Nařízenou standardku z hloubi pole rozehrál Di Quinzio, jenomže nákop byl příliš krátký a nízký, takže nedoletěl k žádným hostujícím útočníkům.
     
    6
    Francesco Lisi potáhl míč po levé straně, odkud nedokázal odcentrovat ani vystřelit. Od své branky bude vykopávat Elie Benedettini.
     
    5
    Od začátku je znát, že se potkávají dva velmi vyrovnaní soupeři. Oba týmy se jen oťukávají a bojují o zahuštěný střed hřiště.
     
    3
    Hrací plocha na stadionu v Navaře není na první pohled v ideálním stavu. Jinak se hraje v ideálních podmínkách, v tomto koutu Itálie je zhruba dvanáct stupňů Celsia.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v černomodrých, zatímco hosté v kompletně žlutých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Novara Calcio: Benedettini – Tartaglia, Bove, Visconti, Chiosa – Sciaudone, Peralta – Fonseca, Nardi, Cattaneio – Cacia.
    Náhradníci: Di Gregorio – Armeno, Bianchi, Cinaglia, Cordea, Eusepi, Mallamo, Manconi, Migliavacca, Schiavi.

    AC Pisa 1909: Gori – Birindelli, Brignani, Buschiazzo – Meroni, Di Quinzio, Zammarini, Marin, Gucher – Lisi, Marconi.
    Náhradníci: D´Egidio, Cardelli – Cernigoi, Cuppone, De Vitis, Izzillo, Liotti, Maffei, Masi, Masucci, Moscardelli.

    Rozhodčí: Illuzzi – Bresmes, Affatato.
     
    AC Pisa 1909

    Papírový outsider tohoto zápasu působil v Serii A zejména v osmdesátých letech minulého století, na konci milénia ale zkrachoval a totéž se mu přihodilo v roce 2009, po kterém se Pisa zjevila až ve čtvrté lize. Ročník 2016/17 pak odehrála již v Serii B, nicméně opětovnému sestupu nezabránila. V aktuální sezóně třetí nejvyšší soutěže Pisa obhajuje loňské třetí místo a následné nepovedené play-off. Po třinácti kolech je s bilancí pěti výher a čtyř remíz na sedmém místě se ztrátou osmi bodů na první Carrarese. V italském poháru se Pise zatím dařilo, za sebou nechala jak druholigové Cremonese (4:3 po penaltách), tak účastníka nejvyšší soutěže Parmu (1:0).
     
    Novara Calcio

    Klub ze statisícového města ležícího kousíček od Milána na jaře roku 2011 slavil postup do italské nejvyšší soutěže. V Serii A však vydržel jedinou sezónu a od té doby už dvakrát stihl sestoupit i ze druhé ligy. Stalo se tak i letos, když Novara obsadila konečné devatenácté místo s dvoubodovou ztrátou na záchranu. V Serii C se ji taky zrovna nedaří, z třinácti zápasů vyhrála jen třikrát a nachází se na devátém místě. V národním poháru Novara odehrála už v srpnu dvojici vítězných zápasů nad druholigisty. Nejprve vyřadila po výsledku 3:1 Perugii a posléze 3:2 na penalty i Brescii.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu 4. kola italského poháru. Od patnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy Novara Calcio a AC Pisa 1909!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 22. Peralta, 53. Bove, 90+1. Manconi – 16. Marconi, 72. Lisi

    Karty:   42. Bove (NVR), 70. Tartaglia (NVR), 78. Bianchi (NVR), 82. Chiosa (NVR) – 43. Quinzio (PSA), 51. Buschiazzo (PSA), 71. Marin (PSA), 75. Masucci (PSA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:11.
    Novara Calcio: Benedettini – Tartaglia, Bove, Visconti, Chiosa – Sciaudone, Peralta (69. Bianchi) – Fonseca (83. Schiavi), Nardi, Cattaneio – Cacia (56. Manconi).
    Náhradníci: Di Gregorio – Armeno, Bianchi, Cinaglia, Cordea, Eusepi, Mallamo, Manconi, Migliavacca, Schiavi.

    AC Pisa 1909: Gori – Birindelli (64. Masucci), Brignani, Buschiazzo (52. Masi) – Meroni (86. Liotti), Di Quinzio, Zammarini, Marin, Gucher – Lisi, Marconi.
    Náhradníci: D´Egidio, Cardelli – Cernigoi, Cuppone, De Vitis, Izzillo, Liotti, Maffei, Masi, Masucci, Moscardelli.

    Rozhodčí: Illuzzi – Bresmes, Affatato
    thejrc.org